Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 16:41, обновена 24 Ноември, 2023 17:32 2 632 95

Панихида в памет на жертвите на Голодомора беше отслужена в София СНИМКИ

  • голодомор-
  • украйна-
  • панахида-
  • олеся илашчук

Голодоморът беше грубо престъпление срещу идентичността на украинците

Панихида в памет на жертвите на Голодомора беше отслужена в София СНИМКИ - 1
Снимки: БГНЕС

Панихида в памет на жертвите на Голодомора беше отслужена в храм "Света Неделя" в София. На нея присъстваха посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук, председателят на Народното събрание Росен Желязков, както и представители на парламентарно представени формации.

Важно да почитаме паметта на жертвите и да си спомняме това, каза посланикът на Украйна и отбеляза, че Голодоморът е отнел хиляди животи. "Злото се завръща. Войната започна. Историята се повтаря. Същото беше и по време на Холокоста. Голодоморът беше грубо престъпление срещу идентичността на украинците", каза Илашчук. Ще продължим да споделяме фактите, за да постигнем справедливост в името на жертвите, добави тя.

Росен Желязков посочи, че Голодоморът няма аналог. Той отбеляза, че след Втората световна война е имало надежда, че хората са си научили уроците, но допълни, че за съжаление историята опровергава това. Като българи сме взели позиция за твърда подкрепа на братския християнски украински народ, каза още Желязков.

Големият глад през 1932-1933 година - Голодомор, обхваща основните зърнени райони на бившия СССР - Украйна, Северен Кавказ, Долна и Средна Волга, Казахстан, Западен Сибир и Южен Урал, сочи информация на отдел „Справочна“ на БТА. От глад през този период са загинали 7-8 милиона души, от които 3,5 милиона в Украйна, 2 милиона в Казахстан и Киргизстан и 2-2,5 милиона в Русия.

Икономически необоснованата насилствена колективизация в СССР през 1929-1930 година води до рязък спад на селскостопанското производство, включително на хляб. Планът на хлебозаводите е увеличен и през 1930 г. от Украйна са изнесени 7,7 милиона тона зърно, използвано главно за покриване на експортните ангажименти на страната. През 1931 г. републиката трябва отново да даде планираните 7,7 милиона тона в момент, когато реколтата била намаляла до 5 милиона тона. Вследствие на некомпетентната политика в селското стопанство и интензивния износ на зърно през 1931 година, ситуацията с прехраната става критична.

На 27 ноември 1932 г. на съвместно заседание на Политбюро и ЦК на Комунистическата партия на СССР Йосиф Сталин обяснява трудностите в хлебопроизводството "с проникване в колхозите и совхозите на антисъветски елементи, организирали саботаж". Вестник "Правда" от 4 и 8 декември 1932 г. призовава към решителна борба с кулаците, особено в Украйна. По данни на украински историци жертвите на глада в Украйна са 7 милиона и 200 хиляди. Гладът е ликвидиран едва в началото на 1934 г. На 28 ноември 2006 г. в Украйна е приет закон, признаващ големия глад през 1932-1933 година за геноцид. Всяка година на 26 ноември в Украйна се провеждат възпоменателни прояви в памет на 3,5 милиона жертви на Голодомора.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чудно

    94 24 Отговор
    Какво общо има София с Гладомора на Сталин?!?
    Та чак пари се дават за това и панахиди и разходи ?!?
    Да вземат да дадат некой лев към заплати и пенсии на хората, вместо да слугуваме и роболепничим на всички чужденци...

    Коментиран от #16, #65

  • 2 Бай той Толстой

    70 12 Отговор
    То май пак ще има голодомор тази зима.
  • 3 Макс

    24 77 Отговор
    Това трябва да се знае и да се помни от следващите поколения. Трябва да се знае също така , че това нечовешко преживяване е причинено от Русия .путин в Хага !!!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 пешо

    65 20 Отговор
    осрайна са фашисти
  • 5 пешо

    66 16 Отговор

    До коментар #3 от "Макс":

    евреите кво правят в палестина , хиляди убити жени и деца

    Коментиран от #32, #33, #43

  • 6 редакторе

    48 6 Отговор
    Венсане не е ли по-добре на напишеш Гладомор на български а не Голод от руски - глад.
    Ние българи ли сме, руснаци ли сме, украинци ли сме?
    Пишете на чист книжовен български език моля!

    Коментиран от #18

  • 7 надали

    52 11 Отговор

    До коментар #3 от "Макс":

    някой го интересуват някакви жертви дето станали някъде по света.
    има много жертви по света и деца гладуват в етиопия и умират хора - направете панахида и за тея жертви.
    Кмете, трашиш излишни пари, не почваш хубаво май...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Питам:

    59 10 Отговор
    Кога ще бъде отслужена панахида за жертвите на ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ в САЩ 1929 -33 година, които не са по-малко ? / Справка - Гугъл или Джон Стайнбек - "Гневът на мравките"/ нали сме съпричастни към съдбата на настоящия ГОЛЯМ БРАТ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А руснаците чий го търсят в Украйна,

    12 40 Отговор

    До коментар #10 от "В.В.П.":

    а ? Сигурно не рушат сгради и не избиват цивилни

    Коментиран от #37

  • 12 В.В.П.

    40 4 Отговор
    Кмета на София е типична комунистическа,окраинска подлога ..Болшевишка клоака..баба и дядо Ком болшевики..
  • 13 В.В.П.

    29 9 Отговор
    Мразя шопите щото се присламчват винаги към господаря на деня..или епохата .Тези не са човеци .Това са отпадъци..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 В.В.П.

    35 3 Отговор
    На тоя лузър Кмета ,прадядо фашист ,после дядо комунист ,сега тоя е окраинска подлога..
  • 16 Скоро и руснаците ще ги хване

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "чудно":

    гладомора!
  • 17 В.В.П.

    12 6 Отговор
    Ще приветствам га ,съюзниците избомбят шоплука ..Заради тоя вроден тарикатлък .Ахахаха...
  • 18 Радио Ереван

    28 5 Отговор

    До коментар #6 от "редакторе":

    Така им го е написала украинската посланничка чукчук някаква си. И като се замисля за гладомора се питам Хрусчов не беше ли етнически украинец и как се разглежда личността му в Украйна.
  • 19 Бесен-_ Язовец

    28 6 Отговор
    неее бе 72 000 000 са жертвите от гладомора покрайна. Този гладомор си го измислиха окраинските фашисти след 2000 година.
  • 20 В.В.П.

    28 3 Отговор
    В тая територия 404 ,и преди 100 год са живяли ,хахля ,руски ,българи ,унгарци,румънци ,поляци ,татари циганя ,обаче виж ти само окропите измрели от глад ..Също 8 год по късно Приятеля Адолф умори 6 млн .окропа ..Издави ги в блатата .За него ще има ли панахида .??Ахаха ..Кмета е човешка грешка ..
  • 21 Професора

    18 8 Отговор
    Грешка на Сталин трябвало е да ги умори от глад всичките хазари
  • 22 В.В.П.

    18 3 Отговор
    Тоя кмет ще бъде ритан от шопите .Усеща се по въздуха ..
  • 23 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    23 4 Отговор
    През 30 г на миналич век СССР пак е бил под санкции.Държавата ,СССР е трябвало да се индустриализира,защото по думите на Сталин са имали само10г за това ,иначе запада ще смачка ссср."Цивилизования "свят обаче не приема злато и валута от СССР , Като заплащане за техниката и заводите.Само зърно!!!!Е как няма да сё получи глад.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Окраин4ев

    17 2 Отговор
    Гладомор не е имало истината, че окрнците са сварили цялото жито на водка и са я продавали като спирт на Ротшилдите точно по време на сухия режим в САЩ
  • 26 В.В.П.

    20 5 Отговор
    София не е столица на България.Тива е окрзинско сборище .там се мисли постоянно за Киеф и режима ..А би трябвало да се мисли за България...плюя на Парламент и НС .Банда шизофреници .Мутри .
  • 27 Предложение

    8 1 Отговор
    Да направят една панахида че на Кокореца му умрела патката / имам предвид на патица в родното село на човека/
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Начи

    17 5 Отговор
    Руснаците, ако искаха невинни жертви да са превзели вече и Полша и Румъния, че и нас...
    Те са хуманни и използват такива оръжия, че да не дават цивилни жертни от мирното население, или същите да са сведени до минимум. Иначе имат ресурса, да превземат цяла Европа, за около две седмици до месец.
  • 31 зрител

    18 4 Отговор
    всичко руско от 15-век насам се сатанизира ! ако не е бил т.н. голодомор, предизвикан от износа на зърно и храни за твърда валута и своевременна и бърза индустриализация на ссср , сега щяхме да имаме единен нацистки евросъюз от лисабон до владивосток.....да, и в гулаг и в селскостопанските райони са измрели стотици хиляди, но всяка държава, в това число и империите, имат право на защита и съществуване. не забравяйте и геноцида на индианците - от 60млн. през 19-ти век сега са , май, само няколкостотин хиляди. е, нека си спомним т.н. "ден на благодарността".......
  • 32 Сандо

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Е,може да се поинтересуваш какви са ги вършили англосаксите в Индия например,но от Посолството не ти дават.А Тоя Голодомор го издигнаха в култ,при това без изобщо да се интересуват от Истината и тихичко забравяйки за жертвите в РСФСР и Казахската ССР,да не говорим каква част от УССР е била с укри и каква с етнически руснаци в ония години,години в които русите са ги задължавали да се пишат укри,също както българите македонци.Но в такова време живеем,в което всички от ведомостта на НПО-тата с радост подритват Историята.

    Коментиран от #46, #60

  • 33 Гошо

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Гледат какво правят ватенките и копират от тях, щом те могат защо всеки един да не може, та така до трета световна.
  • 34 В.В.П.

    16 1 Отговор
    Айде кмете ,Догодина манифестация 62 год от смъртта на степан Бандеро...
  • 35 ха ха

    18 2 Отговор
    а за жертвите на демокрацията , кога ?
  • 36 Роза

    7 11 Отговор
    Истината е,че на политиците от цял свят не им пука за бедните и страдащите!"Това е статистика"-казваше Сталин.Тоталитарния режим и некомпетентната икономическа политика и съсипването на селското стопанство е причината за Голодомора в СССР в онези години!Хората не са имали възможност да се бунтуват и масово са измирали от глад.Но човечеството никога не си е вземало поука от войни ,бедствия и социални катаклизми,за съжаление!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ФАШИСТКАТА. СГАН

    11 4 Отговор
    СЕ. СЪБИРА
    ЗА. СВЕТО. НЕДЕЛЯ НЕЩО. ДРУГО. ДА. ЗНАЕТЕ. ОТ ПРЕДИ....

    Коментиран от #48

  • 39 В.В.П.

    14 3 Отговор
    Кмете направи шествие ,със вещи и със снимките на степан Бандера ..Периодически..Ще подлудиш шефовете в Сащ..Ще уцелиш в десятката ..,заблуден шаран..Ахахаха ..
  • 40 провинциалист

    5 9 Отговор
    Тази статия сигурно е пример за прословутата кремълска пропаганда у нас.
  • 41 ДА СЕ КАЖЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА

    13 4 Отговор
    МЕСТНИТЕ УКРИ СА БОЙКОТИРА ЛИ ТКЗЕСЕТАТА И НЕ СА ИЗКАЛИ ДА РАБОТЯТ В ТЯХ. СТОЯЛИ СА СИ В КЪЩИ. НЕ СА ЗАСЕЛИ..... РЕКОЛТА НУЛА АМИИИИИ НА КОЙ СА СЪДЯТ КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ НЯМА ДА ЯДЕ....
  • 42 УКРИЯ С ПАРИТЕ КОИТО ИЗСМУКВА ЗА

    12 3 Отговор
    ОРЪЖИЕ ЩЯХА ДА НАХРАНЯТ АФРИКА ЗА 10 Г. НАПРЕД..... ПАНАХИДА ЗА ГЛАДА В АФРИКА ОТ 40 ГОДИНИ.... НЯМА....

    Коментиран от #83

  • 43 Да питам..

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Че ти ко искаш ма, рохки яйцали да им белят...мм??
  • 44 Гориил

    5 1 Отговор
    Това бяха убедени български сталинисти и твърди комунисти.
  • 45 Историк

    11 2 Отговор
    Сталин донякъде е бил прав, защото наистина е имало сабатажи на колективизацията. Имало е подведени селяни да не работят земята и като не произвеждат ще им я върнат. Само че при Сталин тия номера не са минавали.

    Коментиран от #91

  • 46 Да ти кажа..

    14 1 Отговор

    До коментар #32 от "Сандо":

    Ич не ми дреме ни за индийци, ни за индианци... като бяха у нас наводнения и бури, някой даде ли ти поне стек минерална вода или одеяло..някой дойде ли в Карловско да рине кал.не. Щом на другите не им пука за нас , що на мен да ми пука за тях?

    Коментиран от #72

  • 47 Не съм ли прав

    17 2 Отговор
    Тези навлеци тук почиват по луксозните хотели, а ние българите им плащаме почивките, НООО ИНАЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НЯМА. Така, че ми е през улука за украинците. Да се махат незабавно.

    Коментиран от #51

  • 48 Да питам..

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "ФАШИСТКАТА. СГАН":

    Абе, ти да не си АБПФК... Не изпукахте ли вече или още се спрепате из горите..???
  • 49 Гориил

    2 4 Отговор
    Най-северният граничен пункт е запазен за руснаци. Ето как обикновените финландци си представят Русия.Всъщност това е финландският празник на „Гладомора“.
  • 50 Жръц

    11 2 Отговор
    Колелото на историята се върти.Тежко на онези,който не познават пътя му! Ще дойде време,когато пак някой ще оплаква( но скришом) как бил смазан " елита на нацията"! Ако онзи- царско, индустриално- банкерски елит е бил като тези, изобщо не се учудвам за безплатните СПА центрове ,където са ги изпращали на рехабилитация след 1947 г.

    Коментиран от #52

  • 51 Някой си...

    1 6 Отговор

    До коментар #47 от "Не съм ли прав":

    Ам чи махни ги де, ко само кудкудякаш...

    Коментиран от #53

  • 52 Някой си...

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Жръц":

    Ах тиии , Велиславоооо..Ти ли си ма , Дърева, палавнице ???Как те познах от далеко..а?
  • 53 Не съм ли прав

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Някой си...":

    Ти защитаваш ли ги ? Нали и от твоя залък и от този на децата ти вземат или аспиринчето ти не може да го осъзнае?

    Коментиран от #54

  • 54 Да ти кажа..

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Не съм ли прав":

    Не, не защитавам никого..смешен си ми щото само дрънкаш, ама ако се стигне до действие, не може да ви намери човек..кой на риба, кой на гъби..кой лозе кОпа.. иначе по форумите, сте най-яките юнаци, ама след третата ракия. и да ти кажа - моите съм ги отгледал, и то добре, хора станаха, сега те ме гледат..ти да му мислиш..
  • 55 123456

    7 1 Отговор
    Ейййй, предатели - не падайте толкова низко ! Защо убивате България ?
  • 56 Историк

    8 3 Отговор
    Нека са ясни трите главни причини за тогавашния глад:
    1. Сталин донякъде е бил прав, защото наистина е имало сабатажи на колективизацията. Имало е подведени селяни да не работят земята и като не произвеждат ще им я върнат. Само че при Сталин тия номера не са минавали.
    2.Начело на новообразуваните тогава колхози и совхози са слагали ръководители верни на КПСС, но слабо компетентни в аграрното дело и не са могли да се справят със сушата.
    3. Голямата суша тогава.

    Коментиран от #62, #80

  • 57 дедя

    7 2 Отговор
    Защо не направихте панахида за БЪЛГАРИТЕ изгонени от Румъния през 1940г. евроатлантически подлоги
  • 58 УЙКО КАЛЕКО

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Руснаците навремето подариха":

    МСКЕДОНИЯ И ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ СА ПОДАРЕНИ НА СЪРБИЯ ОТ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ СЛЕД КРАЯ НА ПСВ,ВСЛЕДСТВИЕ НА НЬОЙСКИЯТ МИРЕН ДОГОВОР ОТ 1919 Г.ПО ТОВА ВРЕМЕ В РУСИЯ БУШУВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И СЕ УТВЪРЖДАВА СОЦИАЛИЗЪМА.ПО ВРЕМЕ НА ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ ВЪВ ФРАНЦИЯ НЕ СА ПРИСЪСТВАЛИ РУСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.МООЖЕ ДА ПРЕГЛЕДАШ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ДА СЕ УВЕРИШ ,ЧЕ ТАКА

    Коментиран от #64

  • 59 АРЕС

    10 3 Отговор
    Вижте им само гнусните физиономии на всички присъстващи,отврат. ZZZ
  • 60 Само питам бе, Саше

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Сандо":

    А дали някога индий ците, милите те, са мислили какво са правили османците, а, Саше? Та сега късаш ризи за тях.Дали са ни мислили.. не ми се вярва.

    Коментиран от #74

  • 61 Хихи Бохо

    12 2 Отговор
    Бенгалският глад и другите голодомори в Индия причинени от британците кога ще ги почетем?

    Коментиран от #66, #76

  • 62 Гориил

    10 3 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    Забравихте нацизма на Хитлер и заплахата от германска инвазия. Без мощната и развита индустриализация на СССР светът никога нямаше да види чудото на инженерната мисъл на танка Т-34.Освен това ще те нарека милостив и прощаващ човек, освен ако не споменете подстрекаването на Англия и Франция да нападнат СССР.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Да питам..

    10 0 Отговор

    До коментар #58 от "УЙКО КАЛЕКО":

    Абе, уке, като си толкова разбирач, я кАжи що Добри Терпешев предаде Егейска Тракия на гърчолята, след като Сталин е казал, че България трябва да е с излаз на Беломорието..?

    Коментиран от #87

  • 65 Да го

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "чудно":

    Направим национален празник…
  • 66 дедо ти Ванго

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "Хихи Бохо":

    И кво сега ???? Харе Кришна ли да им пеем? Или да пуснем кравите свободно да се разхождат...

    Коментиран от #70

  • 67 Българин

    6 3 Отговор
    😂 пухаха, срам и позор, ама че изтривалки
  • 68 !!!?

    4 8 Отговор
    Безброй са кремълските варварства - варвари към народите на РФ, варвари към съседните държави, варвари и към целия Свят !!!?
  • 69 Гост

    9 3 Отговор
    България какво общо има с голодомора ,че и панихида и новина от това.Съвсем изтрещяхте.

    Коментиран от #71, #79

  • 70 Не ходи

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "дедо ти Ванго":

    На центъра у селото.Там те чака селския бик .Той ще те оправи.
  • 71 Такива ,като тебе

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    Не знаят и трябва да се ограмотят.Това е.
  • 72 Сандо

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Да ти кажа..":

    Е,тогава защо ревтуниш за пропадналите укри,които и една подарена им държава успяха да съсипят?
  • 73 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    6 2 Отговор
    На снимката: една кукла на конци до друга кукла на конци, включително и оня Герги, дето се прави на голям борец, пък всъщност е и той американски слуга.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 От кога

    11 3 Отговор
    честваме чужди празници и панахиди?
  • 76 Сандо

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Хихи Бохо":

    Когато на мястото на американските НПО-та се настанят индийски.Иначе продажниците ще са си същите.
  • 77 ххммм

    7 3 Отговор
    украинската плейбойка много стилна.. очаквам отново да скочи на Радев!
  • 78 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    6 3 Отговор
    Тая Олешчук е всъщност Мата Хари, изпратена за спалнята на Тиквоций Великий Гербаджийский от Банкя!
  • 79 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    То България нямаше нищо общо и с ВОСР, но 7-ми Ноември ни беше национален празник!!!
  • 80 Сандо

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    А знаеш ли за още една,за която много рядко може да се чуе:Пускат слух,че ще им отнемат впрегатния добитък,селяните като истински добитък започват да си колят животните и когато идва време за оран и сеитба,се оказва,че няма с какво!Не се сещам за конкретната цифра на унищожените животни в момента и не искам да подвеждам,но тя наистина е зашеметяващо голяма.
  • 81 Бандера

    3 6 Отговор
    Беднотията и мизерията са справедливо наказание за мързела и простотията на всички русороби. Важи само за електората на Израждане, Атака, БСП, ДПС, Герб, ИТН....., а не за т.н лидери на гореизброените руски проксита и ДС креатури!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Христо

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "УКРИЯ С ПАРИТЕ КОИТО ИЗСМУКВА ЗА":

    Не се тръшкай за глада в Африка - ние ако имахме по 14-15 деца нямаше ли да гладуваме?
  • 84 УдоМача

    5 1 Отговор
    А нещо за Българския гладомор, който се прилага в момента???
  • 85 филип ейджи

    8 1 Отговор
    в България колко милиона умряха от демокрация
  • 86 Баце ЕООД

    3 1 Отговор
    ??? Вие тотално ли забравихте от коя държава сте?!
  • 87 УЙКО КАЛЕКО

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Да питам..":

    Сигурно в часовето по география и история си спал ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ няма такова понятие Има ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ.И да го знаеш от мен .фРЕНСКИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПРЕЗ 1919 Г ,ИМА ЕДНО ИЗКАЗВАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ,,НА БАЛКАНИТЕ ИМА ЕДИН ДИВАШКИ НАРОД ,КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН,,И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ УСПЯВА.ЕДИНСТВЕНО АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СА БИЛИ СЪГЛАСНИ С ТОВА ТЕРИТОРИАЛНО ОРЯЗВАНЕ НА СТРАНАТА НИ.
  • 88 Да питам

    7 1 Отговор
    А,имате ли голи снимки на посланика?
  • 89 Като сме тръгнали да почитаме

    6 1 Отговор
    чуждите жертви, а не нашите, защо няма и Панахида в памет на „Бенгалския глад“ който е най-големия геноцид в човешката история, но за него не пише нищо даже в учебниците, или “Картофеният глад“ в Ирландия ???
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 9689

    0 0 Отговор
    Щом костинбродския измамнник е там,значи има нещо гнило.
  • 93 Българин

    1 0 Отговор
    Фашиска Украйна няма даима Сащ и Великобритания ще бъдат заличени мисолманите ще избият евреите голям кеф
  • 94 Пепи

    1 0 Отговор
    Панахида за евреиската измет и нациска Украйна. Вашингтонските наркомани са ненужни идиоти
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове