Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 16:36 765 20

Паргов за проблемите в СОС: Липсата на далновидност, опит, визия, разбиране на процесите доведоха до тази ситуация

  • калоян паргов-
  • столична община-
  • проблеми-
  • опит-
  • визия-
  • липса-
  • ситуация

"Не се учудвам от ситуацията в Общината. Това е плод и на политическата наивност на тези, които спечелиха изборите", коментира бившият общински съветник

Паргов за проблемите в СОС: Липсата на далновидност, опит, визия, разбиране на процесите доведоха до тази ситуация  - 1
Снимка: БГНЕС

В този Общински съвет има изключително нови и млади лица, коментира за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Калоян Паргов, председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи, четири поредни мандата общински съветник.

"Младостта не е порок, всички говорим да дадем шанс на младите. Но се вижда, че младите не умеят и им е трудно да се ориентират в обстановката често пъти. Вследствие на което води до различни политически ситуации, грешки, пропуски, невъзможност да действат пълноценно институциите, в които са избрани, за да могат те да вършат работа в полза, в случая на софиянци, на града. Така че аз очаквах да има едно такова подмладяване като нови лица, като млади лица, и счетох, че моето място, моето време вече е изтекло в тази институция и пожелах успех на наследниците в този Общински съвет, говоря не само от БСП. Разбира се, аз съм готов да им помагам, стига те да искат съвети, да се интересуват от ситуации. Защото казусите, които се гледат в Общината, понякога водят своето начало назад във времето, преди 5-10-15-20, пък и 30 години. И тази история трябва да се познава, а за да я познаваш, трябва някой да ти я разкаже или да ти я подскаже. Така че не се учудвам от ситуацията в Общината. Това е плод и на политическата наивност на тези, които спечелиха изборите", коментира той.

Липсата на далновидност, опит, визия, разбиране на процесите доведе до тази ситуация, категоричен бе Калоян Паргов.

"Те сами са си виновни за тази ситуация. И трябва да помислят от тук нататък как ще продължат. Разбира се, това което виждам е, че те ще искат ревизия на това, което беше постигнато като решение. Само че, да не забравяме, че Общината изглежда този път много по-различно от предишни пъти и е част от националното, бих казал, става национален проблем. Можем да я оприличим като това, че е 20-ия регулатор", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наличието

    5 0 Отговор
    на вкарани подводници , предатели , провокатори и тем подобни същества безродни и подкупни са проблема , другарИНО !

    Коментиран от #8

  • 2 Маскаль

    4 2 Отговор
    Това е така, защото кметството се намира на улица МОСКОВСКА!
  • 3 София е минирана

    2 2 Отговор
    с кучески фекалии!
    Ганя не чисти!

    Коментиран от #7

  • 4 Иво

    3 0 Отговор
    ЕЙ ГО КРАДЕЦА С ЛАМПИТЕ ЗА 5 хил лв ОТДАВНА НЕ СЕ БЕШЕ ПОЯВЯВАЛ
  • 5 Къде е кмета Терзиев?

    3 1 Отговор
    Защо пред руските магазини Берьозка са сложени тонколони и дънят руски военни песни?

    Коментиран от #9

  • 6 Няма да плащам за градски транспорт

    3 1 Отговор
    Защо млади мъже украинци, показват на контрольорите от градският транспорт някакви бележки от Общината и казват, че са „бежанци“ и имат право да пътуват безплатно ???
  • 7 Ганя

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "София е минирана":

    Аз ако та хвана с тях ще та нахраня.
  • 8 Toранага

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наличието":

    Е, ти какво очакваш когато депутат или общински съветник изберат ли го и край няма смяна по никакъв начин.
    Напускал тои парията и ставал независим развийш ли !
    Ако напускаха и парламет и общ. съвет никой нямаше да смее да мръдне, а така ги купуват нон стоп.

    Коментиран от #19

  • 9 Пеню

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Къде е кмета Терзиев?":

    Украински са ве калмукк и собственика им е украинец. Вземи разпитай малко.
    Макар, че и да бяха руски кво значение има ?!

    Коментиран от #11

  • 10 оня с коня

    3 1 Отговор
    Паргов е обхванат от носталгия по времето когато бе Шеф на Столичната БСП,но ПОЗОРНО ИЗРИТАН от партията.Затова и напъва да дава съвети "АКО БЪДЕ ПРИЗОВАН" да помага,които Съвети са с Давност 5-10-15-20г и може да са с Изтекъл срок,но са били държани във Фризера и дълбоко замразени като 20год Месо внесено в БГ от Европа.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Майка ти в момента

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пеню":

    е при мене на гости.
  • 14 Глупости

    2 0 Отговор
    Корни ги избира по това, че й се мазнят и подкрепят, а те са там за да влезнат в политиката, да докопат далаверата, учат се от Биков.
  • 15 Никой

    2 0 Отговор
    В края на 18 век руската императрица Екатерина II , наричана още Велика ,замисля радикално прекрояване на евроазиатските граници на Русия и изработват така наречения " Гръцки проект ".Той предвижда завладяване на Балканите ,част от Мала Азия и възтановяване на Византийската империя , но с руски император начело - нейния внук Константин Павлович. Решила дебеланата да разшири руската империя на югозапад. Тази " Греченская монархия " както е наречена щяла да включва освен Цариград ,егейското и черноморско крайбрежие и териториите на Мизия, Тракия и Македония.В този проект за поробен народ се признава само гръцкия,за тях русите леят сълзи, тях щели да освобождават руските солдати. Българите изобщо не били споменати в този проект нито ни броели за християни , славяни,братя. Таксували ни отново като рая , придатък към земята, инвентар. Екатерина II смятала да се сменят само ездачите от гърба български ,вместо турците да ни яхат руснаци и гърци. По това време руските крепостни ,нарид съзземята ,кокошките, конете ,били лична собственост на господаря. Така мислели да остане и за раята.
  • 16 Мемфис

    1 0 Отговор
    По- добре млади и неопитни, от колкото дърти и КОРУМПИРАНИ! Младите ще се научат, но дъртите няма да се отучат! От както дойде царя на власт/ платен от руснаците/ и особено след банкянската мутра , нещата в България поеха в катастрофална насока, По модел на азиатската кочина.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Прав е

    2 0 Отговор
    Но Нинова предпочита послушковци, а и е далеч от мисълта за мандатност, не че няма качества
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол