Last news in Fakti

10 Януари, 2024 11:41 25 048 66

Солени глоби за собствениците и ползвателите на частни имоти при непочистен сняг в София

  • непочистен сняг-
  • глоби-
  • столичен инспекторат

От вчера вече има наложени санкции за непочистен лед и сняг на собственици и ползватели в районите „Слатина“ и „Сердика“, съобщи Анета Савова от Столичния инспекторат

Солени глоби за собствениците и ползвателите на частни имоти при непочистен сняг в София - 1

Задължение на собствениците и ползвателите на частни имоти е да почистват от лед и сняг териториите около сградите, каза София Анета Савова от Столичния инспекторат пред БНТ.

Тя припомни, че собствениците са задължени да следят за чистотата около блоковете си не само при зимни условия.

„Трябва да се направи списък от етажната собственост за задълженията на всеки един от ползвателите, в кой ден трябва да излезе, за да изчисти мястото, където живеят – пред входа, около гаражите и пространствата, по които се придвижват до други обществени територии“, обясни Анета Савова.

Тя подчерта, че за изготвянето на списък, задължението е на домоуправителя на входа. Тя акцентира и на опасните ледени висулки, които се образуват по покривите и климатиците, които не са отведени в канализационната мрежа.

„Затова се получават неприятни моменти, в които ние се чудим как да се придвижим“, добави Савова.

Тя уточни, че при установено нарушение, от Столичния инспекторат трябва да се свържат с домоуправителя.

„Санкциите за непочистени прилежащи площи са 50 лв. с фиш на място, тъй като територията, която е непочистена е много различна. Когато се констатира повторно нарушение на мястото, което е оставено непочистено и може да предизвика инциденти или възпрепятства свободното преминаване, се стига и до акт, който може да бъде от 100 до 5000 лева“, каза Анета Савова.

Тя добави, че през вчерашния ден са наложени санкции за непочистен лед и сняг на собственици и ползватели в районите „Слатина“ и „Сердика“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е саботаж на ГЕРБ

    21 12 Отговор
    Срещу Терзиев.

    Коментиран от #64

  • 2 Инспекторат терористи

    76 7 Отговор
    И собствениците трябва да чистят непочистеният общински път пред домовете си . Тъй ли?

    Коментиран от #60

  • 3 морски

    76 14 Отговор
    А защо плащаме данък сгради или знаете само глоби вече????????

    Коментиран от #22

  • 4 Факти

    79 3 Отговор
    Това добре, но какви са санкцийте за общините когато не си вършат задълженията? В район Надежда, все още не са извозени камарите от дървета и клони от снеговалежа преди над един месец или и това е задължение на данакоплатците?

    Коментиран от #13

  • 5 Да да

    61 6 Отговор
    Когато е за паркиране до блока, в който живееш, мястото не било твое и можел всеки да се набута. А когато е за чистене, трябва да им осигурим и удобствата за паркиране. Докато не уредят статута на междублоковите пространства и правата на живеещите в блока, никакво поемане на задължения. Впрочем всеки блок, дори и на общинска земя се намира в УПИ и в този парцел са предвидени зелени площи, места за паркиране, някъде и детски площадки. Що трябва да подаваме писмено заявление до кмета, че да го обявява за прилежаща територия, като тя и без друго е прилежаща. Като ни признаят правата, тогава поемаме и задълженията. Май ги научихме сами да си чистим, да косим тревата, щото никой не е дошъл да чисти общинския терен. Права нямаме, задължения колкото искаш. Една пътечка колкото да стигнем до тротоара и толкова.
  • 6 Гост

    41 3 Отговор
    Искам да видя анета как обира фасове и рине сняг пред нейния блок .....
  • 7 да дават бонус за

    7 7 Отговор
    информация . ледилката е вечна , а малкото морска солчица и пясък не помага . като се напълни пирогов е редно дребния и средния бизнес непочистващ , мързелив , да се глоби . за да се чист и пред детски градини , ясли , училища, съдилища . мина зимата и не се взе отношение , няма глоби .
  • 8 Явно

    39 7 Отговор
    общината трябва да се закрие като институция вкупом с всички фирми и фирмички около нея. Институциите на тази територия се превърнаха в нагли рекетьори.
  • 9 А така

    36 10 Отговор
    Едно време всеки излизаше и си чистеше снега пред къщи, сега всеки чака някой друг да му свърши работата

    Коментиран от #12, #23, #47

  • 10 Майора

    38 4 Отговор
    Най лесно е да се налагатглоби , а това че си плащаме данъците и улиците пред блоковете са като пързалки , не е ли всша работа ? Или трябва да чистите само главните улици?
  • 11 да се разкикери и кметицата

    6 4 Отговор
    и родитела влачещ недоспало плачливо дете , та толкова малцинства наемат да потдържат . крякат на ромски и пак мръсно и снежно . машини има, снегорини носят , луга да слагат . ако видят кашони и дъски веднага ги измъкват , а оборки правят по малко . На никой не му е приятно като тича сутрин и някой да блъска с кирка . еле ако си с дете .
  • 12 Едно време

    29 3 Отговор

    До коментар #9 от "А така":

    Сега няма кой. Няма народ. Умориха го , другото емигрира , тука само болно , сакато и старо.

    Коментиран от #24

  • 13 Михал

    42 4 Отговор

    До коментар #4 от "Факти":

    В главите на Анета и себеподобните й , Общината е безгрешна.
    От къде на къде, обищната ще налага глоби, ако не съм си почистил пред входа, а нея няма да я глобяват, ако спирката е непочистена?!

    Коментиран от #18

  • 14 всичко е точно

    12 0 Отговор
    Фирмата за почистване на ДС.
    Не може да рита срещу вуйчо си.
  • 15 ...

    25 3 Отговор
    тая патица да не се опитва да вменява задължения! Единственото което са длъжни да чистят хората са прилежащите площи и то само ако са обявени за такива

    Коментиран от #17

  • 16 Хакермакер

    13 15 Отговор
    Така е в цивилизования свят, всеки собственик си чисти снега пред къщата, магазина или гаража! Ако не може или не иска - си наема фирма, която да му чисти с мънички снегоринки за тротоари, като плаща предварително за целия зимен сезон и сключва договор, низависимо дали ще има сняг или не!
  • 17 Обидите са липса на аргументи!

    8 12 Отговор

    До коментар #15 от "...":

    Патицата си ти, разшири си кръгозора, мързел!

    Коментиран от #51

  • 18 Мдаа

    26 2 Отговор

    До коментар #13 от "Михал":

    Ам3 заведи дело за непочистена спирка! Като заведот дела 200 души и Общината ще се научи да чисти спирките, пътищата, тротоарите, където няма къщи и блокове.
  • 19 Истината!!!

    15 7 Отговор
    Има глоба до 500 евро за непочистен сняг от тротоар в Германия, където собственици на къщи не са почистили!!! 500 евро се равнява на 978,22 лева!
  • 20 мами.цата ви пиявици

    35 3 Отговор
    плащаме винетки, плащаме данъци....ни пътища има,нито са почистени, всеки път снега ви изненадва.когато стане дума от нас да вземате, десет кожи от гърба ни сваляте
  • 21 Абе що не си

    17 5 Отговор
    Е.... П...... М....
  • 22 Некой си

    16 10 Отговор

    До коментар #3 от "морски":

    Ако живееш в блок ще чистиш.Въпреки ,че си собственик или наемател,земята е на общината.След като ти е дала душегубка да "живуркаш"ще чистиш околоблоковото пространство.Купи си къща .

    Коментиран от #56

  • 23 6нтщ5ж

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "А така":

    Едно време имаше ред а дисциплина, сега всеки се скатава и си мисли, че другите са му длъжни да му чистят пред къщата и да го обгрижват! Аман от търтеи!

    Коментиран от #26, #33

  • 24 не е така

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Едно време":

    Опитахте се, но не успяхте. Останахме и такива, които сме много мотивирани да ви накажем.😎

    Коментиран от #28

  • 25 Така

    13 12 Отговор
    и трябва ! Ганю разбира само като му се бръкне в джоба , съзнание и дисциплина - никакви !
  • 26 Верно е !

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "6нтщ5ж":

    Мишкуват .И не само за това.Всеки се прави на глух и кьорав.

    Коментиран от #35

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ха ха

    26 4 Отговор

    До коментар #24 от "не е така":

    Браво бе,герой.Бабите и болните ли ще наказваш.Нещастен жълтопаветник.

    Коментиран от #53

  • 29 Абе

    9 0 Отговор
    А писниците дето са си сложили пейки пред блока и жулят по цел ден кога е топло, на тях кой трябва да наложи санкции?
  • 30 минаващ

    27 2 Отговор
    В закона много ясно е написано, че пътищата се поддържат от техните собственици, т.е. от общината. Общинските наредби не са над закона.
    Когато правих ремонт на фасадата, за да не падне мазилка на главата на някой пешеходец, за да сложа скеле, плащах наем за тротоара на общината. Сега те да си чистят снега на техния тротоар.
  • 31 Опа

    27 1 Отговор
    Айде да ми прехвърлят собственноста на предблоковото пространство и ще го чистя, инак една лампа да сложим трябва да ги питаме а?
  • 32 Премахване на сняг и лед

    7 15 Отговор
    По правило вие също сте длъжни да поддържате чист обществения тротоар пред къщата! Като Наемател, във вашият договор за наем трябва да фигурира задължение да извършвате зимна поддръжка на обществения тротоар пред блока или къщата, където схе наемател. Ако не почиствате снега и леда, след това трябва да компенсирате пострадалите при инциденти с лед, ако не сте почистили района навреме! Така е в цивилшзования свят!
  • 33 Ленински съботник

    7 9 Отговор

    До коментар #23 от "6нтщ5ж":

    Амиии,манталитетно същата работа.Просто навремето се действаше с натиск и от страх всички от входа и блока излизаха да чистят .Който не излезе на "Ленинския съботник" при кварталния,за второ провинение директно в Белене!
  • 34 Тралала

    31 2 Отговор
    Зимата плащам глоби за непочистен тротоар.
    Лятото обаче наем им плащам за 4 маси от заведението,за същия тоя тротоар.
    Справедливост, а...
  • 35 Затова сме но този хал

    13 0 Отговор

    До коментар #26 от "Верно е !":

    Точно заради това няма държава и народ, всеки се спасява сам и не му пука за другия.
  • 36 Тъпо

    7 1 Отговор
    Според идеята на тия,на Гюро Михайлов ще му се падне днес след снеговалеж да изчисти снега и леда,ще чанчи цял сякаш е безработен,а на следващия ден,когато слънце пече и няма кво да се чисти комшиятачийто ред е ще намига само доволно.Всипки да излизат да чистят сутрин преди работа,така за половин час ще е излъскано!
  • 37 Сатана Z

    26 3 Отговор
    Тротоарите са собственост на общината,която има задължението да ги оочисти.Чу ли бе ,Васко от ДС и розовия гей Боянчо Бонбонев?
    Излизайте да ринете сняг,меки китки!
  • 38 Чочо

    14 1 Отговор
    Винаги съм се чудил, защо частните имоти за обществено ползване ги обслужва общината, а вътрешно-кварталните улици не.
  • 39 Емигрант

    9 5 Отговор
    В Австрия - за сгради, разположени директно на улицата, ледените образувания трябва да бъдат премахнати от покривите. Нарушенията на задълженията за почистване на тротоари водят до глоби до 72 евро, а за покриви, които не са почистени от снежни корнизи или ледени образувания, дори до 726 евро! Ако настъпи телесна повреда в резултат на пренебрегване на задълженията за почистване, жителите може дори да бъдат осъдени за наказателна отговорност, например за телесна повреда по небрежност.
  • 40 Софиянец

    4 3 Отговор
    Как да чистя сняг като ще ми се развали маникюра
  • 41 Ами да

    16 0 Отговор
    Ама да дойдат и асфалтират огромната дупка пред входа от три години, за която сме подавали сигнали, последно още през октомври! Също и покрай недоправения паркинг!
  • 42 АРЕС

    16 2 Отговор
    Кой ще глоби ..авестита Кмет и ОПГ СОС за НИТО един почистен тротоар,подлез,счупени клони и дървета от мокрия сняг МИНАЛАТА ГОДИНА кой? Столична община е шайка от престъпници и некадърници !!!
  • 43 Отговорност трябва да се възпитава!

    6 12 Отговор
    В Швеция, пред частни имоти собственикът е отговорен за снегопочистването! Като собственик той е длъжен да осигури безопасно използване пред имуществото си. Ако някой се подхлъзне пред къщата в резултат на неадекватна зимна поддръжка, собственикът може да бъде подведен под наказателна отговорност!
  • 44 Граждански задължения

    7 9 Отговор
    Когато снегът превърне района в бял зимен пейзаж, собствениците на имоти или наемодателите трябва да излязат през вратата - дори рано сутрин. След това трябва да разчистят и поръсят, за да не се подхлъзнат и наранят минувачите, минавайки покрай имота.
  • 45 Гражданите трябва да почистват снега

    3 6 Отговор
    Нямате право да риете снега пред вратата на съседа или на улицата. Снегът пред входовете на имота, алеите и тротоарите трябва, ако е възможно, да се трупа върху собствения ви имот. Ако това не е възможно поради ограничено пространство, трябва да се натрупа снежна банка по протежение на бордюра или по протежение на границата на имота.
  • 46 Тетовае

    5 14 Отговор
    Всеки, който не изпълни задължението си да почисти снега пред имата си, извършва административно нарушение и може да бъде глобен, Ако пешеходец или велосипедист падне поради неспазване на задължението за почистване на тротоара, собственикът носи лична отговорност за произшествията!

    Коментиран от #50

  • 47 Едно време

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "А така":

    ама сега новите "софиянци" избиват комплекси и се големеят. Нито сняг чистят, нито тревичка пипват....
    Иначе са "чистници". Оставят си обувките пред вратата на апартамента.
  • 48 Тодоров

    9 1 Отговор
    Тези общинари мното нахални бе ! В кв. Витоша по вътрешните улици с години не е минавал снегорин, камо ли да са мити. Имаме две сезона - кален и прашен. Да не говорим, че просто няма тротоари. Иначе данъчните оценки високи и уж живием в "елитен" квартал. фРАПИРАЩА е и липсата на инфраструктура - училища, детски градини, ясли, удобни транспортни комуникации. Така, че някоя инспекторка, която цял ден подпира стол в общината, да не си и помисля, че може да ми напише глоба. Новият кмет да дойде и да види състоянието на улиците "Йордан Стубел", "Трифон Кунев", "Яна Язова" и много други прилежажи. Ул. "Асен Разцветников" се е превърнала в магистрала без никакви ограничения на скоростта, особено от местни джигитчета, синчета на разни строителни и автопредприемачи. Да не говорим за отвратително неподдържаното дере, от което, особено при по-топло време, постояно се носи миризма на факалии. Аз поне от двадесет години слушам за въвеждането в квартала на еднопосочно движение, но всички обещания от изредилите се кметове приключват със сядането им в меките столове.
  • 49 Терзията чистка за клепто-рекетьорите

    6 0 Отговор
    Защо общинските партийно-назначени чиновници не се включват в почистването на тротарите, кръстовищата, спирките и пазарите, а ползават някакви външ.фирми за това? Колко са т.нар. "инспектори", налагащи глобите, и какво вършат през останалите 11 месеца от годината?! Преди 2год. присъствах като свидетел на един скандал на Жен.пазар за нагло крадене от грамажа и пробутване на стока за изхвърляне от наперени продавачи на сергии! При посещението на канцеларията на общ.фирма "Пазари-Възраждане" (Жен.+Дим.Петков) узнахме, че всеки от тези 2 пазара имат на щат по 10-тина инспектори, които не бяха не само в луксозните си климатизирани канцеларии, но и по самия пазар! Отделно за р-н Възражд. имало назначени други едни около 10-на инспректори с луксозни канцеларии под блоковете в Зона Б-5, които разполагали с 4 бр. служ. лимузини. На общ. Фирма "Пазари-Възражд." се водели 6 лимузини + 3 камиона с щатни шофьори, там присъстваше само лимузината, която шефа на фирмата ползваше като частна кола! Отделно при нашето чакане за приемане от боса (който най-спокойно и нагло си пушеше пура на балкона на кабинета си и не ни прие), секретарката и още една служителка съставяха и обсъждаха списък за това какви месеч."допълнителни материални стимули" да получи всеки от ок.60-те служители = от 200 до 900 лв. на чиновник! По едно време се появи с големи торби с продукти от пазара една "испекторка", която агресивно и нагло започна да защитава крадците по сергиите, което ни показа че "с
  • 50 А онова

    12 1 Отговор

    До коментар #46 от "Тетовае":

    че по улиците и зелените площи още стоят купчини от съборените дървета миналата година какво е? Срещу 14-та поликлиника в престижния квартал ( с най-високи данъци в София) още не са извозени клоните и боклклуците от бурята преди два месеца. А кой ще почисти тротоара срещу поликлиниката. Той не е прилежащ нито към полоклониката, нито към блока срещу нея ? Вие хубаво пишете, ама е добре да изпратите коментариите на г-жа Савова.
  • 51 ...

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Обидите са липса на аргументи!":

    ама нещо май много лично го прие май а? СлучаЕноС може би? Ако случайно си офцата от статията, заминавай бързо да си вършиш работата ЗА КОЯТО ПЛАЩАМЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ! Ако не си от офцете дето обичат да хвърлят пари през терасата...
  • 52 Запознат

    21 1 Отговор
    Общината иска да ни вмени че когато искаш да си поправиш тротоара пред дома за два оя сметка те глобява 500лв , което се случи с моя милост. Предтекста беше че тротоара бил държавна собственост , но когато падне сняг или има лед , тротоара става автоматично мои и за това че не е почистен пак глоба. Хайде да уточним в крайна сметка на кого е тротоара. Които си има тротоар да си го почиства , пък и за тава се събират данъци. Омръзна и от наредби който нямат тежестта на закон. Стига с кражбите в общината.
  • 53 хе хе

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ха ха":

    Не, дядовците като теб. И защо реши, че съм жълтопаветник?
  • 54 Запознат

    16 2 Отговор
    В София тротоари мама , повтарям НЯМА. Общината да оправи тротоарите и тогава да иска от гражданите да се грижат за тях. 90% от тротоарите са правени преди 60години. Обиколете София и снимайте нещото което по документ се води тротоар. И да си дойдем на думата......кафе да го изхвърляме този сняг? На улицата на която има паркирали автомобили или да го топим в домашни условия ,защото малките улички в широкия център никога не се почистват а за това се плаща. И аз искам да ми плащат за услуга която не предоставям. Стига.
  • 55 Иванов

    10 1 Отговор
    Когато попитах някой защо се плаща данък сгради и ми се дават отговори като,земята под имота и или за цялата администрация и държавни служители плюс дейности в самия град е добре Ами ако искам да закупя земята под имота поне ще намалят ли данък рекета и нямаше отговор,значи ти си купуваш собствен имот за живеене и ти се вменява задължение като годишен наем,и тогава къде е приказката че частната собственост е неприкосновена
  • 56 Вал

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Некой си":

    И къща да си купиш,пак трябва да чистиш снега на тротоара пред нея.
  • 57 Запознат

    4 6 Отговор
    Тротоарното право се заплаща в общината, драскачите да си направят труда каква собственост и под каква юрисдикция попадат уличните тротоари. Има следната хипотеза ....Почистваш снега на тротоара на купчини , по закона за управление на общината купчината възпрепятства пешеходците и виновника подлежи на санкция. Образованието е личен избор и дори безплатен.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мими

    9 4 Отговор
    От къде на къде съм длъжна да чистя звмя,собстяеност на държавата или общината. Общината не ми дава никакво предимство на площта пред блока. Приемат си закони и наредби, както им е изгодно. Тъпа държава, хора овце, тъп народ
  • 60 Юрист

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Инспекторат терористи":

    Ми такъв е законът от 1987ма насам.. сега ли го разбрахте бе 😉
  • 61 А кога

    4 0 Отговор
    Общините ще бъдят глобени за същото??? Некадърници вдигнахте данъци и такси длъжни сте да ми олижете пътя до нас!!!! Пумияри жалки лъжливи.ГЛОБИТЕ ИНЪЧЕ СЕ НАРЕЖДАТ БЪРЗО НО ХОРА ДА ЧИСТЯТ УЛИЦИТЕ И НЕ САМО ПРЕД ВХОДОВЕТЕ ТАКА ЛИ ДОЛНА РАЗГЛОБКА ФАШИСТКА???
  • 62 Тото

    1 0 Отговор
    Солени глоби за гражданите, а какви са санкциите за фирмите, които почистват със снегорините?? При положение, че масово квартални улици, дори и сега с лед. Дървят се на обикновенни хора, иначе са корумпирани мишки.
  • 63 Драго

    0 0 Отговор
    Днес повече от всякога искам да съм родно чаавее в България!Голям гот,голям
    кеф е в родната баня,с топла вода,теляк ..!
  • 64 Момчил

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това е саботаж на ГЕРБ":

    Къв саботаж? Кажи ми Терзиев какво направи за два месеца? Един тротоар не оправи, червената вълна на светофарите не промени на зелена. Нищоправене прави. Освен коледната украса с костенурки и местене от левия я десния крачол. Спира всички проекти и крадне и нищо повече. Другите само краднеха,но поне дори некадърно нещо правеха. Тоя дори и това не прави. А ГЕРБ що да му правят саботаж като ПП и ГЕРБ в момента управляват заедно, ПП подкрепи този следователно герб и тоя са приятелчета. Всички седят и пият на една маса.
  • 65 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Работниците от БКС какво ще работят
  • 66 Мая Атанасова

    0 0 Отговор
    А Столична община кога ще бъде глобена за непочистени улици и булеварди в кв.Лагера никога не минават снегорини, улицата е заледена,защото няма никой да хвърли пясък,а на булеварда където всички пресичане на кръстовището релсите са ледена пързалка това е общинско място никой не живее там и е на спирка а никой не чисти солени глоби за Столична община и това е в Центъра на града
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове