Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 13:47 2 408 62

Иван Гешев: Сега всички са в бардака на властта. Ако не си върнем държавата, никой не е в безопасност

  • иван гешев-
  • власт-
  • бардак-
  • държава-
  • безопасност

Съсипаха специализираното правосъдие, защото се уплашиха от него, допълни екс главният прокурор. Според него войната с прокуратурата е започнала, защото тя е станала силна, започнала е да работи и да привлича политици, богати хора, а в момента прокуратурата е съсипана

Иван Гешев: Сега всички са в бардака на властта. Ако не си върнем държавата, никой не е в безопасност - 1
Снимка: БГНЕС

Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато главен секретар беше Бойко Борисов. Това е сигнал и синдром, че държавата е болна, а правоохранителните органи и съдебната система не работят.
Това каза пред БНР бившият главен прокурор Иван Гешев и лидер на гражданското сдружение "Справедливост за България".

"В България се занимаваме с жертвата, а не с убийството. В България властва законът на джунглата", заяви Гешев и допусна, че това се прави "с цел да се отклони вниманието от актуалните проблеми на страната".

"Когато няма държава, има вакуум. Функциите започват да изземват различни организации", смята той. Възстановява се престъпността от зората на 90-те, категоричен е бившият главен прокурор. По думите му, "ако не си върнем държавата, никой не е в безопасност".

"Прокуратурата за мен е затворена страница. Прокуратурата не съществува вече – изпълнява всичко, което казват политиците", заяви той в предаването "Политически НЕкоректно".

Иван Гешев изказа индиректно предположение, че Бойко Борисов може да стои зад опита за атентат срещу него и нарече лидера на ГЕРБ "воденичен камък върху България". Гешев оспори тезата за сплашване, като подчерта, че взривното вещество, използвано срещу автомобила му, "може да срути сграда". Тъй като се съмнява в нашите разследващи органи, той разчита на Европол и на ФБР.

Т. нар. партии са се превърнали в търговски сдружения, начело на които стоят не лидери, а алчни ръководители, коментира Гешев, който вижда решение в това "да бъде изметена тази партийна система".

"В момента който за нищо не става, расте нагоре в системата. (…) Изнасят си парите, копаят ги - така съм чувал. (…) Че са крадци – крадци са. Че са боклук – боклук са. Аз го казах и те ме отстраниха и се разпознаха. Крадци са, крадат, разпределят си парите – дали с обществени поръчки, дали през бюджета: 11 милиарда преди Нова година изчезнаха в миг. (…) Никой не може да се пребори с корупцията, когато корупцията е държавна политика."

"Сега всички са в бардака на властта", изказа своята позиция Иван Гешев, позовавайки се на думите на Христо Иванов от 2021 г. за Бойко Борисов като за "най-добрия сводник в бардака на властта".

Съсипаха специализираното правосъдие, защото се уплашиха от него, допълни екс главният прокурор. Според него войната с прокуратурата е започнала, защото тя е станала силна, започнала е да работи "и да привлича политици, богати хора", а "в момента прокуратурата е съсипана".

"Всичките искаха да си спасят парите – да махнат този главен прокурор, да съсипят специализираната прокуратура."

"Всички могат да се приберат, защото държава не съществува", каза бившият главен прокурор, запитан за причините за прибирането на Васил Божков.

"Делян Пеевски е достатъчно интелигентен да овладее и да менажира цялата ситуация в парламента", посочи още Гешев. По думите му, три години идеологията на ПП и ДБ е била за "лошия Гешев", а "сега живеем ли по-добре?"

"Българската политика е търговия. Осребряване на властта. Те създадоха у нас, гражданите, заучена безпомощност. Въведоха в това състояние българските граждани, за да си мислят, че всичко е безнадеждно и да ни пускат електрошока", подчерта в заключение бившият главен прокурор.

"Като се сетите за евроатлантизъм, за какво се сещате – за бежанци, за джендъри, за погрешна политика, за ограничения? Аз за това се сещам. Тази Европа не е Европа на 2006 година. (…) Промяната ще дойде оттам натука, а не оттук натам. Тази вълна, който идва, в резултат на това, в което се превърна Еврокомисията и Европарламентът, въобще Европа - те го наричат консервативни, крайно десни, популисти, това са етикети, а истинският етикет е нормално и ненормално. Онова, което виждаме, е ненормално. Всичко друго, което ни връща към нормалността, е това, което те се опитват да етикетират по определен начин. Истината е, че оттам ще дойде промяната."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    79 2 Отговор
    Стига бе каскета още малко и ще стане като Индже войвода от грабител в защитник на народа хаха.

    Коментиран от #14

  • 2 Гост

    56 4 Отговор
    На този политически труп защо изобщо му давате трибуна...

    Коментиран от #16

  • 3 Адрес 4000

    55 3 Отговор
    Ех това популистко говорене
    Когато имаше уж пълната власт нищо не направи този плешо
    Но му показаха много бързо че не е недосегаем
    Иначе нищо ново
    Обикновена четирихилядна риторика
    Всички останали са маскари,само аз съм най хубав
  • 4 БИВШЕ ЧЕНГЕ

    41 7 Отговор
    ГОСПОДИН ГЕШЕВ. МНОГО СТЕ ПРАВ ПРОБЛЕМА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА РАЗБОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ /БАНКЯТА/ ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО ГАМИЗОВ ДА ГО РАЗБЕРЕ .
  • 5 Милият той много нагъл

    52 2 Отговор
    Май забрави че стоеше мирно на ПЕЕВСКИ
    КТБ му поднесе 8 джуджета цяла Ловешка област и др
  • 6 Слушах го по БНР

    53 0 Отговор
    все истини каза, но като обидена и изгонена труженичка от бардака и най-вече от Съдържателя на бардака от Банкя.
  • 7 провинциалист

    26 3 Отговор
    Тоя какво квичи пак? Въпросът за връщането на държавата е имал някакъв смисъл през 14-15-ти и после през 19-ти век. Днес няма кой да ни остави да имаме пълномащабна и наистина независима държава.
  • 8 ТаУмВзе

    29 2 Отговор
    Каскета, слугинаж на който Заповяда се Жалва ли. Изпържиха бушонче и тва е. Смех да е.
  • 9 !!!?

    25 5 Отговор
    Държавата на Мисър Кеш - като утрепят някой "нотариус" и клиентите се разприказват !!!?

  • 10 СЕКОНД ХЕНД 😀

    14 2 Отговор
    И КО НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН
    СКЪСАНИТЕ ТАРЛЪЦИ ЛИ ЩЕ ВЗЕМАТ,А.....
  • 11 Късно е

    33 3 Отговор
    е либе за китка ! Имаше шансове , ноооо - нищо нищичко ! Освен толерантност към всеизвестни криминални субекти , чадъри
    , а над Боко цяла шатра !

    Коментиран от #12

  • 12 Верно е !

    30 3 Отговор

    До коментар #11 от "Късно е":

    Тиквата го използва като салфетка.За това реве.
  • 13 Последния Софиянец

    30 3 Отговор
    Гешев първо да плати 6 млрд на НЕКСО!
  • 14 Галя от Посолството

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Давам ви възможност да избирате:Боко Сглобката или Гешев.И двамата са отлични послушковци.
  • 15 Каскетни Внушения

    21 2 Отговор
    Връщаме се към поръчковите убийства и престъпността от 90-те, когато главен секретар беше Бойко Борисов
    Тогава беше само частен бодигард на Т.Живков и при посещения на царя. За главен секретар го назначиха при правителството на царя, т.е. след 2001г.
  • 16 Домакин каращ Лада и то не млада

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ами питай Волгата бре...

    Коментиран от #57

  • 17 Благой от СОФстрой

    25 3 Отговор
    Поредния селендyp от с. "Мирково" дето ще "Yправия" територияте БГ!
  • 18 Чип и Дейл

    18 2 Отговор
    Насрал се от страх.
  • 19 Богатите властници ни убиват безжалостно

    27 0 Отговор
    Всички, които са били във властта и знаят всичко, след като излязат, започват да вадят кирливите ризи и виждаме, че сме в плен на крадливи психопати и престъпници. Но как да ги махнем оттам, как да се справим с тях? Те владеят всички медии и пълнят мозъците на хората с ексременти. Владеят всичките пари на държавата. Има ли сред нас гении, които да ни посочат пътя?

    Коментиран от #32

  • 20 нннн

    30 1 Отговор
    Гешев към Борисов: Шефе, и аз се правим на луд, ама ти по- добре се праиш... Помните ли какви първи дружки си бяха?

    Коментиран от #25

  • 21 мхааа

    26 0 Отговор
    Самогръмналия се паток се разкряка.
  • 22 Демократ

    26 1 Отговор
    Държава, в която се допуска такъв доказан милиционерски боклук, виновен за липсата на правосъдие, да влиза в политиката, е възможно най-лошия знак. Докато всички тези боклуци не отидат на политическото бунище, нищо добро не очаква България.
  • 23 7542

    26 0 Отговор
    Този защо още не е в затвора?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 КОСТОВ

    19 0 Отговор

    До коментар #20 от "нннн":

    помним катоживеха заено във резинцията на Бояна
  • 26 Аз....

    24 1 Отговор
    И този ще има съдбата на "нотариуса" нагазил и облажил е доста..... Артекс!!!
    Гад..н популист и опашката ЛЪЖЕЦ!!!!
  • 27 Абе, црвл,

    27 1 Отговор
    я кажи като прокурор как открадна работеща и печеливша бизнес фирма и я подари на баща си. Сега когато е плюнка щял да връща държавата. Нагъл дбл.
  • 28 Наглецо

    18 1 Отговор
    Волгата защо не го попита как е защо беше избран за Главен прокурор ? Без конкурс.С богословията на Тиквето и Шиши ! Журналист бил 😂 И други куп въпроси .
  • 29 инж. Ганчо Илков

    19 0 Отговор
    До вчера Гешев най-усърдно защитаваше Комерсиалните Интереси на Лидер на Политически Проект, който го назначи за Главен Прокурор. След като се оказа ненужен, бе отстранен. Създаде си Политически Проект и заговори за изземване на Власта от "Мутри", "Сглобки" и тем подобни. Изписва се за Демократ, а в същност желанието му е по всякакъв начин да се докопа до Парламента. Докато Суверен в България е Парламентарното Мнозинство, а не Народа, играта с Политическите Проектанти ще съществува, а мечтата за "Свобода на Словото", "Гражданско Общество" и "Върховенството на Закона"ще се оказва неосъществим блян.
  • 30 Тома

    15 1 Отговор
    Аз вярвам на каскета защото продължава да се прави на луд а кой му вярва тези от 80%
  • 31 Смех бате

    22 1 Отговор
    Ха ха, къде бил държавника, който беше сложил на трупчета всички дела срещу Банкянския престъпник.
  • 32 Феликс Дж

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Богатите властници ни убиват безжалостно":

    Компартия от болшевишки тип и революция. Ама после пак номенклатурни проблеми, но ....................... ИМА НАЧИН за това. тошо ни предаде за собствена изгода, заради която бе и верен комунист до време. Ще излезе, че Чаушеску е бил много по - качествен.
  • 33 бай Гешев

    20 0 Отговор
    Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, милиционер, Каскета! Егати безочливата прасура!
  • 34 Абсурдистан

    19 0 Отговор
    Леле, наглостта е отличителен белег на мафиотите!
  • 35 С Копец

    15 0 Отговор
    Тоя Шрек сега от добрите ли го играе. Очаква да сме забравили джуджетата
  • 36 Георги

    14 0 Отговор
    Пак ли искаш власт?! Не ти ли стигна? Майкопродажник!
  • 37 Дядо ви Курти от село Пиперково

    19 0 Отговор
    Абе Гешев,ти за толкова прости ли ни имаш?
    Докато беше главен каскет на Републиката къде спа?
    Тогава наричаше тиквата и шиши-шефе,сега се сети,че били престъпници в костюми...
    Съветвам те да се омиташ от политическата сцена,същия парашутист си като Цецо -апартамента...Ти си просто един глупав бандит, който беше използван и захвърлен от ОПГ-ТО НА толупа и пееФски....Късно е либе за китка,ако наистина милееше за България трябваше да повдигнеш обвинение на сикаджийската мутра когато беше арестуван,а ти се оказа един глупак...
  • 38 Бойко шкафа

    13 1 Отговор
    Този очаквам скоро да играе карти с трактора...
  • 39 Щях да се съглася с него

    19 0 Отговор
    Ако го беше казал когато беше главен прокурор. Но тогава беше зает "руски шпиони" да лови и на закуски в САЩ да ходи. Нито едно обвинение към политик не е образувал и прикриваше всички престъпления на ГЕРБ и ДПС.
  • 40 Ъхъъъъъъ мозък

    13 0 Отговор
    (…) Изнасят си парите, копаят ги - така съм чувал. (…) Че са крадци – крадци са. Че са боклук – боклук са. Аз го казах и те ме отстраниха и се разпознаха. =========А ти недоразумение какво направи да питам ? Поне едно обвинение към тези същите образува ли а ?..... Или пак „И аз обичам да се правя на луд, ама ти шефе.......
  • 41 Беги, беги

    11 1 Отговор
    бързо към пандизу каскет! Там е твоето спасение!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Шубе го

    8 1 Отговор
    е каскета за жалкия му животец! Затова фъфли само щуротии!
  • 44 Професор

    1 1 Отговор
    Гешев е радост и любов.
  • 45 Никой

    6 0 Отговор
    " Играта продължава . Прегрупираме се ". " Нали осъзнаваш ,че похарчиха и тебе ". " За това ти казвам, каквото и да стане ,където и да е, приятелството , моето към теб, е налично ". Слугите на мафията.Единия вече недоволен ,другия тръпне да му заеме мястото и да продължи да слугува на мафията. Много здраве обаче имат от " Нотариуса " и от камерите и подслушвателните устройства в неговото частно заведение за магистрати в кв. Гео Милев на ул. 22 септември. Сега специалните карти за достъп бързо ще трябва да се унищожат.
  • 46 Този

    9 0 Отговор
    Пак реве за спец съда,където прилага най-големите извращения.Ами ти колко години нищо не свърши в тази прокуратура със заместника си Сарафов,както се видя,трябва да сте позлатени,че продължавате да ревете за репресивния специализиран съд?Стари кримки нямате място в прокуратурата,щом приятели са ви Пепи Еврото и такива като последния.За каква справедливост говориш като си вече аут.Да не ви разкрият мошенгиитр треперете.Сарафое да напуска поста си,който не заслужава.Откога лицето Пеевски ти стана умен и добър?Като Боко и тоя се прави на луд и говори глупости.Имсли хаптали да му ВЯРВАТ.
  • 47 Каква

    9 0 Отговор
    Държава ще връщаш,бе мутри.Треперят му партенките на тоя и говори мило за Шиши,защо ли?Който е умен разбира?Хайде сега КПКОМПи да разследва имотите на Гешев и пилонката му?Приятелите на Пепи Еврото и Божанов,да видим това ОПГ с големи имоти в Гърция как ги придоби,а за Борисов цял остров .Кои са подставени лица и как държавата ще се изчисти от тия рекетьори на имоти,Влияния и Състояния?
  • 48 Някой дали сметна

    11 0 Отговор
    Някой (журналист) дали сметна заради показни арести , наредени от Гешев, на колко осъдиха Бълагария/ние да плащаме ? И с Нексо беше голям шум, но ако ни осъдят няма да плаща той. Така че да се скрие някъде с неговото късно осъзнато недоволство.

    Коментиран от #60

  • 49 ПО ТОЧНО

    8 0 Отговор
    Хем т ъп , хем на гъл...........
  • 50 АГАТа Кристи

    9 0 Отговор
    Ако НАГЛОСТТА се измерва в мерни единици и и даден ориентир ЕДИН ГЕШ, а скалата е до 100, то плешивата особа на снимката ще скъса пружината и ще избиие горната част на уреда, понеже при него е над 200 единици !
  • 51 66 никolaos

    6 1 Отговор
    А като се навеждаше и не правеше нищо по делата на Тиквата и му викаше ,,да шефе,,и накрая те изпързаляха
  • 52 То пък

    7 0 Отговор
    При твоето царуване гаче ли някой беше в безопасност . Да не говорим за списъка за бърз контрол, този франкенщайн измислен от Борисов и Владислав Горанов при пълна злоупотреба с данъчната тайна, използване на служебното положение на фин.митисъ. до информация, за да набутва фирмите в списъка. А след това с любезното ти съдействие да съсипвате бизнеси и човешки съдби. Полипи си главата с пепел. И моли Бога за прошка, да не дойде съдния ти ден по рано
  • 53 Какво Сборище!

    3 0 Отговор
    Какво Помярско Сборище!
  • 54 незнайко

    6 0 Отговор
    Прочетах заглавието и в съзнанието ми веднага изникна въпроса . Какво направи бившия ГЛАВЕН ПРОКУРОР по времето на неговия мандат за да го запомним - НИЩО . Толкова е МАЗЕН, че не може човек да го хване в буквалния смисъл на думата ! Колко души от подземния свят вкара доживот в затвора - НИКОЛКО ! Отвратиелна личност !
  • 55 Който

    4 1 Отговор
    Който има малко акъл има дълъг език.Нали Тиквата ти е шефа,Деви приятелка.Защо се разграничаваш от тях,а се правиш на луд.Сякаш не ги познаваш.Много си елементарен като Тиквата,чийто Чадър беше.милиционер какво да очакваш от .........
  • 56 Трябва

    5 1 Отговор
    Трябва да си върнем държавата от боклуци като теб.Нали ти лично каза,че имаш записи на 150 човека магистрати и вероятно ги страхуваш.Тебе трябва да разследват.Нали записа твои колеги,които бяха притискани от Банкянеца.Гешев никой не е забравен и нищо не е забравено.Същия боклук си като Боко.Трябва да ви разследват докрай.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Отряд1

    1 0 Отговор
    Системата, системата трябва да се смени, не играчите.
  • 60 Отряд1 - Варна

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Някой дали сметна":

    Ако ни осъдят, трябва бързо да направим бунт!
    Революция, незабавна, неизбежна!
    Иначе ще плащаме всички, че чак и децата ни!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Мемфис

    0 2 Отговор
    Първият Скот, който трябва да влезе в пандиза след банкянската Мутра си ТИ- ПАЗИТЕЛЯТ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ,ГЕШЕФтаров!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол