Last news in Fakti

22 Декември, 2023 16:45 5 938 32

Генерал-майор Красимир Кънев е новият командир на Съвместното командване на силите

  • министерство на отбраната-
  • началник на отбраната

Подписването на акта за сдаване и приемане се извърши в присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Генерал-майор Красимир Кънев е новият командир на Съвместното командване на силите - 1

В Съвместното командване на силите (СКС) днес, 22 декември, беше подписан акт за сдаване и приемане на длъжността „Командир на Съвместното командване на силите“ между генерал-майор Валери Цолов и генерал-майор Красимир Кънев. Подписването се извърши в присъствието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и комисията по приемане и сдаване с председател заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. След подписването и утвърждаването на акта, беше проведена официална церемония по представянето на новия командир генерал-майор Красимир Кънев.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов благодари на досегашния командир генерал-майор Валери Цолов за това, че е отдал близо 4 десетилетия на военната служба, на Българската армия и на дълга, поет с военната клетва. „Трудно е за военнослужещия да се раздели с военната служба. Това е животът ни. Убеден съм, че генерал-майор Валери Цолов го прави с чувството на удовлетворение от това, което е дал. Като виждам развълнуваните лица в залата, значи наистина неговите усилия и служба, както и отношението му към хората е било подобаващо, персонално и човешко, за което всички трябва да му благодарим“, заяви още адмирал Ефтимов. Началникът на отбраната подчерта широкия професионален поглед и експертиза на генерал-майор Цолов, които са му позволили да се справи с нелеката задача да трансформира СКС от структура, администрираща мисиите зад граница и логистични процеси, до съвременен оперативен щаб.

„Генерал-майор Кънев поема СКС и мисля, че той е най-подходящият човек за тази длъжност, имайки предвид професионалния му път. Разбирам и неговото вълнение, защото поема сериозно предизвикателство. Убеден, съм, че заедно ще се справите с множеството задачи пред СКС, предвид националното и съюзното планиране. Планиращият процес трябва да приключи, да се утвърдят съвместните оперативни процедури и да започнат да се отработват, за да може Българската армия да има работещо, способно и осигурено Съвместно командване на силите“, обърна се адмирал Ефтимов към новия командир на СКС генерал-майор Красимир Кънев.

„Оставям Ви командване, което е готово да изпълни всички поставени задачи. Оставям ви военни формирования с командири лидери, знаещи, можещи и готови да изпълнят всяка поставена задача“, каза в обръщението си към присъстващите генерал-майор Валери Цолов, след което се сбогува с бойното знаме.

„Знам, че няма да е леко, но с хора като вас, с вашата експертиза и опит ще работим в правилната посока. СКС е формирование, преминало през различни етапи на своето развитие – започнало своя път в годината, когато станахме пълноправен член на НАТО и преминало през трансформации. Пожелавам на вас, вашите семейства и близки здраве, нестихващ ентусиазъм и заедно да намираме правилните решения в трудни моменти.“, заяви в словото си новият командир генерал-майор Красимир Кънев.

За доказан професионализъм, отлично изпълнение на задълженията, отговорност, последователност и целенасоченост, решителност и високо чувство на отговорност, съществен принос в издигането на въоръжените сили, Министерството на отбраната и Българската армия пред партньорите ни от НАТО и ЕС, генерал-майор Цолов беше награден от министъра на отбраната с награден знак „Свети Георги Победоносец I степен“ и с предметна награда “7,62мм карабина обр. 91/59 г.“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 9 Отговор
    Новият командир на Сипаите
  • 2 Абе ние

    48 2 Отговор
    толкоз войници нямаме, колкото генерали!
  • 3 Сандо

    44 3 Отговор
    Генерал до генерал,титлите от завъртяни по-завъртяни,а като чукнеш армията звучи на кухо.Но с тагарчук начело ще стреснем всеки враг!
  • 4 Реалист

    40 4 Отговор
    Безродници колеха се във вярност на Варшавския договор после се заклха във вярност в НАТО.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Умирам от смях

    31 1 Отговор
    Днес половината българска армия беше в Лидъл на Рогошко шосе под формата на лелки.
  • 7 Румен

    34 2 Отговор
    Генерали с медали колко щеш. Де са ви редниците господа?.Всичките за съжаление са в чужбина , и никой от тях няма да се върне и бие за мафиотското правителство.

    Коментиран от #21

  • 8 Аре паткани

    9 2 Отговор
    Пожелавам на вас, вашите семейства и близки здраве, нестихващ ентусиазъм
  • 9 Инкогнито

    31 3 Отговор
    България няма армия не се залъгвайте унищожиха армията за да е по лесно на византийците да превземат територията по късно.
  • 10 Щом е служил 40 години

    16 3 Отговор
    Значи е завършил КГБ в Масква.
  • 11 Сатана Z

    21 2 Отговор
    Този началник е толкова охранен,че трудно ще се гепи за колесника на самолета при евакуация
  • 12 Даааа

    27 1 Отговор
    Красимир Маринов Кънев е роден в Ловеч на 8 януари 1965 г. През 1983 г. завършва математическата гимназия в родния си град с отличен успех.
    До 1988 г. той е курсант в авиационно училище. Привързаността му към родния край предопределя избора – летище Каменец. От 1995 до 1997 г. учи във Военната академия в София. От 2000 до 2002 г. е началник в авиобазата в Каменец..........сега самолети нямаме но имаме много генерали
  • 13 Ъхъъъ

    21 2 Отговор
    близо 4 десетилетия на военната служба.....дръжки..... Той отдавна е трябвал да бъде пенсиониран нали ?
  • 14 Пенсионер генерал

    15 1 Отговор
    Пенца и бонуси ... 6
  • 15 киро

    25 1 Отговор
    Генерали и професори с багер да ги ринеш,а един москвич не произвеждаме
  • 16 БА баняджия

    25 2 Отговор
    Отново сме окупирани а те се кичат със звания и медали.

    Коментиран от #20

  • 17 Шопо

    20 1 Отговор
    България е бедна държава и не може да помогне на Украйна с пари, да помогнем с жива сила, да им изпратим нашите генерали.
  • 18 Ветеринарен психолог

    19 1 Отговор
    Абе тия 1000 генерали какво правят в България бе? Взимат по 10 000 лева заплати! Абе я беж в Украина бе шкембета! Айде с Тагарев напред, Хооодом Марш!
  • 19 Какви са тези генерали учили

    10 2 Отговор
    По времето на варшавския договор за военни а сега се заклеват в вярност на НАТО ние великите войници защо нямаме съюз на офицерите и сержантите от запаса нямаме представители в офицерската легия Раковски
  • 20 Не сме окупирани а сме

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "БА баняджия":

    Освободени и поробени
  • 21 Няма редници няма раждаемост

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Румен":

    Генерали без армия
  • 22 Професор

    14 1 Отговор
    Край! Сега се успокоих! Спасени сме! Генерал Къньо ще ни пази! Каква прекрасна Коледна новина!
  • 23 да да

    11 1 Отговор
    измислени генерали за факон...Тип тикви,бакла от пазара,тагари,жебари-доносници и др....
  • 24 Булпсихопатъ

    8 1 Отговор
    Кви сили? Силите... Всичките 300 ашлака.
  • 25 Венцеслав Стефанов Сикаджията

    7 1 Отговор
    Тоя е толкова генерал, колкото аз не познавам Маджо.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ДаноИмаГоспод

    7 1 Отговор
    Когато Господ раздавал акъл, тези били на учение, но това не е оправдание, ако ни докарат беди.
  • 28 Срам

    11 1 Отговор
    Само като ги види човек какви са тюфлеци, ще си направи заключение и за армията, и за боеспособността им.А и тоягите, с които господарите им краваре,с които ги въоръжи са голямо страшилище .Човек ще падне от страх
  • 29 ТОГО

    5 1 Отговор
    Че е пълно с "генерални" майори е ясно, но нищо не е ясно със "силите"...
  • 30 Професионалист

    3 3 Отговор
    Интересно е,че всеки критикува военнослужещите и техните началници, а когато дойде бедствие или авария всички се молят и кланят на тях за помощ.Неблагодарен народ сме...Весели празници!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Редник

    2 1 Отговор
    Само генерали и професори в тая държава,бе.Търтей до търтей..Аман.Нито имаме армия.нито наука.,а те се множат.!Защо и докога!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове