Last news in Fakti

22 Декември, 2023 14:51 2 573 11

Георги Георгиев: Бонев не само подаде ръка на БСП, той полегна на тях. Има няколко заявки за червена сватба

  • георги георгиев-
  • борис бонев-
  • бсп-
  • червена сватба

„Ние работим за София и продължаваме да го правим чрез съветите, които даваме на кмета Терзиев и чрез подкрепата ,която получава София в лицето на депутатите в НС, в лицето на Мария Габриел като част от правителството „Денков-Габриел”. Нещо, което не се случваше, когато правителството на промяната спираше парите за транспорта в София и за канализацията. ГЕРБ са гарант за справедливото разпределение на парите в София”, подчерта Хекимян

Георги Георгиев: Бонев не само подаде ръка на БСП, той полегна на тях. Има няколко заявки за червена сватба - 1
Снимка: БГНЕС

Няма апокалипсис в София, благодарение на намесата на ГЕРБ на национално ниво. Видяхте, правителството, подкрепяно от ПП и ГЕРБ, реши важни проблеми в София, както предложихме. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, цитиран от novini.bg.

„На първо място, за недостигащите пари за разплащания за ВиК проектите и задълженията за охрана на метрото от над 46 млн. лв., има взето решение на МС както предложихме. Целия този блъф с тезата на Терзиев и Бонев, че ако нямат техен председател, ще спре София, се оказа само блъф. Вчера депутатите гласуваха и над 100 млн. лв. за подготвени проекти, по които сме работили последната година, за да бъдат финансирани”, допълни той.

„Единственото, което остава да бъде решено, е лидерският проблем. Светът не свърши от това, че не избрахме техен председател, конкретно човек, на когото търсим работа”, каза още Георгиев.

Той обясни, че това, по което работи общината, ще бъде дофинансирано допълнително от държавата. „Над 40% от БВП се произвежда в София, затова софиянци заслужават подкрепа, не по-малка от тази, която получават другите общини. Над 1 млрд. е общо финансирането. По отношение ВиК проектите – готово, спечелено европейско финансиране по време на нашето управление, което имаше риск да се изгуби. Предложихме две алтернативи, те бяха приложени в крайна сметка.”

„Видя се политическата немощ на мнозинството в СОС да избере председател. Това прерасна към спекулации, с които се опитваха да ни убедят, че спешно трябва да изберем временен председател на СОС. Да се търсят временни решения е меко казано подигравателно”, заяви Антон Хекимян.

„Тази спекула с парите за канализацията изтече именно в канализацията. Вижда се, че с решенията, които групата на ГЕРБ-СДС дава на Васил Терзиев, е възможно финансовият министър да отдели тези пари. За част от проектите има намерени изпълнители и работата може да започне. Бонев продължава да чертае разделителни линии в ПП-ДБ-СС в СОС. Ако Терзиев вземе този проблем в свои ръце, тези два центъра на властта – Терзиев и Бонев, ще станат още по-осезаеми и накрая един от тях ще стане излишен”, смята още той.

По думите му Борис Бонев протяга ръка към БСП, защото вече нямало какво да защитават и е редно да се включат в управлението на София. „Но дали е питал хората от неговата група, или ПП и ДБ, или кметът е съгласен – ние не знаем.”
„Ще участваме в преговори, организирани от Вили Лилков и Карлос Контрера за разрешаване на проблемите в СОС на 28 декември. Оставаме обаче твърда опозиция. От тях очакваме да чуем каква е идеята им за разрешаване на проблемите в СОС”, обяви той.

„Бонев не само подаде ръка на БСП, той полегна на тях. Каза им да си починат по празниците и да помислят искат ли да продължават да са опозиция или имат капацитета да управляват. Има няколко заявки за червена сватба”, смята Георгиев.

„Искаме да знаем кой кара влака и накъде го кара, с кого разговаряме. Бонев се възмущава, че бил премахнат ПСА. Ако Терзиев получава подкрепа от ГЕРБ, очевидно е подкрепа за цяла София. Бонев обикаля като цветарка да търси червените колеги за подкрепа”, допълни още той.

„Ние работим за София и продължаваме да го правим чрез съветите, които даваме на кмета Терзиев и чрез подкрепата ,която получава София в лицето на депутатите в НС, в лицето на Мария Габриел като част от правителството „Денков-Габриел”. Нещо, което не се случваше, когато правителството на промяната спираше парите за транспорта в София и за канализацията. ГЕРБ са гарант за справедливото разпределение на парите в София”, подчерта Хекимян.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 4 Отговор
    Оставка и нови честни избори!
  • 2 Гладни като пустинен смок

    4 4 Отговор
    Заради тази сватба, Корнелия се ослушва и не играе опозиция, много са огладнели в партията им.
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 3 Отговор
    България не се състои само от София!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Просто човек

    12 1 Отговор
    Тоя не го предложиха за кмет и оттогава не спира да плюе...

    Коментиран от #7

  • 6 Тези у т падъци,унищожиха

    2 0 Отговор
    остатъците от българската"Независимост".... .явно Си Го Заслужаваме,щом още търпим!
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Просто човек":

    Напротив, Георгиев е умен мъж с опит в общината и жалко, че Б. Борисов не го предложи за кмет, вместо Хекимян ...
  • 8 Асен

    4 3 Отговор
    Пълна лъжа ,манипулация ,настройвате хората срещу БСП, коварството е присъщо за десните ,тези безумци дето режат и лапат торта като крайници,главички на деца от разчлененият паметник! Това поведение е не само фашистка гадост , по скоро талибански извратености!!

    Коментиран от #10

  • 9 Труден избор

    2 1 Отговор
    С кой да се коалира, комунисти или крадци?
  • 10 888

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Асен":

    Асанчо, ако беше до тортата и ти щеше да боднеш вилицата...
  • 11 един

    2 0 Отговор
    Герб са "най-честните"комунета,говорят за червена сватба за не знам си какви други простотии,а точно хора от тяхната партия заедно с побратимите си от БСП,бяха на път да сторят от едно от най-крупните престъпления на 21век. да подарят Панаира в Пловдив на Георги Гергов!И сега тия лицемери седнали да ми говорят тинтири-минтири,сякаш сме забравили прозхода им на комунисти!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове