Last news in Fakti

13 Януари, 2024 19:15 9 150 76

Осман Октай: Има три коридора, по които върви руското влияние в България

  • октай-
  • досиета-
  • пеевски

Досиетата на Държавна сигурност, за които наивно се смята, че са унищожени от генерал Семерджиев в началото на прехода са изпратени в Москва, каза бившият втори човек в ДПС

Осман Октай: Има три коридора, по които върви руското влияние в България - 1

Има три коридора, по които върви руското влияние в България. Те са създадени на база на досиетата на Държавна сигурност, които наивно се смята, че са унищожени от генерал Семерджиев в началото на прехода. Но най-важните от тях са изпратени в Москва.

Това каза пред "Правосъдие за всеки" бившият втори човек в ДПС Осман Октай.

Първият коридар е "Библиотекарския". Той се води от Стоян Денчев. Този човек присъстваше в Консилтативния съвет от страната на ДПС при президента Стоянов, когато станаха събитията по време на правителството на Виденов, продължи Октай. Според него, всички офицери, бивши шефове на ДАНС са били изпитвани от Денчев, преди да бъдат назначени на висши позиции. Но всички са минали през школата на КГБ в Москва. В Русия те работят с фондацията на покойния Евгени Примаков.

"Вторият коридор е свързан с Делян Пеевски. На празния стол след убийството на Илия Павлов сложиха именно Пеевски, той урежда сметките на Сарая и на Доган. При министър на вътрешните работи Румен Петков имаше двама заместник - министри. Единият се самоуби във вилата си в Кокаляне - Румен Андреев, полковник от ДС. Другият е паскал Паскалев, синът му е в една от известните кантори, които управляват имуществото на Пеевски. Синът на Румен Андреев също има адвокатска кантора и също работи за Пеевски. Тук другата фигура е Георги Първанов.

Има и трети коридор - Пловдивски - начело с Георги Гергов, почетен консул на Русия и той води до президента Радев и до неговите съветници, тук е неочаквано изплувалия във властта Джевдет Чакъров", разказа Октай.

Той припомни, че Ахмед Доган стана собственик на ТЕЦ Варна. Този ТЕЦ има кредитен портфейл в една българска банка. Това превръща Доган в заложник на втория коридор, който държи финансовите средства. "Булгаргаз" обаче осъди ТЕЦ Варна за 36 милиона лева с лихвите за доставен природен газ. Синът на Джевдет Чакъров бе назначен в борда на "Булгаргаз" и то по времето, когато вървеше дело за дълга на ТЕЦ Варна. И започнаха събития във Варна - удариха съдийка, удариха и прокурор. Въпреки това присъдата излезе и Ахмед Доган получи изпълнителен акт за 36 милиона лева.

"Когато напуснах Доган и ДПС, бях обвинен като шеф в предизборния щаб на партията заради малкото гласове и ако не бяха гласовете от Турция, нямаше да влезем в парламента. Затова направих фонд "Избори" и го регистрирах в съда, а начело застана д-р Адемов. Другите двама в ръководството бяха Емин, бог да го прости и Карадайъ. Така парите, които влизат в партията отиват в този фонд, а не при Доган", разказа Октай.

Според него, единият коридор поставя капан на другия, за да вземе властта в Сараите. Капанът е ТЕЦ Варна. Затова Певески си предлага услугите на Доган и става "хиперактивен" и "феноменален".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    56 59 Отговор
    Единия чрез руското пасолство, другия чрез Зеления чорап и третият е чрез пРезидентството!

    Коментиран от #55

  • 2 единия е

    65 5 Отговор
    Турски поток,
    другите не ги знам
  • 3 Прав е Октай

    28 6 Отговор
    Новини от последните минути -
    Решенията, които Вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна. Уверен съм, че във Ваше лице имаме истински големи приятели и Ви благодаря за усилията, които полагате, въпреки някои трудности в страната ви. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на видеоконферентен разговор с лидерите на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски. Благодаря ви, че Вашата подкрепяща евроатлантическите ценности коалиция поддържа проевроатлантическа Украйна и сте на наша страна, заяви още президентът Зеленски. Вашата помощ със стотици хиляди артилерийски снаряди и гориво за нашата виенна техника в началото на агресията на диктатора Путин помогна на нашата армия да отблъсне атаките и да се организира!

  • 4 Има си .

    49 2 Отговор
    Като намалява населението на страната и мохамеданите намаляха . 8-9 олигарси и други няма.
  • 5 Хохо Бохо

    68 75 Отговор
    Като поставим "Израждане" извън закона, ще се отървем от единия коридор...

    Коментиран от #41

  • 6 Мда

    79 72 Отговор
    Всичко ни окрадоха руснаците!

    Коментиран от #12

  • 7 Общо взето

    92 74 Отговор
    Кремъл ни обира и управлява от почти 80години. Да ти имам освобождението.
    Мерси!
  • 8 Кирил

    111 44 Отговор
    По кой коридор вървят заповедите от Козяк?

    Коментиран от #14

  • 9 Аз съм

    79 52 Отговор
    Този повече от двадесет години си съчинява глупости, ама като има кой да го слуша и чете ... Изхвърлиха го от кацата с медеца и сега само се облизва !!!

    Коментиран от #34

  • 10 А50

    79 60 Отговор
    По-добре руски коридори, отколкото турски, а всъщност сме изтърбушени от сащниците

    Коментиран от #37

  • 11 Кара ибрахим

    43 32 Отговор
    Турци, помаци , цгани= България

    Коментиран от #26

  • 12 Аз съм

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Мда":

    Особено на някого акъла !!!

    Коментиран от #16

  • 13 СССР окраде България, чрез

    60 46 Отговор
    партийните ни продажници. След 10-ти се пребоядисаха и продаължиха да крадат и разрушават, като се отчитаха в Кремъл. После почнаха да крадат еврофондовете и да ги отчитат пак там, като за тях си оставяха малък процент. Мислят народа за прост. Мислят, че не знаем и не виждаме. Ще си платят един ден. Те, или наследниците им!
  • 14 А бе

    18 9 Отговор

    До коментар #8 от "Кирил":

    Ми кажи де, щом си запознат! Някой дали ще те отрази?
  • 15 Четвърти коридор

    48 45 Отговор
    Коридора на путинофилите с главен вожд, руският еничарин и шпионин, путиниста Малинов.

    Коментиран от #17

  • 16 Мда

    36 33 Отговор

    До коментар #12 от "Аз съм":

    Точно така, изпиха акъла на всички русофили, които зомбирани защитават руските интереси в България.

    Коментиран от #29

  • 17 Пети коридор

    52 41 Отговор

    До коментар #15 от "Четвърти коридор":

    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    Александър Сивилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    Дарина Григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    Валентин Вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" Руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    Вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    Вацев каза, че в Русия са издигнати НОВИ 264 паметника на Сталин и според Вацев това било оптимистично.

    Коментиран от #18

  • 18 Шести коридор

    53 46 Отговор

    До коментар #17 от "Пети коридор":

    Медии!
    Волгин направи от БНР, радио " Гаварит Масква" !

    Коментиран от #24

  • 19 ха ха

    61 11 Отговор
    има само един коридор , и той е недоволството на народа от мутрократичното управление , от фалшивата демокрация и бандитския грабеж , от унижението на хората от всякакви инсталирани полуидиоти пишещи закони за лична употреба и обслужващи чужди интереси

    Коментиран от #35

  • 20 Мдаа

    45 43 Отговор
    Стига спекулации с рудси коридори! Просто историята ни е кръвно свързана с Русия от векове за векове. Само група платени центажии и безродници се мъчат срещу заплащане да ни откъснат от Русия. Днес се навършват 146 години от опожаряването и избиването на 24 000 старозагорци от Сюлейман паша /Соломон / и от освобождението на града от руските войни!

    Коментиран от #40

  • 21 Маринов

    27 21 Отговор
    С Извинение,
    Но като проследят публикациите за господина
    ми прилича на Махленска Клюкарка!
  • 22 мдаааа

    26 24 Отговор
    Колхознята , четете внимателно ...
  • 23 Сандо

    41 23 Отговор
    Американското /англосаксонско/ и европейско влияние върви по главната магистрала и резултатът е виден за всички,запазили здравия си разсъдък и реалистичния поглед върху процесите - България е изритана в канавката,веднъж и завинаги,без право да стъпи дори и на четвъртокласен макадамов междуселски път.Всички останали приказки са от Лукавия и са за успиване на стадото вакли блеещи овчици /които дори вече не са и Божии/.
  • 24 ...

    32 27 Отговор

    До коментар #18 от "Шести коридор":

    Прав си!
    Трябва да прекръстим радио "Хоризонт" в "Гаврится Москва"...
  • 25 бай Осми

    39 13 Отговор
    Дали ни мисли за наивни?Досиета на ДС били в Москва,а в Вашингтон дали няма налични екземпляри.Още помним как един от първите големи скандали и провали в сигурността на държавата беше предаването на списъци с наши разведки точно в турското посолство!Това по кой коридор стана,а?Предатели и алчни мъзмънтии колкото искаш.!

    Коментиран от #44

  • 26 тиририрам

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кара ибрахим":

    Проваленият ви план беше такъв.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Краватар

    33 19 Отговор
    Османе, тая плоча се изтърка, само ти не си разбрал
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1234

    31 28 Отговор
    Руските окупатори все още грабят колонията си бг,имат много хитър ход за грабеж,регистриратфирми в офшорни зони,или на запад,които фирми някой пререгистрират примерно в Канада,слагат за директор някой Джон или мицотакис,и така с един куршум два заека,хем грабят,хем се обвинява запада
  • 31 Абе

    15 20 Отговор
    Има си един главен коридор на Руско влияние от време оно и това са Рускините, другите са доста по-дребни
  • 32 Гошо

    20 3 Отговор
    Обаче на път е да се отвори един четвърти -украинският ,а междувременно върви тихомълком и един друг -ценовия
  • 33 Те го бе

    24 21 Отговор
    Дежурният лъжец на кръга капитал и НПО-тата на САЩ! Изкарват го, могато им куцат нещата и са го позакъсали!
  • 34 "Този"

    32 12 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм":

    казва неща, които почти никой друг не би се осмелил да каже! А ти си пиши каквото искаш.
  • 35 Така е.

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    Все едно пишеш за периода 1990 - 2000 г.! Само дето тогава едни други бяха на власт.

    Коментиран от #47

  • 36 Българин

    19 34 Отговор
    Русия няма влияние, тя притежава ези земи, воювала и е ги спечелила с кръв! Който иска да им се опъва на братушките, да излезе в полето и да се бие с тях. Ако ли не щеим служи и ще изпълнява, каквото са наредили от Кремъл! Това са реалностите!

    Коментиран от #61, #69

  • 37 Вие таварищи

    21 13 Отговор

    До коментар #10 от "А50":

    Сте се родили изтърбушени.На генетично ниво.
  • 38 Сатана Z

    28 7 Отговор
    Бойко Борисов направи за Русия това ,което никой друг не е правил за нея от 150 години в геополитически и икономически план.Сам спря Южен поток и АЕЦ Белене и нефтопровода Бургас —Александрополис ,за което днес Американосите си скубят косите,и хвърли Турция в лапите на Кремъл дарявайки им АЕЦ Акуньо и Турски поток строени с парите на КГБиста,които американците не могат да пипнат с пръст.Русия се изтегли от България за да остави нишата за Турция,която чрез нас като вилает влиза в ЕС без ония да вденат.
    Останалото е за пред плебса квито ги плещи бай Осман
  • 39 Идея

    28 27 Отговор
    Защо да не изгоним 300-те хиляди руски окупатори от Черноморието...
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 12 Отговор

    До коментар #20 от "Мдаа":

    Какви векове????бг,официално съществува около 145години!
  • 41 БАЩАТА НА БАТ РАМБО

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хохо Бохо":

    АЛООООУ.....малкият.....НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ
  • 42 дядото

    35 8 Отговор
    а по колко коридора върви турското влияние в българия
  • 43 Понеже Октай е турчин,

    29 16 Отговор
    Трябва да му разясня, че русофилията и русофобията са заложени в гените на българите. Едните са наследници на най-красивите мъже на България, борците срещу турската власт, а другите са наследници на Киряк Стефчов и чорбаджиите "изедници", по Ботев, превивали гръб от почит пред султана. За щастие първите сме повече!
  • 44 Не знам ама...

    30 5 Отговор

    До коментар #25 от "бай Осми":

    Дека са досиетата не знам , ама мнооого синчета,снахи и внучета на червената номенклатура често търчат на Козяк.
  • 45 Готвят ни нещо гадно, но на тъмно.

    26 16 Отговор
    Голямо руско влияние има тук, но военните бази, оръжията и военните, които не спират да прииждат в България са американски. Чудя се къде е логиката. По съветско време тук руски бази нямаше.
    Но не съм нито за руснаците, нито за американците. Всеки се бори за себе си, но на наша територия. Това е гадното за нас.

    Коментиран от #71

  • 46 един

    13 3 Отговор
    Te това е задкулисието и центъра на мафията у нас!
  • 47 ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Така е.":

    разлика няма , освен ако вярваш на сладникаво-мазните приказки за светлото бъдеще , даже злобата и омразата са се утроили от тогава
  • 48 Точка Я

    8 9 Отговор
    Всички се правят на ни лук яли,ни лук мирисали.На много знаещи и разгласяващи дълбоко криената тайна.Няма такава.Ако има такава,отдавна да сте пийнали или мирисали нещо.Всички тези политически трупове в парламента са просто кресливи миси..ки.Държат се на лай...няна кайшка от ПОСОЛСТВАТА.А всички посолства от ЕВРЕЙТЕ.
  • 49 Аууу

    5 12 Отговор
    Има толкова коридори колкото са коминистите в България. А най не подозитащия е Осман Октай който с е наслал до уши и говори за другите.Октайчо е като селска визитарка от студио на студио говори ама неговите не си ги казва.
  • 50 Чики-Рики

    11 3 Отговор
    Много е умен и сериозен ,, бивш,, политик , (ако думата в кавичките се отнасят за тази категория)?! Абсолютно прав е ,но и той съвсем не е,, случаен,,! Даже се опасявам,че неговият,,лист,, е отишъл в Москва, навремето,но той си знае най-добре! Обаче конспирацията му , малко е пресолена!Само един от бившите шефове на службата, която споменава (с четирите букви) е бил в школата на КГБ! Малкото му име е Петко!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Осведомен

    22 2 Отговор
    Сега Русия се е насочила към овладяване на звеното на европрокуратурата в България.
  • 53 Гост

    11 17 Отговор
    Аз на АГЕНТ ОГНЯН-ОКТАЙ НЕ ВЯРВАМ!
  • 54 Без теб Сърби

    10 11 Отговор
    Скоро турското влияние ще доведе до османско правителство в България и президент турчин. После ще бъдат построени джамии във всеки град.
  • 55 2020

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    А през колко вървят турското и краварското влияние - или те направо са ни колонизирали....
  • 56 корели

    3 13 Отговор
    Уж мусулманите не близвали алкохол, ама тоя явно на пияна глава ги е ръсил тия приказки
  • 57 Стига

    9 7 Отговор
    Глупости октай елементарно манипулираш брато И слепец вижда от къде и чрез кого идва руското влияние Особеното след войната ясно се очерта Три руски партии в парламента Още толкова извън него Медии социолози политолози червени учени и разбира се президентската институция и свързаната с нея данс. Това е изградената руска колона в българия
  • 58 Бегай !

    4 16 Отговор
    Този говори глупости.Живее си с призраците от миналото-КГБ,Москва и т.н.
  • 59 Българин

    15 5 Отговор
    Отличен анализ, който всеки с претенции да разбира какво се случва в България трябва ВНИМАТЕЛНО да прочете.
  • 60 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    5 11 Отговор
    Бай Осман е стар ДС кадър и много добре знае какво и кога да говори, разбира се според заплащането.
    Само че и той върти една до болка изтрита плоча: всичко лошо идва от Москва, а всичко хубаво - от Вашингтон. Утре, ако руснаците се появят пак на Дунава, този "ясновидец" ще бъде сред първите посрещачи.

    Коментиран от #72

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ком

    8 0 Отговор
    Просто трябваше да си довърши мисълта за архивите и щеше да стане всичко ясно за падението и възхода на Делян Пеевски.
  • 64 крокодил

    8 0 Отговор
    много политици са за беляне
  • 65 Отпускар

    14 1 Отговор
    Всички мафиотски канали в БГ (енергиен, мутренско-мафиотски, медиен, военен, прокурорско-дансаджийски) са с московски генезис.

    Коментиран от #66

  • 66 Да, така е

    7 5 Отговор

    До коментар #65 от "Отпускар":

    Московски са, ама Москва няма вина, че у нас е пълно с мекерета и продажни олигофрени! Другата половина от мекеретата е с евроатлантически ценности! Олигофрените са подобни!
  • 67 Ха така

    8 0 Отговор
    И с тези досиета ги шантажират и да изпълняват нареждания на кремъл.
  • 68 Язе

    10 5 Отговор
    Много ме кефи как непрекъснато се говори и се правят анализи за руското влияние в България (не че го няма, и то много силно), но думичка не се обелва за чудовищния американски натиск, на който сме подложени вече над 33 години. :)

    Истината е, че всякакви чуждестранни интереси се опитват да ни бутат в тяхната посока. Но нека поне бъдем честни, и ги изброяваме всичките. Иначе като назоваваме само едните, обслужваме другите. А интересът ни трябва да бъде само един - България.

    Много от великите синове на България са предупреждавали за имперските интереси и амбиции на Русия спрямо нас, а и целия Балкански полуостров. И са били прави. Но има един детайл, който много хора изобщо не обмислят - в онези времена все още не е имало САЩ, поне не и в такава форма, в каквато са ни познати днес. Никога не забравяйте, че будителите биха били също толкова остри и критични и срещу американската намеса, както са били и срещу руската. Всяко чуждо влияние е пагубно за страната. И вместо да се съсредоточим над това, ние се самоизяждаме, защитавайки винаги чуждите гледни точки.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Аззззззззь

    1 12 Отговор
    По-добре руско влияние отколкото американска помия
  • 71 СЕРП И МОЛОТ СМЕРТ И ГОЛОД

    16 1 Отговор

    До коментар #45 от "Готвят ни нещо гадно, но на тъмно.":

    Прав си че съветски бази нямаше. Цялата държава беше съветска база. За малко даже не станахме и 16 република на СССРре. Всички беди на България са причинени от червения терор. Като прибавим в днешно време турските и американски интереси и направо ни разкъсват от три посоки. Но феодалите който ни грабят и унищожават най много от вътре са още от времето на ДС БКП и БСП. Леко пребоядисани и прикрити но още по тази Московска линия.
  • 72 кви руснаци на дунава бе?

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    те ши загубат войната и ши са скрият пак в тесни граници.
  • 73 Готвят ни нещо гадно, но на тъмно...

    2 2 Отговор
    Слава Севрюкова преди 50 години е дала точно и ясно какво ни се готви. Няма сила на Света която може да го промени... Докато политиците ни не се обединят в името на България винаги ще бъдем в сметките на тъмните сили на Света. България ще се оправи....
  • 74 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бай октай и бай бойко, поздравяваме ви с една песен на Хамид Имамски. Живи и здрави да сте. Гюле гюле
  • 75 И ТОЯ БОКЛУК ЩЕ ВИСНЕ ЗА КРАКАТА ДО

    0 0 Отговор
    ДОГИ И ШИШИ !
  • 76 Да бе , да. ! 😜

    0 0 Отговор
    Добре че е Октай от време на време да сглоби някоя конспирация , че иначе скука-а-а ! А за турското влияние какво ще каже ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове