Last news in Fakti

12 Декември, 2023 07:23 3 170 25

Джамбазки: Няма смисъл от предложението на Австрия за Шенген

  • ангел джамбазки-
  • шенген-
  • българия-
  • румъния-
  • австрия-
  • нидерландия-
  • холандия

Пристанищата в Пирея, в Солун са най-големите в Европа и те са конкуренти на холандските пристанища

Джамбазки: Няма смисъл от предложението на Австрия за Шенген - 1
Снимка: Архив

Какъв е смисълът да се води разговор за това България и Румъния да влязат в "Шенген“ само по въздух, това е напълно излишно. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" съпредседателят на ВМРО и български евродепутат в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. "Това би било известно облекчение единствено за някаква група туристи или за хора, които пътуват по някакъв бизнес, които да чакат малко по-малко на някакво гише някъде, на някакво летище. Но всъщност смисълът, целта на Европейското шенгенско пространство е свободното движение на стоки. Т.е. за да има Европейски съюз, трябва да има свободно движение на стоки. Това, което правят Австрия, Холандия и Германия, която ги подкрепя, е да смазват и крадат българската и румънската икономика, като не позволяват на българските и румънските превозвачи и стоки да пътуват свободно. Те не позволяват български и румънски спедиторски транспортни фирми и гръцки пристанища да бъдат част от Европейския съюз. Пристанищата в Пирея, в Солун са най-големите в Европа и те са конкуренти на холандските пристанища.

Това е причината да не сме в Шенгенското пространство.

И всеки, който вярва в нещо различно, или е наивен, или не разбира от политика, или има мотиви да вярва или да говори някакви глупости", посочи евродепутатът.

Според него, да поставяш условия на някой, който вече е изпълнил всички условия, означава едно единствено нещо – наглост, дебелоочие и безобразие. И това е истинското лице на фрапантен, флагрантен двоен стандарт, на който сме свидетели в Европейския съюз.

"Защото сега тези ще си играят и ще ни правят на палячовци и на клоуни – изпълнете 1, 2, 3, 4, после холандците ще измислят нещо друго, после Папуа Нова Гвинея ще измисля нещо трето, четвърто, пето и т.н., и така да безкрай. Но това не е покана за влизане в Шенгенското пространство, където България и Румъния са изпълнили всички условия. Това е мимикрия, това е подигравка и това е пълна глупост", каза още Джамбазки.

"И накрая, отиваме на "черешката на тортата“, ако има черешка тази торта – безобразно, защото тази торта е от продукти, които вече веднъж са ядени.

Това, което е изключително нагло, е настояването да бъдат приемани нелегални мигранти от Афганистан, забележете, от Сирия и Афганистан.

Нека напомня: аз лично нямам спомен, не съм историк по професия и образование, но имам интереси в тази сфера, лично аз не помня България някога да е била колонизатор в Афганистан. Ако бъркам ме поправете, но мисля, че няма как. Аз лично не помня България да е усвоявала нефт, газ, диаманти, петрол, мак, опиум от Афганистан. Аз не помня България да е канила афганистанските нелегални мигранти в Европа. Никой български политик, дори и най-безгръбначните, дори и най-угодничещите пред "началниците си“ не произнесе позорната слава и позорната фраза на Ангела Меркел "Wir schaffen das!“ – "Ние ще се справим!“. Защото стана "Wir schaffen das nicht“ – "Няма да се справим“. Те не се справиха, те се провалиха. Тази фраза беше глупава, тя олицетворяваше импотентната, беззъба и безгръбначна европейска политика по покана на всякакви нелегални имигранти в Европа. И сега искат от нас ние да ги приютяваме. Откъде накъде?! Откъде-накъде?! Не сме ги ние канили, няма причина ние да ги приютяваме. Да не говорим, че прословутото ни българско "гостоприемство“ ще ги мотивира доста бързо да хванат, където им хванат очите, тъй като тези хора нямат място в България. Те няма да се впишат в българската култура, в българското общество, образователна, стопанска и всякаква друга система. Те не са дошли да работят. Това са млади, здрави, брадати мъже с бради до коленете, които са дошли да взимат – да взимат европейските коли, пари, жени, каквото могат. Затова са дошли. Те не са дошли да учат ядрена физика, ядрен синтез и виолончело и пиано. Ако набарат пиано или виолончело, то ще е, за да го нарежат и изгорят, не за нещо друго", посочи още евродепутатът.

По думите му, наглостта на тези хора е безкрайна, минава всякакви граници, на които наистина трябва да се реагира като хората.

"Защото аз знам какво ще направят безгръбначниците, които управляват София в момента – те ще се опитат да представят това като "велика победа“, "огромен, колосален политически успех, величав, епичен, който се вижда от целия свят“. Ще кажат "Това е първа стъпка. Ние ще вземем само двама и половина нелегални имигранти и те ще бъдат майки с деца“, а всъщност ще натресат десетки, стотици хиляди брадати Мохамедовци, които търсят това, което ви казах. Изобщо, предупреждавам и Денков, и останалата сапунена опера покрай него, "Продължаваме промяната“, "Демократична България“, ГЕРБ, ДПС да не си помислят да правят този опит, да се направят на нещо успешни и да се опитват да приемат това предложение.

То е нагло, то е безобразно, то е безсмислено и то не ни решава никакъв въпрос.

Така че на това нещо трябва да бъде сложен направо край. Аз му казах на министър-председателя Денков, когато дойде в Страсбург, да не се прави на гид за улиците в града, да ни разказва колко са хубави улиците в града и как виждал бели гълъби и шарени балони, балони и не знам какви глупотевини, и му казах, че е време да намери политически гръбнак. Време е тези хора да намерят политически гръбнак, дори назаем, за малко, и да отговорят подобаващо, и да отговорят така, както трябва да се отговори, т.е. "Не!“. И когато някъде някой нещо иска за наша сметка, да се отговаря "Не!“, защото е крайно време да престанем с тази безгръбначност, с това мекушаво, мекотелно, беззъбо отношение, с което всички ни правят на глупаци, и някакви хора ни продават глупости, от които българската икономика страда, българските данъци страдат, българският данъкоплатец страда, българските граждани страдат. Крайно време е да сложим край на това безобразие, няма смисъл да бъде обсъждано повече", добави Ангел Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За псевдопатриотите

    10 24 Отговор
    нищо няма смисъл! Животеца им също е безмислен!

    Коментиран от #4

  • 2 обективен

    9 30 Отговор
    Когато корупцията и кражбите спрат , тогава в Шенген !!А ако ни пуснат ще ги залеем с наркотици , алкохол и цигари -МЕНТЕ

    Коментиран от #6, #25

  • 3 хаберих

    22 0 Отговор
    В кабинета на доктора влиза мъж.
    - Съблечете се... и по бързо!
    - Ама защо?
    - Аз съм доктора и щом казвам действай!
    Мъжът се съблича.
    - Кажи сега, какво те безпокои?
    - Докарах въглищата. Къде да ги разтоваря?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванчо

    7 46 Отговор
    Защо продължавате да ни занимавате с този пропаднал човек?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Верно ли

    67 7 Отговор
    Евала, Джамбазки! Това е единственият представител на България в Европарламента, които се застъпва за българския интерес и изобщо работи за България там. Другите са просто екскурзианти, дето ги викат само да натискат копчета, когато е нужно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Евроренде

    14 0 Отговор
    Избийте си Шенгена от главите !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Джамбаски нищо лично

    13 10 Отговор
    Джамбазки в Европа много добре знаят че сте долни крадци и мошенници прецакали най-долно собствения си народ . Те се бъзикат защото знаят че сте нищожества и боклуци , не сте политици , не сте евродепутати , не сте бизнесмени , вие сте проститутки в политиката и икономиката и света не ви възприема сериозно .

    Коментиран от #16

  • 14 Перо

    26 2 Отговор
    БГ /документирано от ЕС/ отговаря на критериите за Шенген от 2011 г. Никоя, неоторизирана страна от ЕС не може да поставя допълнителни условия и нови критерии и правила! Има право да гласува против БГ, но по неизпълнени критерии от ЕС, а не да поставя нови условия за прием на нелегални бежанци и допълнителна охрана на българо-румънската граница! Нашите тъпунгери не могат да поставят въпроса в правилното време на правилните хора! Най-много нелегални мигранти идват през Средиземно море, но всички средиземноморски страни от ЕС са членове на Шенген! Освен това всички мигранти са поканени от Меркел!
  • 15 Ала бала

    23 0 Отговор
    Независимо от кой е излязла тезата тя е вярна правдоподобна, а не да плюете голата истина защото е казана от човек който не желаете
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИНЖ

    1 8 Отговор
    Геле, от теб няма смисъл. Вземи 2 пистолета и се застреляй. Че с един може да пропуснеш!!!
  • 18 Шменти капели

    3 6 Отговор
    Докато беше все още никому безизвестна пешка ,този господин и четата на младежката организация на ВМРО - Пловив по времето на Славчо Атанасов ми обещаваха работа. Къде се изстреля той , къде съм аз? После искат да им вярваме!
  • 19 Амииии

    15 1 Отговор
    Това е истината. Не ни харесва, но е факт. Не е важно кой я казва. Важна е истината. Ние държава ли сме или подлога. До кога така? Подлога на Русия, подлога на Германия, на САЩ, на Белгия... Я стига!
  • 20 Име

    4 0 Отговор
    Но - България е изцяло непригодна за животът в Европа - главно поради политиците.

    Не може да си вкарваш платени девойки в резиденцията в Бояна - а да се представяш за загадъчен и приятен добряк.

    Знаем се - какво да се прави, това е положението, но какво имаме като манталитет с Европа, нито ще станем богати и нормални - нищо.

    Ликвидираха всичко читаво и сега - краставици в оранжерии, ама на кредит оранжериите, ама това-онова, мъка.

    Полека-лека трябва да ни стане ясно - че сме някъде в 17-ти век - има феодали, всичко е на мой човек, който е на друг мой човек.
  • 21 Коментар

    2 4 Отговор
    За всичко е прав обаче не ми харесва,че организира Лукови маршове и беше и той против махането на паметника.
    Факт е ,че някакви хора ни продават глупости, от които българската икономика страда, българските данъци страдат, българският данъкоплатец страда, българските граждани страдат.Разделят ни на две,за да им е по-лесно да го правят.
  • 22 Достойно

    7 1 Отговор
    Къде са тръгнали да ни унижават и изнудват, и разни продажници тук им пригласят
  • 23 Мунчо

    1 5 Отговор
    Тоя мульо, милионер в евро, но нищо не направил за България, освен че с тъпите си жестове с които ни представя като идиоти, да млъкне. Ама наближават евроизбори и се измъква от мишата си дупка, дано наивниците пак го преизберат.
    Аман от полуумни наглеци!
  • 24 ОБЕКТИВЕН

    1 1 Отговор
    БРАВО МА ДЖАМБАЗКИ !
    ДОБРЕ КАЗАНО!
  • 25 Абе ее

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "обективен":

    ТЕ ВСЕ ЕДНО СИ НЯМАТ В ХОЛАНДИЯ ПРЕСТЪПНОСТ И НАРКОТИЦИ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!
    МНОГО СИ КУХ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове