Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 22:30 1 465 15

Важните новини във ФАКТИ на 07.02.2024 г.

  • тодор тагарев-
  • гдбоп-
  • делян пеевски-
  • фермери-
  • тенчо тенев-
  • избори-
  • съдия-
  • мартин божанов - нотариуса-
  • цариградско шосе-
  • иван таков-
  • българия-
  • почина-
  • костадин костадинов-
  • бтр-
  • отработено ядрено гориво-
  • нап-
  • карлос контрера-
  • нсо

Прегледът на отбраната се удължава до лятото

Важните новини във ФАКТИ на 07.02.2024 г. - 1
Снимка: Архив

Тодор Тагарев не разкри подробности за конкурса за 3D радарите, но намекна за връщане на казармата

За закупуването на 3D радари за отбранителния комплекс на България, военният министър Тодор Тагарев не даде ясен отговор, а посочи, че крайните срокове са като приключи процедурата. Знаете, става въпрос за много големи суми. Не си позволявам да се намесвам в процедурата. Така, както е разписано, така си върви процедурата, и тя се следва в момента, каза още военният министър.

Шпионски игри: Ето как чуждо разузнаване вербува своите агенти

Разследващите изясняват всички контакти на задържания по обвинение в шпионаж антимафиот. Изяснява се как е получавал чувствителната информация, до която не би трябвало да има достъп, разказва БНТ.

Делян Пеевски: Руска схема "Глеб Мишин" за български паспорти трябва да се разследва

Съществуването на руска схема за българско гражданство на хора от страни от бившата СССР и Русия представлява нечуван пробив в националната сигурност на България и ЕС.

Фермерите след разговорите с премиера: Протестите продължават! Няма сделка

След две срещи при премиера земеделци заявиха, че преговорите продължават. Определиха срещата като ползотворна. Нови разговори ще се проведат в петък.

„Министър-председателят каза – 2 дни ни трябват за разговори. Докато не се разберем, протестите продължават”, заяви председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Тенчо Тенев: До края на годината всички пътни полицаи ще са с бодикамери

Поетапно, до края на годината, всички служители на „Пътна полиция” ще бъдат снабдени с бодикамери. Това заяви в „Денят на живо” по NOVA NEWS Тенчо Тенев - съветник на премиера по „Пътна безопасност” и бивш шеф на КАТ-София.

Бивш член на ЦИК: Нови избори се задават в София

След като 3 месеца няма председател на Столичния общински съвет, който да свика заседание, се отива на нови избори.

Съдия Атанаска Дишева: Не съм била член на клуб SS

Правосъдие има. Въпросът е колко от делата са включени от обхвата на влияние. Това, което се разкрива след убийството на Мартин Божанов налага извода, че има случаи на паралелно правосъдие. Има обаче много честни съдии, прокурори и следователи, които си разглеждат делата по надлежния рев и не се поддават на влияние. Това заяви членът на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Прокуратурата и МВР влязоха в частния клуб, свързван с убития Мартин Божанов - Нотариуса

Прокуратурата влезе в частен клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов, видя репортер на БТА. На място има полиция.

Верижна катастрофа затапи "Цариградско шосе"

Катастрофа с автобус на градския транспорт предизвика голямо задръстване на бул. "Цариградско шосе", предаде БТА.

Иван Таков: Бойко Борисов не може да свиква местни или кметски избори в София

Решенията за нови избори в София не може да ги взима Бойко Борисов, а само компетентен български съд. Има проблем в София и той вече е видим. Това заяви общинският съветник в Столична община от местна коалиция „БСП за България“ Иван Таков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

България подкрепя със 100 хил. евро програма на ООН за Украйна

Министерският съвет одобри участието на България в „Зелена програма за промишлено възстановяване на Украйна“ на Организацията на ООН за промишлено развитие (ЮНИДО), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Тагарев: 8 000 лв. е заплата на пилоти на хеликоптери, а в армията?

Русия ли е виновна или България за некомплекта в българската армия? На този въпрос, зададен от Николай Дренчев от "Възраждане", отговори министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Почина Камен Матов, смятан за таен син на Тодор Живков

"Днес (на 6 февруари - б.а.) погребахме Камен. Ние с Митко кумувахме на сватбата му." Това каза пред "България Днес" вдовицата на именития телевизионер Димитър Цонев - Мариана Цонева.

Костадин Костадинов: В Конституционния съд вече има престъпници с тоги

От най-голямата опозиционна сила - “Възраждане” организират протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС), във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута.

Aдм. Емил Ефтимов: Дарените на Украйна БТР-и са все още в България

Бронетранспортьорите, предназначени за Украйна, все още са в България. Това стана известно от думите на началника на отбраната Емил Ефтимов. Той и министърът на отбраната са на изслушване в парламентарната комисия по отбрана.

Георги Касчиев: Имаме капацитет да съхраняваме отработено ядрено гориво още 7 години. А след това?

Ако не започнем да извозваме отработеното ядрено гориво за преработка, имаме резерв за съхранение от около 7 години.

НАП подгони собственици на заведения за хранене със стари задължения към бюджета

Национална агенция за приходите стартира проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. Контролните действия се извършват съвместно от екипи на „Фискален контрол“ и публични изпълнители.

ВМРО категорично е против новото гето „Виетнамски общежития“

ВМРО ще се противопостави на всички опити на ПП-ДБ-Спаси София да се строят нови общински блокове за настаняване на цигани във Виетнамските общежития. Преди дни стана ясно от интервю на кмета на район „Красна поляна“ Димитър Петров (Демократична България), че ще се прави нов проект за изграждане на нови общински жилища на мястото на „Виетнамските общежития“. Целта е там пак да бъдат настанени същите, които бяха махнати или предстоят да се махнат.

Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34-ма служители

Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34-ма служители на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 шофьори, трима автомонтьори и един сътрудник по поддържка на машини и инструменти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Риба се лови в мътни води

    8 0 Отговор
    А γταйκΝτε от сглобката се скъсват да крадат
    докато стадото блее гаргите !
  • 2 Мда

    7 0 Отговор
    Тагарев (поп-Кръстю) е на първото място във важните новини, естествено. Но това ще подразни пеевски, който е на всяка манджа - мерудия. И ляля за руски шпиони, за корупция и нито дума за Галя от козяк. Защо пеевски не отиде в украйна, като герберастите, които се скриха вчера в бункера? Шубето е голям страх, а иначе дпсетата са първи евров/доларови атлантици.

    Желязков е герой. Спаси се от "руска" атака, като петков след два артилерийски гръма, само да стане филма на дпсарската нова тв. Каква драма...
  • 3 хмммК

    2 11 Отговор
    Браво на г-н Тагарев!!! Хич не му цепете басма на фашистка Борисов... Той вече не определя нищо! Можете да му покажете среден пръст като иска уволнения.... Търси махна на Тагарев (отличен военен министър), а ни предлагата неговата оръфана гарга......... СРЕДЕН ПРЪСТ за Бою-бей!!

    Коментиран от #4

  • 4 Да бе

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "хмммК":

    Ти май не знаеш, че тагарев и борисов са бивши комунисти. Сега са пребоядисани евроатлантици.

    Цитат за поп-Кръстю от уикипедия: Тодор Тагарев е роден на 18 април 1960 г. в град Стамболийски, но е с корени от санданското село Пирин. През 1982 г. завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика с военна специалност „Авиационно въоръжение“. От 1986 г. до 1989 г. защитава дисертация на тема „Теория на управлението и приложенията ѝ“ във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в Москва (СССР).

    Е бивши комунисти от село има ли или няма? Има - този на снимката...

    Коментиран от #5, #6, #8, #12, #13, #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разузнаване

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "От СЕЛО Пирин не са ВМРО":

    Отговор- За пари.Някой продават и баба си.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хахаха

    4 0 Отговор
    ПродажникаТагаренко на гилотината. Няма кой да го търпи този нещастник.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЗА ДА ИМА НАБОРНА КАЗАРМА В БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ НЕЩО ЗА ДА ХРАНИМ ВОЙНИЦИТЕ - СЕГА НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ХРАНТУТИМ УКРОФАШИСТКАТА АРМИЯ ! САМО ПУТИН ТРЯБВА ТУК ДА СЕ РАЗВЪРТИ С ВЪЖЕТО И КЛОНИРА ТАГАРЕНКОВЦИТЕ !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол