Last news in Fakti

23 Декември, 2023 15:11 2 375 25

Чудо преди Коледа: След 50 години водният режим в Омуртаг приключи

  • воден режим-
  • омуртаг-
  • 50 години

Проблемите в района бяха заради географското разположение, старите тръби и изчерпването на основния водоизточник. Сега питейната вода е осигурена от язовир „Ястребино”

Чудо преди Коледа: След 50 години водният режим в Омуртаг приключи  - 1
Снимка: Нова телевизия

Водният режим в Омуртаг приключи след 50 години. Жителите определят факта като „чудо преди Коледа”, защото се случи в навечерието на Рождество Христово, разказват от Нова телевизия. Година и половина след началото на протестите на сдружението „Вода за Омуртаг“ от днес, 23 декември, в чешмите в града денонощно има вода. Проблемите в района бяха заради географското разположение, старите тръби и изчерпването на основния водоизточник. Сега питейната вода е осигурена и от язовир „Ястребино”.
Магдалена Савова от сдружение „Вода за Омуртаг“ припомни, че миналата Коледа жителите на града са протестирали на пътя София-Варна. „За пръв път може да разчитаме на някаква увереност за устойчиво водоснабдяване”, каза Савова.

Димитър Велинов от ВиК – Търговище каза, че има вода и нивата се следят. Той призова гражданите да отворят чешмите си.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    20 19 Отговор
    Добре, че демокрацията оправи бъкиите на комунизма от преди 50г 🤡

    Коментиран от #10, #11, #13, #24

  • 2 Тодор Живков

    18 3 Отговор
    Верно ли са минали 50г как върви времето само... ?
  • 3 Тц тц

    19 6 Отговор
    Комунистите са ги подложили на геноцид.
  • 4 Не се радвайте много

    10 8 Отговор
    Не бързайте да се радвате. Чакайте да минат още 50 години, че тогаз.
  • 5 Значи

    20 2 Отговор
    със започване на тъй наречения Възродителен процес , другарите са им спрели водата !

    Коментиран от #6

  • 6 Кой знае

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Значи":

    Сигурно и живак са им сложили, като на другаря Г.Димитров🤷🏿‍♂️
  • 7 Да,да

    11 5 Отговор
    Догодина Кирчо и Кокорчо ще осигурят и сапун от Канада.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дам

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да,да":

    И на теб малко сапунче няма да е зле.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мхм

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Комунизма никога не е имал технологйите за нищо.В началото разчитаха на откраднатото от някои няцистки пленици после от по ляво ориенрирабите Западни държави Фрянция и Италия затова и френският бе разпространен език.Защото Ващ и Англия бяха по затвореними от там се крадеше адски трудно.Първите пънелки в София са по френска технология после чрез Гдр пак крадяха от Запада и Фрг пакетоповдигащите жлокове от 80-те са немски.После комунделите почнаха да величаят Китай защото чрез него и западната глупост да му прехвърлят технологии Радия попна да се добира и до тях чрез него.

    Коментиран от #12

  • 12 Факт

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Мхм":

    Така е например самолета Ту-144 откраднат с помощта на Френската комунистическа партия всичките чертежи от Конкорд и закарани в Русия и некадърно направени защото руснаците си нямат и на идея как се обработва метал
  • 13 Тоз пък

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Това, че са останали няколко града без довършен водопровод, е нищо пред това, в цяла България да има водопроводи до всички градове и села. Колко язовири се построиха, ВЕЦове, АЕЦ, на БТК мрежите за телекомуникация се ползват още за интернет и телевизия. Далекопроводите за електричество в цяла България, са от тогава. Не виждаш ли , че времето е спряло в малките села и градове, като всичко от соца се използва още и без него, щяхме да сме африканска държава.
  • 14 Ветеринарен психолог

    10 1 Отговор
    След 5 години ремонт на 5 км , линия -в Мегаселиса тръгна трамвай номер 5.
  • 15 оня с коня

    3 0 Отговор
    НЕСЕРИОЗНО И НЕНАДЕЖДНО Е да се разчита на някакви язовири за стабилното водоснабдяване на някое населено място,та било то и София.В околностите на Окръжния ми град няма КЬОРАВ Язовир и Водата се изпомпва от цяло Подземно море,поради което НИКОГА не спира,освен ако има някаква Авария по тръбите за няколко часа В ГОДИНАТА.
  • 16 мани беги

    4 1 Отговор
    киро брейка да чете! пратете му новината ва! как все сичко било построено от комунягите, а сега само се рушало и нищо не се строяло ... при комунягите вода пак е нямало, а циханските махали и тогава са били пълен ужас, но и сега са тъй де :) и двата строя не ги бива!
  • 17 кмета на врани кон

    2 0 Отговор
    ако небяха заловили моите ортаци вьв цеха. стопанския двор /// сега щеше ВРАНИКОН ДА ПИЕ МИНЕРАЛНА ВОДА
  • 18 мани беги

    4 2 Отговор
    вода имат защото сегашните са по-кадърни от боковите уродляци и комунягите долни
  • 19 Хихи

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хаха🤡":

    Останало недовършено, а. Колко време им трябваше да го довършат. Били са без вода 50 години, ако можеш да смяташ. Пък по онова време колко бригади сме изкарали по селата и вода от селските чешми и кладенци, които хората сами си бяха изкопали, щото по къщите нанай. Асфалт тук-там по централните улици и другото калотии. Айде сега сравни какво направиха другите държави след 1945 г. и какви са нашите велики творения. И правешкият нищо не е построил, построеното е от милиони българи с "доброволен" труд и безплатно, срещу храна и палатков лагер.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Хаха🤡

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хихи":

    Когато се е поддържало от старото управление вода е имало. Всички проблеми започват с лaeнoкpaциятa и прехода от държава към колонизирана територия, управляваща се от посолствоТО! Ти глyпaк ли си, много ясно, че хората са строили всичко... защото е нямало почти нищо? Ролята на държавата е да създаде организацията. И са създали перфектна организация, построила съвременна България!

    А днешната колония не може да се погрижи за две наводнение села и оставиха хората да се оправят сами, на студено, без помощи като раздадоха няколко десетки кучешки колиби без ток. Колонията България не може да излекува децата си, та се налага хората да събират капачки! КАПАЧКИ, за да купи една линейка, цяла държава не може да купи ЕДНА линейка! Каква ПEPВEPЗИЯ! Това ли ви е евроатлантическата България?

    Същевременно колонията е дала сигурно милиард вече за да помага на чуждите! И то да бяха нормални хора а то укрофашисти!
  • 21 ЯСТРЕБИШКИЯ ЯЗОВИР ДЕТ СЯ ДЪРПАТЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хихи":

    ВОДА ЗА ОМУРТАГ...КОЙ ГО НАПРАВИ А МУХЪЛ НЕЩАСТЕН.ЩО НЕ СИ НАПРАЙТЕ ЯЗОВИР АМИ ПОЛЗВАТЕ БАЙ ТОШОВ ....ШОТ САМО ТРЪБИ МОЙТЕ ДА ОПЪВАТЕ ИЛИ ША ВИ ТРЯАТ ДВЕСТА МЛРД ЗАЕМ ЗА ИНО ЯЗОВИРЧЕ ШОТ ЗА 40. Г ДЕМОПРЕЦАКВАЦИЯ ДЖОБОВЕТЕ ВИ СА ПРАЗНИ..

    Коментиран от #23

  • 22 незнайко

    2 0 Отговор
    Когато има желание всичко може са стане без значение дали е празник . Честито на жителите на Омуртаг.
  • 23 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЯСТРЕБИШКИЯ ЯЗОВИР ДЕТ СЯ ДЪРПАТЕ":

    Абсолютно сте прав за язовира . За 33 години няма нито един НОВ изграден язовир в БЪЛГАРИЯ ! За водно електрическа каскада изобщо да не си мислим !!! Обаче да спрат строежа на АЕЦ БЕЛЕНЕ, УСПЯХА !!!
  • 24 Хаха 🤡

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Лaeнoкpaциятa разрушава България вече 33 години! Лaeнoкpaцията не може нито да поддържа, камо ли да боядиса построените системи от социализма. А както видяхме с варварството срещу ПСА, дори не може и да разруши нещо като хората. Нито физически нито юридически! Евроатлантическия път на развитие ни доведе до третата ни национална катастрофа и ще бъде обявен за престъпен режим!
  • 25 Хихи

    2 2 Отговор
    Не можеш ли да смяташ, или се правиш на улав. Комунделите даже в софийските квартали канализация не са направили. Тия в Омуртаг от 50 / петдесет години/ вода нямат, т.е. от времето на "развития социализъм/. Да ти припомням ли за детската болница, започнал строеж и зарязана, за оная огромната сграда, която замислена грандомански и недовършена пак по същата причина и взривена преди година-две, защото за нищо не е ставала. А нерентабилните заводи? Поинтересувай се малко за фалитите на НРБ и източниците не са заблудените овце, а ДС. Дали сега ми харесва? Не! Познай защо ! И най-вече заради кои другари, пребоядисали се от комунисти във върли продажни демократи. Причинно-следствената връзка, неуважаеми неграмотници. Там търсете зайчето от ръкава на фокусника.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол