Last news in Fakti

6 Декември, 2023 17:55 1 339 22

Президентът: Политиците да не губят връзка с Българската армия

  • румен радев-
  • политици-
  • българска армия

Отчетлива тенденция е все по-често отговорни постове в законодателната и изпълнителната власт да заемат много хора, които нямат задълбочена представа от проблемите в областта на сигурността и отбраната, но от техните решения зависи развитието на тези сектори и бъдещето на страната

Президентът: Политиците да не губят връзка с Българската армия - 1
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

"Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за да осъзнават значението и последиците от решенията си в сферата на отбраната и сигурността. Отчетлива тенденция е все по-често отговорни постове в законодателната и изпълнителната власт да заемат много хора, които нямат задълбочена представа от проблемите в областта на сигурността и отбраната, но от техните решения зависи развитието на тези сектори и бъдещето на страната". Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на среща с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).

Държавният глава оцени високо дейността на СОСЗР за съхраняването на традициите и потенциала на запасното войнство в България, като част от Европейското запасно войнство. По думите на президента от изключително значение е СОСЗР да продължи да работи за предаването през поколенията на българските воински традиции и завети, тъй като България се нуждае от добре подготвени, образовани и възпитани в родолюбие млади хора. Румен Радев призова за още по-тясно взаимодействие между СОСЗР с Министерството на образованието и науката за развитие на патриотичното възпитание у нас, което заслужава много по-голямо внимание от страна на институциите. Откроена бе и дейността на СОСЗР за опазване на културно-историческото наследство чрез опазване и поддържане на военните паметници в България, за което организацията може да изпълнява и водеща роля.

По време на срещата председателят на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков сподели с държавния глава предизвикателствата пред организацията и нейните приоритети. Сред тях са приемането на проектозакон за запасното войнство в България, хармонизиран с действащото европейско законодателство, създаването на национален фонд „Български военни и военно-исторически паметници и мемориали“, с участието и подкрепата на Министерствата на отбраната, финансите, културата, общините и запасното войнство, както и обявяването с постановление на Министерски съвет СОСЗР за Национално представителна военно-патриотична организация в България, Европа и като член на Междусъюзническата организация на офицерите от резерва (CIOR). Румен Радев изрази подкрепата на президентската институция за постигането на тези цели.

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва представлява голямата част от запасното войнство в България. Структурата на организацията включва 43 областни организации в цялата страната, в които са учредени 300 общински организации, под чието ръководство са 653 дружества и клубове. Общата численост на членовете на СОСЗР е около 27 600 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Вашето Мнение

    8 26 Отговор
    Г-н Генерал, не виждате ли, че сглобката е на път да се разпадне заради един хрантутник, назначен като шеф на пирогов. Заради едната заплата и няколкото милиона, дето могат да се източат от здравната каса, тия са готови и майките си да продадът.
  • 3 мунчооо

    22 8 Отговор
    Савецката ли???

    Коментиран от #8

  • 4 Вашето Мнение

    12 20 Отговор
    Колкото до българската армия с министър на украйна и 50% от състава и в майчинство нямам големи надежди, че за ннещо става.
  • 5 Русофил

    30 13 Отговор
    Той руската слуга Радев се държи като генерал от руската армия, не от НАТО
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вашето Мнение

    8 12 Отговор

    До коментар #3 от "мунчооо":

    Жълтопаветния шибек още не може да преглътне поражението на цялото ес, сащ, австралия и япония от Русия. Пяна излиза от устата на тая бясна мамуна.
  • 9 Чест и почитания г-н Президент

    5 26 Отговор
    Добре, че ви има и да пречите на тези национални предатели които ни налазиха, за да спасите и малкото останало от България, които се мъчат да съсипят и продадат! Жалко, че няма народ, да излезе и да ги изхвърли като мръсни котета!
  • 10 Zглобката

    6 14 Отговор
    Е МНОГО ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ !
  • 11 реру

    21 2 Отговор
    "... хора, които нямат задълбочена представа от проблемите в областта на сигурността и отбраната..."


    Така е... Какво ли не е видяла българската армия...

  • 12 Снимката

    13 1 Отговор
    е за музей !
  • 13 Смерш

    15 5 Отговор
    На снимката са само агенти на КГБ. А този в средата е и платен агент на КГБ.
  • 14 Бамбука

    13 2 Отговор
    С тия мумии от резерва ли ще въздига духът на българската армия ?
  • 15 Здрасти

    3 19 Отговор
    Вижте изречение.. "Държавният глава оцени високо дейността на СОСЗР за съхраняването на традициите и потенциала на запасното войнство в България, като част от Европейското запасно войнство." подчертавам като част от европейското западно войнство. Изводите си ги правете сами. Да поясня! Клел съм се пред знамето на майка България и само това е борбата която бих имал като войник! И то под предтекст, че не преследвам амбициите на някой алчен български политик. Това , че е нападната Европа, е едва ли не опасност за България няма да ме подтикне да хвана оръжието. Всички от службите които и без това ни следите из Интернет да си го запишат! И да си знаят да не ме търсят за подобни глупости! Клел съм се пред знамето на Майка България КАЗАХ!
  • 16 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    12 3 Отговор
    "ПРАВ" € ФАТМАКЪТ, Б€ЗРОДНИТ€ "политицит€"-ПР€ДАТ€ЛИ ТРЯБВА ДА О$ТАВЯТ НАШИТ€ ХОРА (другарит€ -натовци) НА ОТГОВОРНИ ПО$ТОВ€! Н€ЩО ПОВ€Ч€ българската "армийка" $€ НУЖДА€ ОТ ОЩ€ нато-Г€Йрали, пАлковници, "проф€$ори" , Калинки , Доно$ници, Тун€ядци!
    ОТ В$ИЧКИ "ин$титуции" , "армийката" $и О$ТАНА НАЙ-Ч€РВ€НАТА И НАЙ-ПРО$ТАШКАТА ,БЛАГОДАР€НИ€ НА Ч€РВ€НИТ€ ШАМАНИ- АЛА ШТИРЛИЦ(р.р.) !
    ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! 79 г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!
  • 17 АУУУУУ

    13 4 Отговор
    МУНЧО ЗА КОЯ АРМИЯ ПРЕЖИВЯВАШ.....ЗА РУСКАТА ЛИ 🤡🤡🤡🤡🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 18 Тиквеник до Тиквеника

    14 1 Отговор
    Шапкари--Паразити. Нищо не правили цял живот и за награда -- голяма пенсия .
  • 19 Тези

    11 0 Отговор
    Около него са кАт спаднали германци ,и смятай колко пенсия вземат другарите
  • 20 На снимката

    9 0 Отговор
    Орда плаши Футаци ,генерали скубещи българския народ с големи пенсии
  • 21 Мнооого задълбочена

    2 0 Отговор
    Е то тия двамата от дясната страна на Радев имат мнооого задълбочена представа за сигурността и отбраната , особено Коменданеца.
  • 22 Май да

    0 0 Отговор
    СОСЗР получава субсидии според броя на членовете си. В тоя смисъл Златан Стойком направо си плаче за проверка колко са членовете на съюза,индивидуални и групови , които плащат редовно членски внос? Май субсидиите трябва да бъдат приведени спрямо броя на действителните членове?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове