Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 10:52 5 082 51

Атанаска Дишева: Ние не знаем дали тази система, част от която е бил и Мартин Божанов, е унищожена

  • мартин божанов - нотариуса-
  • прокуратура

Дошъл е моментът, в който трябва да се впрегнат всички сили на прокуратурата, на спецслужбите, които да разнищят този случай, подчерта съдията

Атанаска Дишева: Ние не знаем дали тази система, част от която е бил и Мартин Божанов,  е унищожена - 1

"Не знам дали може да се стигне до дъното на схемата, до върха. Това, което става ясно и е сигурно е, че става въпрос за организирана система, която е работила през продължителен период и от време и е имала влияние не само в системата на съдебната власт, но вероятно в МВР, ДАНС, ГДБОП, вероятно политически кръгове."

Това каза пред БНР съдия Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет, в коментара си по казуса "Нотариуса".

Дошъл е моментът, в който трябва да се впрегнат всички сили на прокуратурата, на спецслужбите, които да разнищят този случай, подчерта тя и добави, че "темата не трябва да слиза дълго време".

"Важно е да стане ясно кой е ходил. Кръгът на хората, които са ходили в този клуб, е първият или най-близкият, от който трябва да започне разследването. Важно е да се разбере кои са тези магистрати и кои хора, освен магистрати, са ходили там", посочи съдия Дишева относно клуба на убития Мартин Божанов – Нотариуса, в който се предполага, че е била реализирана търговия с влияние.

От временната парламентарна комисия, която ще се занимава със случая "Нотариуса" Атанаска Дишева очаква "да се даде достатъчно публичност и дълъг период от време да се поддържа вниманието на обществото и нетърпимостта към тази ситуация".

"Ние не знаем дали тази система е унищожена", заяви тя, визирайки мрежите за влияние и оказване на натиск.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 2 Отговор
    Само Народния съд може да унищожи тази система.

    Коментиран от #17

  • 2 Последния Софиянец

    30 6 Отговор
    Нали видяхте как вчера Конституционния съд погази грубо закона?
  • 3 Нещо

    35 0 Отговор
    съществувало 20 години как да се унищожи за два дни ?
  • 4 ТаУмВзе

    27 1 Отговор
    Не е система А СХЕМА! Съответно кви са тия, които Нищо не знаят и кво бачкат де.
  • 5 Майора

    10 9 Отговор
    Права сте , но стига сте обвинявали прокурарура и спец служби , по голяма е вината на адвокатите , които са действали така че съдът да го оневини! Така че погледнете и тях!

    Коментиран от #21, #37

  • 6 системите действат и са осветени от

    13 0 Отговор
    жената и бившата жена на Божанов . Знае се и дали са играли пари - ами неса . Системите били в клуба допреди година . сега спецсъда е в нсо и нормалния съд . гешев е на улицата . това е . спецсъда със системите нефункционира . Преследваните още гонят българия в Страсбург . Уредиха се всички от всякъде . Много корупция .
  • 7 анализатор

    29 0 Отговор
    ВСИЧКИ СА В ИГРАТА. В ДЕЙСТВИЕ Е ОПЕРАЦИЯ "ЗАМИТАНЕ НА СЛЕДИ". ЩЕ ИЗГОРЯТ НЕИЗГОДНИТЕ. Тоя най-вероятно е работен от службите и се знае всичко, но не смеят да го изнесат, защото в кюпа има и НАШИ ХОРА. Има камери, има способи за събиране на данни от комуникации по телефон и интернет. Така, че за тия няколко дни всичко може и следва да бъде събрано. ЗАЩО НЕ СЕ СЪОБЩИ НЕЩО НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА /КАКТО В ДРУГИ СЛУЧАИ/, ЗАЩОТО В КЮПА СА И "НАЩЕ".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 анализатор

    18 0 Отговор
    А И "НАЩЕ" ЩЕ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ - АБСУРД.
  • 10 анализатор

    18 1 Отговор
    ЩЕ ПОСЛЕДВА ОПЕРАЦИЯ "МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА", ВСИЧКИ ЩЕ ТРАЯТ, под предлог, че е следствена тайна.
    и така, докато се забрави като много други неща. извършителят нама да бъде разкрит и делото спряно до изтичане на давността. Така мисля аз.
  • 11 Гост

    17 0 Отговор
    Че то това е цялата съдебна система + "службите" + полицията. Кой да го унищожи това гнездо на змии и вредни отпадъци?
  • 12 Тунеядци с тоги

    19 0 Отговор
    "...ние не знаем "
    Бе вие какво ли знаете , освен да получавате огромните си петцифрени заплати и да се занимавате с покупко-продажба на имоти , хората ве имат вече за брокери
  • 13 КОЛКО ЛИ СХЕМИ ИМА ОЩЕ ?

    19 1 Отговор
    То не са 8 джуджета, нотариусите, красьо черния ,мондешки и много други
  • 14 уйко калеко

    17 0 Отговор
    ТЕЗИ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ НЯМАТ УНИЩОЖАВАНЕ В БЪЛГАРИЯ.Те работят на принципа СТАНИ ДА СЕДНА. ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПЕРИФРАЗИРАМ ЕДНА МИСЪЛ НА ВАПЦАРОВ.,,ТОЙ (БОЖАНОВ)ПАДНА ДРУГ ЩЕ ГО СМЕНИ И ТОЛКОЗ,КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ,,.
  • 15 Щом има,,комисия " край дотам е

    15 0 Отговор
    Нищо няма да има освен всякой неудобен магистрат да отстранят
  • 16 Ранбо

    15 1 Отговор
    Тая система, част от която е бил божанов е системата на реалната власт в България. Така че тя не може да бъде разрушена, без да се разруши държавата!
  • 17 Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И тоя народен съд ще бъде председателсван от Пеевски.
  • 18 орг. полит. група

    15 2 Отговор
    Доган, Пеев, Боко, Ментата, Мозъка, Деса кривокраката, Мисирчо, Кокорчо и още маса народ в парлямента са вързани на хорота. Но, прокурватура няма - тя е една нула за политиците. Тя гони бай Манго, който крадне кабел...тва е. Нула.
  • 19 на тефтеречния навремето му откраднаха

    7 1 Отговор
    тефтерчето . от колата . инсценировка . да се удари тоя или оня . Диктаторстване и ограбване и удряне . партиите се караха 2 седмици в парламента . с 10 прокурора една съдийка и един дознател каква система да се прави за влияния . Срещу Гешев , ама Габриела го изгони . Не 12 . Конкурента му Еврото може да го е чучнал с тея 20-30 бона рушвети в джуджетата . помним . За 10 бона рецидивист ще го друсне и ще се покрие . Ако е платено професионално де . Стефанов разказа как работят криминалистите . Мюмюн търси и той киларите на приятелья на Фирмата с наркобароните и клубовете за трафик и наркотици . по училищата . Да .
  • 20 Ами да

    15 0 Отговор
    Ние знаем, че не е унищожена! И се работи активно статуквото да се запази и нищо да не се разбира! При нашата псевдо демокрация е така! Няколко престъпници унищожават еднолично държавата и правят всичко, за да им се размине! Но няма!
  • 21 Ами не

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    Не е така! Основата е в партийните вождове от парламента! Те създават системата! От съдебната власт най - отпред са следователите и прокурорите, чак накрая са адвокатите и съдиите!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Не само

    9 0 Отговор
    Не е унищожена но съществуват и други подобни на нея
    Наивно е някой да си мисли че те могат да бъдат унищожени
  • 24 дон

    14 1 Отговор
    Сарафов е бил член на клуба.

    Коментиран от #27

  • 25 Анонимен

    11 1 Отговор
    Ами то Атанаске не се знае, дали и ти не си част от тая система и правиш на много праведна. Всеки магистрат би могъл, да бъде член на тази система. Абсолютна конспирация, много добре организирана.
  • 26 хммм

    7 1 Отговор
    Eм нали са го гръмнали??? НЯМА ГО!

    Коментиран от #29, #43

  • 27 007

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "дон":

    От къде знаеш?

    Коментиран от #31

  • 28 Капитализъм

    6 1 Отговор
    В действие

    Коментиран от #32

  • 29 007

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "хммм":

    Той може вече да го няма, ама метастазите са останали и действат. Няма 6, 5...Нелегалната клетка е факт.
  • 30 дом

    10 1 Отговор
    Не оставяйте този скандал да затихне преди да бъде разплетен. Това е истинската мафия и корупция. Тук е заровено кучето.

    Цариградска и Дишева трябва да са по-шумни!

    Коментиран от #35

  • 31 дон

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "007":

    20 години зам главен прокурор...
  • 32 Енгелс

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "Капитализъм":

    При капитализма е така. Но поне банани има. Яжте до насита банани.

    Коментиран от #33

  • 33 Така е при

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Енгелс":

    Демокрацията

    Коментиран от #51

  • 34 Майора

    4 3 Отговор
    Много грешиш 21! Колкото пъти прокуратурата е подавла към съда сигнали за нарушения , толкова пъти адвокатите са ги измъквали или намалявали присъдите! С да не говорим за съдиите , пускащи предсрочно убийци нс свобода или намалващи присъдите им или спирсщи разследвания срещу тия посочени от КОНПИ!
  • 35 007

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "дом":

    Не може случаят да бъде разплетен. Конспирацията е пълна с хоризонтална структура. Никой нищо не знае за другия. Организаторите на клубът са професионалисти на ниво.
  • 36 ⚜️Просветен⚜️

    9 2 Отговор
    Вие не знаете, но ние знаем , куха лейке! Не се унищожава система , като развиеш бушон! Система се унищожава , като изтръгнеш всички буци , жици , кабели! Белене ви чака всички! След години ще разказват , че сме унищожили цвета на нацията , като се появят други като вас!
  • 37 Всъщност

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    Нещо се бъркаш. На адвоката това му е работата, да защитава. Ако ти попаднеш в ситуация да те съдят независимо по какъв повод, ще си наемеш адвокат, а не прокурор или пъдар.

    Коментиран от #39

  • 38 Мдаа

    10 0 Отговор
    Сега всички съдии, прокурори и следователи се правят на много изненадани. Как е възможно вика всеки. Да, ама не. Някъде стана пробив в системата, гръмнаха псевдо нотариуса и се размириса яко на корупция.
  • 39 Полковник

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "Всъщност":

    Така е майоре, прав си. Само че адвоката отива при съдията и срещу определена комисионна случаят приключва.
  • 40 Вежди

    7 0 Отговор
    не бързайте, сега в тая шумотевица ще се прикрият всички следи и дори убитият ще е чист като сълза.
  • 41 Спиро

    8 0 Отговор
    Тази неравна борба е като в приказката за ламята и златната ябълка.Сече уж юнака,а на всяка отсечена израстват по три нови.Всички големи градове си имат своите Мартинчовци.По всички направления :от имотите,та до ТЕЛК и издаване на фалшив трудов стаж.Октопода е прострял пипала във всички сфери на живота.Заради този октопод народа бяга в емиграция.Защото там намира ред и законност.
  • 42 небрежнев

    10 0 Отговор
    Как може да не знае, дали системата на Нотариуса е унищожена?!
    Ами, не е унищожена. Ще е унищожена, когато 200те откраднати апартаменти са върнати на собствениците; когато са платени данъци за притежаваното имущество и доказан законния доход за придобиването му; когато се видят магистратите от клуба му SS защо са там, какви дела са гледали, какви доходи и имущество имат и се изземе незаконното; когато се накажат убийците и поръчителя; когато се наказва бързо всяка измама, а не се чака по 20 г някой изстрел да дава справедливост; когато се разкрият и накажат покровителите му; когато правото е на страната на жертвите, а не на измамниците.

    Явления като Осемте джуджета и Нотариуса, напълно унищожават възможността на хората да развиват идеите си за нови фирми, да печелят, да спестяват за апартамент или просто за добър живот. Винаги може да те нарочи някой недосегаем Нотариус или джудже, да ти вземе всичко и после ще помогне арменския поп, ама след 20 г... или друг път, в друг живот и в друга държава.
  • 43 Чичо

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "хммм":

    Поръчителите търсят убиеца.Нищо няма да се открие.Системата ще се втвърди и ще вдигнат цените за "услугите".За да има промяна единствено е да ги уволнят всички,и да назначат чужденци.С българите от османско робство е така.Кражби,убийства и побоища по Софийските улици.Откакто има жълти павета е така.Историята ни го казва.Написана е.
  • 44 ник

    6 0 Отговор
    Да ви унищожат всичките продажни магистрати,защото системата сте Вие- пример случая с Гешев,как беше освободен със заповед от Боко тиквата и лидера на башибозука -Шиши
  • 45 Вие не знаехте че я има! Какво остава да

    2 0 Отговор
    Вие не знаехте че я има! Какво остава да знаете дали още функционира! След като са налице постоянно появяващи се парадокси! Значи я има! Друг е въпроса дали тази система има връзка с въпросния кръг! Убийство на пътя! - Условна присъда! Повече от Корупция в Съдеббната власт и Следствието. Доколкото Прокуратурата има отношение! До толскова е отговорна и тя!
  • 46 Карък

    1 0 Отговор
    НАИСТИНА ЛИ МАКАКО?
  • 47 Запознат

    4 0 Отговор
    Много убийства станаха за много кратко време и всички вдигат рамене. Някои представя ли си как се сменя ЕГН в тази държава? Това какво значи , заличаване от регистри и създаване на нова самоличност. Въпроси на които никои не дава отговори. Пепи еврото , и този ли е с друго ЕГН ? Това означава че всички политици като се на крадат и награбят ще се изперат с нова самоличност и нови имена. Много въпроси и никакви отговори, до къде е стигнала държавата с този СЪД и прокуратура , България гние с всеки час докато имаме такива политици.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дали е заличено старото

    2 0 Отговор
    ЕГН, или и има се използва за гласуване в изборите?
  • 50 НеНамТия

    2 0 Отговор
    Всички сте в кюпа.Ти не си по - различна. Още ли живееше във ведомственото жилище от 200квадрата за 200лв.наем, докато в твоето живеят наематели, които то плащат в пъти по - голям наем ?
  • 51 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Така е при":

    Щото пък при диктатурите е почтено и справедливо! Къде ви изравят такива умни?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове