Last news in Fakti

26 Януари, 2024 22:43 9 349 30

Адвокат: Пейо Пеев е бил убит при условие на домашно насилие

  • пейо пеев-
  • домашно насилие

Майката на Габриела и самата Габриела също са били отглеждани без баща. Самата фигура на бащата липсва, за тях това е норма, казва Йорданка Бекирска

Адвокат: Пейо Пеев е бил убит при условие на домашно насилие - 1

Колкото и да е печално, истината е, че единият родител, според българския законодател, винаги е дискриминиран. Ако има конфликтни отношения, каквито има между родителите, реално единият окупира родителството, а другият е само на уведомителен режим. Дори и 300 дни родено дете след брака, то се води с баща съпруга на майката. Пейо е бил убит при условие на домашно насилие. Дори и да е бил фиктивен бракът, те по закон са съпруг и съпруга. Фиктивният брак не изключва това криминализиране на деянието", коментира адвокат Йорданка Бекирска в студиото на "Bulgaria ON AIR".

По думите ѝ Габриела е под домашен арест, а децата не са при нея, тъй като отделът за Закрила на детето е преценил, че е твърде рисковано. Настанени са при майката и бащата на Пейо.

"Трябва да се уеднаквят правата и ролите не само в закона. Законът не поделя ролята между баща и майка по различен начин, той не предполага дискриминация на единия родител, обаче самият факт, че съдът е длъжен да избере по-пригодния родител, на когото да повери отглеждането на детето, всъщност поставя родителска война", коментира адвокатът.

Тя посочи, че майката на Габриела и самата Габриела също са били отглеждани без баща.

"Самата фигура на бащата липсва. За тях това е норма. Нямат друг модел, но много деца по този начин израстват", добави Бекирска.

"Животът се движи много по-бързо от законодателството. Нашето законодателство е архаично. Когато говорим за убийство при условие на домашно насилие, може да говорим за 20 години", посочи адвокатът.

На въпрос има ли пропуски от страна на институциите в случая с Пейо, тя отговори, че Пейо е сезирал и е молил за помощ както полицията, така и отдела за Закрила на детето.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    24 2 Отговор
    "... Пейо е сезирал и е молил за помощ както полицията, така и отдела за Закрила на детето..."
    .. И от там не са му казали да " съдере котката",
    затуй сега е на оня свят!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Глей ся

    12 10 Отговор
    Удушвачката Красимира – роднина на „калинката” Румяна Желева!
    26.01.2024 | 19:19
    Красимира Трифонова /майката/ е роднина с ГЕРБаджийата РУМЯНА ЖЕЛЕВА НЕуспяла кандидатка за ЕС комисар ЗАЩО НЕ е избрана за ЕСкомисарка .Ами много просто ГЕРБаджийката Желева е омъжена за КРАСИМИР ЖЕЛЕВ шеф банкер на бургаския клон на ЦКБ банк ЦКБ банк е проРУСКА банка и върти яко руски ДЪРЖАВНИ капитали на МОСКВА. В активите на ЦКБ има 100% дялово участие в Национална Банка на РУСКА Автономна област ТАТАРСТАН и национална авиолинии на ТАТАРСТАН /Тат Еър/.За да имаш такива АКТИВИ в Руска Държани компани трябва само едно единствено условие да си ДРУГАРЧЕ с КГБ/ФСБ/ГРУ на Россия Заради тези факти германското разузнаване BND дава отрицателни доклади за ГЕРБаджийката Желева и описва че ТЯ и МЪЖА и Красимир са ‘ТРОЯНСКИ КОНЕ“ на Россия в ЕС и ЕК което Е НЕДОПОСТИМО и ОПАСНО за целостта и сигурността на ЕС и НАТО КРАСИМИР дядо и ПАРТИЗАНИН АБПФК по тая линия е доверено лице на БКП/БСП заради дядото АБПФК

    Коментиран от #27

  • 5 00001

    23 0 Отговор
    Много работливи държавни институции,от тяхната неуморна и прецизна работа общественна работа , хората си загубват живота, къде убит както е описано, но най честите жертви са по пътищата, следвани от жертвите в болниците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Четох

    12 4 Отговор
    Че девоиките били роднини на банкер, с жена бивш външен министър на БГ, така излиза Калин Митрев на Бокова.Тоз бил много як
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    30 2 Отговор
    Болните амбиции на майката са отровили живота на дъщеря й и на още много хора. Дъщерята Габриела е завършила европеистика в Хага, владее няколко езика. Амбициите на властната майката са били да я направи дипломат или поне политик. Но вместо това я направила убиец! Съсипала е живота й. Жалко за скромния Пейо, който е бил също образован човек - завършил авиоинженер в Германия, интелигентен, занимавал се е и с фотография, снимал изгревите и залезите от Витоша, човек - тип мечтател. Тъщата Красимира Трифонова е виновна за всичко и пряк извършител на убийството!

    Коментиран от #15

  • 9 Жалко за човека

    5 6 Отговор
    И за Колата ....
  • 10 Хмммм

    6 12 Отговор
    Тази адвокатка, нещо вещо лице психолог по делото ли се явява, че дава такава експертиза относно нормите в съзнанието на обвиняемите лица? Или просто така си говори? Не оправдавам насилието в нито една от формите му, но знам, че при разрив в личните отношения, какъвто е имало тук, вина в над 90 % от случаите имат и двете страни. А, до тук нещата се представят твърде едностранно и черно-бяло, което за мен не е обективно.
  • 11 Тези

    12 4 Отговор
    Хора са българи не забравяте.юАко бяха роми щеше до сега да се е вдигнал прах до Бога и щеше да има по голяма яснота по случая.Сега ще се почнат едни измислици с цел прекриване на случая.
  • 12 Нури

    13 0 Отговор
    Убийкси психопатки садистки
  • 13 Булгартъпак

    0 9 Отговор
    И кво, голям праз!
  • 14 Нури

    11 4 Отговор
    Имаше При Социализъмът смъртно наказание за убийците ТВУ
  • 15 Пустиняка

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Я ви рекох че или дртата или нейнио тъпкач са уморили човеко
    Или може да са действали у тандем

    Коментиран от #29

  • 16 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    ДАНО СЕ оправят нещата
  • 17 Ако си жена

    15 4 Отговор
    в територията вършееш на воля, но мъж ли си, жална ти майка.
    Няма държава, затова и няма държавна политика за семейството. Всички закони са прекърпвани и всичко тече на самотек. Колко случаи знаете когато съд дава детето или децата на бащата? Аз ще ви помогна, нула случая. Плюят бай Тошо, ама тогава бяхме 9, а сега останахме 5, без малцинствата. Ще чакате раждаемост, ама на мyк.
  • 18 Трагично е

    17 0 Отговор
    че хора са умъртвявани по такъв безцеремонен начин в 21-ви век. Това си е хладнокръвно и целенасочено убийство извършено от 2 жени и нищо друго. “политиците” на власт не се интересуват от хората, защото те са там за друго.
    Дефицитът на правосъдие и справедливост в правосъдието превърнаха държавата ни в разграден двор. Жалко за всички нормални, останали в територията…

    Коментиран от #30

  • 19 Не знаеш

    5 7 Отговор
    на какви зверове ще попаднеш. Тъща в сговор със съпругата е токсична комбинация. Жена, никога за повече от една нощ. Иначе ще ти коства живота.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    един да пукнеCлед него още двама. да ИбаBаща м.ама
  • 22 Гледах

    6 1 Отговор
    снимката на тази убийца, но никак не личи да е от българския етнос, а поведението на двете съвпада с това на онези, които поръчаха да залеят Анна Заркова с киселина.
  • 23 Копейкин чорай.бето

    2 2 Отговор
    Браво
  • 24 Голям зор

    3 0 Отговор
    И на тия ще и се разм..ине,сега ще разта..кават с години.
  • 25 И стигаме до истината...

    7 2 Отговор
    Мъжкото домашно насилие пасти да яде пред женското психическо домашно насилие вече прерастващо и във физическо... или казано сократце женското насилие си е баш домашното насилие!!!
  • 26 Боре

    5 0 Отговор
    Решението.. и двете обесени с кабел в килията за да знаят следващите, че прошка няма! Живот за живот! Това се отнася и за тия смелчаци дето последните години убиха жените си! Каква се плюнчим тука в Америка така ги лекуват, такива психари!
  • 27 Чак сега ме сфетна ...Путин е!!!

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Глей ся":

    Всичко води до БКП, ДС, КГБ, НКВД ... през Путин, Брежнев и направо до Ленин...
  • 28 един важен аспект

    4 0 Отговор
    Вярно е твърдението, че е различно поведението на хора, отгледани без присъствието на МАЙКА и БАЩАТА в семейството. Често има изкривявания. Това важи особено сега при яростно настъпващата ЛГБТ идеология и напъните да се осиновяват деца от еднополови двойки, както в момента НАСТОЯВА силното гейско лоби в ...иначе традиционната и консервативна Гърция. ЖЕСТОКО е там! Дори църквата е низвергната, освен православната и други в тяхното разбиране. И както е практиката у нас, ВИНАГИ се ИЗБЯГВА РЕФЕРЕНДУМА като допитване до народа. ХОРА, бдете!
  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пустиняка":

    Разследващите са гледали записа от камерата-този запис е пуснат и в интернет, но от етични съображения лицата са замазани. Но разследващите са видяли лицата на Красимира, Габриела и Пейо. Освен това извършителките са си признали. Габриела е казала "мама го удуши".
  • 30 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трагично е":

    Властта превръща някои хора в зверове. Използват властта като оръжие. Услажда им се да вършат злини. Въпросната тъща, когато е била консул в Тайланд, се запознала с българин бизнесмен, който живеел там и често идвал по работа в консулството. Канила го у дома, с цел да го запознае с дъщерята Габриела. Човека бил много богат. Той отказал. В България получил призовка за незаконна търговия. Този случай е друг от случая с набеденият за секс тормоз посланик!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове