Last news in Fakti

18 Януари, 2024 08:34 1 136 3

В сезона на вирусите: Най-важно е проветряването и температура в стаите 19-21 градуса

  • вируси-
  • температура-
  • проветряване

Ако навън е 0 или минус 5, а вътре е твърде висока температурата, е много по-вероятно да се разболеем, защото се създава среда за разпространение и развитие на вирусите, казва Христо Атанасов

В сезона на вирусите: Най-важно е проветряването и температура в стаите 19-21 градуса - 1

Чистият и свеж въздух е в основата на един по-здравословен живот, затова в сезона на вирусите е важно да го пречистваме - било то в офиса или в училище. Кампанията "Знаеш ли какво дишаш?" осигурява датчици, които показват качеството на въздуха.

"Най-важното е проветряването. В идеалния вариант би имало вентилация, която ще задържи температурата вътре и ще филтрира въздуха отвън. Факт е, че в българските училища няма вентилация. Говорил съм с много колеги от чужбина - и в немските, и в американските също няма вентилация", коментира организаторът на кампанията "Знаеш ли какво дишаш?" Христо Атанасов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му данните показват, че трябва често да се проветрява. Има норми и е добре всяко междучасие да се отварят прозорците, за да не се налага това да се прави по време на час, когато децата са седнали.

"По-добре е да е хладно, отколкото да е много топло. Когато зимата навън е 0 или минус 5, ако вътре е твърде висока температурата, е много по-вероятно да се разболеем, защото се създава среда за разпространение и развитие на вирусите. 19-21 градуса са нормалните", каза Атанасов.

По думите му праховите частици навън са по-малка вреда от липсата на кислород, тъй като тялото ни не може да функционира без него.

"Наскоро имаше програма за финансиране за подобряване на околната среда. Много от офисите разполагат с вентилация, тя може да се оптимизира и да не работи постоянно", посочи гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Температура

    7 1 Отговор
    Температура 19-21 градуса е Мечта! Която днес не може да се изпълни! За разлика от Социализма! Кой и защо не иска да изпълни Законопостановените регламенти за подпомагане на хората и Хората с увреждания! Кой пълни джобовете си с тези пари? С машинации и отнемане на Граждански права тази работа "НЕ" Става! Да не изреждам кой Управляваше тази страна през последните 34 години! Сега и Тези!

    Коментиран от #3

  • 2 Мое мнение

    16 1 Отговор
    "В сезона на вирусите: Най-важно е проветряването и температура в стаите 19-21 градуса"....Айдеееее, и нас като германците започнаха да ни убеждават, че е добре да стоим на студено защото било полезно за здравето. Скоро ще ни кажат, че не е полезно да се къпем, да си мием зъбите и да палим лампите вечер. Трябвало да се борим с глобалното затопляне и замърсяване. На чичо Пешо не му дават в влезе в центъра на София със старото си Опелче защото нямал Евро 7 и замърсява. Обаче стотиците хиляди снаряди и ракети, и танкове, и дронове които замърсяват въздуха в Укрия няма проблем, нали?
  • 3 Нури

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Температура":

    Точно и Логично
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове