Last news in Fakti

5 Януари, 2024 19:29 1 977 32

Кристиян Вигенин: "Тати ми обеща колело, ама друг път“, на този принцип сме и с Шенген

  • шенген-
  • фронтекс

Според него утрояването на силите на Фронтекс и финансирането за граничната сигурност с дронове и нови коли не е разписано в изявлението на ЕК

Кристиян Вигенин: "Тати ми обеща колело, ама друг път“, на този принцип сме и с Шенген - 1

„Въздушният Шенген е залъгалка за наивници. На час по лъжичка става ясно за какво става въпрос що се касаепо споразумението с Австрия за т.нар. въздушен Шенген“, каза каза зам.-председателят на БСП Кристиян Вигенин пред bTV.

Той обясни, че вече е публикувано решението, с което България и Румъния станаха част от Шенген по въздух и вода. „Към него има приложение с две изявления - на Австрия, България и Румъния от една страна и от друга страна на ЕК. Изявлението е от името на правителството. Според това съвместно изявление България се ангажира без ограничения, при ускорена процедура, в рамките на 3 работни дни да се получава съгласие и да приема всички заявени за връщане емигранти, влезли и регистрирани в България, получили статут и заминали в Австрия. По официални данни само за 2022 г. това са над 9000 души, а ние сме се съгласили за 6000, за 2023 вероятно говорим за същите числа“, смята той.

Според него утрояването на силите на Фронтекс и финансирането за граничната сигурност с дронове и нови коли не е разписано в изявлението на ЕК.

„Само декларират, че ще продължат подкрепата, това е различно от засилена подкрепа. Вярвам само на това, което пише черно на бяло. Иначе: „Тати ми обеща колело, ама друг път“, на този принцип сме и с Шенген“, заяви Вигенин.

Според него Австрия нееднократно е заявявала, че няма проблем с България

„Днес се оказа, че се правят промени в законодателството за бежанците и се оказа, че интегрирането на бежанците ще е включено в плановете за интеграция на общините. Правителството оценява, че нямаме капацитет и целта на тази промяна е тези бежанци да бъдат пуснато по общините. Кметовете не знаят за тази промяна“, предупреди депутатът от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски

    24 18 Отговор
    Поредния шумкар с колелото ;)
    Няма спасение от руССките подлоги
  • 2 хххх

    18 20 Отговор
    Вие в БСП нямате думата! Не е ясно какви сте... евро-атлатници ли.. руснаци ли.. какви сте??

    Коментиран от #6

  • 3 розово

    19 16 Отговор
    БСП ни обещава светло бъдеще ама друг път.
  • 4 А бе

    14 13 Отговор
    Големи критици всичките, пък 12 години нищо не успяха да постигнат, сега ги е яд!
  • 5 БСП умре

    19 12 Отговор
    БСП умре
  • 6 Мунчо

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "хххх":

    Комунета са. От едно котило с гербппдбдпс. Туркофили.
  • 7 Ще купуваме карго самолети и дирижабли

    8 3 Отговор
    И ще превозваме стоките по въздух глобално и от летищата български камиони ще разнасят стоката локаклно
  • 8 Дякон Унуфрий Араллампиев

    11 9 Отговор
    Злите езици в Германия и Франция говорят че точно от март тази година ще се възстанови граничния контрол в ЕС Схващате ли уловката Нашите мишоци се хванаха в капана Ще има повишение на всички такси и митнически сборове особено за нашего брата От Унгария нататък ни нямат за хора включая Чехия
  • 9 Бспарски

    13 8 Отговор
    Задните влиза и еврото сбогом рубли и масква
  • 10 Град Симитли

    8 3 Отговор
    На Цвитанка Киризова и капеше отрова от зъбите от злоба!
  • 11 мунчо

    12 7 Отговор
    ако от тоя зависеше щяхме да имаме Шереметиевоген.
  • 12 Поне свършете нещо

    13 2 Отговор
    Наемете склад и преместете нарязания паметник преди да са почнали да го унищожават напълно.
  • 13 От времето на социализъма

    15 4 Отговор
    15 години чакаш за автомобил от мототехника сега БСП БеКъПе се загрижили за гражданите с най стария автопарк да се набутваме по пътищата на Европа
  • 14 Вагинагенин - пошьол

    12 9 Отговор
    в Рушлямистан!

    Коментиран от #15

  • 15 Прокопи Катъра

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "Вагинагенин - пошьол":

    Каква ше е следващата торта дето ше ядете ппдбейците? Нека отгатна - с шоколадови ре.зан и че.п.ове, отливки от тея на Шиши, Меди и Джевдет взети от Лена Об.щ.ата. Сметаната пак оттам.
  • 16 Бамбука

    4 3 Отговор
    Бурна надпревара от страна на файтонните членове да хвърлят боб и пророкуват колко сме зле.
  • 17 Майора

    7 8 Отговор
    Вигенин , вината е у вас , Радев и Копейкин , които с колебливото си мнение относно Путин и Русия правите така , че ЕС дани няма соворие!
  • 18 Малий

    7 8 Отговор
    Вигенин, Волгин Станишев и Радев всички плюват по България. Какво поколение възпитават тия коленичили про руски подлоги
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 оня с коня

    4 4 Отговор
    Вигенин и нинова са се наговорили да ползват едни и същи Опорки срещу Шенгенското ни приемане за да няма Разнобой.
  • 23 оня с коня

    3 1 Отговор
    Коментар 19,20и 21 са мои,усърдно изтрити от Човечето с Гумата .Нарочно КАСТРИХ Изречение след Изречение Поста си за да видя кога ще бъде пуснат и ето горезултата:Остана една пълна глупост,която великодушно бе допусната от съответния служител на Сайта- всъщност такава е и целта!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абе

    5 6 Отговор
    Долни руски слуги Газ пикаете от яд че това правителство работи в полза на българия и във вреда на москва Най голямата грешка на българското общество беше че ви оставиха да съществуват след 1989 г
  • 27 Госあ

    8 4 Отговор
    Вигенин просто изобличи поредните откровени лъжи на правителството. Ще стане така, че допълнителното финансиране за границата на ес, която пазим е просто пожелание, но приемането на мигрантите - задължение.
  • 28 Алоооо

    5 2 Отговор
    другарю Вигенин, ти какво направи като беше министър? Нищо.
  • 29 Сириние и кашкавалъ

    2 2 Отговор
    Много злоба в тези Комунисти Усещат че в интегрирането на България в структурите на ЕС хранилката им свършва
  • 30 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Ех Вигенин, ако ти и Корнела бяхте на власт щяхме и по суша да влезем, ама на..., смешник.
  • 31 Анти комунист

    2 0 Отговор
    Вигенчо къде е светлото комунистическо бъдеще което твоите другари ни обещаваха през годините на вашето управление е още го чакаме .Благоденствието което при вас комунягите което получавахме е сравнимо с нищото и е време да признаете че всички трудности които съпътстват нашето членство в ЕС се дължат на това че такава Руско -политическо - комунистическа пропаганда продължава в интерес НЕ на България а в интерес на чужда държава която вие я наричате братска. Това че ПП и ДБ направиха изключително много компромиси / сглобката с ГЕРБ и ДПС / по необходимост и успяха да открехнат вратата на Шенген . Това разбирасе не е във ваш интерес ще трябва да давате отчет пред най голямото джудже ,но там имате съревнование с Президента така че се смирете .Смятам че е време да признаете че комунизма беше пропиляно време
  • 32 Богданов

    1 1 Отговор
    Чета,коментари които са недобронамерени и неуважителни към Вегенин !!! На 83 години съм,и във времето,когато ЧОВЕКЪТ,ходеше по земята"ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ",работеше единствено в услуга на гражданите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове