Last news in Fakti

23 Декември, 2023 17:26 11 860 30

Първан Симеонов за кабинета: Тези хора толкова се сраснаха помежду си, че започнаха да мечтаят за 4-годишен мандат

  • първан симеонов-
  • правителство-
  • 4-годишен мандат-
  • мечти

В София за едната бройка щеше да има червен кмет като протест срещу преиграването, даде пример експертът

Първан Симеонов за кабинета: Тези хора толкова се сраснаха помежду си, че започнаха да мечтаят за 4-годишен мандат - 1
Снимка: NovaNews

"Приемането на промените в Конституцията е събитието на годината във вътрешнополитически план, макар че войната в Украйна продължава да е събитието, което определя всичко, което се случи в България". Това заяви политологът Първан Симеонов в предаването „Офанзива” по Nova News.

Според него управляващите и западните партньори не виждат алтернатива на управлението на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, докато българският народ категорично вижда, но с оглед на войната в Украйна е трудно да има друга конфигурация на управлението в България. „Друг вятър започва да вее в България, но ние му даваме прекалено малко ухо, а този вятър може да развали комфорта на това правителство. Може да се окаже, че това правителство е на едни вълни, а голяма част от българите са на други вълни. Това правителство има един вроден възможен проблем – да надцени влиянието на този разказ – това със сигурност е правилният, западният разказ, но голяма част от българското общество се дразни от прекаляването”, обясни политологът.

Според него в София „за едната бройка щеше да има червен кмет като протест срещу преиграването”, даде пример Симеонов. По думите му парадоксът на сегашния кабинет е, че „тези хора толкова се сраснаха помежду си, че започнаха да мечтаят за 4-годишен мандат”. Според него е логично някои министри да сменят постовете си при предстоящата ротация на премиерите. „Защо им е на ДПС и на ГЕРБ да имат повече видима власт в тия трудни времена”, запита Симеонов и каза, че сегашното управление е икономически трудно.

„Това, което Пеевски прави, е забележително, ако той стане председател на ДПС, това ще бъде нов етап в развитието на страната. Това, което Борисов прави е забележително, защото той изчисти образа си в голяма степен. Но преди 2-3 години имаше около 60-70% подкрепа за протестите срещу тези господа. Три години по-късно тези господа са ни „шефове”. Това в народопсихологически план означава сериозна национална фрустрация. Ако двамата са мъдри политици, те няма да държат да стърчат всеки ден”, допълни Симеонов.

Политологът изтъкна, че последните избори са били едни от най-нечестните в историята на българската демокрация. Фактът, че хората крият как са гласували, означава, че се връщаме към едни времена, когато свободата и истината бяха подложени на съмнение, допълни той и каза, че за да лъжат хората за кого са гласували в екзит пола, означава, че се страхуват да кажат за кого са гласували.

За демонтажа на Паметника на Съветската армия Симеонов каза, че не може най-високият паметник в центъра на София да е това, но там трябва да има нов обединителен символ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Държавата се управлява

    44 7 Отговор
    От Данчо Ментата.

    Коментиран от #5, #14

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 36 Отговор
    🤔Това, което Пеевски прави, е забележително🥸🥸🥸

    🤔Това, което Борисов прави е забележително🥸🥸🥸
  • 3 хххх

    16 43 Отговор
    Сраснаха се.. след като алтернатива им е Рундьо Гадев.. ще трябва да го изхвърлят преждевременно.
  • 4 Тълкувания

    26 9 Отговор
    срещу някой лев !
  • 5 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    44 7 Отговор

    До коментар #1 от "Държавата се управлява":

    Не от Ментата а ръчно от дръндарския ром и западните посолства!
  • 6 Софийски

    14 42 Отговор
    Реалност е, не мечти.
    Радвам се капейките като плачат.
  • 7 СЗО

    27 4 Отговор
    Дали Боко и Делян ще паднат в капана на прекалената публичност?
  • 8 Майора

    12 47 Отговор
    По добре да има нещо , отколкото нищо в управлението на страната! Може би това е алтернативата на служебните кабинети , управлявани от Радев! А колкото до ПСА , той отдавна трябваше да е махнат , от преди 30 години , но в центъра трябва да има нов обединяващ хората паметник!

    Коментиран от #11

  • 9 Венсеремос

    15 45 Отговор
    Червените и техните слуги по телевизора немат мира. Едно време Бойко им беше виновен, сега четирите партии. Да бяхте давали караул пред паметника, да не ви го демонтират нощно време под носа.
  • 10 Срастнаха се

    33 8 Отговор
    защото са от едно котило - турските комунета от гербппдбдпс.
  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    43 7 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    Последните 34 години над 80% от хората в България ги обединява мизерията, грабежа, беззаконието и геноцида - какъв ще е тоя такъв паметник тогава?
  • 12 дон

    7 1 Отговор
    И нищо няма да ги спре.
  • 13 Име

    31 8 Отговор
    Никога не бих се изхрачил на войнишки гробове. Момчетата са нямали и - 20 години, ок.

    Тъпи котки сме, ок.

    Къде да вдигаме нов паметник, вече е налице - изгонихме Хитлер да си се усамоти в бункера с Ева Браун.

    Сега - явно - трябва психолог-терапевт за - нацисти.

    Свастиката е официално забранена, изгарянето на човешка плът - също.

    Вапцаров го прострелват на два пъти - няма и 40 години.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гоце

    11 18 Отговор
    Защо да мечтаят те ще си го изкарат.
  • 16 Първан Симеонов

    13 29 Отговор
    си е комунист, като началника си с голф игрището, но се прави на демократ. И защо да не си изкарат мандата, така е по конституция, четири години. Реват и се тръшкат, защото най- вероятно са от четири хилядниците на Митрофанова.
  • 17 Как

    16 20 Отговор
    И този започна да говори като шефа си Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Аман от партийни социолози!
  • 18 Така е

    26 3 Отговор
    Парване, докато се държим като "рая"ще ни мачкат както искат.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гого

    19 1 Отговор

    До коментар #19 от "Вие сте бунаци":

    Повечето журналя са на щат при Б. Б и Д. П., а и вие най вероятно
  • 21 Безпрострастен

    29 4 Отговор
    Прав сте,но с малка корекция.Не мечтаят,а го постигнаха.Затова беше това бързане.Първо да унищожат фигурата на Гл.Прокурор.Като подлъгаха хората,че той е едва ли не,Главният обвиняем за всички недъзи в държавата.Махнаха го,и неколцина мултимилонери се усмихнаха радостно,напускайки следствието..Сега о ффф сете български,ще си получат 28 бройки главни ,в областите.Над тях само господ.Едва тогава,ще разберете какво означава местен феодализъм Премахват Служебен кабинет, но остава Парламента ( пак техния) .Идеален механизъм за поредни Ала Бала изборни резултати.Така могат не 4 години,а 4 поредни мандата да се" Сглобяват" Иначе за останалото сте прецизен.
  • 22 Хи хи хи

    6 2 Отговор
    Заработват си всички заплатата, а баламите от скука в големи празни стаи в сащ и бг случаят. Истини. Огромни къщи, а вътре бившата на борисов с кучетата, а бойко с внучетата си живее в България и по света и на рамото му са всички млади и стари бедни бабки
  • 23 Миладин

    21 5 Отговор
    Петкин, Кокоркин, Тулупио и Шишири!? Невероятно добра комбинация от лаици, крадец и сценичен работник (задкулисник)! Щеше да е смешно, ако не беше тъжна гротеска....
  • 24 Абе

    10 28 Отговор
    Този социолог ли е или адвокат на русофилите Корумпиран до мозъка на костите си Време е държавата да се заеме с поставените лица в агенции и медии . Които съвсем официално дезинформират и промиват мозъци. Недялко първан волгин и подобните им .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Порутчика..

    8 6 Отговор
    Точен анализ на специалист, базиран е на предстоящото гостуване на руските войски. Преди няколко дни Русия предупреди...пълно деминилизиране на съседни държави..изводът е ясен..
  • 27 Порутчика..

    4 5 Отговор
    Точен анализ на специалист, базиран е на предстоящото гостуване на руските войски. Преди няколко дни Русия предупреди...пълно деминилизиране на съседни държави..изводът е ясен..
  • 28 херодот

    0 0 Отговор
    Наивник.Работи се по програмата за вторият четиригодишен мандат !
  • 29 ПАРАВАН СИМЕОНОВ

    2 0 Отговор
    НЕ ОТКАЗВАМ НИТО РУБЛИ НИТО ДОЛАРИ КОИТО ПЛАЩА НЕГО ХВАЛЯ ЩОМ ИМА БАЛАМИ ДА МИ ВЯВРАТ! ха ха ха БАЛЪЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СВЪРШАТ И ПОТОП ДА СТАНЕ ТЕ ЩЕ ИЗПЛУВАТ НА ПОВЪРХНОСТТА КАТО КОРКОВИ ТАПИ!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол