Last news in Fakti

1 Декември, 2023 10:54 1 009 16

Бивш военен министър иска голям целеви кредит за модернизация на армията ни

  • николай свинаров-
  • армия-
  • модернизация-
  • кредит

За кратък период от 3-4 години трябва да намерим механизъм

Бивш военен министър иска голям целеви кредит за модернизация на армията ни - 1
Снимка: Нова телевизия

НАТО казва, че 2% е минимумът за отбрана, а ние имаме нужда от сериозно превъоръжаване. През последните години БВП се удвои. Това означава, че всъщност става дума за 4%. За кратък период от 3-4 години трябва да намерим механизъм за изпълнение на всички важни проекти за модернизация на армията и да ги завършим. Вече може да започне реализация на проектите. Мощен целеви кредит ще помогне това да се осъществи в кратък период. Това каза бившият военен министър Николай Свинаров за "Твоят ден".

По думите му на срещата на ОССЕ са били поставени въпроси, които не са разрешени. "Няма как да се сключи споразумение за примирие, ако разговорите са едностранни. Към настоящия момент терористите печелят лека победа. Те отвличат хора и за да ги върнат, ги заменят със затворници. Позицията на Израел не е рязка, тя беше принудена да наруши важни правила в дипломацията, като преговаря с терористи. Трябва да се намери механизъм за преодоляване на антисемитизма", коментира Свинаров.

"'Изобщо не можем да говорим за ответни мерки по забраната за прелитане на Мария Захарова през въздушното пространство на България. За да има такива, нещо трябва да ги е предизвикало. България 100% изпълнява регламента на ЕС. Лавров има специален статут, но Захарова е обект на санкции. Гърция наруши санкциите с допускането ѝ, но това няма да донесе последствия за нея. Решението е нейна вътрешна политика, не иска да разваля отношенията си с Русия", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ненче, не чакай!

    18 2 Отговор
    Какви ли не повредени самолюбци са били министри на отбраната. Този усети, че Тагаренко го изпреварва и хукна да се изявява. Трябва да се спретне една класация, "най-вреден министър" и да се знае кой е навредил най-много, за да не се надскачат по медиите.
  • 2 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Кфа Армия бреее! паси нареза Всичко. Са да се Краде ПАК е по лачено! Територията Приключи Вчера.
  • 3 Кондуктора

    15 1 Отговор
    Гнусни мекерета!
  • 4 Я го и тоя

    13 2 Отговор
    Този колко военна техника наряза за скрап и разпродаде запаси от калашници на африканците.
  • 5 Още една Свиня комисионер се Натега

    16 1 Отговор
    да плащаме пари са оръжие, което не се знае кога ще видиме!! Това, че няма пари и се теглят заеми не го интересува, важното е да Вземе Комисионата! Тагарев и Свинарски
    са, за Провисване на козирката на някоя бензиностанцията, както се случи с Дучето някога!!
  • 6 нннн

    13 1 Отговор
    Да бе! Ще платим оръжията и няма да ги получим. Пък, ако получим, ще ги ПОДАРИМ на Украйна.
  • 7 Светльо

    6 1 Отговор
    Плащаме милиарди за армия, която няма да ни защити и за главнокомадващ, който при първа възможност ще клекне на Русия. За какво ги издържаме военните??

    Коментиран от #16

  • 8 Българин

    3 8 Отговор
    Странни същества са русофилите. Обичат да говорят с възторг колко добре въоръжена и силна армия сме имали преди 1989 година, когато сме били заедно с Русия. Но веднага стават пацифисти щом стане дума за превъоръжаване на българската армия. Започват да се тръшкат, че няма пари за социални разходи, пенсионерите измират от глад, здравеопазването е отчайващо а образованието е безобразно. Затова нямало нужда от разходи за отбрана. Пък и нямало срещу кого да се бием, защото никой не ни заплашвал.

    Коментиран от #12

  • 9 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    7 1 Отговор
    $ви нарOFF- Мо ш€ник от €вр€й $ки произход, адвокат на пр€$тъпницит€!
    КАТО вУ€н€н мини-$тър БЕШЕ ПЪЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ!
    ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ,ВЪН $лугит€ на $АТАнато!
  • 10 Вижте интервюто на

    6 2 Отговор
    американския офицер, Скот Ритер при Карабовски!
    :)! Той уби евро атлантизма, смачка идиотските цели на сащ за войните в Украйна и Газа. Казва неудобни истини! Уби и нас с това наше подчинение на Урсула и САЩ.
    Направо 10 точки в целта!
  • 11 флипп

    1 1 Отговор
    Добре е да се вземе и един класьор да има къде да редим чертежите като ни ги пратят господарите от ФАЩ, толкова милиарди наринахме за тези хартийки поне да си ги пазим.
  • 12 провинциалист

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    По-странно е българофоб да се пише Българин.

    Коментиран от #13

  • 13 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "провинциалист":

    Петата колона на Москва сте най-големите национални предатели и българофоби.
  • 14 факуса

    1 1 Отговор
    излизаме от нато,и с парите от вноските дет няма да плащаме се въоръжаваме,отказваме страйкарите,и всичко заробващосащ въоръжение щот е прекалено скъпо,за притеснените,австрия не е член на нато и не я нападат
  • 15 добре де

    1 2 Отговор
    За кво ви е оръжие? С кого ще се биете? За кого ще се биете? Той врага вече ви е окупирал. Оръжието е излишно.
  • 16 Военен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Светльо":

    Отиди ти на границата бе юнако
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове