Last news in Fakti

2 Декември, 2023 11:33 3 621 41

Левон Хампарцумян: Де факто, ние като общество, субсидираме ресторантите

  • ддс-
  • ресторанти-
  • субсидиране

С ДДС от 9% нито поевтиняха ресторантите, нито качеството на обслужване стана, Бог знае колко по-различно, каза финансистът

Левон Хампарцумян: Де факто, ние като общество, субсидираме ресторантите - 1

"Бюджетът е за всички. Тези хора, на които така или иначе им е добре, обикновено са предприемчивите хора, които създават богатството. Това са предприемачи, високо образовани хора, такива с редки професии, добре платени. Така че, те създават условията за тези, на които по някакъв начин животът им е протекал така, че не могат да се състезават директно с тях. Но резултатът от икономиката, от тяхната дейност в едно модерно общество, е през данъците, чрез които те получават по-добри възможности". Това заяви пред Нова телевизия финансистът Левон Хампарцумян.

По думите му това, че финансовият министър не е успял да прокара своите идеи за "бонус-донус" и "данък-бъкшиш" е било правилно.

"Аз не съм сигурен и колко финансовият министър е бил настойчив по тези въпроси, защото това са мерки, които звучат интересно, но граничат с наивността от гледна точка на резултатите, които биха донесли на фиска, на данъчните. За вдигането на ДДС-то на ресторантите, аз също мисля, че е хубаво да имаме единна данъчна ставка. По ред причини. Защото ресторантите го получиха - даваш някаква отстъпка, след това не можеш да я вземеш. Всъщност, нито поевтиняха ресторантите, нито качеството на обслужване стана, Бог знае, колко по-различно. То е такова, каквото е. Така, че това от гледна точка на потребителите беше неутрално. От гледна точка на Министерство на финансите получават по-малко пари. Де факто, ние субсидираме ресторантите като общество", категоричен е Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро на тоя

    12 24 Отговор
    ще му запорираме сметки и имущество. Ще ходи да копа компир на полето да види какво е бачкане.

    Коментиран от #6, #17

  • 2 Пърдон Кръцмърцйпян

    21 2 Отговор
    прав си!
  • 3 гражданин

    46 2 Отговор
    ДДС за кръчмарите трябва да е 50% , защото цените в ардаците им са с 1000% горница !!!Не може една шопска салата да струва 12-15 лв. ,като продуктите в нея на са повече от лев и 50ст. !!!

    Коментиран от #28, #30

  • 4 БеГемот

    23 0 Отговор
    Ни стъпвам!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пенсионерът

    49 2 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро на тоя":

    Не можеш да му запорираш сметки само защото е прав за ресторантьорите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 леле

    10 1 Отговор
    ... "бонОс-донУс" и "данАк-бЪкшиш" ...
  • 9 3кйнд

    37 1 Отговор
    Де факто, като общество ние субсидираме и банките, ама това е др. тема.
  • 10 Пиои

    35 0 Отговор
    За първи път да се съглася с този наглец. И защо трябвада купувам мляко с 20процрнта ДДС, а ракията в кръчмите да е с 9процента. Откъде накъде? Тук нормална логика няма. Има безцеремонен лобизъм.
  • 11 Българка

    40 3 Отговор
    Всички ресторанти са пълни и се пръскат по шевоввете. В същото време цените на ястия, напитки не само, че не са по-евтини, но и стремглаво се вдигат. Стига с този рев на реторантьорите. Да си плащат ДДС както всички други бизнеси. И няма причина да надуват заради това цените си
  • 12 Няма

    29 1 Отговор
    Причина ресторантьорският и хотелиерски бизнес да е привилигерован. 20 процента ДДС като на всички! Ако не могат да издържат - да затварят. Работни места има много свободни в другите бизнеси.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пенсионер

    20 0 Отговор
    За "бонус-донус" незнам, но за пенсионерите тази година Коледни добавки няма да има. Такива са предвидени за съдебната система. За целта Асен Василев поизтупа чувала с бюджета и намери едни 66.6 милиона лева за Коледната премия на магистратите. Всеки магистрат в РБ, ще получи Коледна премия /добавка/ в размер 1.6 основни заплати плюс клас. Във Гърция на всички пенсионери Правителството дава Коледна добавка по 250 евро на калпак. За съжаление мисирката от Нова не попита Левон какво мисли той за Коледните бонуси. Страхът е голям и мисирките знаят как да пазят стола. Не смеят да коментират тази тема.

    Коментиран от #15

  • 15 Пенсионер

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пенсионер":

    ПОПРАВКА: За "бонус-донус" незнам, но за пенсионерите тази година Коледни добавки няма да има. Такива са предвидени за съдебната система. За целта Асен Василев поизтупа чувала с бюджета и намери едни 66.6 милиона лева за Коледната премия на магистратите. Всеки магистрат в РБ, ще получи Коледна премия /добавка/ в размер 1.6 основни заплати плюс ранг. Във Гърция на всички пенсионери Правителството дава Коледна добавка по 250 евро на калпак. За съжаление мисирката от Нова не попита Левон какво мисли той за Коледните бонуси. Страхът е голям и мисирките знаят как да пазят стола. Не смеят да коментират тази тема.
  • 16 вие ги субсидирате

    17 0 Отговор
    Аз в знак на протест съм намалил кръчмите до веднъж на три месеца. Не ме интересува оцеляването им.
  • 17 Унуфри

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Скоро на тоя":

    Тези, които си мислят, че копането е голямата
    работа, не могат да се оправят с парите.

    Коментиран от #19

  • 18 Левон е Химик а краде яко като БАНКЕР?

    10 3 Отговор
    От Котилото на Химинпорт!! Нагъл крадец!!
  • 19 хммм

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Унуфри":

    Унуфри, социализма отдавна приключи. Капитализъм сме...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кръчмарите са подвласни на Алибегов и

    12 1 Отговор
    Стъки! Каквото им нареди Борисов, това правят!! Помните Стачките и Блокадите организирани от Кръчмарите, когато на Бойко му искаха оставката половин година пред мин Съвет, а той беше в Нелегалност!! СЕГА ИМ СЕ ОТБЛАГОДАРЯВА, ПАК МОЖЕ ДА МУ ПОТРЯБВАТ!!
  • 22 Перо

    13 1 Отговор
    Като никога химика е прав за ресторантьорите! Само патентен данък за тях! Те не отчитат печалба!

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    Така е Перо и напомням, че Левон е хитър арменец.
  • 24 АРЕС

    9 5 Отговор
    Де факто Хапарцумян е един крадец и мошеник който ако беше вкаран в затвора за престъпленията които извърши като Шеф на След приватизациония контрол сега нямаше да му гледаме гнусната физиономия.

    Коментиран от #32

  • 25 Мъдю

    1 6 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    Ей пейзан ше виеш федерос
  • 26 Павел пенев

    13 1 Отговор
    Този път арменския мошеник е прав. Обществото не трябва да субсидира ресторантьорите, защото те се ползват също от бюджета в който влагат по малко.
  • 27 Ричард Мазната коса

    15 2 Отговор
    Напълно вярно е това, което казва Хампарцумян. Кръчмарите, осве, че богатеят за наша сметка, но и тровят с боклуците си-кебапчета и кюфтета от соя, консерванти, химикали, оцветители и обрезки, менте-алкохол, риба от развъдници, хранена с антибиотици, зеленчуци с нитрати и всякакви мръсотии поднасят кръчмарите-ненаситни, лакоми, нагли. Някои от тях имат къщи по четири ката, по пет-шест коли, любовници, които издържат, правят круизи за по 20000 евро и какви ли не глезотии на наш гръб. Никой не ги закача, защото кръчмарите имат свои хора навсякъде.
  • 28 софиянец

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "гражданин":

    Кръчмарите купуват от тренажорни кебапчета и кюфтета по 40-50 стотинки, а ги продават в кръчмата по 3,50. У нас кръчмите са по-скъпи от таверните в Гърция, а за качество да не говорим. Там една салата стига за двама-трима души и струва 6 евро, предлагат наливно вино по 8 евро литъра, десертът е безплатен, както и хляба, зехтинът, водата, лимоните.Но заплатите в Гърция номинално са тройно по-високи от тук.Тук кръчмарите предлагат отвратителна храна, която разваля стомасите на хората.
  • 29 майка

    12 0 Отговор
    Вместо да ДДС 9% детските лекарства,то за ресторантьорите.Кой ходи често ресторант,богате,те могат да плащат и 20% ДДС.
  • 30 Щерев

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "гражданин":

    Значи ти отиваш на улицата и там те чакат на Земята един домат малко краставица и лъжичка олио и ядеш от асфалта..така ли? Други разходи заведението нняма? Еквалайзер Бой Ганьо.
  • 31 Ние сме си грубияни

    11 0 Отговор
    Ресторантите в Гърция и Турция разчитат до голяма степен на славянските туристи - българи, руснаци, поляци. Ние ходим там, защото обслужването е на ниво. Тоест, всеки те гледа в портмонето, но ти вземат парите с майсторски направена храна, приятно обслужване, пълно с нежност, комплименти, поклони и т.н. А ние нито умеем да се държим помежду си любезно, нито умеем да вземем парите на чужденците с памучец. Трябва да си признаем, че готвим през пръсти, чистим надве-натри, обслужваме като грубияни, а искаме пари. Чичко Пръцкумян е прав.

    Коментиран от #34

  • 32 ХАДЕС

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "АРЕС":

    Така е, ама те са много хитри и винаги се измъкват.
  • 33 Професионалист

    14 0 Отговор
    Напълно прав е за наглите ресторантьори,задължително трябва да се възстанови ДДС 20% за тези обирджии!
  • 34 ВМП

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "Ние сме си грубияни":

    Я ни кажи тогава толкова като ги разбираш колко е ДДС в Гърция и Турция на хотелите и ресторантите? Има страхотни места в България и храна и сервиз всичко е ТОП. Цените са в пъти по ниски от чуждестранните им аналози. Друг е въпроса че тук хората пишат за кебапчета и кюфтета. Вижда се от пръв поглед какво е нивото.

    Коментиран от #37

  • 35 факто де факто

    9 7 Отговор
    като цяло ние субсидираме Окрайна , а нейните люде
    бягат зад граница и най-нагло се настаняват навсякъде.
    Докато търпим хамериканските терористи, така ще е.
  • 36 Иванов

    0 1 Отговор
    Чии са хотелите и ресторантите щом ДДС е с по/ниска ставка? Пишеше в пресата, че с част от парите, откраднати от “Хемус” е купен хотел.

    Коментиран от #39

  • 37 дядо поп

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "ВМП":

    А твоето ниво какво е , гурме меню , сменят ти 5–6 блюда ( нацапани чинии ) вземат ти заработеното за една седмица и гладен и жаден си тръгваш по живо по здрава , ама иначе си от друго ниво! На такива аз им казвам чиста проба сноби!
  • 38 Клиент

    2 0 Отговор
    Обслужването и качеството на предлаганите храни и напитки си е същото,а цените им са жестоки.
    Обложете ги,така както е за всички!
    Не се връзвайте на разни персони с необичайни "български имена и фамилии!!
  • 39 А ти на кого мислиш

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Иванов":

    че са собственост огромните хотели и комплекси по цял свят? На бедни и честни миряни ли?
  • 40 Ай Ду Ци

    1 0 Отговор
    Ти субсидираш ресторантите, защото похапваш редовно в скъпи ресторанти с нашите пари, а средно статистическия български гражданин субсидира теб и останалите Мошета, защото кътат парите си в банките за т нар "черни дни".
  • 41 Талуп BG

    0 0 Отговор
    Че , ние субсидираме и банките бре алхимика! Кажи нещо по тоя въпрос!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове