Last news in Fakti

18 Януари, 2024 18:38 1 176 24

Добри Митрев: Обявяването на цените в лева и евро е хубаво да стане по-рано

  • добри митрев-
  • шенген-
  • еврозона

Изкуственият интелект е тук, което означава, че и бъдещето е тук. Бързината, с която настъпва изкуственият интелект, е изключителна. Това е като откриването на огъня от първобитния човек, т.е. променя хода на еволюцията

Добри Митрев: Обявяването на цените в лева и евро е хубаво да стане по-рано - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Изкуственият интелект е тук, което означава, че и бъдещето е тук. Бързината, с която настъпва изкуственият интелект, е изключителна. Това е като откриването на огъня от първобитния човек, т.е. променя хода на еволюцията. Това е нещо, което може да помогне и на човечеството, и на бизнеса, но може да се отрази драматично, ако ние, хората, не постъпим правилно. Това заяви в ефира на Nova News Добри Митрев, председател на УС на Българската стопанска камара (БСК).

По думите му управлението на изкуствения интелект трябва да бъде отговорност на цялото ни общество, за да можем да намерим баланса между технологиите и човешкото съществуване.

Митрев отбеляза, че е важно още от сега да се отсеят професиите на бъдещето.

Това трябва да е една много амбициозна програма – хората трябва да бъдат информирани. Самите университети добре съзнават тази необходимост и много от тях работят по темата. Трябва да има студенти в такива специалности, които ще бъдат търсени на пазара на труда в следващите 10-20 години, обясни работодателят.

По темата за еврозоната Добри Митрев смята, че обявяването на цените в лева и евро е „хубаво да стане по-рано“, за да може хората да бъдат спокойни.

„Няма да има поскъпване на цените, защото сме в паричен съвет и левът е обвързан с еврото, както навремето беше обвързан с германската марка. Но и самата България трябва да демонстрира желание, че иска да бъде част от еврозоната“, уточни той.

Относно приемането на страната ни в Шенген по въздух и вода Митрев определи това като „пробив“, но отбеляза, че истинската икономика на България се случва през сухоземните граници, а не толкова по въздух и вода.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краватар

    30 2 Отговор
    Ей нямаме търпение да я ликвидираме тая държава. Прокълнато племе

    Коментиран от #2

  • 2 Русофил

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "Краватар":

    Споко. Руснаците ще ликвидират БГ завинаги.

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голям зор

    23 3 Отговор
    А заплатите ще станат ли от 1000лв.на 1000евро след като цените ще станат е евро

    Коментиран от #6

  • 5 Лост

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "иксперта да се фане за...":

    Те, защото поляците сигурно и те искат.
  • 6 Грантомет

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям зор":

    Га стане на дедо ти фалуся
  • 7 Фен

    22 2 Отговор
    Нашето влизане в еврозоната , е като да си купиш фабрика на девети септември 1944. Тъкмо ще влезем, и всичко ще рухне. И ща хапнем... дългове!

    Коментиран от #15, #18

  • 8 Тия

    18 2 Отговор
    сглобкаджия са страшни рендета !
  • 9 Име

    15 1 Отговор
    "бъдещето е тук" Такива изказвания са леко казано малоумни, щом нещо вече е тук, то няма как да е бъдещето. То бива шутове и клоуни, ама българският "държавник" чупи тъпомера.

    Коментиран от #11

  • 10 Да бе

    15 2 Отговор
    А освен цените в лева/евро не може ли да се добави и US долара? Нали сте евро(€)атлантици($)?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Добри Митрев!!

    10 1 Отговор
    Върви на М. А Й. Н. Н. А Т. А С. И С ТВОЙТО Евро!!
  • 13 Гражданска инициатива Народен референдум

    10 1 Отговор
    Предстоят избори за европейски парламент. Повечето от нас не ги интересува темата. Но това е един добър момент да проведем народен референдум "не на еврото". Всеки да напише или разпечата на малък лист хартия "не на еврото" и да го загъне с официлната бюлетина без значение какво е отбелязал или не отбелязал в нея. Така ще се чуе гласа на народа. Макар и неофициален начин на изразяване на мнение това би имало съкрушителен обществен отзвук върху безродните продажници на сглобката! Споделяйте и разпространявайте!
  • 14 Шопо

    9 1 Отговор
    Не ви щем еврото, не ви щем шенгена
    Референдум за ЕС у НАТО
  • 15 кирил

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фен":

    Когато ЕС се разпадне единствената държава която ще остане в него е България.
  • 16 факт

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    обещали са БГ на Турция
  • 17 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Не може няколко корумпирани чиновници да приемат еврото от нашето име. Дайте да направим референдум по въпроса и тогава да дойде решението.
  • 18 Павел пенев

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фен":

    Още по лошо е да си купиш фабрика по време на демокрацията, защото Боко и неговите бандити от прокуратурата и НАП могат елегантно да ти я вземат.
  • 19 Яяяяя

    1 0 Отговор
    Тогава няма да я има територията
  • 20 Запознат

    5 0 Отговор
    Не сме избрали управляващите да ни сменят паричната единица. Утре тези продажници ще решат да сменят името на държавата и ние пак ли ще мълчим. Не ни трябва евро.
  • 21 Изкуствен интелект ли?

    1 0 Отговор
    Научили и те нещо и хайде да вият с глутницата. Я, попитай нещо твоя изкуствен интелект за "Гераците" да прочетеш, че според него авторът е Иван Вазов и последващи глупости нямащи нищо общо със това произведение. Така ще се "образоват" и децата, за да се превърнат в удобна аморфна маса.
  • 22 защо не и в юани

    2 0 Отговор
    А защо през последните 2 години имаме 2 пъти по-висока ИНФЛАЦИЯ от останалите страни в ЕС? Нали всичко внасяме от тях? Защо храните в България станаха по-скъпи от тези в Австрия и Германия? А доходите? Кога ще ги настигнем? В Кипър, от 01.01.2024 минималната заплата е 1000 евро!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове