Last news in Fakti

7 Януари, 2024 10:09 1 625 58

Д-р Александър Симидчиев: Това, което говори Радев, изгражда в хората усещане, че нещо върви съвсем на криво

  • александър симидчиев-
  • румен радев-
  • говорене

Имаме нисък дефицит, имаме приет бюджет. Общините за първи път знаят доста по от рано какви пари ще имат за проектите, които имат. От гледна точка на институциите нещата вървят по-добре от последните две години. Очаквам Конституционният съд да се произнесе със сигурност, коментира депутатът от ПП-ДБ

Д-р Александър Симидчиев: Това, което говори Радев, изгражда в хората усещане, че нещо върви съвсем на криво - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Президентът трябва да е обединител на нацията, а вместо това той стреля на посоки във всички властови центрове. Това заяви в ефира на Еuronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ Александър Симидчиев по повод критиките, отправени от президента към правителството. Промените в Конституцията са началните стъпки, които ще доведат до истинско разделение на властите в България, посочи той. При ротацията е важно да има ясни критерии. Има министри, които трябва да са по-активни, смята депутатът.

Ето и още от неговия коментар:
Това, което говори Радев, изгражда в хората усещане, че нещо върви съвсем на криво. От икономическа гледна точка нещата вървят добре. Имаме нисък дефицит, имаме приет бюджет. Общините за първи път знаят доста по от рано какви пари ще имат за проектите, които имат. От гледна точка на институциите нещата вървят по-добре от последните две години. Очаквам Конституционният съд да се произнесе със сигурност.

Отнема се част от безконтролната власт на главния прокурор и според мен това не е вредно. Не се отнема властовия ресурс на прокуратурата, а се отнема безконтролността на шефа на институцията. Няма контрол от едно място.

Трябва да има ясни критерии за хората, които трябва да бъдат избирани от НС за различните съдилища и регулатори. Видяхме какво се случи при избора на управител на НЗОК.

Аз от две години съм в пети парламент. Няма постоянство във властта в момента. Регулаторите са важни, за да има върховенство на закона. Хората, които избираме за регулаторите трябва да имат определени качества. Първо са качествата, а след това конкретните хора. Ние до момента избирахме първо човека, а после критериите, за които трябва да отговаря. Искрено се надявам сега да гласуваме за ясни критерии и качества, а не за имена.

За последните 15 години сме сменили 33-ма здравни министри. Последните 6 са изпълнили по-малко от 20% от мандата си. Винаги може да се подобри нещо, но смятам, че това правителство се справя добре спрямо предишните шест поне.

Когато постигаме макар и частично успех, това успех ли е или не? Отговорът за мен е "да". Ние можем да искаме всичко и веднага, но въпросът е каква е политическата реалност. В Австрия предстоят избори и лесно се фокусира проблемът с бежанците. Идентифицира се външен враг, каквито можем да бъдем дефинираме ние и се поставя вето. С преговорен процес успяваме да негативираме това. По-добре е да правим крачки в правилната посока отколкото да не правим такива. Имам опит в политиката от 2г. и за тях мислех, че могат да се дават гаранции за някакви неща, вече знам, че не могат да се правят такива. Но, ако правим каквото трябва вярвам, че можем да очакваме, че ще постигнем нещата за които работим.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йо хо хо

    42 4 Отговор
    Ако съдя по фамилията, тоя трябва да прави точно това

    Коментиран от #8, #24

  • 2 Чакаме

    55 8 Отговор
    Ротацията на лъжците с крадците. При това положение Радев печели точки а умнокрасивите отиват при лужепатриотите под чертата може и до субсидия да не стигнат. Сами си го направиха. Ако някой иска да се бие за интересите на Бинденко шорош и нюлън да заминава и да плаща от неговия джоб. Язе ще гледам Планета тв
  • 3 Гост

    65 9 Отговор
    Всичко върви на криво, сляп ли е този?
  • 4 Гал Лош

    52 4 Отговор
    А не бе, всичко си е супер, да та еа у главата
  • 5 Президента сглобки не е правил.

    57 11 Отговор
    Нито с трупал пачки и кюлчета.
  • 6 Майна

    43 11 Отговор
    Симидчиев ,скрий се някъде..
    Че Радев е пентагонски служител ни е ясно..
    Ама вие всички работите за един и същи Господар..
    Борбата в и е за ,,порциите,,
    Не за народа..
  • 7 Мда

    54 12 Отговор
    Пак са активирани всякакви случайници да плюят по президента! Много ви рита по зад...те! Браво на Радев!

    Коментиран от #17

  • 8 ХаХа

    37 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йо хо хо":

    Едно време Турците са слагали прякор според човека, после прякорите са станали фамилии

    Коментиран от #10

  • 9 Абе

    10 36 Отговор
    "голям обединител" , няма що .
  • 10 Йо хо хо

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "ХаХа":

    Знам знам!
  • 11 Майстора

    58 6 Отговор
    Да учиш толкова години за доктор и после още толкова за специалност и накрая да станеш политик?! Какъв по-добър пример, че нещата вървят накриво.
  • 12 Майна

    9 35 Отговор
    ,,Призидентът,, дори не спомена големия християнски празник Богоявление!
    Или аз не съм чул..
    Президентът не произнесе и не зачете раждането и на Ботев..
    Или не съм ..,,прочел,,..
    Президентът пали свещи на ханука в синегогата..
    Ха, Радев , само шараните теприпознават за ,,пробългарски,, и проруски..
    ,,Винаги в синергия с дневния ред на САЩ,,
  • 13 ХАХАХА

    47 5 Отговор
    Поредния дофтор, зарязал си професията ,за да се прави на шут . Точно като един анестезиолог ,който беше и мин.на здравеопазването!
  • 14 Бустерин

    29 3 Отговор
    Еей, точно чаках някой от говорещите глави, да запее за новия пик на ковито, той взе, че обърка нотите!

    Коментиран от #58

  • 15 Факти

    28 3 Отговор
    Не е усещане, а самата истина !
  • 16 каскет

    38 3 Отговор
    Шарлатански доктор на криво вървите гладни за власт и пари от телевизия в тв и рейтинг по малък от Президента замълчете и работете за хората,а не като мутрата
  • 17 Дори

    7 18 Отговор

    До коментар #7 от "Мда":

    И сгрешили, вие комунягите винаги сте прави...

    Коментиран от #50

  • 18 Това

    36 7 Отговор
    което говори Радев, е истината, която много ви пречи продажници и жалки лъжци! Но и това не ви спира да излизате и да се омазвате в лъжи и опорки! Жалко човече!
  • 19 Някой

    30 7 Отговор
    А ка ви върви не съвсем на криво, докторе? Кое? Икономика, приходи, уважение от страна на европейските но партньори? Шенген? Запазване на българската идентичност? Независимост от Посолството? И още доста има...
  • 20 Доктор Симидчиев?? Кое върви Направо в

    35 5 Отговор
    Държавата?? Вдигането на МДТ?? Пеевски и "промените" в Конституциятя?? Подаръците на идиота Тагаренко за Украйна, ЦЕНИТЕ В магазините Инфлациятя!! Измислените ви Шангени да станеме Лагер за Мигранти!! Кое от всичко върви Направо! Здравеопазване, Цените на Лекарствата, Образованието!! Ти имаш задача, да плюеш по Призидента, нищо друго, Плюене, Плюене!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаха

    28 5 Отговор
    Тоя жмундьо на посолствоТО освен "разбирач" на Ковида, се извъди и такъв за бюджет, дефицити, съдебна власт.... Иначе реално в живота на две магарета слама не може да раздели!
  • 23 зрител

    28 3 Отговор
    Много криво е: Липса на морал, безпринципни назначения, загърбване на държавния интерес, осребряване на всичко.... да продължавам ли? ОСТАВКА...
  • 24 Донки Хот и Сан Чопанса

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Йо хо хо":

    Сигурен съм че и за това не става
  • 25 Специалиста!

    32 5 Отговор
    България върви в грешна посока,и това се вижда от всички Българи!Това"правителство"е най вредното за България от всички предишни!То не управлява,то Се управлява от посолствоТо!Заради платените амерски подлоги, продаващи и предаващи Родината си, Държавата ни срана Територия!

    Коментиран от #30, #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ами да

    13 2 Отговор
    Това виждане е малко по-близо до необходимото, но е нужно да се отиде още по-напред и да се премахне влиянието на партийните върхушки върху държавните власти и институции!
  • 29 Ком

    16 3 Отговор
    Колониално правителство. Зад евро-атлантическите ценности се крие елитът на криминалния преход. Демократи се наричат хора които се страхуват от мнението на народа.
  • 30 Жмуц

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "Специалиста!":

    Няма правителство! Тези само играят правителство и единствено легитимират с подписи реалното управление от трите посолства, Американско, Английско и Германско. Понякога дори не знаят какво подписват. Не четат дори документите които подписват.
  • 31 Майна

    8 5 Отговор
    Още не са назначени ,,конституционни съдии,,
    Нови..( тя , ,,сглобката,, ще си ги подбере)
    Затова , изчаквайки ги, Радев смело ( инструктиран от Големия) ще им връчи ,,доказателства,, за нарушенията..

    Много бооорбен, бе..
    Щото знае, че всичко е предрешено..
    Що тука непрекъснато ви облъчват ,че е ,,проруски,,.
    Да ви замайват, че има и пробългарска надежда в негово лице..
    Само гледайте , дали не съм прав...
    Вие и без това решихте,бче сте само зрители..
    Шаранчета ..
  • 32 БеГемот

    15 3 Отговор
    А не бе всичко е направо(невероятно)!Тиквата и Дебелян вече са изпрани със свински сапун и миришат на промяна отдолу догоре...сега всички смее евроатлантически свински черва ...и основният ни дневен ред е Украйна от сутрин вечер...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 провинциалист

    17 3 Отговор
    "Президентът трябва да е обединител на нацията" - на атлантутски "тоталитаризъм" е "обединяване на нацията". Наглеците даже се пробваха да върнат в конституцията член първи за ръководната роля на партията. А иначе процентите, с които са избрани президентът и атлантутите показват достатъчно ясно нацията с кого е.
  • 35 Христо

    12 4 Отговор
    Нещата вървят не както трябва

    Някои хора се осмеляват да го кажат
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Докато

    8 13 Отговор

    До коментар #25 от "Специалиста!":

    В петък гледахме руска телевизия, бяхме "държава" !
    Даже се молихме да станем 16-та република..
    Другарю, избъши джуки, и си пусни Московска тв, за успокоение на нервната система. Ако и това няма да ти помогне, от 32 г можем да пътуваме на всякъде. Теб ще те посрещнат в Москоf с цветя, готово жителство и квартира, като първият емигрирал там.
    Убеден съм, че няма да заминеш, щото тук живееш много по-добре, а и можеш да плюеш когото си искаш, за разлика от там, в "свободния" комунистически свят ..

    Коментиран от #41, #47

  • 38 ОМРЕАХМЕ от СТУТ БЕЗ РУЦКИ ГАЗ

    5 5 Отговор
    БЕ СОРОСОИТИ ПРОДАЖНИ!
  • 39 Криминалист

    12 4 Отговор
    Всичко върви на криво и се вижда с невъоръжено око. Не ми трябва Радев или който и да е друг да ми казва,за да видя,че всичко е на криво. 34 год. Българите чакат нещо да се промени към по-добро. Много търпеливи в БГ. Вместо да грабнат тоягите и да линчуват политици-следващите ще се замислят.
  • 40 АБЕ СИМИТЧИЕВ

    7 4 Отговор
    ЩО ТОЛКОЗ ТЕ ДРАЗНИ ИСТИНАТА
    ХОРАТА ТИ ОБЕСНЯВАТ КАК ТЕ ЛЪЖАТ
    ОБЕСНЯВАТ ТИ ПРОСТИЧКО КАТО НА ДЕБИЛ
    АМА НЕ ТИ РЪПАШ ЛИ РЪПАШ
    АМИ РЪПАЙ С ТАКИВА КОТО ТЕБЕ ОПРАЯНЕТО НЕ ДАЙ БОЖЕ Е КАТО В УКРАЙНА
  • 41 Какво прочете

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Докато":

    каква бозъ твориш? Я пак пробвай по бавно, с разбиране! Там не пише ни за Москва, ни за Русия!

    Коментиран от #45

  • 42 хихи®

    5 12 Отговор
    Радев Мушморок такъв! Ти забърка тази каша! Ти ни натресе Хардвардските Измамници!! От глупост или!?!?!?
  • 43 Полит мафия

    5 3 Отговор
    Защо се излагаш така, Александъре ??!!!
  • 44 Всяка мъдра дума на господин Пеевски

    4 6 Отговор
    Е нож в сърцето на клетите копейки!
  • 45 Че то

    4 6 Отговор

    До коментар #41 от "Какво прочете":

    От всяка твоя написана буква си личи, че си ватник, "другарю" !

    Коментиран от #48

  • 46 чЕТЕЦ

    3 0 Отговор
    "Факти", имам предложение към Вас: след като е все още налично всичко изписано от форумци по-горе по тематиката, дайте ЕСЕНЦИЯТА ЗА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ИЗКАЗАЛИЯ СЕ ПОЛИТИК (ДОКТОР В СЛУЧАЯ) И НЯКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪ НЕГО, СЪОТВЕТСТВАЩО НА ТАЗИ ЕСЕНЦИЯ, ЗА ДА НЕ СИ ГУБЯТ В БЪДЕЩЕ ХОРАТА ВРЕМЕТО ДА СЛУШАТ/ЧЕТАТ НЕСЕРИОЗНИ СТАТИИ ИЛИ ФЕЙКОВЕ, КАКТО И ДА ЗАМИСЛЯТ САМИТЕ НАПИРАЩИ ПОЛИТИЦИ.
  • 47 ежко

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Докато":

    Ха, ха и какво се промени за 35 години?!?Пак си придатък, пак си без суверинитет, политиките ти се диктуват отвън, брюкселското законотворчество е с приоритет, скоро ще ти печатат парите зад граница.Е....можел да пътува.....Голям праз!Ами то и при байТошо щеше да може -въпрос на време беше.
    Същия си като преди,само дето едно време беше седнал на корав,а сега си седнал на мек и бял!

    Коментиран от #51

  • 48 Човек

    5 2 Отговор

    До коментар #45 от "Че то":

    драскащ по опорки, е с липса на интелект и продадено достойнство и бъдеще! Жалко за някой ударил такова дъно да се търгува и да го купуват лъжци, крадци и национални предатели!
  • 49 Мунчо

    9 2 Отговор
    Приказки много, най-различни и от различни хора. Дали сме по-добре или по-зле, ако слушаме президента трябва да си сложим всички по едно въже веднага и да приключим. Да не забравяме, какви глупости приказваше негов финансов министър, какви глупости приказваха неговите хора за руския газ и т.н. Явен е стремежа за трупане на политически дивиденти чрез всяване на страх и паника у хората. Само че когато става въпрос за пари, хората никой не може да ги излъже. Дори и президента. Всеки преценява за себе си, как е бил преди, как е сега и какви переспективи има. Всеки като го направи, много хора могат да осъзнаят, че не е задължително да мрънкат заради самото мрънкане. Да осъзнаят че чаша е не наполовина, а на 3/4 пълна и да се стремят да я напълнят изцяло, като насочат енергията си към това, а не към мрънкане.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Банана ран

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "ежко":

    Те, и сега парите ти се печатат навън, за другото всеки може да намери определенията за тоталитаризъм и да сравни със ситуацията не само у нас, а и в цял ЕУ.
  • 52 българка

    1 0 Отговор
    Народът ни или е много прост, или е много подкупен, или и двете! Честит имен ден на Иван и Иванка, да са живи и здрави!
  • 53 Как нема да е накриво?

    0 2 Отговор
    Плановете на Руци се провалят. Ще има голям шлем от провали.
  • 54 Браво на Радев

    6 1 Отговор
    Че то царят гол,
    вижда се и с просто око, стига да не си от слугинажа и платените от новите господари продажници
  • 55 Ми не е на криво

    3 1 Отговор
    Всичко върви направо към затриването на България. Това се вижда и това ви каза президентът.
  • 56 9689

    4 1 Отговор
    Глупако,ако смяташ властови център мутрата,прасето киро-парапета,бэйкиевото,оня дето яде пясък на Росенец не си добре.
  • 57 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Този да даде отчет има ли поне един свой пациент останал жив който е лекувал? Мафиоти с Хипократова клетва. Не стига че съсипаха здравеопазването ами сега и в политиката искат да се намърдат, ноняма да успеят. Там е пълно с друг тип гадни нищожества.
  • 58 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бустерин":

    От ковито няма денги, а от депутатсвото има ,а и е сладка работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол