Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 16:26 1 300 22

Съветниците от БСП: Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС при широко мнозинство

  • бсп-
  • съветници-
  • сос-
  • избор-
  • председател

Подкрепихме избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение, категорични са социалистите

Съветниците от БСП: Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС при широко мнозинство - 1

Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта. Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България", които гласуваха вчера за разблокиране на работата на СОС в своя официална позиция.

Подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет вчера дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров.

"Работим в СОС за София и за гражданите така, както обещахме в кампанията. Подкрепихме избора на временен председател на СОС днес с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение. То беше взето от нашия колективен орган - Градския съвет на БСП - София, както и от групата ни в СОС вчера сутринта преди началото на сесията. Всички други твърдения, свързани с това наше решение, са спекулации", категорични са съветниците от групата на МК "БСП за България".

"Ние винаги сме били разумни и последователни в действията си с цел да решаваме проблемите на града и на хората в него, твърдят те. - Решението да заработи СОС, което взехме вчера, е несравнимо по-добрата алтернатива от това да хвърлим в пълен колапс Столична община, ако влезем в поредица от безкрайно дълги правни процедури, свързани с предизвикването на нови избори за общински съветници в София. Всички възможности за изход от ситуацията коментирахме заедно с членовете на Градския съвет на БСП - София и крайното решение от сряда вечерта беше ясно - ние сме отговорна партия, която работи с разум за хората и за града. Затова получихме мандат от висшия ни партиен орган да подкрепим избора на временен председател и стартиране на работа на общинския съвет. Решихме категорично, че няма да подкрепяме и да бъдем част от едно мнозинство с ГЕРБ или ПП-ДБ-СС. Всички други твърдения са манипулации и спекулации за лични политически цели. Само при един работещ общински съвет може ясно да се види, кой подкрепя мнозинството и кой е опозиция. Сега ни предстои много работа. А критиците, които бързат да ни съдят, ще бъдат неприятно изненадани от следващите ни действия. Внесохме искане за референдум за запазване на Паметника на Съветската армия, няма да отстъпим от каузата да пазим историческата памет в града, имаме искане за финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община след дългогодишното управление на ГЕРБ, готвим ясна алтернатива на внесения от кмета Терзиев проект за бюджет на Столична община, копиращ досегашната политика на ГЕРБ. Няма да отстъпим от нашите политически ангажименти в кампанията и от принципите ни...".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИНОВА В ШАШ

    7 3 Отговор
    Тия не ми се подчиняват....
  • 2 сигурно

    7 5 Отговор
    Ще докарате до инфаркт Ниновица !!

    Коментиран от #8

  • 3 Джамбазов получи сърдечен удар

    4 4 Отговор
    Фашизмът си заминава
    Бързи или бавно,от тях завуси
  • 4 ТИЯ СА ОПЪНАХА

    6 4 Отговор
    На партийната линия....
  • 5 АГАТа Кристи

    7 2 Отговор
    "Гордо знамето развейте,
    О, герой".... НА СМЕХА !
  • 6 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Пак ли некви мъпети са направили Нищо си, което е Нещо си де. Щото не е от значение отдавна.
  • 7 Някой

    15 1 Отговор
    Да питам - градския съвет независим ли е от националния такъв? Нали ви казаха сутринта да не се подкрепя такава широка коалиция...
  • 8 БАЕ

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "сигурно":

    БСП управляват с ПП на мнооого места в страната, Нинова да не се прави на Убидена.

    Коментиран от #22

  • 9 оня с коня

    9 3 Отговор
    ХОРАТА със Смъкнато доверие на Партията си били внесли искане за Референдум за запазването на някакъв паметник който ВЕЧЕ ГО НЯМА?А КОЙ ще ви чете изобщо въпросното "Искане" бе НЕЛЕГИТИМНИ Червени Хашлаци и не следва ли след като Партията ви се е отказала от Вас да ви се намалят Заплатите НАПОЛОВИНА поради "Непълноценност" и "Представляване на Неуточнени Интереси"?
  • 10 замислен

    10 3 Отговор
    Кака Ваня не стана кмет, но като гледам има сериозни шансове да оглави БСП в най-скоро време. Иначе ми е забавно как прецакаха популиста Бонев и го изхвърлиха някъде в страни.
  • 11 Иване, кажи си!

    3 1 Отговор
    Колко е разкешването - 1 Милкиуей....?
  • 12 Механик

    6 0 Отговор
    Хубавци и две хубавици .Браво, умни и кадърни катърни кадри .Това ли е елита на няма значение коя партия ? Жалка и грозна картинка .
  • 13 НИНОВА ПАК СИ НАВИРА

    2 2 Отговор
    Гагата където не и е работата.
  • 14 БСП е мафия ОСТАВКА

    7 2 Отговор
    Пропаднали шарлатани и очаквате да ви повярваме!
  • 15 лек въпрос

    6 0 Отговор
    Таков, както и да го увърташ сте нарушили решение на висшия ви орган - Нац.съвет / а не както се оправдаваш с градския съвет/
  • 16 хххх

    6 1 Отговор
    Нищо не сте изпълнили!! Продажници! напуснете СОС веднага!
  • 17 Кака

    2 0 Отговор
    бясна !
  • 18 Кой не е доволен?

    1 5 Отговор
    Кака Кури, кака Бонка и синчето на ДС-то.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Илиева

    5 0 Отговор
    Така трябва да се прави,а не,като Нинова само скандали,заплахи,нищоправене и резултати нула.Е,следва изключване на Иван Таков и не само,но какво от това.Нинова няма да цъфне и върже.Тя умира от страх от Таков и Ваня и това й дойде дюшеч да се разправи и с тях.Да е жива и здрава,но лощотията и злобата се наказват…..
  • 21 Гертруд

    2 1 Отговор
    Няма какво да се обясняват. Корнелия и нагажадачите в Мизия, на курорт. Социалистите в София имат друг поглед и път на развитие. Гласуваме за Партията по убеждение и предистория. Но предстои наказателен вот за евро изборите и червен картон за лелята в левия ъгъл!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове