Last news in Fakti

25 Януари, 2024 08:41 1 104 26

Парите от свръхпечалбите на "Лукойл-Нефтохим" все още не са тръгнали към нуждаещите се семейства

  • лукойл-
  • свръхпечалби-
  • нуждаещи се семейства

Средствата, в размер до 300 лева, предстои да бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане до 30 юни, чакат се и още 25 милиона лева от руската компания

Парите от свръхпечалбите на "Лукойл-Нефтохим" все още не са тръгнали към нуждаещите се семейства - 1

До момента не са изплащани еднократни компенсации по Програмата за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика, цитирани от Нова телевизия.

Средствата предстои да бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане до 30 юни от събраните средства във Фонд "Сигурност на електроенергийната система". В него до момента са постъпили само 45 млн. лв. от "Лукойл" от определената от Министерството на икономиката и индустрията вноска от близо 70 млн. лв. за декември 2023 г.

Част от постъпилите вече 45 млн. са били пренасочени за компенсации.

От социалното министерство уточниха, че компенсацията ще бъде в размер до 300 лв. и ще бъде предоставена директно на физическите лица чрез Агенцията за социално подпомагане. Те предназначени за компенсиране на направените от тях разходи за транспорт. Предвижда се компенсацията да бъде изплатена еднократно по касов или по банков път до 30.06.2024 г.

Парите от “Лукойл” се очаква да подпомогнат около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи, които да получат еднократна компенсация.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокорчо

    15 2 Отговор
    ТЕ СА ТРЪГНАЛИ КЪМ РАЗГЛОБКАТА БОКО ШИШИ КОКОРЧО И КИРЧО
  • 2 Костя дъ Простя

    6 14 Отговор
    А бе вие не разбрахте ли ,
    Рушляка не обича да плаща на роба
    Какви пари чакате ?

    Коментиран от #4

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    23 1 Отговор
    А къде са парите от СВРЪХПЕЧАЛБИТЕ на другите фирми❓ ‼️❓
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Костя дъ Простя":

    А ти разбираш ли за какво иде реч ❓
    Май дори не знаеш какво е свръхпечалба❗
  • 5 провинциалист

    12 0 Отговор
    Няма и да тръгнат. Ала-бала-та не пропуска и не прощава.
  • 6 ОБЕКТИВНО

    9 1 Отговор
    Световният икономически форум иска да демонтира държавите. Давос е едно място, в което се задава рамката, в която ще се развива светът, заяви доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН в анализ за резултатите от тазгодишната среща на световния „елит“ в Давос.

    В Ютюб канала на Мартин Петрушев икономистът заяви, че глобалистите искат световно правителство, макар и да не го наричат така.

    Той даде приемр с една от темите на дискусиите в Давос за предстояща пандемия от „болестта X”. Една от хипотезите, които се дискутират, е че в резултат на разтапянето на полярните шапки ще се появят патогени, които човешата ДНК памет не познава, което може да доведе до много опасни епидемии. Затова, според глобалистите, за да се справи човечеството с новите заплахи, трябва да има глобално управление на кризите. Това, според доц. Сарийски, е именно световно правителство, макар и да не го наричат така.

    Другата прироритетна тема на Световния икономически форум, освен очакваната бъдеща пандемия, е зелената сделка и климатичните промени. Според доц. Сарийски зелената сделка ще доведе до ситуация, в която продуктите от първа необходимост ще бъдат лукс. Осигуряват по-скъпа енергия и сриват производството, предупреди анализаторът от БАН.

    Коментиран от #10

  • 7 Българин

    16 0 Отговор
    Не лъжете,тръгнали са парите,но никога няма да стигнат до нуждаещите се българи,защото ще минат през ниското Кокоре,повелителя от Чаталджа.
  • 8 Киро Вундеркиндо

    9 1 Отговор
    Мойто семейство е най-нуждаещо се.
  • 9 9689

    9 1 Отговор
    Още една далавера на сглобката-престъпници.Първата фамилия която ще бъде подкрепена ще е на Делян Добрев..........
  • 10 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "ОБЕКТИВНО":

    Прав сте,всички злини на които сме подложени идват от сборището сатанисти от Давос,огън да го гори това градче,символ на злото.
  • 11 Реалист

    9 2 Отговор
    Американските престъпници само миналата година източиха от България над 5 милиарда лева за скрап парите можеха да отидат за сиц помощи, но отидоха за скрап и обещания. Тази година са обещани нови 6 милиарда лева за САЩ
  • 12 Ало - Ало.....

    5 2 Отговор
    Ама моля ви се ! Това , че психопати като тези от ПП-ДБ и Шайката ГЕРБ са го казали , че им се иска , не значи , че ще стане ! То и Бойко се прави , че не познавал мис Бикини , ама кой ли му вярва. Че и тук същата работа - те искат Лукойл да им даде пари , ама руснаците ги гъбаркат !
  • 13 ШперПЛАТ

    8 2 Отговор
    Добре де , как псуваш , ругаеш и обвиняваш Лукойл , че се крадци и престъпници , а после искаш да ти дадат пари , за да можеш да ги откраднеш с разни програми за УСТОЙЧИВО развитие и ИНТЕГРАЦИЯ ! Наглост !
  • 14 дебеЛ Лебед

    4 1 Отговор
    Аз видях къде са свръхПЕЧАЛБИТЕ - по едни чекмеджета с кюлчета и пачки , по разни къщи в Барселона и Турция ! Това е ! С тях какво ще правим ? Че даже и снимки ни предостави една потайна Мата Хари ! Не е ли ПРЕдостатъчно ?
  • 15 боко

    4 1 Отговор
    Те даже ги вложиха - евреина лорел,кокорчо и шиши забравиха киро и той им се скара
  • 16 ккк

    11 1 Отговор
    значи хората които зареждат плащат компенсации на индианците , по добре да си седят парите в лукойл , омръзна ми да хрантутя неработещите
  • 17 бай Гъдю

    7 0 Отговор
    Блажени са вярващите, парите ще бъдат "усвоени", сигурно вече пътуват към нечии сметки....
  • 18 бай Гъдю

    4 1 Отговор
    Блажени са вярващите, парите ще бъдат "усвоени", сигурно вече пътуват към нечии сметки....
  • 19 азз

    9 0 Отговор
    С тази формулировка - ще се облажат пак тъмнозелените....те ползват всички привилегии,задължения нямат...
  • 20 Ай стига бе

    7 0 Отговор
    Лъжци! Нали щяха да намаляват цената на горивото със 70 стотинки? А сега ще ги дадат на тъмнолилавите за да раждат още повече чавета, които да храним, а пък те да раждат още повече чавета .....и така до края на света.
  • 21 Да да

    2 4 Отговор
    Лукойл трябва да бъде национализиран ! Чрез него се осъществи НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАЖБА в хилядолетната историята на България. За Почти 25 години сумата източена от българите се оценява на около 60 000 000 000 / шейсет милярда/ долара. Трябва да се забрани на всички руски граждани да придобиват нова собственост у нас.Също така трябва де се конфискува и цялата руска държавна , общинска и корпоративна собственост в България. А всички руснаци на възраст от 16 до 65 години да бъдат изгонени. Рускините могат да останат.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да да":

    МИЛЯ и ЯРД = МИЛЯРД 😀😀😀
    1 000 000 000 е друго нещо 😉😉😉
  • 23 уйко калеко

    2 0 Отговор
    Трябва да се строи детска болница,може да се внесе медицинска апаратура,Много работи могат да се направят за обществените нужди.Парите ще отидат основно за етнос ,който има най малко участие във формирането на БПВ на страната.Този етнос за съжаление го научихме,да си мисли,че има само права ,но не и задължения към обществото. Има и една друга подробност тези хора гласуват основно за ДПС ако отидат до урните.Добрев най много скача и рева за тези пари ,а сега ги хариза на електората на ДПС.
  • 24 уйко калеко

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да да":

    Тези 60 милиарда долара как ги изчисли,Сигурно си ги броил лично.
  • 25 Гатю

    0 0 Отговор
    Откраднаха парите от работещите граждани чрез горивото и сега ще ги раздадат на хрантутниците и брачедите.
  • 26 Дойде ми отгоре

    0 0 Отговор
    Соц комунягите тарикати се усетиха и говорят против соцстроя а не пускат капиталистическия КОКАЛ ,а малките зомбирани пуделчета лаяяя лаааяят в червено...мислете...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове