Last news in Fakti

17 Декември, 2023 10:25 2 606 80

Васил Данов: Изкараха Тагарев и Денков фашисти, защото не са им удобни

  • васил данов-
  • владимир путин-
  • паметник-
  • украйна

Украинците ще устоят, защото нямат друг избор, заяви военният журналист

Васил Данов: Изкараха Тагарев и Денков фашисти, защото не са им удобни - 1
Снимка: Стопкадър, ON AIR

Виктор Орбан направи Украйна заложник на своята политика и изтъргува умело ситуацията.

Това заяви пред БНР Васил Данов, член на УС на Атлантическия съвет и военен журналист.

Ето и останалата част от коментара му:

Така че той ще си получи своите 10 милиарда, но на него му предстои и в бъдеще да се сблъсква с европейските държави спрямо неговата политика. В САЩ също има директен пазарлък по отношение помощта за Украйна, който президентът Байдън ще бъде принуден да преглътне и да отстъпи, защото за него по-важно е да се гласуват парите и оръжието за Украйна. За радост Украйна не зависи точно от тези пари засега. И ще издържи до януари, докогато ще се удължи срокът за помощта. Руснаците не са предприели мащабно настъпление, те са си още в отбранителните позиции. Водят се частични сражения около Бахмут, Авдеевка и други места. Украинците завзеха част от левия бряг и ще натискат да изтласкват руснаците. Т.е. Украйна е все още в стратегическо настъпление, а не в отстъпление. Въпреки това вчера президентът Путин заяви, че ще воюват до победен край, макар че до преди две седмици той и неговите хора говореха, че винаги са били за преговори, а украинците се инатят и не искат да преговарят при сегашните условия на превзети украински територии."

Пресконференцията на Путин

"При него промяна няма. Променят се само демагогията и лъжите, които периодично той хората около него изричат – ту са за мир, ту са за война до победен край. Но числата са важни в случая. Тези дни се гласува в руската "Дума" и Русия прие рекорден военен бюджет и рекордни разходи за отбрана. Някъде около 400 милиарда са общите разходи на Руската федерация. От тях около 40% са гласувани за военни цели. Като има скрити, секретни данни, за които можем да предполагаме. Това прави около 160 милиарда долара, колкото очаква да получи Украйна през следващата година от САЩ и ЕС. Разбира се, украинците ще получат повече пари по-нататък, когато започне финансовата година. Във финансово отношение двете страни са еднакви по брой долари, които се очаква да дадат за войната. Но в Русия тези средства ще отидат за вътрешна сигурност, правораздаване и наказателната система, за национална гвардия и др. Т.е. те няма директно да се влеят като бойни ефективи срещу украинската държава. Един британски наблюдател каза, че този бюджет на Русия говори за една вечна конфронтация със Запада. Което ще натовари много икономиката им и както беше при "Звездните войни" на Брежнев, това ще обрече Русия на икономическа деградация и рано или късно до срив."

Числеността на руската войска спрямо украинската

"Да, Путин каза, че няма да има допълнителна мобилизация. Трябва да кажем, че там няма доброволци, а платени хора, които рискуват живота си срещу по-добро заплащане. А численото превъзходство на руските войници, които воюват в Украйна, не е толкова голямо. Да кажем грубо, че двете страни имат по 500 хиляди военнослужещи. Но голямото предимство на руснаците са Военновъздушните сили. Тоест украинците чакат в момента през януари постъпването на първите F16 изтребители, пилотирани от украински офицери, които вече завършиха обучението си в САЩ. Както и очакват от Швеция да бъдат доставени изтребители "Грипен", с които да имат въздушно превъзходство в небето на Украйна. Ако те го направят, това ще подсили настъпателните операции срещу укрепилите се зад минни полета и противотанкови ровове руски войски. Постигнат ли това, украинците ще могат да настъпят широкомащабно.

Сега от 2-3 месеца настъплението на украинците е спряно, защото те оцениха, че ако настъпват само с бронетанкови и пехотни групи са много лесна жертва на руската артилерия и военновъздушните сили на руснаците. Това значи да дават колосални жертви и те правят сега оперативна пауза в бойните си действия, за да могат да се опитат да счупят руската отбрана с помощта на удари от въздуха."

Украинският въпрос вече не е нещо особено за САЩ и за ЕС

"Нормално е това. Днес е шестстотин и шейсетия ден от началото на войната. Невъзможно е човечеството, отделният човек, отделната държава, дори тя да е нападната 660 дни, да мисли само за едно и също и да се върти в главата ѝ една и съща тема – войната. Въпреки стресовете, въпреки жертвите, нормално е хората да посрещнат празниците, поне тези, които могат и нямат загинали близки. Трябва да имат надежда. Въпреки десетките обстрели над Украйна с дронове, с ракети, хората там са свикнали вече. С всичко се свиква. Освен може би с тероризма на руски войски спрямо украинското цивилно население, с цел да пречупят духа и на армията, и на населението. Това са терористични, планирани, прецизирани удари на руснаците, за да дават украинците ежедневно, макар и минимални цивилни жертви и да се стресират и тези в градовете, и онези на фронта. И да кажат в един момент – стига вече, дайте да се предаваме и да приключва този кошмар. Смятам, че все пак украинците ще устоят, защото нямат друг избор и изход. Нашественикът може да си отиде в своята страна и да се опита да живее както може, докато те няма къде да отидат."

Помощ за Украйна: колкото е необходимо или колкото можем

"При положение че Сенатът на САЩ е гласувал дългосрочна помощ, при положение че всички съюзници от НАТО твърдят, че ще помагат, докато трябва, а не докато могат, при положение че Великобритания и Норвегия сега сключиха нова военноморска коалиция за подпомагане на Украйна и британците, без да се бият в гърдите, досега са обучили 52 хиляди украински бойци само на своя територия – главно моряци, летци и пехотинци. Но всеки дава. Дава и Норвегия, дава и Швеция, и Германия един от главните донори на оръжие, също дават, т.е. всички дават. И като знаем колко е по-голям БВП само на САЩ, а освен това още 54 държави помагат на Украйна и техния сумарен БВП е 80 пъти по-голям от руския, аз просто не виждам обективни данни Путин да се надява на някакъв положителен изход от войната. Освен ако нещо не стане с ядрените централи в Украйна или ако руснаците не решат да "цакат" с ядрения коз. Но той пак няма да помогне на Русия, защото другите страни също имат ядрено оръжие."

Паметникът на Съветската армия и българските политици, които го защитават

"Те явно са сиромаси хора. Те нямат нищо, освен един партиен червен билет още от Сталиново време и това им е Алфата и Омегата. Всъщност ние говорим за "Путинизъм", но това не е Путин, това е всъщност колективният КГБ, колективният КГБ си е Сталин. След Сталин руснаците нищо друго не са измислили освен терор, подготовка за война, образа на врага – целият свят ни мрази, включително и България. Този демонтаж на паметника на Червената армия е закъснял с 35 години. И сега изведнъж Захарова ни размахва пръсти и "трябвало да си платим, защото пренаписваме историята". Целият свят им е крив. Те останаха без нито един искрен съюзник, с изключение на Лукашенко, но само той, а не беларуския народ.

Нашият президент има същата лексика и същата школа на Ленин, на Путин, на Сталин – ние няма да търпим, ние няма да понесем. Ние понесохме години този безчестен нагъл унизителен за българина паметник, а те сега ни плашат, че нямало да понесат, нямало да позволят. Едните в парламента нямало нещо да позволят, президентът – и той нямало да позволи. Това са приказки от Сталинската лексика. Отдавна трябваше да ги няма тези паметници, донесли болшевизма и тоталитаризма на наша територия. Те наричат "фашист" всеки, който не е с тях. Слушам и днес някакви истерици, които говорят, че у нас било фашистка държава, докато не дошла Съветската армия. Искам да им припомня, че от 90-а година насам най-задълбочените български историци доказаха, че в България фашизъм като национално движение и господстваща идеология не е имало. Нито едно българско правителство не е изповядвало фашизъм. Т.е. тогава върху щиковете на Съветската армия е донесен един терор, продължил до 1989 у нас. Няма смисъл сега да ни казват, че сме станали фашисти, нацисти и т.н.

Познавам проф. Тагарев от много години. До миналата седмица за тези хора той не беше фашист и от две седмици и него го наричат фашист. Т.е. всички стават фашисти, когато им станат неудобни. Сега и академик Денков – и той бил вече фашист според тях.

Това е старата демагогия и пропаганда от Съветски тип – ние ще дойдем, ще ви избием... ето, сега пак ни плашат със Съветската армия. Разбира се, някои от тях са убедени и си вярват, други са мотивирани финансово. Ето, Митрофанова гостува в предаване по програма "Хоризонт" на Националното радио. Гостува само в подбрана аудитория, в подбрани медии с подбрани журналисти. Това се нарича все пак лобизъм. Този лобизъм не е безплатен.

И точно тези, които най-много крещят в НС, че нас ни командвали от американското посолство, въпреки че аз, като запасен офицер, не съм виждал жив американски войник в България поне от 15 години, а те през ден са в Руското посолство, упрекват нас, че сме станали послушници на американското правителство и посолство. Това е тази демагогия, която хвърля прах в очите на населението с надеждата да излъже някого."

Източник: БНР


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    110 22 Отговор
    Хубавото на фашизма е че бързо се издига но и много бързо пада.Денков и Тагаренко ще свършат в съда в Нюрнберг.

    Коментиран от #39

  • 2 Делю Хайдутин

    116 13 Отговор
    Атлантическия съвет защо е още в България.Да заминават да помагат на Украйна да устои!

    Коментиран от #14

  • 3 да де

    100 15 Отговор
    Те СА фашисти.и лошото е, че работят за чужди интереси, а не за нашите.
  • 4 Бонъ

    104 11 Отговор
    Кажи му член на атлантическия съвет и повече не го обиждай.
  • 5 Фашисти са

    87 10 Отговор
    А и по зле , слуги на Тиквата и Доган. Всеки ден се вижда.
  • 6 зрител

    55 6 Отговор
    Защото са говорещи неистини....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пропаганда

    74 11 Отговор
    БНР това не е ли пропаганда?
    Тагарев, Денков, Киро и другите случайници не само са фашисти комунисти но слуги от най долните.
    Но те така са пораснали, в лъжа кражба, унищожаване на другото мнение.
    И друго мислещите се информират и от други медии.
    Само глупости кажи нещо за Конституцията всички медии уж независими позорно мълчат .Защо!
  • 10 Някой

    79 10 Отговор
    Извадиха ново "острие" от така наречения Атлантически съвет. Щото Пасито много глупости взе да плещи и ефектът от неговата пропаганда е обратен
  • 11 аир да не видат..

    65 8 Отговор
    Скапани тиквуно-сглобкаджииски фашаги..
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    58 8 Отговор
    А ОНЯ ДРУГИЯ ОТ КОЧИНАТА НА АХМЕД ...
    ОТ СВИНЯ СТАНА НА ШЕНГЕНСКА СВИНЯ :))
  • 13 Източник: БНР !!!

    71 9 Отговор
    Забележете Евроатлантическия фашизъм в България.
    Журналист на Атлантическия съвет е свободен да говори и само тяхното виждане и мнение се допуска, а опозицията забранена!
  • 14 Защото

    48 9 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Окраина е Русия !
  • 15 321

    63 9 Отговор
    Данов, мекере продажно! Когато учеше в Ленинград друга песен пееше. Лижеше червени з.....и и се радваше на "зрелия социализъм". А сега? Грабвай Манлихерата и беж в Авдеевка. Хвърлят боб за такива като теб и цялата сбирщина от атлантическия клуб.
  • 16 Гост

    55 9 Отговор
    Още един за затвора.... като чуя за евроатлантически ценности и ме избива на агресия....
  • 17 Не бе

    49 10 Отговор
    Никой не ги е изкарал! Те само се показаха като фашисти, лъжци, крадци и слуги на чужди посолства!
  • 18 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    51 7 Отговор
    ХОРА КОИТО ПОДАРЯВАТ БЪЛГАРСКО ВЪОРЪЖЕНИЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ КАКВИ СА ГОСПОДИН ЖУРНАЛИСТЕ И АТЛАНТИСТЕ.??????
    ДЪРЖАВА В КОЯТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НЕ СА ЗА ТЕЗИ ПОСТОВЕ КОИТО ЗАЕМАТ А ЗА НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ КЪДЕТО ЩЕ ГИ ПАЗЯТ И ЩЕ ГИ ХРАНЯТ ПО ТРИ ПЪТИ НА ДЕН.
    ХОРА КОИТО КУПУВАТ ОБОРУДВАНЕ НА 30ГОДИНИ ИЗХВЪРЛЕНО ОТ ДРУГИ НИЕ ГО КУПУВАНЕ - СРАМОТА
    ВЪОБЩЕ ТЕЗИ ДВАМАТА ДА СИ ВЗЕМАТ ШАПКИТЕ И ЕДИНИЯ БЕГОМ В УКРАЙНА, ДРУГИЯ БЕГОМ В БАН ДА ПИШЕ СТАТИЙКИ ЗА ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ
  • 19 Конформист е

    47 7 Отговор
    В.Данов и платен агент на ЦРУ! Толкова мрази българите и ги плюе че са бедни.
    “ Те явно са сиромаси хора. Те нямат нищо, освен един партиен червен билет още от Сталиново време и това им е Алфата и Омегата..” Тъпотия до шия имявен поклонник на Химлер е В.Данов. Родените след 1990 г са съсс стслиндки партиини билети?
    Кой го интересува какво е решил сената на САЩ? След като спряха парите за Украйна?
  • 20 9689

    37 7 Отговор
    Този писач не става и за гледач на патки.
  • 21 Пич

    30 5 Отговор
    Ааа - не !!! Обикновени тъпанари сте си !!!
  • 22 инфо

    44 8 Отговор
    Изчетох поредния посредствен анализ. Освен обилните опорки и дива пропаганда има нещо вярно - част от българите са хора сиромаси. Но този невнятник не е в състояние да оцени собствената си сиромашия в изпразнената от съдържание кратуна. Такива като Данов (ПП - професионални подлоги) отвращават всеки нормално мислещ човек и провокират само неприязън и противопоставяне...
  • 23 РЕАЛИСТ

    42 6 Отговор
    Само това мекотело на снимката не в разбрало, че не руснаците, а украинците са вече в отбранителни позиции. Русия ги мачка по целия фронт. Старите таралясници F-16 щели да променят нещата. Така беше и с Леопардите, и Абрамс, Чаленджър, Джавелин, Байрактар и кво ли не. Ако ще и F-35 да им дадат боя на украинците не им мърда.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пръч

    41 4 Отговор
    Напротив, Данов! Много са удобни! Затова тези ,,кухи лейки" са инсталирани на власт! С още по кухите лейки в областната управа и плеядата обслужващ месирски персонал! Но, те са по малката част от проблема! Големият проблем е, че вие, българите вече сте загубили национална, човешка, патриотична и морална идентичност! Затова решиха да си позволяват да качват цигани да демонтират национални светини! Както мидюрина на София дал Левски на един циганин да го закачи за бесилката...
  • 26 Демократ

    10 43 Отговор
    Комунистическата фразеология и пропаганда не са се променили 80 години. Който не е съгласен с тях му лепват етикет фашистки враг на народа и така избиха десетки хиляди достойни българи след 9.09.1944, които всъщност представляваха народа. Сега доживяхме от трибуната на българския парламент кремълските партии да продължават да си позволяват да наричат фашисти и демократична измет несъгласните с тях. Ретроградните сили,които 80 години не дадоха на държавата да се развива, са се развихрили и с безумието си покрай МОЧА доказват ,че са подчинени на СССР и съветското робство им е по-важно от работата на Парламента. Тези освирепели хора са много опасни,защото разделят българското общество,призовават към насилие и даже убийство на министър Тагарев и нямат място в Парламента. Дано отговорните държавни органи се събудят от кремълския си сън и се загрижат за България. Позорът и срама е огромен. Ако пазеха с такова ожесточение интересите на България, щяхме да бъдем процъфтяваща държава. Бог да пази България!

    Коментиран от #30, #32

  • 27 Стършели

    38 6 Отговор
    Заради евроатлантическите ценности забрави за бъларските ценности!
    Орбан не му пука за евроатлантическите ценности защото за него са по важни унгарските ценности!
    А евроатлантически ценности са само интересите на САЩ и НАТО е маша за да постигнат свойте гадни цели на Морган, Рокефелер и сие!
  • 28 Майна

    19 4 Отговор
    Браво на всички коментари до .26тият..Солидарен съм с тях
  • 29 Феликс Дж

    20 3 Отговор
    И ти си фашо ...................... или поне обикновен продаж....ник.
  • 30 Феликс Дж

    19 7 Отговор

    До коментар #26 от "Демократ":

    Знаеш ли кой е Гео Милев и как е убит. Апропо - не е бил комунист.

    Коментиран от #48

  • 31 Хе-Хе

    16 2 Отговор
    Не ми приличат на автентични фашисти! Истинските фашисти не са мекотели и са обявили война на САЩ и Англия! Вижте речта /2 речи/ на генерал Луков пред патриотичната студентска младеж в една софийска механа на 8 декември 1942 година и ще видите, че този простоват на вид генерал е бил по умен и е правил разлика от русофилството, което уважава и как то се използва идейно от комунистите....!
  • 32 Аристократ

    30 4 Отговор

    До коментар #26 от "Демократ":

    Естествено, говориш за сглобката. Който не ги подкрепя и изразява друго мнение (70% от българския народ), е популист, путинист, комунист, русофил... А иначе, такива като Тагаренко в много страни, включително т.нар. демокрации, досега да са ги увесили на площада за държавна измяна. Мекотелото Денко няма какво да го коментираме.

    Коментиран от #54

  • 33 инфо

    29 4 Отговор
    Пропуснах нещо в предходния си коментар, но ще добавя.
    Тагарев и Денков не са фашисти. Не могат да бъдат, защото такива като тях нямат идеология. Те са само продажна прислуга(посредствена и ефтина) на такива, които проявяват фашизъм и античовешки доктрини.
  • 34 Всичко е ясно

    27 4 Отговор
    Брей! Този човек май е забравил за видното си комунистическо минало като партиен секретар, отличник на випуска в съветската страна, която направо боготворял...
    Васил Данов, член на УС на Атлантическия съвет и военен журналист.
  • 35 Боруна Лом

    18 4 Отговор
    МЕКОТЕЛО,СЪР! ПОДЛОГОВА СЛУЗ!
  • 36 Та Пунгер

    16 4 Отговор
    Айде тоя пък хомяк от къде го измъкнахге?
  • 37 Татко Барва

    17 3 Отговор
    Така са устояли украинците, че една седмица ако не им дават пари организаторите, ще опишат света
  • 38 нннн

    18 4 Отговор
    Този Атлантически съвет защо е в България? Мястото му е в средата на Атлантика.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Абе

    19 5 Отговор
    Бива ли да се лъже така?Не бил виждал американски войници в България?
  • 41 Гражданин

    16 4 Отговор
    Не ,не са фашисти.
    Магарев е надупен на фашистите интересчия , а Кукуденков -второразряден научен работник открил че продажбата на суверинитет е по доходна от производство на сапунчета.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Подл....га прод.....жна

    15 4 Отговор
    БНР и СЕМ,незабавно цензура на тая фашага!!!

    Коментиран от #47

  • 44 Аноним

    16 3 Отговор
    Още една биологична единица със самочувствието на световрн експерт по въпросите на войната в украйна. Болен мозък пропит с евроатлантическа тиня.
  • 45 Павел пенев

    19 4 Отговор
    Истински фашисти не са само Тагарев и Денков. Това са също Пинокио, гнома, Мартин Димитров, Киро простака,кокорчо, лорер,боко,Делян.

    Коментиран от #49

  • 46 Продажник

    18 4 Отговор
    Поредният продажен боклук ще ни учи кое и кой какъв е ...и те и ти сте долни продажници и ГМО чехли...Оставка веднага
  • 47 Друга дума

    6 15 Отговор

    До коментар #43 от "Подл....га прод.....жна":

    Знаеш ли.Фашисти в България са тези дето избиха елита на нацията по тъмни доби,заровиха ги в незнайни могили.Направиханлагери да хранят прасета с хора ,а които оцеляха ги интернираха в най затънтените крайчета.На власт и около власта само комунисти и техните г.золизци о връзкари.А ти замълчи

    Коментиран от #57

  • 48 Българин

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Феликс Дж":

    Ако не е бил koмyниzт, защо в започналото да излиза през януари 1924 г. списание „Пламък“ Гео Милев печата статии под надслов „Грозни прози“, поемата „Септември“, както и началото на поемата „Ад“. Преследван е като комунистически поет.
    Заради поемата „Септември“ книжка 7 – 8 на списанието е конфискувана, а Милев е даден под съд. През януари 1925 г. списанието е забранено. На 14 май 1925 г. заради поемата Гео Милев е осъден на 1 година тъмничен затвор, глоба от 20 000 лв. и лишаване от граждански и политически права за 2 години.

    Коментиран от #50, #64

  • 49 Ей използваш дума

    6 16 Отговор

    До коментар #45 от "Павел пенев":

    Дето не ти е ясна мойто момче.Заминавай за великата ти рассия тук място за подлоги няма.Отивай там намери си паметник на Ленин и Сталин и прави теманета.Жалки хора сте.
  • 50 Ти знаеш ли

    8 14 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Коя година под руско влияние .Руските агенти Г.Димиъров и В.Коларов подбуждат хората да избухне Септемвр.възстанир 1923 .Знаеш ли коя година ком.партия прави атентат срещу царя избивайки в Църквата Св.Неделя висшето офицерство.Знаеш ли парите за бомбите от къде са дошли.От Русията ти.1925 след ,атентата ком.партия се обявява за незаконна и с право.И такива подръжници повлияни от нейната идеология го отнасят за съжаление.Това е истината терористична партия с терористична идеология и учители от Русия.

    Коментиран от #52

  • 51 Гал

    8 3 Отговор
    Тия боклуци са пионки. Утре ще зачистят господарите им.
  • 52 Знам,

    3 5 Отговор

    До коментар #50 от "Ти знаеш ли":

    Но Гео Милев не го е отнесъл случайно!
  • 53 Ком

    13 4 Отговор
    При положение, че в кланетата в Полша е участвал "националния герой" на Украйна хитлеровия офицер Степан Бандера, а от както са начело държавата Тагарев и Денков работят за Украйна против интересите на България. Какви са, ако не фашисти?

    Коментиран от #63

  • 54 Демократ

    5 16 Отговор

    До коментар #32 от "Аристократ":

    Промитите мозъци сами не могат да разберат какво говоря, на тях латерната им от Кремъл е навита на тема сглобката,която е от 6 месеца а и дотолкова знаят българската история. Поне гледайте кой от българската парламентарна трибуна сипе непрекъснато заплахи за насилие и нарича всички инакомислещи фашисти- Възраждане и бсп. Те от кои са и защо те пазят паметника на съветския окупатор на България? Вие имате нужда от масово психическо лечение,защото сте изгубили връзка с реалността.
  • 55 (Ре)публика България

    12 2 Отговор
    Вие сте Продажни Политици
    с елементи на фашисти.
    Правителството вредно
    обича пачките в зелено.
    Всичко българско и родно
    плюете по медиите грозно.
    Държавата продавате и пилеете,
    за родината не милеете.
    В край поробен ний вече живеем,
    в дни ужасни,в безславно време.
    Пред посолствоТО ще блеем.
    Деца сме на продажно племе.
  • 56 Перо

    16 1 Отговор
    Поредният унтерменш от Атлантическия съвет!
  • 57 Хлъц

    8 2 Отговор

    До коментар #47 от "Друга дума":

    Малко е било.Малко! Днешните времена го показват,как незнайно ,от нищото разцъфтяха семена на оцелелите тогавашни бурени.Но грешките са затова.Да има изводи!
  • 58 Кой разбрал, разбрал...

    2 10 Отговор
    Това, че войната в момента, а и от месеци насам е почти в статична позиция само по себе си говори, че поне за момента Русия не е в състояние да се да се противопостави убедително на Украйна. А за заявката на Русия като една могъща армия това никак не говори добре. Същото важи и за Украйна, но имайки предвид, че в самото начало тя беше почти пред капитулация, днешното ѝ състояние е много показателно. Напоследък всеки се опитва изненадващо да направи пробив в позициите на противника, да внесе смут в редиците му и така да вземе инициативата и съответна преднина. Това изцяло може да определи бъдещото развитие на конфликта. Ако всичко се развива с досегашната последователност, а тя досега показва все по видимо постепенно губене на първоначалните позиции на Русия, вероятността тя да постигне обрат на фронта изглежда все по малка. Макар и бавния, но последователен възход на украинците, в създалата се обстановка, а и ако не намалее рязко външната помощ, Украйна поне засега има по добра перспектива да постигне усъвършенстване и сериозен напредък. Все още обаче е трудно да се правят прогнози, а и засега няма сериозни признаци за рязка промяна.
  • 59 ТАГАРЕВ И ДЕНКОВ СА СИ ФАШИСТИ .........

    10 3 Отговор
    ДВЕ МНЕНИЯ ТУК НЯМА !
  • 60 Стършел

    3 1 Отговор
    Какви ,,фашисти"? Това ,,чисти" Комундета от Мораво- червените !
  • 61 123

    10 1 Отговор
    Поредния продажник на бг народа срам и позор за бг народа е този
  • 62 бай Иван

    10 2 Отговор
    Глупостите в статията въобще и не ги чета но
    "Виктор Орбан направи Украйна заложник на своята политика и изтъргува умело ситуацията".
    Разликата между държавниците и катеричките е точно тази. Държавника защитава интересите на своята държава преди всичко.А Катеричката , тя ходи мига с очички, маха с опашка, умилква се и ходи от шепка на шепка някой да и даде някое орехче за зимата .Най-много някой "български лъв" да си поиска паста "Сахер"

    Тези дето го критикувате каква биография на антикомунисти имате зад гърба си да питам.
    "Орбан е единственият държавник в момента в Европа с ярко антикомунистическо минало и не е перестройчик, а борец за сваляне на комунистическия режим преди 1989 г."
    Та къде и кои са борците, щото по времето на "антикомунистическата революция" или не са били родени или са подмокряли още гащите тия евроатлантици в парламента. Или оня от Банкя, дето не искаше да си върне партийната книжка или Плевнята дето не знае ни с какъв плакат ни кога ни къде е бил на митинг та ги бърка. Основно в парламента са хора с "книжни" дипломи , с минимален трудов стаж , да не говорим за житейски такъв и "върли антикомунисти" израсли в семейства на партийната номенклатура която се ползваше от привилегиите на предишния строй.Добре ,че още сме живи та помним кое как беше.
  • 63 И аз да кажа

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Ком":

    А какво са българските комунисти, които от 1939 до 22.6.1942 ръкопляскат на съюза на Сталин с Хитлер и даже укоряват българите, които са скептични към цялото начинание за прекрояване на Европа, за силна ръка, вождове, фюрери?
  • 64 Бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    "Ако не е бил koмyниzт, защо в започналото да излиза през януари 1924 г. списание „Пламък“ Гео Милев печата статии под надслов „Грозни прози“, поемата „Септември“, както и началото на поемата „Ад“. Преследван е като комунистически поет.
    Заради поемата „Септември“ книжка 7 – 8 на списанието е конфискувана, а Милев е даден под съд. През януари 1925 г. списанието е забранено. На 14 май 1925 г. заради поемата Гео Милев е осъден на 1 година тъмничен затвор, глоба от 20 000 лв. и лишаване от граждански и политически права за 2 години."

    А КЪКЪВ Е БИЛ РЕЖИМА И КАК СЛЕДВА ДА ГО НАРИЧАМЕ НАПРАВИЛ ВСИЧКО ОПИСАНО ОТ ТЕБ ПО-ГОРЕ?УПРАВЛЕНИЕ НА ИЗБИТАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ СЛЕД 1944 г?
  • 65 Мухаха

    2 10 Отговор
    Повръща ми се от коментарите на червенотиквеничета.та тука! Достатъчно стар съм да помня, как громяха религията и я наричаха "опиум за народа", как заклеймяваха частниците като "буржоазна отживелица", патриотизма като "великобългарски шовинизъм" и привързаността към дом и семейство като чужди на социалистическия морал. И мина се не мина десетилетие- ей ги първи в църквите, първи капиталисти, яростни патриоти и все така яростни към всеки, който не повтаря глупотевините им. Сега пък изровиха прозвището "фашист и нацист" и давай по всеки! Хайде, моля някой от най-възпалените по-горе да ми припомни дефиницията за фашизъм, щото по мои спомени започваше с еднопартийна система , несменяем вожд и с реваншистки мераци. Нали без подсказване можем да видим кой я олицетворява? Прав е Данов, комплименти! Винаги стегнато и ясно анализира фактите. А който не го харесва, живее в свой информационен балон, сори!
  • 66 Няма чудно

    10 0 Отговор
    Закономерността се потвърждава. Едни от най-кръвожадните фашисти/нацисти като Мусолини,Гешев,кръволакът Александър Цанков на младини са били социалисти - Мусолини е бил член на ръкъвъдството на ИСП,Гешев носи ковчега на Димитър Благоев заедно с Вълко Червенков на погребението му,Цанков до 1907г. е член на БРСДП. Какво чудно има,че съветски възпитапици,като Данов и Тагарев днес са върли розови/кафяви фашисти?
  • 67 Дълго_Име

    9 0 Отговор
    Този "военкор" е много зле с главата си. Само "претоплени манджи" и опашати лъжи поднася, сместо да троли със здрав разсъдък! Какво може да роди атлантическа тиква личи от публикацията.
  • 68 Приятел на нациста

    7 0 Отговор
    Васил Данов е завършил политическия профил на ВНВМУ" Н.Й.Вапцаров". Специализира военна пропаганда в гр. Лвов по времето на СССР. В началото на демикрацията висеше като сопол в Руския клуб. Беше най-близкия приятел на последния жив български нацист, легионера Дянко Марков.
  • 69 Германски експерт

    12 0 Отговор
    Никога за всичкото време, когато е имало руско влияние в България, не са се осъзнали толкова русофили, колкото сега, откакто има такава верска цензура и изкривяване на информацията срещу Русия!

    Честито ви атлантици!!!
    Вие създавате русофили!!!
  • 70 Нито морално, нито професионално

    7 0 Отговор
    Някак си не е морално бивш политрук да раздава оценки на малкото вече останали живи в Европа антикомунисти с дейност и история отпреди 1989г. А пък въобще не е професионално ЗКПЧ да дава акъл по военни въпроси.
  • 71 Болярин

    2 6 Отговор
    Имаше едно заглавие "Русия не вярва на сълзи!" Кремъл не вярва и на сълзите на руските майки, загубили децата си в "Специалната" операция ... Но кой е виновен днес за едно друго разбиране - ЦЯЛ СВЯТ НЕ ВЯРВА НА РУСКИ СЪЛЗИ !!!
  • 72 От кАдя на кАдя?

    5 0 Отговор
    Не всички Идиotи са фашаги.
  • 73 пенко

    7 0 Отговор
    КОЙ СИ ТИ БЕ лисаВ !? ТЕ НЕ СА "ФАШИСТИ " --- ТЕ СА " ГЪ З О ЛО СЦИ ХРАБРИ "- ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ - НО ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ !?!?!?!?
  • 74 Вълчан

    9 1 Отговор
    Този евроатлантик дано да прочете 50-60 коментара след статията си за да "влезе в час". Ако не прочете нищо, оставете го да публикува още такива трудове.
  • 75 Величко

    9 1 Отговор
    Василчо бе , Тодорчо Тагаринчовия в никакъв случай не е фашист ! Тодорчо е чистокръвна диария ! Чак във Видин ми смърди ...
  • 76 ха ха

    6 1 Отговор
    разбира се че са фашисти , вижда се по деянията им , а думите са без значение
  • 77 Общото

    9 0 Отговор
    Ккакво е общото между Тагарев и Данов? И двамата са проверени изклесавци на предищния режим. И двамата с протекции са уредени да учат в СССР. И двамата са пародийно изпълнение на лектори от дружеството за разпространение на научни знания "Георги Кирков".
  • 78 младен иванов

    3 0 Отговор
    Денков и Тагарев наистина не са фашисти,те са подлоги и жалки васали на своите господари,на тези,които ги докараха на власт.
  • 79 Васил

    0 0 Отговор
    Сгреших ,,не,, да не се чете .
  • 80 пенко

    0 0 Отговор
    НЕ СА "ФАШИСТИ " --- ПРОСТО СА : ГЪ ЗО ЛИЗ ЦИ ХРАБРИ !?!?!!!!!!????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове