Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 08:34 978 15

Димитър Ганев: При избори днес ще има рекордно ниска активност

  • димитър ганев-
  • избори-
  • активност

За ротацията той поясни, че когато Мария Габриел стане премиер, е възможно по-голяма част от избирателите на ГЕРБ да припознаят като свое това правителство

Димитър Ганев: При избори днес ще има рекордно ниска активност - 1

Няколко месеца имаме еднаква картина на нагласите на хората. Не защото няма динамика на политическия терен, но тя не се вижда по начина, по който се очаква, като някакъв срив например. Ако имаме избори днес, те ще са с рекордно ниска активност. Тоест много хора не намират представителство сред основните политически сили. Така политологът Димитър Ганев коментира изследването на Тренд за нагласите на българите спрямо основните институции и партии (януари 2024) в ефира на Нова.

„Говори се за политически проект на Румен Радев, но кога, какъв ще е той и т.н. – не се знае. Избори не се очертават в краткосрочен план. Но кой ще е на терен, кога ще се състоят – все още не може да се види", допълни той.

За ротацията той поясни, че когато Мария Габриел стане премиер, е възможно по-голяма част от избирателите на ГЕРБ да припознаят като свое това правителство. Може да има леко презареждане и вдигане на одобрението към кабинета, но няма да е нещо революционно.

По повод войната между президента Румен Радев и Делян Пеевски, Ганев заяви: „Пеевски стана много активен в последно време, ДПС придоби нова роля. Той се опита да се позиционира като лидер на мнозинството. При конфликта с конституционните съдии той влезе в сблъсък с Радев, за да се легитимира в тази роля. За Радев е изгодно да е в сблъсък с Пеевски. Това вероятно е първият епизод от серия такива конфликти.”


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 4 Отговор
    Днес, ама след март месец, като почнат да влизат камилара, и ПП/ДБ им раздаде Шенген паспорта, и ще са вечно първа политическа сила.
  • 2 При

    9 0 Отговор
    това предлагане ?! Нормално !
  • 3 зависи

    7 0 Отговор
    колко ще струва един глас,
    или колко силна ще е заплахата на тумбите
  • 4 оня с коня

    7 0 Отговор
    Според Политолога ако днес има избори,активността ще е много ниска.Пак според него обаче понеже няма да има избори,тая злина ще ни се размине.Относно сблъсъка на Радев и Пеевски Ганев пък твърди че това е в полза на Президента...ами щом е така,редно е всички фенове на Радев да окуражават Пеевски да не спира с нападките!

    Коментиран от #6

  • 5 Беззаконието

    6 1 Отговор
    Беззаконието за сега води до Безверие! Което е от полза за тедзи яхнали Властта! Но, Явно този прост народ не знае как да си отстоява интереса!

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Когато последния

    2 0 Отговор
    Когато последния се е Нас.рал Доста Добре! И Продължава! Как да меу Вярваш?
  • 8 Продължаваме Промяната

    0 5 Отговор
    Няма проблем с това. Ще гласуват само най-читавите и заинтересованите за България граждани. Така сглобката ще се бетонираме. А "гъбарите" да се оправят - нямат избор. Или са с нас или към Терминал 2

    Коментиран от #11

  • 9 Брава на този оценил тази теза отрицател

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Беззаконието":

    Брава на този оценил тази теза отрицателно! Явно си имаме работа с Боклук Народ!
  • 10 Социолозите

    5 0 Отговор
    не разбраха ли, че броят на избирателите е намалял драстично, защото населението се е стопило. Не може броят на избирателите да е равен на броя български граждани. Има все пак деца до 18 години, които не гласуват. Въведете активна регистрация и нещата ще се променят. А и има аполитични хора, които са образовани и никога не са гласували, но си отстояват правата.
  • 11 Е-Б-И СЪ В

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Продължаваме Промяната":

    Е-б-и съ в Г-з-ъ!
  • 12 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    След 35 годин уж Изборчета сме във Последна Национална Катастрофа! До 10 години просто няма да ни има де. Даже са ни много според мен.
  • 13 Докато

    2 0 Отговор
    Докато достъпа да Конституционния съд е отворен само за Феодалите на България! Ще е така!
  • 14 Мнение

    2 2 Отговор
    Поредното посолствено г о в н о, което убеждава българите да не гласуват!

    Уважаеми българи, задължително гласувайте масово, за да им объркате сметките в информационно обслужване (държавната агенция нагласяща крайните резултати), както и за да поизпотите сглобената мафиотска единица наречена бг правителство!
  • 15 И да

    0 1 Отговор
    Гласуваш и да не гласуваш,всичко е нагласено така че само губене на време.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове