Last news in Fakti

18 Декември, 2023 12:10 1 839 51

Борисов: Българинът много добре го е казал: Който сее ветрове, накрая жъне бури

  • бойко борисов-
  • ветрове-
  • бури-
  • жътва

Лидерът на ГЕРБ припомни, че още преди 3 години е предупредил. "Когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно избрано правителство, резултатът е тук в залата"

Борисов: Българинът много добре го е казал: Който сее ветрове, накрая жъне бури - 1
Снимка: БГНЕС

Българинът много добре е казал: "Който посява ветрове, накрая жъне бури". Думата "парламент" означава да се говори, а не да се блокира говоренето. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след сблъсъците в Народно събрание днес, цитиран от Dariknews.bg.

И заяви, че още преди 3 години е предупредил. "Когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно избрано правителство, резултатът е тук в залата", категоричен бе той.

Борисов определи действията за преместване и разрушаване, свързани с Паметника на съветската армия, като "глупост". "Днес ответната реакция в парламента е също толкова неадекватна и обидна", допълни Борисов.

"В същото време, ние имахме и за радост, гласувахме точката, която, нали всички говорим, че искаме да сме в Шенген. Падането на таксата в двата закона - 20 лева, е чаканият сигнал, и сега ще говоря и с колегите. И в Австрия, и в Унгария, да спрем по тази тема за Шенген, особено с Унгария, която Виктор Орбан я постави като задължително, нали така? Днес, ние успяхме да гласуваме", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че в Народното събрание се гласуват изключително важни точки и апелира колегите си да спрат да се обиждат, да се дърпат, да си правят номера, за да довършат тези толкова важни за хората дейности.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС,ГЕРБ,ППДБ най-голям враг наБългария!

    72 2 Отговор
    Време е Борисов,Пеевски,Доган и т.н. да са по затворите, тогава България ще тръгне икономически напред-без крадци!!!
  • 2 Сиганин

    57 1 Отговор
    Подготвяй се за жътва тикво.
  • 3 Това е английска потоворка

    50 1 Отговор
    Тъпчо

    Коментиран от #14

  • 4 Проблемът на България

    52 1 Отговор
    Дано този Шенген ти помогне, когато бягаш... ама надали!
  • 5 Мишо

    55 2 Отговор
    Уранжевия призирватив, дето плющеше разни Мати Хари с 200, вместо да е в затвора дава интервюта, заедно с Дебелян Прасеевски. ПОЗОР!
  • 6 Който , лъже , краде , рекетира

    45 1 Отговор
    Прави Кюлчета и Пачки.

    Коментиран от #10

  • 7 А защо

    46 0 Отговор
    той и Дуловското посмешище с безброй лъжи и мушенгии направиха така , че да падне едно добре работещо правителство ? От злоба , алчност , егоизъм , липса на морал и респект към гражданите и Родината ни ! Позор ненадминат !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Развален телефон

    10 1 Отговор
    Кажи го по играчески

  • 10 Отива в

    29 0 Отговор

    До коментар #6 от "Който , лъже , краде , рекетира":

    затвора
  • 11 ПП-ДБ

    25 6 Отговор
    Го изпират. И заедно щавят народа.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 За сведение на ББ

    14 18 Отговор
    Да се държат толкова нагло комунистите в парламента е виновен той защото ги галеше с перце 10 години. Ако не бяха ПП ДБ А управляваше още той Окупаторския паметник да си стои на местото Конституция и закони да са по вкуса на русия А руските партии да се размножават и да си защитават руските интереси в българия За еврото щяха да му спретнат референдум А шенген никога нямаше да влезем
  • 14 000013

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Това е английска потоворка":

    Това са думи на Пророка Осия , умничкият .
  • 15 ей тикво

    30 0 Отговор
    Боклук и какво ми казваш сега, че като си избран с подправени бюлетини имаш право да крадеш от бюджета, да усвояваш или съсипваш работещи компании, да вкарваш в ареста хора без обвинение, да тарашиш институции както ти скимне, така ли бе тикво проста...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мъдрият

    20 1 Отговор
    Бай Гойко, е как да ви махнем като не щете да си ходите сами и да се саморазглобите?

    Така, че това е само началото!
  • 18 Невежеството е вечно

    16 0 Отговор
    "Който сее ветрове - жъне бури" - кратко и просто го е казал великият Гьоте.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тиквеник

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "Невежеството е вечно":

    И Винету така разправяше :)
  • 21 000013

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Невежеството е вечно":

    Това не е на Гьоте а е интерпретация ( да не кажа плагиатство) на думите на Пророка Осия живял 8 Век преди Христа .

    Коментиран от #23

  • 22 Емигрант

    22 0 Отговор
    Вижте се добре в България какъв политик сте си избрали 11-12 г., не да ви управлява, а да ви обере като черковни мишки и днес не слиза от медиите с Пеевски, а за двамата САЩ ви казаха категорично, че са корумпирани и дори им забраниха влизането на територията им, а какво става в България, медиите послушно са навели глави и чакат парички от тях като им дават думата като на състезание кой ще "навре" по-дълбоко микрофонът си в устата им ? Сега "храчите" тук като, че ли от Марс са ви ги спуснали и вие нямате никаква вина, разделили сте се по партии и защитавате не собственото си СЪЩЕСТВУВАНЕ, а благосъстоянието на вождовете на шайките, защото сте много "УМНИ" ! Имитирате "патриотизъм" защото сте мишки, нямате смелост дори да имигрирате за да си решите фамилните проблеми с достойно заплатена работа, по-добре ви е да скимтите в България срещу всичко и да се правите на патриоти по "бели гащщи" !

    Коментиран от #31

  • 23 оня с коня

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "000013":

    Дали Гьоте,Пророк Осия или Филанкишията го е казал -няма никакво значение,щото ББ ясно каза че НАРОДЪТ го е казал...а Народът е ТОЙ ЛИЧНО Е НИКОЙ ДРУГ!
  • 24 обичам мъдростите

    15 0 Отговор
    Една от любимите ми е за приятелите. “Лошият приятел е като сянката - в слънчев ден не можеш да и избягаш, а в облачен ден не можеш да я намериш.;)
  • 25 Орденоносецът

    15 0 Отговор
    През 2007 година, на тържествена церемония в Столичната община.
    тогавашният посланик на Руската федерация в България Анатолий Потапов връчи орден “Михаил Ломоносов” Бойко Борисов, тогава на кмета на София. Посланик Потапов подчерта, че орденът е заради огромните заслуги на Бойко Борисов за укрепване на двустранните отношения и изрази благодарност за твърдата позиция на софийския кмет, че докато той управлява столицата, няма да се бутне Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина. От своя страна Борисов увери, той и партията му ГЕРБ никога не са поддържали политиката на евроатлантическа интеграция за сметка на отношенията между България и Русия.
  • 26 Хасковски каунь

    13 2 Отговор
    Посяха такса - ожънаха Чеп.
    Умник е наш Боко. Пак се героизира ,въпреки резила.
  • 27 🇧🇬🇪🇺💯

    15 3 Отговор
    Мдаа, появи се баш “Андрешко” от Банкя и направи “Българинът” отново “Велик”, та ако не сте разбрале, :)
    “Българинът” бил казъл, “ "Който посява ветрове, накрая жъне бури"?

    Когато Б. Борисов каже нещо, вижте моля, откъде изгрява слънцето?

    Не Банкянското Слънце а истинското.
  • 28 Борисов, ти си тоя, който сее Ветровете?

    13 1 Отговор
    Въртиш Курвачки навсякъде, който нее с теб!!
  • 29 Орденоносецът

    9 0 Отговор
    През 2007 година, на тържествена церемония в Столичната община.
    тогавашният посланик на Руската федерация в България Анатолий Потапов връчи орден “Михаил Ломоносов” Бойко Борисов, тогава на кмета на София. Посланик Потапов подчерта, че орденът е заради огромните заслуги на Бойко Борисов за укрепване на двустранните отношения и изрази благодарност за твърдата позиция на софийския кмет, че докато той управлява столицата, няма да се бутне Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина. От своя страна Борисов увери, той и партията му ГЕРБ никога не са поддържали политиката на евроатлантическа интеграция за сметка на отношенията между България и Русия.
  • 30 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    А бе Бойко, нали сме франкофони ?? Нима не знаеш точно какво означава думата ПАРЛАМЕНТ и защо така са нарекли французите своя законодателен орган??
    Съчетани са две хубави френски думички : parler + mentir / говоря + лъжа / !! Или говоренето на лъжи не е само приоритет на българското партийно събрание, където депутатите се пъчат, че са "народни" избраници. Парламенти са всички подобни институции по света, които имат една единствена цел - да създават закони, с които
    лъжейки да държат в подчинение съответно своите сънародници, разпореждайки се със всичко тяхно, включително и живота им !!
    Така че, когато се прекали с лъжите, говоренето е излишно !! И обратното – когато говоренето е плодотворно и полезно за хората, просто няма нужда от лъжи. Но и Й.В.Джугашвили го е рекъл доста точно : : "Само с един страх не бива да се държи властта. ЛЪЖАТА се оказва не по-малко необходима " !!
    Умни са нашите ПАРТИЙНИ избраници - спор няма !!!

    Коментиран от #33

  • 31 УЙКО КАЛЕКО

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Емигрант":

    Я НАПИШИ ОТКОГА Е ЗАБРАНЕНО НА БОКО ДА ВЛИЗА В САЩ.ТА ТОЙ Е НАЙ ВЕРНИЯТ ЧОВЕК НА ЩАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА УПРАВЛЯВА НАЙ ДЪЛГО СЛЕД 1989 Г.И САМО ТОЙ ЛИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА Е КРАДЕЦ.?

    Коментиран от #36, #38

  • 32 Тиква проста

    16 0 Отговор
    бягай при Шопаров и питайте дръндарския на какво ще играете....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 още колко други неща е казал

    11 0 Отговор
    българинът, боко!!! И повечето от тези лафове са срещу тебе като мутра и дебелак.
    Не се прави на разумен! Не си! Ти си като куче, което усеща кога ще яде бой и започва да се спотайва.
  • 35 Павел пенев

    10 0 Отговор
    Стига сте го показвали всеки ден този симпатичен престъпник.
  • 36 още по-рано

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "УЙКО КАЛЕКО":

    боко изкара забрана да влиза в Чехия. За афери с автомобили. Дори е бил в затвора там. Да сте чували да посешава тази близка страна като политик? А иначе боко занесе У ДЖЕПО ДВА МИЛИАРДА за хартиени стари самолети преди 5-6 години и още ги НЕМАМЕ. Така че ако някой носи държавни (народни) пари на краварите, защо да го гонят. Ама нещо не напиня да ходи пак там. Освен това те са без установки и ДОРИ да дойдат, боко само може да се вози на второто място и да джиткат над страната. Ще уплаши руснаците???? ХА-ХА!!!
  • 37 Механик

    12 0 Отговор
    Бочееее, безкнижнико ти! "Който сее ветрове, жъне бури" не го е казал "българина". В друга една мноооого древна книга е казано.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гласове от зайчарника в Банкя

    5 0 Отговор
    Бацо много вътрове е посял, явно го чака ураган 7-ма степен 🌪️ Отнесе зайчарника, фиууу! Не питайте с кво е запълнил паник стаята и що не може да я ползваме!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 катинар

    6 0 Отговор
    След всичко, което този тип сътвори, тоя продължава да си мисли че е някаква котка с 9 живота.
  • 44 дядото

    5 0 Отговор
    еднокнижник.разбрах единствено заглавието и заплахата,че опозицията ще жъне бури.по-полека боко,който вади нож,от нож умира,пък и никой не е вечен,особено във властта и политиката.
  • 45 даммм

    7 0 Отговор
    Незнам, какво е казал българинът, но виждам как боцко краде и никой не го закача.
  • 46 Емигрант до 31

    3 0 Отговор
    В списъкът Магнитски е, това означава, че има забрана както на Пеевски, Божков и Горанов, но бг-медиите умишлено премълчават неговото име от страх, също както и бг-правосъдната система от страх не му повдига обвинения ! Разбирам, че ти си от ония заблудени овце които пречат на България да тръгне по верния път !
  • 47 да де

    1 0 Отговор
    а тия дето сеете омраза , какво ще жънете , банкноти и кюлчета ?
  • 48 българка

    1 0 Отговор
    Наистина е много унизително за българите да се търпи този поврътлив мошеник да ни поучава! Някой може ли да разбере във всеки един момент какво точно има предвид този човек, кого подкрепя, кого напада, към какво се стреми! А намека за "преди 3 години" се отнася за протестите срещу него, т.е. реши че вече може да си го върне - демек, вие сте виновни, че искахте да ме свалите и сега така ви се пада! Започва да ми се струва, че Бойко е като някакво наказание свише, иначе как да си обясни човек, че тази космическа наглост още се развява пред очите ни!

    Коментиран от #49

  • 49 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "българка":

    Наказанието е за него.
  • 50 грижа

    1 1 Отговор
    борисов нещо много е прибледнял и отслабнал май е болен от тежка болест,май са го стигнали клетвите на цяла българия,да ходи да му баят
  • 51 Навалний

    0 0 Отговор
    Не го е казал българина а е стара, много стара римска поговорка която по италиански звучи така "Chi semina il vento raccoglie tempesta".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол