Last news in Fakti

8 Януари, 2024 12:00 787 35

Желязков: България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие

  • росен желязков-
  • виетнам-
  • посещение-
  • президент

Председателят на НС се срещна с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг

Желязков: България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие - 1
Снимка: НС

България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви днес председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков на срещата си с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг, съобщава пресцентърът на парламента, цитиран от БТА.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на НС, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам по покана на председателя на Националното събрание на страната Въонг Дин Хюе.

Вече можем да отчетем положително развитие в нашите двустранни контакти, свързано с членството на България в ЕС и на Виетнам в АСЕАН, отбеляза Желязков, цитиран в информацията. Той подчерта, че отношенията между България и Виетнам се основават на взаимно доверие, приятелство и десетилетни традиции, които са гаранция за успешното разгръщане на техния потенциал и постигане на нов модел на икономическо сътрудничество. България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви председателят на НС.

И посочи, че през 70-те и 80-те години на миналия век в страната ни са живели повече от 35 000 граждани на Виетнам, повече от 5000 виетнамци са завършили висшето си образование в България. Аз вярвам, че тези хора са своеобразен мост между нашите две страни и култури, посочи Росен Желязков. По думите му трябва да се търси начини за разширяване и обогатяване на икономическите връзки, за стимулиране на образователния обмен и сътрудничеството в областта на науката, защото тези сфери ще помогнат за прогреса и благоденствието на нашите държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    16 5 Отговор
    България и Виетнам могат да са само заедно в пакет кандидатки за БРИКС.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 !!!

    21 3 Отговор
    До кога ще финансираме екскурзианти, питам? Що дири тоя екземпляр на другия край на света, несъмнено не е по държавни дела.

    Коментиран от #10

  • 4 Ехаааа

    21 1 Отговор
    Той Виетнам се ускори здраво, ама ние все сме на задна.
  • 5 Хо Ши Мин

    12 1 Отговор
    Браво Другари Товарщи !!!
  • 6 Оооо , да

    20 3 Отговор
    С Костинбродски мурафети и цяла тумба пътешественици на държавен масраф ! Те във Виетнам трева пасат !
  • 7 Мдааммм

    15 3 Отговор
    Екскурзийки в "екзотични дестинации" за сметка на данъкоплатците,инак ползу никому
  • 8 Виетнам - социалистическа страна

    13 2 Отговор
    Мост на България към братски Китай. Браво
  • 9 Поне един самолет

    11 3 Отговор
    с бездомни кучета сети ли се да им занесе ?

    Коментиран от #17

  • 10 Мдааамм

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "!!!":

    То да е само този,с него цял самолет "свита"
  • 11 Бесен-_ Язовец

    14 2 Отговор
    Общото между България и Виетнам е, че и в двете американците са провеждали геноцид, а в България още го провеждат икономическия геноцид вече 24 години.
  • 12 Софийски

    4 2 Отговор
    Желязков, ДС отроето бленува цоциализъм
  • 13 Морски

    14 1 Отговор
    Преди 10 год бях там, и да споделя че ние може да си мечтаем за такава държава.
  • 14 Ще бъдат...

    13 2 Отговор
    В България не останаха млади хора. От 6 милиона население , над 2 милиона пенсионери. Ние имахме развита икономика и виетнамци идваха да работят, но вече нямаме промишленост и 3.5 милиона българи също ги няма.
  • 15 Виетнам пичове

    12 1 Отговор
    Ни изпревари с поне 50 години, благодарение на Китай. Поне с 50 !
  • 16 Тия...

    11 2 Отговор
    Си направиха една голяма екскурзия в Индия и Виетнам и сега ще се надпреварват да се хвалят какви успехи са постигнали и какви договори са сключили.Само,че такива неща не се постигат с политици,а с бизнесмени,които липсваха в самолета.Напразно изхарчена народна пара.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Няма по добро измислено

    8 4 Отговор
    От социализма !
  • 19 Кога ще ги стигнем

    8 1 Отговор
    Виетнамците ?
  • 20 България в калта

    8 2 Отговор
    Туристът казва най-голямото клише в дипломацията и ние трябва да му ръкопляскаме. Чии тайни писма занесе този гол охлюв? Ясно е, че сащисаните се опитват да придърпат Виетнам, в някаква антикитайска коалиция, за да има кой да вади кестените. Сами явно ги е срам да се явят след всичките оринджи и убийства на цивилни и пленници. Пращат кучето си. Развалят добрите спомени от общото ни социалистическо минало.
  • 21 Така е

    11 1 Отговор
    5000 виетнамци са завършили висшето си образование в България, но когато висшето образование беше наистина висше а не Развъдник на гниди като НБУ и философският факултет на софийският

    Коментиран от #23, #34

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Едно време...

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Така е":

    Баба ми ги наричаше тези от нбу и философите плянгури.За съжаление същите тия са всеки ден по телевизиите да дрънкат клишета.От такива плянгури сме цъфнали и вързали.
  • 24 Чочо

    2 0 Отговор
    Трийте ме.....ще го споделя другаде 😀
  • 25 Аритметика

    7 3 Отговор
    Какво търси желязков там? Виетнам е с население 100 милиона души, а ние сме 6 милиона. ханой е около 8 милиона, а Хошимин-10 милиона. Редно е там да отиде кметът на София, за да си поговорят за уличен трафик и строителство. като държава няма какво да предложим, само екскурзии правят политиците. А като се сетя, че преди това този беше в Индия...Все едно мишката да ходи на гости на слона.
  • 26 Екскурзианти

    2 0 Отговор
    Може, но няма!
    Виетнам има население 97 млн., ние около 6 млн.

    Виетнам иска да внася розово масло, ние - работна ръка! Ами то е по добре с Китай!?

    Коментиран от #32

  • 27 Хо Ши Мин

    7 0 Отговор
    Тоя път няма да внасяте виетнамски работници за приватизираните и унищожени от БКП+ДС-партийната олигария български производства, а ще купувате виетнамски стоки и технологии! С пари от рекетьорските мутро-партийни данъци и берии от останалите дребни частни производители, които носят на гърба си около 900 хиляди партийно назначени клепто-рушветчийски чиновници-тунеядци и освинени фатмаци, джандари, ченгета, прокурори, съдии с хиляди привилегии и облаги!
  • 28 Лендлийз

    6 2 Отговор
    За мен е унизителен призива да "тичаме" със Виетнам, при положение, че 80-те години в училище правехме колети с косерви да ги спасяваме. Унизително е някак председателя на парламента ни да събеседва на фона на Ленински знамена и това да се отразява като постижение по СМИ. За тридесет години си прецакахме икономиката, вече се работи и по прецакване на достойнството ни!

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дибич Забалкански

    1 0 Отговор
    Да дойдат 1 милион виетнамки и да си отживеем, хаха
  • 32 И ще настане

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Екскурзианти":

    Едно благоденствие, всичко ще тръгне по мед и масли
  • 33 ПЪРДЕЛ ЖЕЛЯЗКОВ !

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ДИША ПРАХТА НА ВИЕТНАМ БЕ БОКЛУКО ГЕРБАВ !
  • 34 БСП на Бунището

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Така е":

    Завършили са АОНСУ - висша Партийна Комунистическа школа за след дипломна квалификация ,бълваща комунистически управленски кадри по Планова Икономика и Идеология,обявена за Престъпна със Закон в България!!!!
  • 35 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 1 Отговор
    Сега, отворете си хубаво очите! Росенчо изплю камъчето: ще насърчават трудовата миграция! Ще докарат виетнамци - евтина работна ръка за работодателите в България. После работодателите да се отблагодарят на ГЕРБ на изборите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове