Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 22:22 2 184 10

Юлиян Попов: Идеята за изграждане на перки в морето е много добра. Но не виждам перспектива за нея още десетилетие

  • юлиян попов-
  • перки в морето-
  • добра идея-
  • перспектива-
  • десетилетие

"Българската индустрия в много случаи е по-модерна и по-екологична, отколкото големите предприятия в Германия, например. Това е така, защото при нас големите предприятия в много от случаите са продадени, съсипани и след това реновирани. Ние пазим природата заедно с тях. Това е бъдещето на развитието на индустрията”, подчерта министърът на екологията 

Юлиян Попов: Идеята за изграждане на перки в морето е много добра. Но не виждам перспектива за нея още десетилетие  - 1
Снимка: БНТ

Зелената икономика се движи уверено напред, за съжаление, в Европа не достатъчно уверено, което води до загуба на конкурентноспособност, като САЩ, Китай и т.н. Зелената индустрия, зелените технологии и зелените партии нямат много общо помежду си. Трябва много ясно да различим новите технологии, които са чисти и ефективни и се движат напред. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в „Панорама” по БНТ.

Икономиката може да е ефективна и зелена или неефективна и мръсна. Между това трябва да избере и българската индустрия. Българската индустрия в много случаи е по-модерна и по-екологична, отколкото големите предприятия в Германия, например. Това е така, защото при нас големите предприятия в много от случаите са продадени, съсипани и след това реновирани. Ние пазим природата заедно с тях. Това е бъдещето на развитието на индустрията”, подчерта екоминистърът, цитиран от novini.bg.

„Аз съм един от хората, които са популяризирали и въвели идеята за енергия от вятъра. Предложението за изграждането на перки в морето е много добра идея, но не виждам сериозна перспектива за нея още поне десетилетие. Технологията трябва да се развие още. Хората могат да са спокойни, че и туристи и риба ще има в Черно море. Процесът на одобряването на подобни инженерни съоръжения изисква много тежки процедури”, обясни министър Попов.
„Не се шегувах, че Перловската река трябва да се зариби. Трябва да поставим въпроса не просто да запазим природата, а да я възстановим, защото сме нанесли много щети. Проектът за Перловската река също е част от това възстановяване. Важно е да пазим и морското дъно. Той има освен биоразнообразие и безценна археология. Тя се съсипва от т. нар. тралене и ще вземем мерки в тази посока”, поясни министърът на околната среда и водите.

„Всеки един сериозен политик живее и работи с оставката в джоба си. Важното е да се следва определена програма. Ние направихме много по програмата си, има и допълнителни неща”, отговори министър Юлиян Попов на въпрос какво ще прави догодина. Той добави с усмивка: „Може да съм на брега на Перловската река”.

„Ще наблюдавам възстановяването на речната инфраструктура, в това число язовири, реки, езера”, каза още министър Попов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    15 2 Отговор
    Още един зелен($) евровец(€). По морето не стига бетона, та сега и перки тургат продажниците...
  • 2 А50

    15 2 Отговор
    Какви перки, какви щуротии, западняците се наиграха и сега пробутват стоката си на нас. Ние в случая ще сме губещите, като последните зарибени в пирамида.
  • 3 Тъпи, но зекено упорити🤑🤑🤑💩

    14 2 Отговор
    Министър Карлсон, какви перки те гонят?
    За какво ни готвите тия зелен к, р капан?
    Икономика сперки можеш ли да регулираш?
  • 4 Миризлив пор

    4 9 Отговор
    Някой трябва да обясни на плоскоземните, че земята е кръгла! Ако перка 2 мегавата с височина 100 метра е на 30 километра от нея ще се вижда... Сами си го решете. Реално някой се опитва да говори глупости и да хване кой му се върже. Истината е друга, на 10 морски мили бреговите локации не го виждат, така че спокойно може да си пусне трала което е забранено по принцип но никой не го вижда! Ако има перки и те трябва да имат радар а той ще го вижда! Мъката на браниера!
  • 5 А50

    8 1 Отговор
    Аве в Панорама само идиоти ли канят
  • 6 Моля се на Бог да ме прибере по скоро

    9 1 Отговор
    Тоя не беше ли, който щеше да развъжда риба в перловската река?!
  • 7 Жмуц

    6 1 Отговор
    Зелената икономика е антииндустриализация.
  • 8 Абе

    4 0 Отговор
    Този ли щеше да лови пастърва в Перловската река, ахахахахахаааа.
  • 9 Истинският

    3 0 Отговор
    Ако не друго,то поне рибарите ще знаят къде се навърта рибата и няма да се лутат да я търсят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол