Last news in Fakti

10 Януари, 2024 12:23 1 034 18

От БСП отказаха среща с Терзиев и Бонев: Няма да сме параван за неумелите управленски действия на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС

  • бсп-
  • отказ-
  • среща-
  • васил терзиев-
  • борис бонев-
  • параван-
  • герб

Очевидно ГЕРБ настоява да пристане на ПП-ДБ-СС в управлението на Столична община, за да скрие провалите си в дългогодишното управление и да гарантира, че порочният им модел ще продължи да съществува. Щом се харесват, нека да се взимат. Ние няма да кумуваме на тяхната сватба по сметка, казват социалистите

От БСП отказаха среща с Терзиев и Бонев: Няма да сме параван за неумелите управленски действия на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС - 1
Снимка: БСП

Общинските съветници от БСП отказаха да отидат на среща днес с кмета Васил Терзиев и Борис Бонев, на която трябваше да се обсъди "План за управление и реформи" в Столична община. В тази план двамата предлагат ротационно председателство на СОС за една година - трима председатели за по 4 месеца. Планът, заедно с поканата за срещата, е бил изпратен в 17,10 часа вчера, 9 януари, на електронната поща на председателя на БСП - София и на групата на левицата в СОС Иван Таков, информират от централата на столетницата.

Ето и пълното становище на общинарите от левицата по темата:

Ние многократно сме заявявали нашата позиция и разбиране за това как трябва да функционира Столичният общински съвет пред колегите от ПП-ДБ-СС, както и пред останалите политически групи. Всички те са наясно, че решенията в нашата партия не се взимат нито еднолично, нито от днес за утре. Затова няма как да участваме в среща, която е организирана от днес за утре и ни е изпратен документ в последния момент, в изработването на който ние не сме участвали. Ние отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия на представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС.

Но сме искрено изненадани от поведението на ПП-ДБ. Със своите действия те подпомагат и обслужват ГЕРБ. Месеци наред слушахме техните заявления, че разполагат с огромен управленски потенциал и експертиза, но още от първите дни сме свидетели на всекидневни провали във всички сфери на управлението на града. Постоянно декларираха, че имали готов екип от множество професионалисти и експерти, които да поемат управлението на града веднага след изборите, а към момента, вече трети месец, все още кметът Терзиев не е обявил официално целия си екип. А част от вече назначените лица са доста неубедителни като биография и експертиза за постовете, които заемат. По-лошото е, че са неубедителни и в действията си.

Ясен е мотивът за безотговорното поведение на групата на ГЕРБ в общината - те не искат истината за тяхното управление да излезе наяве. Не искат да бъдат показвани провалите им в дългогодишното управление на Столична община. И тъй като вчера ние отново бяхме обвинени в задкулисни преговори и договорки, в подготовка на "червена сватба", ясно заявяваме, че това е поредната спекулация на ГЕРБ. Очевидно ГЕРБ настоява да пристане на ПП-ДБ-СС в управлението на Столична община, за да скрие провалите си в дългогодишното управление и да гарантира, че порочният им модел ще продължи да съществува. Щом се харесват, нека да се взимат. Ние няма да кумуваме на тяхната сватба по сметка.

От ПП-ДБ отново лъжат избирателите с привидно желание за намиране на изход от кризата. Ние се отнесохме първия път отговорно, предложихме работещи управленски решения в интерес но софиянци. Три дни по-късно те прекрачиха една от червените ни линии - историческата и родова памет. Сега правят втори, фиктивен за пред обществото опит, защото предлагат преговори с "дясната страна на десните" - "Синя София", с ясното съзнание, че групата на Местна коалиция "БСП за България" не може да участва в такива преговори. Когато не си победител трябва разум, диалогичност, компромис и зачитане на политическите опоненти.

БСП е гласът на разума в този общински съвет. Ние принципно и последователно ще продължаваме да защитаваме интересите на софиянци и ще отстояваме нашите ангажименти от кампанията за подкрепа на обикновения гражданин, съхранение и развитие на общинската собственост и икономика и социална закрила от децата до възрастните жители на града.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майор Деянов

    9 4 Отговор
    само така
    Винаги жаме
    никога тужур
  • 2 София

    17 8 Отговор
    Не ги е срам всички в СОС и кметчето от ДС и онзи обратния,розов еднорог от СС,София никога не е била по-зле от сега,ама никога.
  • 3 Аз гласувах за промяната

    5 7 Отговор
    и за президента гласувах
    Доволен съм от резултата
  • 4 замислен

    16 4 Отговор
    Само не разбрах кой е победител в тези избори? И след като толкова доволно обявиха "победители сме" защо не управляват та трябва кака Корнелия да им дава акъл?
  • 5 Ама разбира се

    11 6 Отговор
    Никаква среща БСП са над нещата
  • 6 На кака

    10 5 Отговор
    им инатите ! А снимката кърти мивки !
  • 7 Нищоправеца

    20 2 Отговор
    Аз да попитам: Щом като реално СОС не функционира тези защо получават заплати? В коя фирма или организация това би било възможно?
  • 8 Майора

    7 11 Отговор
    Нали Корнеля отчете успех , тогава защо БСП не управляват! И защо вините ГЕРБ след като резултатите са налице - разширение на метрото , нови градини и ясли, оправени пътища и прочие! На вас комунистите все някой ви пречи!
  • 9 едно не може да се отрече

    6 6 Отговор
    че мъжете на снимката са МЪЖЕ
    Не като едни други хора

    Коментиран от #11, #12

  • 10 дом

    10 7 Отговор
    Коалицията ППДБ - ГЕРБ - ДПС на национално ниво прави така, че София да е в безвремие. Целта наистина е да не излезе наяве това, което са правили последните 2ма кмета, крадеца от Банкя и вещицата от Самоков.

    Терзиев е заложник, но и неспособен да направи нещо. Ако продължава така, този му мандат ще е единствен и последен в политиката изобщо.
  • 11 мко

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "едно не може да се отрече":

    Няма как да знаеш. Все пак Станишев, Вигенин... забрави ли?
  • 12 Ох ли

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "едно не може да се отрече":

    Тези на снимката ще си помисли
    човек че от турска баня излизат
  • 13 Щрак

    4 2 Отговор
    портрет - тулуп до тулупа.
  • 14 💠🔆♻️

    3 2 Отговор
    Тези от БСП и Исус Христос да слезе и на него ще му откажат среща, щот са гоуеми “селяни”, взеха власта 1944та без долни гащи (затова сега сме на това дередже) , излъгаха селяните
    (взеха им Селскостопанската Земя, и ги пратиха в ТКЗСто да превиват гръб за 0.40 стотинки на ден) , излъгаха работническата класа и я ограбиха два пъти, 1944/1989 г. но това е и толкова могат Българските Интернационални Андрешковци Терористи.
  • 15 Ния

    2 1 Отговор
    По големи нещастници от БСП, няма. Надминаха даже ИТН. Нали Нинова тръбеше навсякъде, че ще разгражда системата ГЕРБ. Ето сега имате реалния шанс,това да започне от София, не само да бърборите, да го направите заедно с ПП-ДБ-СС, но не искате, защото не желаете да носите отговорност. Много по-лесно е да си опозиция, само да критикуваш и да си получаваш паричките. Който иска да върши работа, търси начини, които не иска търси причини. Едните били много сини за техния вкус/синя София/, другите им настъпили червените и пенбените линии.
    А бе нещастна работа, затова и все по-малко софянци гласуват за тях, докато съвсем се стопят.
  • 16 българка

    2 1 Отговор
    Като не искат комунистите да работят, да си вървят в къщи и да не получават заплати. Къде дават така? А ние ще гласуваме отново и отново, ако се налага! Дано софиянци да поумнеят междувременно!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол