Last news in Fakti

4 Декември, 2023 07:25 2 443 37

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен

  • сняг-
  • българи-
  • летище-
  • мюнхен

Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спряха стотици полети

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен  - 1
Снимка: БГНЕС

Българи от дни са блокирани на летището в Мюнхен заради снежната буря. Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спряха стотици полети.

„Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл срок на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но не успя да ни помогне”, разказа Александър Бакалов в ефира на „Здравей, България”.

Припомняме, че заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет „Чесна" над Мюнхен.

„Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПКП

    27 5 Отговор
    Ми да одат пеш бре 🤣😂🤣
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Немчо

    32 8 Отговор
    Това е Германия вече, 15 см, нека са 20 снежец и край. Няма кой да изрине, няма самолет, няма влак, няма градски транспорт - нищо. И това е в Мюнхен. Пълна мизерия.

    Коментиран от #7, #19

  • 4 Механик

    41 17 Отговор
    Хахахахахаха! " Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл срок на годност. "
    Ми вие кво искате бе? Нали сте европейци? Няма да ядете и по-малко ще се къпете! Урсула така каза.
    Какво недоволствате сега? Нали искахте "свобода на придвижване"? Ами, ей ви я свободата!
    Тръгнали по държавите да прислужват и робуват, ама инак са големите европейци.

    Коментиран от #9, #28

  • 5 Гошо

    10 21 Отговор
    Тоя нещо лъже! Всеки знае ,че на запад спокойно можеш да си караш и с летни жуми зимата, защото навсякъде е почистено ,какво остава пък за летище и самолетни писти Плати са му (ясно от къде) ,за да говори така
  • 6 Цар Симеон

    20 6 Отговор
    Денков и Терзиев са виновни сигурно. Само герб и ДПС могат да се справят със снега в Мюнхен.
  • 7 Това е

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Немчо":

    природа, срещу която трябва да имаме търпение.

    Коментиран от #15

  • 8 Румен Американеца

    18 4 Отговор
    Ха ха, страх ли ви е да назовете циганската авиокомпания която раздава десертчета с изтекъл срок?
  • 9 Хахахаха

    9 22 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Хей сме шни ци, не смесвайте политиката с природата. В рашистан няма и самолети. Снега в Германия, няма НИЩО ОБЩО С РУСКИТЕ РЕСУРСИ И НИКОЙ В ГЕРМАНИЯ НЕ ЗАМРЪЗВА ЗА РАЗЛИКА ОТ РАША. КОГАТО ПАДНЕ СИЛЕН СНЕГОВАЛЕЖ Е НОРМАЛНО ДА ОТНЕМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ИЗЧИСТИ. САМО В БЪЛГАРИЯ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НА ЗАПАД СЕ ХВАЩА ВЪВ ВЪЗДУХА.

    Коментиран от #25, #29

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Германия, нее това което беше!! Командва

    29 1 Отговор
    Урсула Шолц, Алена и подобни!! Да Дават на "Гостите" на Меркел лопати да почват да рият сняг!? ЗЕЛЕНИТЕ И ТИЯ С ДЪГАТА СЪСИПАХА Германия!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Леля Гошо

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "00001":

    Като не ти харесва, купуваш си билет първа класа до Дубай. Във ВИП зоната се лее френско шампанско, малко неудобство докато се настаниш на борда на Airbus 380 и седнеш в седалката с размери на канапе и докато ти наливат още шампанско ти се извинят че черният хайвер ще бъде сервиран след като излетите.

    Коментиран от #20

  • 14 И тук в

    19 0 Отговор
    Австрия падна 30 см. сняг.В селцата нямахме ток 30 мин.,интернет,телевизия 24 часа и никой не мърмори.Но на всеки 2 часа разриваха снега.
  • 15 Дядо Поп

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Това е":

    Тц, това е точно немска простотия. Падна 30 см сняг и великата цивилизация блокира. Трамваи и рейсове спряха, понеже нямало кой да изчисти спирките... У нас хората ще изгазят снега до спирката и пак ще стигнат. Метрото и S-Bahn-a спрени.... И двете са тип влак, слагаш на един снегорин като при влак и чисти сам. Влаковете им също блокирани.... Абе индианска работа.... В Канада с такъв снегорин влакът минава през 2м сняг, в напреднала Германия 30см им върза кънките... В Мюнхен нямаше кой да изчисти даже големите улици, а до днес малките са скръб.
    И що? Нямат хора и машини? Тц. Басирам се, че се почва с това, че беше събота и неделя. Днес ще се активират понеже няма нужда да плащат надбавки.... Всичко са сметнали 100%...
    Летището принципно има договори с фермерите за помощ срещу заплащане при снеговалеж, така не трябва да поддържат повече машини....
    Всичко е сметнато. Тея хорица днес може и да им пратят самолет.... От вчера не вали...

    Коментиран от #22

  • 16 5677

    15 1 Отговор
    Вечно недоволни , живея в Мюнхен , такъв сняг не се помни , не му вярвам на нито една дума на този
  • 17 567

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "00001":

    Ква храна , тя само за. Бизнес клас

    Коментиран от #24

  • 18 Питанка

    11 0 Отговор
    Добре де, защо не ги транспортират до София с влак?! Досега да са се прибрали! Въобще защо ЕС не даде предимство за реконструция и изграждане в Европа на ЖП-транспорт, а не на аутобани и самолети?! В България ТИР-овете от Турция за Европа да се качват на ЖП-платформи, шофьорите в спални вагони и така да пътуват до Централна и Западна Европа!
  • 19 Ъпсурт

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Немчо":

    Не са 15 а са 50 см!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пурко

    1 0 Отговор
    Не моа ги мисля. Да се оправят
  • 22 456

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дядо Поп":

    В Берлин е същото при по-малко сняг. Не почистени и заледени пътища и тротоари. Миналата седмица предпочетоха да затворят улицата 17 юни в центъра на Берлин, вместо да се почисти. А за улиците в кварталите.... е без коментар. Няма пАре.
  • 23 Сапунджията Коко на БОКо шкембето

    5 1 Отговор
    Требваше да им пратиме мощните снегорини (категория 160+ кг живо тегло) Феномен Шиши, БОКо-тиквата, оня спортния Кра(д)лев, ДС-Ванче караПрас с Джандбаз и Контрера, ...... За един съботник щеха да разчистят целия сняг по пистите и улиците!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А ха, а ха

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    ти когда за последно бил в Русия, никога? тогава по добре мълкни. Нищо не знаеш, а продължаваш да плямпаш за 30 стотинки.

    Коментиран от #32

  • 26 Коментар

    5 0 Отговор
    Това сигурно е заради Глобалното затопляне хаха.Да ходят да се жалват в Дубай на световната среща за климата пак.Когато няма сняг мрънкат защо няма,а като има сняг реват защо има...все няма угодия.
  • 27 БСП за България и Радев

    0 2 Отговор
    Оставка на сглобката изоставила българите в нацисткото летище
  • 28 точно така

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    "...........В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл срок на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но не успя да ни помогне”.............." ЕХАААА, е тва си е да си българин в "Европата".............а ще става и по-зле щото прехвалената европа вече почти загина, е сега тая зима ако е по-студена и направо ги отпиши без руските ресурси! Гола вода си тия, и 3 пръста кал в ушите ама са тръгнали да се правят на много опасни...........в момента когато намаляха или съвсем спряха евтините енергоизточници и други ценни суровини които бяха свикнали да крадат или купуват на безценица и каталясаха за нула време!
  • 29 Механик

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    Да де. Аз разбирам, че срещу природата няма на къде. Ама ако вместо Германия, пишеше България, ти щеше да си първия дето да каже "Такова нещо в Германия не може да се случи. И щеше да добавиш: Ганчовска работа". Щото такива като теб са първите дето почват да плюят срещу родината си.

    Коментиран от #30

  • 30 Хахахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Аз тези неща не ги пиша. И предната седмица ви писах, да спрете да се оплаквате от снега, защото е така във всяка една точка на света. Когато има силен снеговалеж, трябва време да се почисти, само че нашите мислят и твърдят, че на запад снега го хващали от въздуха. И винаги АПИ им било виновно. А сами карат с летни гуми. А българи, сложихте ли зимните гуми?
  • 31 Вражалец

    3 0 Отговор
    Да почва да рине сняг! За какво реве! От България какво да направим?
  • 32 Хахахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "А ха, а ха":

    Русия е една бедна ко чи на. И като пишеш за русия, нямай предвид Москва. Москва не е русия и русия не е москва. Когато отидеш на 50 километра от москва, пак се обяснявай. А също можеш да видиш и най-бедните села в Германия и да ги сравниш с бедните села в русия. В много руски села, все още нямат ток. Така, че не ми обяснявай кой къде.
  • 33 Пратете им Пеевски!

    3 0 Отговор
    Той е пенкилер при всички проблему! Даже и Премиер на Бавария или поне кмет на Мюнхен може да стане!
  • 34 Международен шофьор

    6 0 Отговор
    И какво станало като са спали на летището от четвъртък? И ние стоим вече 6 дни на белоруска-литовската граница, и още поне 5 ще стоим, без тоалетна без нищо тук в гората и какво???
  • 35 пенсионер от Варна

    2 0 Отговор
    ами то и влакове има.
  • 36 факуса

    2 2 Отговор
    сбогом газпром здравей дед мороз хи хи,вече жендърите наричат снеговалежа бури и бедствие,а някъде си е ежедневие,одете на топло в осрайна
  • 37 От Констанц

    4 0 Отговор
    след 2 дена става пак 10 градуса. стига сте мрънкали. Зима не сте виждали. Имаше то 70-те и 80-те., от там на татък веднъж на високосна година някоя сряда пада сняг. Сняг не сте виждали. Само преспи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове