Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 16:36 1 820 32

"Възраждане" притеснени от идеите на Асен Василев

  • възраждане-
  • асен василев-
  • бюджет

Това, което се предлага от правителството, е обратното, с което влязоха в парламента - вдигане на данъци - като започнем с вдигането на данъците за големите фирми и минем през това, че с вдигането на данъчната оценка на имотите всеки един от нас ще започне да плаща много по-голям данък за съответния имот, такса смет и преминем през безумиците с ДДС

"Възраждане" притеснени от идеите на Асен Василев - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Възраждане" не подкрепят данъчните закони на финансовия министър Асен Василев, които днес се гледат в пленарна зала, като по думите им крайният ефект от тях би бил увеличение на данъчната тежест за гражданите и фирмите.

"Това, което се предлага от правителството, е обратното, с което влязоха в парламента - вдигане на данъци - като започнем с вдигането на данъците за големите фирми и минем през това, че с вдигането на данъчната оценка на имотите всеки един от нас ще започне да плаща много по-голям данък за съответния имот, такса смет и преминем през безумиците с ДДС", коментира в кулоарите на Партийния дом депутатът от партията на Костадинов Цончо Ганев.

Все пак има и идеи, които "Възраждане" подкрепят като например повишаването на прага за регистрация по ДДС на фирмите, но ще настояват това да се случи още от началото на 2024 година.

"Възраждане" се обявиха отново и против намеренията на кабинета за понижаване на прага на позволените разплащания в брой от 10 на 5 хиляди лева. Според икономиста Виктор Папазов, част от инициативния комитет на "Възраждане" за референдума против еврото, въпросната мярка обслужва единствено интересите на банките, които по този начин ще събират повече такси, а няма да доведе реално до по-голяма събираемост от страна на държавата, каквито са аргументите на кабинета.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 икономист

    36 6 Отговор
    Само Асен Васелев не се притеснява от идеите и бюджетите си...
  • 2 Сащисани в лудницата

    12 8 Отговор
    Очаквам тоя да грабне резачка и да малоумства по улиците като новият президент на Аржентина, нали интифите от едно място идват.
  • 3 Кокорчо 🌈🌈🌈

    16 4 Отговор
    Мечтая да ям курбана на Делян Добрев.
  • 4 123

    21 9 Отговор
    Коко-рчо и Киро парапета в Затвора

    Коментиран от #29

  • 5 Тити

    14 24 Отговор
    То па възраждане техните идеи все едно са взети от местният психодиспансер.
  • 6 Знам го тоя

    5 14 Отговор
    Този е бивш член на Веселие ребята и колекционер на списание Колобок.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дупничанин

    20 1 Отговор
    Нема политик, дет да не е за затвор, убедил съм се.
  • 9 Добре дошли в Хауса

    19 7 Отговор
    Сами си го избрахте и сега търпете и вашите деца също !!!
  • 10 Разграждане кой ти бръсне за

    9 14 Отговор
    ...... нещо?

    Коментиран от #30

  • 11 Учуден

    12 25 Отговор
    И какво разбират onocyмите от "възраждане" от икономика и политика ?!
    Тези keлеши са на нивото на ученици от 6-ти клас от училище за ученици със специални потребности.
  • 12 ваксинирана копейка

    11 17 Отговор
    те копейките и от собствените си сянки се притесняват , да не вземат да избягат на запад
  • 13 Реалност

    4 14 Отговор
    Изказване на Простя сКопейкин за психично-болните от трибуната на НС:
    "Ето един такъв си говори в МОМЕНТА от трибуната и това е големия проблем"

    Нивото на тази секта е до с. Борован, по нагоре няма как с този npocташки и селски манталитет .
    Добре, че хората се усетиха и тези няма да ги виждаме след следващите избори.
  • 14 гарвана

    16 5 Отговор
    Този ми прилича на някъкъв смешен покемон а не на финансов министър
  • 15 А пък Костя не тряя а работи!

    7 12 Отговор
    Взема над 2 милиона лева от субсидията.Падат му се малко над 200 000 на месец.

    Коментиран от #18, #25, #27

  • 16 Петър

    5 13 Отговор
    Великите финансови експерти от вгъзраждане се обадиха пак. Няма как да не се вдигнат данъците, копейчици, нали искате постоянна помощ от държавата за всичко, парите кой ще ги даде? Сигурно късата копейка от собствения си джоб, нали?
  • 17 айларипита

    3 11 Отговор
    Тези рублояди са изтръпнали по рождение
  • 18 Възрожденско ми е

    2 10 Отговор

    До коментар #15 от "А пък Костя не тряя а работи!":

    Освен това прибира по 155 000 лв. всеки месец от безотчетните пари, полагащи се на фончовците, които се докопаха до парламента. 155 хиляди БЕЗОТЧЕТНИ КЕШ. После няма да е против всичко над 5000 да минава по банка.

    Коментиран от #24

  • 19 Бор Сук

    6 0 Отговор
    да го дъхат бедните - асанчо ли го беше казал
  • 20 Пенсионер

    8 1 Отговор
    Пенсионерите в Гърция ще получат по 250 евро Коледна добавка. Българските пенсионери няма да получат нищо. Ужас.

    Коментиран от #21, #32

  • 21 С Коч

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "Пенсионер":

    българските пенсионери или не гласуват, или гласуват за козек. Гръцките пенсионери като им засегнат интересите излизат и правят погром. Ха познай кои пенсионери ще живеят по-добре?
  • 22 Бай Дън

    2 0 Отговор
    Асен в момента е като гей в епогей, какво си мислиш ме всички те ти подръжници те подкрепят. Ще ти ококорят още очите!!!!!!
  • 23 ГОСТ

    1 0 Отговор
    трябва да си много малоумен и задръстен за да не разбереш че по завоалиран начин ти вдигат данаците. тия променящите се наистина променят начина на вдигане на косвените данаци а балами те ги подкрепят. тия дават но вземат двоино повече от даденото.
  • 24 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Възрожденско ми е":

    а я познай коя партия прахоса най много пари за месните избори и от къде ги взе като сега е втора а преди не си изкара мандата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "А пък Костя не тряя а работи!":

    колко са субсидиите и къде са на ГЕРБ и промяната като първа и втора.
  • 28 гражданин

    1 0 Отговор
    Асен, Коце, за разлика от много е учил, живял на запад и е на ясно, както навън, така и в България. Ще се върнат завършилите висше на запад в Бг, но ако им предложат Министри, Депутати, ПНС и въпреки това, едва ли на Асен сестра му би се завърнала от Германия, завършила там, архитектура. А бачкаторите с дипломи български, разсъждават по следния начин. Защо да се върна в Бг да ме командват за 800 лееа по простите от нас, по Ок сме си на Запад. Спокойно, имаме си работа, никой не ни обижда, уважавани сме, работим по много, но не ни тежи и прочие. Който е кадърен и има занаят ще живее, гладен няма да остане, а младите без професия от бюро по труда в бюро по труда, остаряха и се поболяха в България. Лично мнение.
  • 29 не пипайте българската земя!

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    "Финансовият министър Асен Василев е решил да продаде 700 000 дка от държавния поземлен фонд рещу 340 млн. лева - сума, която е заложена в приходната част на бюджета, видя "Епицентър". Като продажбата няма да е срещу реални пари, а срещу ПКБ (поименни компенсационни бонове) .

    Скандалът има две страни!

    Първо, 700 000 дка е 1/5 от целия останал държавен поземлен фонд от обработваеми плодородни български земи!

    Второ, към този момент годишният наем/аренда, който държавата получава от земите, предложени от Асен Василев за продажба, е 90 млн. лева!

    90 млн лева реални пари всяка година срещу заложената в бюджета продажба дори не на стойност 340 млн. лв., а далеч по-малко, защото повече от половината от тази сума ще се плаща с ПКБ (поименни компенсационни бонове) - хартийки, които някой финансов тарикат е купиил на 10-12 стотинки за 1000 лв номинал."

    Съдбата не прощава такова предателство към Родината!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КОКОРЧО Е ПОДЛОГА НА БОЙКО

    0 0 Отговор
    И ТОРБАТА СЪС ПРЪЖКИ ОТ ДПС!
  • 32 Иво

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пенсионер":

    От един филм "История на света". Комедийка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове