Last news in Fakti

26 Декември, 2023 13:57 2 024 98

Боряна Димитрова: За първи път от 25 години позитивните оценки за страната са два пъти повече от тези за света

  • социологическо проучване-
  • позитивни оценки-
  • успешна година

Най-успешна е 2023 година  за най-младите и хората в активна възраст (40-49 години), както и за висшистите и жителите на столицата, показват данните от последното социологическо проучване

Боряна Димитрова: За първи път от 25 години позитивните оценки за страната са два пъти повече от тези за света - 1

"Хората изпращат 2023 г. с малко повече оптимизъм и с малко повече събрана вяра, че можем да променим живота си към по-добро", обобщи тя и представи резултатите от проучването "Равносметката на прага на старата и новата година: Нормализация и повече оптимизъм". Това каза пред БНР социологът Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

През отминаващата 2023 година бяха преодолени част от възникналите в предишните години кризи, други само промениха формата си, а трети тепърва възникнаха. Обществото се възстанови от Covid пандемията и се върна към нормалния ритъм на живот; след три години на политическа нестабилност и поредица предсрочни избори България има редовно управление, но непрекъснатите скандали около него задълбочават кризата на доверието към институциите, политическите лидери и партии; а в света, освен Русия-Украйна, избухна и нова война – между Израел и "Хамас".

Въпреки тези кризи, оценките за изминалата 2023-та са по-добри от тези преди една година. Основно, защото за пълнолетните българи тя е била по-успешна за тях и семействата им, отколкото за страната и света.

Поляризирана е равносметката за 2023 година в личен аспект – 24% я оценяват като по-добра от предходната, за 26% тя е по-лоша, а за 50% няма съществена промяна. Така, като най-кризисна за българите остана белязаната от Ковид и протести 2020г. Тогава регистрирахме историческо дъно по песимизъм (6% позитивни, срещу 51% негативни оценки), тъй като беше засегнато и личното, и общественото битие. След нея политическите и социални драми изглеждат по-бледи и сме свидетели на постепенен ръст на оценките. През настоящата година отрицателните мнения намаляват с десет пункта спрямо предишната, а позитивните се увеличават с четири.

Най-успешна е 2023 година за най-младите и хората в активна възраст (40-49 години), както и за висшистите и жителите на столицата. Най-неудовлетворени остават пенсионерите и жителите на селата. Ако тази позитивна тенденция продължи, можем да очакваме в края на 2024 превес на позитивните над негативните оценки, какъвто не е имало от преди пандемията.

Далеч по-негативни са нагласите в обществен план – национален и геополитически. За първи път през последните 25 години позитивните оценки за страната са два пъти повече от тези за света. На фона на влошаващата се ситуация в света, случващото се у нас се усеща като по-малко драматично. Годината за България се оценява като по-добра от предходната от 11%, докато за пет пъти повече анкетирани (55%) си е останала по-лоша. В световен план позитивни са едва 6% от анкетираните, докато 70% са на противоположното мнение. Липса на съществена промяна констатират между една четвърт и една трета от българите.

По-високата удовлетвореност в личен план спрямо макро картината намира израз и през конкретни аспекти от живота на хората. С позитивен баланс в оценките са индивидуалните фактори - удовлетвореност от жилищните условия (83%), личния живот (81%), здравословното състояние (73%), работата (68%) и дори материалното положение (55%). Преобладаващо негативно се определят обществените елементи - степента на защита на правата на отделния човек (59% са неудовлетворени) и живота в България като цяло (56% негативни оценки).

Очакванията за 2024 година са свързани с убедеността на хората, че те ще се справят по-добре с предизвикателствата в собствения си живот, отколкото ще се преодолеят проблемите пред България и света. Ако тази тенденция се запази, можем да станем свидетели през следващата година на избухването на ново, по-радикално желание за промяна.

Увереност, че годината ще е успешна за тях изразяват 42%, а на противоположното мнение са 19% от анкетираните. Разликата между оптимистите и песимистите е 23%, докато през миналата година тя е били едва 4%. От гледна точка на България и света „по-добра“ година очакват 33%, а „по-лоша“ 36%-38% от участвалите в изследването. Спадът на негативизма в настоящето буди оптимизъм и за бъдещето.

Освен моментна равносметка, проучването отправя и по-широк поглед към минало и бъдеще, през поколенческата призма. Като цяло нагласите са, че всяко следващо поколение живее и ще живее по-добре от предходното – ние сме по-добре от нашите родители, а децата ни ще бъдат по-добре от нас:

При оценките за живота ни спрямо този на нашите родители нагласите са преобладаващо позитивни. Близо половината от пълнолетните българи (49%) вярват, че живеят по-добре от своите родители, а на обратното мнение са 29%. Без усещане за съществена динамика спрямо миналото са 22% от анкетираните.

Очакванията за живота на следващите поколения са също оптимистични, но и с висок дял на хората, които в сегашните несигурни времена се затрудняват да бъдат по-категорични за бъдещето (28%). Като обща нагласа обаче оптимистите са два пъти повече от песимистите (39%:21%).

Най-позитивни в оценките за настоящето и очакванията за бъдещето са учащите и хората с по-високо образование. С увеличаване на доходите нараства усещането за по-добър живот спрямо този на предците, както и оптимизма за следващите поколения.

Отстъплението на поредицата негативни равносметки и събуденият оптимизъм за бъдещето е безспорно добра новина в края на 2023 година. Вярата, че всяко следващо поколение живее и ще живее по-добре от предишното е не само пасивна нагласа, но може да провокира лични усилия в стремеж за подобряване на обществената среда, било то в локален, регионален, или национален план. Което пък би било добра новина за 2024 г.

(Изследването е проведено в периода 22 – 30 ноември 2023 г. от "Алфа Рисърч", публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1000 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

"Алфа Рисърч" носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни).


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Софиянец

    67 10 Отговор
    Тая луда ли е, проста ли е, нагла ли е? Май всичко наведнъж!

    Коментиран от #15, #49, #88

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И народа е щастлив

    56 10 Отговор
    И сапунисан. И в радостно опиянение като види- Киро , Денков , Гном Предател , Данчо Ментата , Тулупа , Пеевски и тн.
  • 6 Алооо

    55 9 Отговор
    Блажени са вярващите.... Това са пълни глупости.
  • 7 Дидро

    51 6 Отговор
    Важна е оценката за страната, направена от българите, живеещи в страната. Не се съмнявам в оценката от посолствата - положителна е. Доста ни ограбиха с тяхна помощ!
  • 8 Лост

    42 5 Отговор
    Нещо от рода на:
    Радвайте се, ако миналата година те е ухапало зло куче, тази те е ухапало добро.

    Коментиран от #50

  • 9 Боклуците на Боклука

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ион Румъния Българомъчител 🇲🇩":

    Отдавна не съм ял мамалига, но е време, Манго джери....

    Коментиран от #11

  • 10 Ион Румъния Българомъчител 🇲🇩

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ион Румъния Българомъчител 🇲🇩":

    БългаринА е дупедавецА
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 30 Отговор
    Живи и Здрави Госпожа Димитрова все Така България да е Прекрасно и Щастливи Усмихнати Хора
  • 13 Бай Хой от Ханой

    40 6 Отговор
    Стъкмистите сами си вярват на стъкмистиките! И на гладните как да не им се доповръща от вашите стъкмистики?
  • 14 Митрофанов

    25 3 Отговор
    БорянчитУ ГРАНТОВАНА здраво... 🙃
  • 15 шопо

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    И я че хвалим ПП-то, ако ми платат !
  • 16 Бамбука

    8 30 Отговор
    Стига негативизъм. Отговорете си какво лошо ви се е случило през 2023 г. ? А, може би нищо лошо е нямало лично за Вас и Вашето семейство, както за България. Справедливото преместван на един паметник ли нарушава душевния Ви баланс ? Толкова ли сте елементарни, или просто сте само платени ? Нима някой 16-годишен или 25-годишен се вълнува от Вашите остарели разбирания ? Ако е така, защо децата отиват да учат на Запад ?

    Коментиран от #22, #32, #79

  • 17 Читател

    26 3 Отговор
    БорянА и ти ли ?....КОЛЕДА е ???!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТтампЛин

    4 18 Отговор
    2023 ще остане в Историята с началото на Пробуждането и Независимоста!!!
  • 20 вели

    25 1 Отговор
    И пак разделение - на млади и стари,на образовани? и не чак толкова, на софиянци/1.5 млн./и всички останали /5млн./! Какво лицемерие, каква измама са тези социологически проуучвания!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Христо Хинков

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бамбука":

    Аз – министър ако не е лошо за хората, то Академик Денков какво е? Хората си тръгнаха от българската политика, останаха еврейте.
  • 23 Кремълски Миндил

    4 20 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Пак някой ми говори от името на народа....НАРОДА си каза думата на изборите.....путинистите ги пратиха в пета глуха....
  • 24 Пудото Ленче

    18 2 Отговор
    Светът пред нас ряпа да яде.Тази година се очаква много хора,търсещи щастие и реализация да се заселят у нас.Ако не искат сами,насила ще ги заселят иначе няма щастие...

    Коментиран от #29

  • 25 Смърфиета

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ион Румъния Българомъчител 🇲🇩":

    Моят прадядо Силяйдин не се е чувствал особено прецакан.

    Коментиран от #28

  • 26 Фоли

    20 1 Отговор
    НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Име

    14 1 Отговор
    СДС си беше историческа аномалия, хората искат жилище и - ядене - а изкуството и културата - сами си го произвеждат.

    Само ни баламосаха с демокрациите, то не беше една - а цели 3 - за 30 години.

    Истината винаги пробива път.

    Коментиран от #31

  • 28 Ион Румъния Българомъчител 🇲🇩

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Смърфиета":

    Гей турчин?
  • 29 Христо Хинков

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пудото Ленче":

    Без израелски паспорт да не може да се заема никаква служба, а без чин в израелската армия да нямат право да бъдат избирани в парламента. Служим на Израел!!!
  • 30 Спокойно..

    13 1 Отговор
    хора! Фашистите в България рано или късно ще си плащат като тези в Окрайна!

    Коментиран от #33

  • 31 Мдааа

    2 9 Отговор

    До коментар #27 от "Име":

    Аааха, още един който живее в що годе демократична държава и обяснява колко е гадно да се живее в демокрация.
  • 32 Е личи

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бамбука":

    си че си пръчка! Бамбукова пръчка!
  • 33 Мдаа

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Спокойно..":

    "като тези в Окрайна!"

    Така е, там е яко груз 200 и груз 300. Чувалите в Ростов и Донецк са дефицитни.
  • 34 Тома

    18 0 Отговор
    Защо ма како.Кефят ли се че двама магнитски управляват държавата хванати на къса каишка от козяк.Това ли е позивитизъм

    Коментиран от #37

  • 35 НЕ Е ВАЖНО за нашия ПОЛИТИК

    9 1 Отговор
    До КЪДЕ се простира ПРОСТОТИЯТА му ,

    А е важно КОЛКО ДЪЛГА ще се ПРОСТИРА ПРОСТОТИЯТА му !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мдааа

    4 12 Отговор

    До коментар #34 от "Тома":

    Позитивизъм е, че на руския чорап му беше отнет авторитаризма от ръчичките.

    Позитивизъм е, и че позорния паметник на окупцията вече е в историята.

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Лъжа...

    8 0 Отговор
    и пак лъжа!
  • 40 Мдааа

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "⚜️Просветен⚜️":

    Обаче съседа ти вчера имаше 10 000, а днес има 15 000.

    Твой проблем си е, че си мислиш, че има 500, само защото ти се иска да е по-зле от теб.
  • 41 Кое е СТРАШНОТО за нас ?

    10 3 Отговор
    Не е СТРАШНО когато Умен и Способен човек ДОПУСНЕ ГРЕШКА ! Защото той ще я осъзнае и стреми да я корегира !

    СТРАШНОТО е когато НЕВЕЖ се представя за СПОСОБЕН и ВЕЩ и не е способен да го ОСЪЗНАЕ !

    Те такава е ситуацията днес у нас - НЕВЕЖЕСТВОТО днес е в ръководството на държавата.
  • 42 Колега

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Адолф Хитлер":

    Ама и тя ли е криптоеврейка ? Вреди се за гранта и направи бързо "изследване" с голямата баданарка. Нещастница.

    Коментиран от #72

  • 43 ДНЕС НИКОЙ НЕЗНАЕ

    11 3 Отговор
    Целите и задачите на правителството за година или в переспектива от 5 - 10 - 15 ... години напред !

    ТОВА ОЗНАЧАВА че " летим " в ПРОПАСТ !
  • 44 ТрампЛин

    1 8 Отговор

    До коментар #37 от "Мдааа":

    Иначе казано Българския Народ си Събу Зелените Чорапи. Ами няма спор, 2023 ще остане в Историята!! Продължаваме Промяната и Пробуждането!!!

    Коментиран от #78

  • 45 Опааа

    8 0 Отговор
    Тая големи глупости говори! 🤦‍♂️
  • 46 шпионин

    7 1 Отговор
    тази тъпа ли е
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Шпионин

    6 2 Отговор
    Тази тъпа ли е
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ъхъ

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Лост":

    Е как няма да са щастливи младите хора! Засега им се размина изпращането на фронта, но никой не им обещава, че това няма да се случи
  • 51 Немо

    7 1 Отговор
    Защо под тази опашата лъжа на тая хрантутница на властта не написахте:
    Платен репортаж така ,че да има и една частица истинае тези ала-бала брътвежи?!

    Коментиран от #55

  • 52 Кажете ми

    3 2 Отговор
    какъв резултат искате да афишираме, за да ви кажем колко ще ви струва.
  • 53 Майстора

    4 1 Отговор
    Нито е тъпа ,нито говори глупости, просто си заработва госпожата.От най-скапаната специалност в СУ , ако си достатъчно гъвкав/както искате го тълкувайте/ също може да изкараш пари , колкото мастит адвокат.

    Коментиран от #60

  • 54 Майко мила, майко мила

    6 0 Отговор
    Добре, че позитивните оценки за страната ни НЕ са ТРИ пъти повече от тези за света...... А при 4 не ми се мисли просто
  • 55 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Немо":

    По-скоро да декларират, че няма конфликт на интереси там, където статията не съдържа нищо. Все е някакво начало.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Просийските

    3 6 Отговор
    тролове пишат минуси, защото вече толкова паднаха хонорарите в копейки за тролене, че направо ходят по кофите!
    Е, как да им е хубава годината, а той и МОЧА отиде за скрап...
    Ура, дрОгарееее... 🤣🤣🤣

    Коментиран от #62

  • 59 Боряно, Борянке

    4 1 Отговор
    Оптимизма идва от надеждата, че управляващите ще се махнат. Не от друго.
  • 60 Смърфиета

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Майстора":

    А после се чудите, че имало антисемитизъм.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Марта Георгиева

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Просийските":

    Толкова много бакър не може да стои така неоползотворен, нашата партия учи, че трябва да се приватизира. А ние сме най-старата и най-автентичната дясна партия, впрочем и единствената.
  • 63 Ъхъъъъъ.....

    5 1 Отговор
    Позитивните оценки за Атлантическо Нацистката ни Парламентарна Диктатура са два пъти повече от тези за света..... Тя има цели 14% подкрепа......Ку-Ку, Ку-Ку.......

    Коментиран от #76

  • 64 Боряна Димитрова

    5 0 Отговор
    Ти си вярвай овцоооо, това е важното
  • 65 Дедо Пене

    0 1 Отговор
    ЗАЩО СА НЕДОВОЛНИ ПЕНСИОНЕРИТЕ, КАТО ЗА 2 години ПЕНСИИТЕ СКОЧИХА С 100%, А МРЗ със 150%?! СЕЛЯНИТЕ НИ ПРОДАВАТ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ С 120%надценка И ПАК НЕДОВОЛНИ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗАДЪЛЖАВА ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ НА МРЗ, А НЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ПИШАТ НА СОЦИАЛНА ИЛИ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ!!! МЛАДИТЕ ОТ СЕЛАТА СЕ ИЗНЕСОХА В ГРАДОВЕТЕ, А БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДА ПО 5млн.т.пшеница, А ПОТРЕБЯВА 1млн.т. БВП за 2024г ще е 204млрд.лв. = 114млрд.$, при БВП от 1988г-22млрд.$!!! ИЛИ НАД 5 ПЪТИ ПО-ВИСОК!!!
  • 66 Д-р Мирчев

    3 0 Отговор
    младите хората ...40-49 години...... А старите са сигурно на 140-149 години ....хм.....

    Коментиран от #69

  • 67 Както казва Киро БРЕЙКА

    0 1 Отговор
    Ръйш ли ЗА КО СТАА ПРОС ?
    И ко искам ти КАЯ !

    ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ вървим към П О Р А З И Я !

    А ние им даваме ВОТ на доверие !

    Е туй не го разбирам !

    Ти ко ш кайш ?
  • 68 Тиква

    5 0 Отговор
    По-голями простотии не бях чел тук! Иначе за тази ГЕРБ клика или каквото е там - народа мисли за нея само “позитивно”.
  • 69 Не са млади, а най млади според тази

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Д-р Мирчев":

    за най-младите и хората (40-49 години).......хахахаха.....

    Коментиран от #87

  • 70 Младежи на 40-49 години

    4 0 Отговор
    Ще видите пенсия на 140 години..... хахахаха
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Тая

    4 1 Отговор
    Нормална ли е ?
  • 75 Абе

    4 1 Отговор
    Много Мазен пасквил надраскан от още по мазна продажница!
  • 76 Много яко, споделих го във Фейса +++++

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ъхъъъъъ.....":

    Позитивните оценки за Атлантическо Нацистката ни Парламентарна Диктатура са два пъти повече от тези за света..... Тя има цели 14% подкрепа......Ку-Ку, Ку-Ку.......
  • 77 БеГемот

    3 2 Отговор
    Българи никога няма да се измъкне от блатото заради самите българи ...тук всеки иска да просперира за сметка на другите и изпитва скрито удоволствие ,че съседа му се гърчи въпреки ,че лицемерно му съчувства открито...

    Коментиран от #80

  • 78 Доктор

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "ТрампЛин":

    Идиот
  • 79 Гневен

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бамбука":

    Бамбука е от споровите растения, мозък няма.
  • 80 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "БеГемот":

    Много точен коментар,поздравления!
  • 81 Дедо Господ ви казва:

    1 3 Отговор
    Всички ревете, че сте много зле но:
    На празник на границите-гръцка, турска, македонска, сръбска е колони от автомобили от празнуващи българи?
    В банките "нещастните" спестовници кътат над 77млрд.лв., имат по 2 автомибила, а процентът на Мерцедес, БМВ и Ауди е най-висок в България
    защото Ганьо не може да се вози в малолитражка!!!
    АКО УПРАВЛЯВАМ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВДИГНА ДВОЙНО ДАНЪЦИТЕ, КОИТО СА НАЙ-НИСКИ В ЕС и ЕВРОПА!!!
  • 82 секретарката на "създателя"

    3 0 Отговор
    Основната роля на соросоидните НПО-та е да убеждава хората колко добре си живеем сега...
  • 83 Лъжла!

    2 1 Отговор
    Лъжла!
  • 84 Всичко е шест другари

    4 0 Отговор
    За втора поредна година облагаемата печалба на фирмите, банките и корпорациите в България надхвърля 47 милиарда лева годишно. Инвестиции разбира се в България няма и въпрос на национална сигурност е къде изтичат тези пари. 47 милиарда лева изчезват за втора поредна година мистично някъде и разбира се чакаме някакви евро пари да дойдат от някъде. Странно е как само облагаемата печалба на кърлежите мина 47 милиарда лева което около 30% от БВП а пари за нормални европейски заплати и пенсии няма. И още по странно е че никой не повдига този въпрос.
  • 85 боко

    2 1 Отговор
    политолози,социолози,тъполози и станали проф.
  • 86 Тая е

    3 1 Отговор
    На Тиквата гледачката.
  • 87 Ама верно, ако според тази жена

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Не са млади, а най млади според тази":

    най-младите хора в България са 40-49 годишните, на колко години трябва да са старите и на колко години се пенсионират тези които са първа категория труд ? Не знам какво говори и защо го прави това същество, но се чудя верно що за "кухи лейки" са тези които с простотията си ни облъчват постоянно ...
  • 88 Бай Митко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Доктор по социология, специализирала политическа и електорална социология в CNRS, Франция и нови методи в социалните науки в Йейл, САЩ.

    Тая е три в едно и въпреки, че сме най бедните в Европа, и на последните места по грамотност, здравеопазване, смъртност съвсем тепегьозлийски посочва 2023 год. за успешна. Голям смях щеше да е ако трагедията не е пълна. Аман от продажници, без чест и достойнство.

    Коментиран от #98

  • 89 Ддд

    3 0 Отговор
    На тая пр ос титу тка явно и плащат за толкова гнусни изявления.
  • 90 Перо

    2 0 Отговор
    Платени фейк нюз!
  • 91 Младежиии,

    1 0 Отговор
    (най-младите 40-49 годишните).... Вие сте бъдещето на нацията...само гледайте да не ви окапят зъбите. "Най-успешната" 2023 година мина... за висшистите и жителите на столицата ви чака още по "Най-успешна" 2024 г......Най на Ная....
  • 92 Аз съм от ссср

    2 0 Отговор
    Много сте далеч от истината,и от народа сте много далеч за да давате оценки.ЕС казва най бедните и корумпирани а вие ни казвате че сме добре и няма корупция.
  • 93 Папазов

    1 0 Отговор
    Борянке, колко пачки натрупа да въвеждаш в заблуда читателя.
  • 94 Димчо

    2 0 Отговор
    Колко щастливи щяха да са българите, ако нямаше такива като таз другарка.
  • 95 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се поотвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 96 Емо

    1 0 Отговор
    Имаше една приказка - следващата година ще бъде по-тежка от настоящата, но по-хубава от по-следващата.
  • 97 Багай от тука

    1 0 Отговор
    бе Мисилкова .....Бъктан от вас....Макара при говедата,овти и персонално на Шопаровата клика.....
  • 98 тая е като

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Бай Митко":

    Кирчо -пуца.даже два....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове