Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 06:13 1 455 20

Васил Терзиев ще развива целогодишен туризъм на Витоша

  • васил терзиев-
  • кмет-
  • софия

В разговора с посланика на Австрия кметът на София е представил някои от основните приоритети за развитието на столицата

Васил Терзиев ще развива целогодишен туризъм на Витоша - 1
Снимка: БГНЕС

През последните две седмици се срещнах с посланиците на Австрия и Япония, съобщи в профила си във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. В разговора с посланика на Австрия той е представил някои от основните приоритети за развитието на столицата, а с посланика на Япония са разговаряли за възможността за инвестиции на японски компании, става ясно от публикацията, цитирана от novini.bg.

„За много от нас Виена е златният стандарт за развит град. Австрийската столица от години работи активно за подпомагане на процесите в града ни. Споделих с Андреа Икич-Бьом, посланик на Австрия, някои от основните ни приоритети за развитието на София", пише Васил Терзиев.Той посочва, че един от приоритетите е Витоша да се превърне в привлекателен център за целогодишен туризъм. Австрийският опит в тази област ще бъде изключително полезен, смята кметът на столицата.

Ще работим за по-ефективното използване на минералните води на София, посочва още Васил Терзиев. „Ще използваме модерните технологии и дигитални средства, за да взимаме решения, които се основават на данни, а не на субективни виждания", отбелязва той.

С посланика на Япония в България Хисаши Мичигами говорихме за сътрудничеството на института INSAIT с водещия научен институт РИКЕН в Япония, съобщава още Васил Терзиев. Той отбелязва, че двете организации вече работят по общи проекти за развитието на изкуствения интелект с някои от най-големите японски технологични компании.

„Като кмет ще направя възможното да отворим вратата за водещи японски компании, които искат да инвестират в София - градът ни има пълния потенциал за това. Смятам, че имаме общи интереси в областта на производството, мобилността, електрическите автомобили, управлението на отпадъците, умните градове", пише столичният кмет.

Той посочва, че негова амбиция е да създаде динамична икономика в София и по този начин да се подобри качеството на живот в града, което да се усети от всички софиянци. Опитът на държави като Австрия и Япония може да е много полезен, смята Васил Терзиев.

Кметът на София проведе среща с президента Румен Радев. Двамата са обсъдили модернизирането на София и развитието на града като съвременна европейска столица.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люлин

    29 4 Отговор
    Да се беше кандидатирал за лифтаджия или за директор на Черни връх тогава, а не за кмет.

    Коментиран от #10

  • 2 Дааа

    26 3 Отговор
    Ала-бала.... говорене, говорене...говорене. София яко се "уплътнява" с бетон, не можеш да мръднеш, но туризъм на байра ще развива
  • 3 Питам

    14 4 Отговор
    На Витоша, добре а на Пампоровец, кога ?
  • 4 ЖЕЛЮ

    24 3 Отговор
    Всичко друго оправи, та стигна до Витоша.
    Трудно му било. Някой да ги каза, че е лесно. Освен ТЕЗИ, дето ти взеха парите за поста.
  • 5 Не и върви на София

    27 0 Отговор
    Оф, не мога да го възприема това нещо за кмет и всичките брадясали geove с които комфортно се е обградил.
  • 6 Васко

    16 0 Отговор
    Дай първо, да изчакаме баровеца собственик на лифт Симеоново, да реши дали ще сменя дефектиралия редуктор
  • 7 РадеВ

    14 0 Отговор
    Васко ухото първо да вземе да се развие. Да изпрати ББонбонев да събира пръчки на Витоша.
  • 8 Фен

    14 1 Отговор
    Няма да ти дадат, да оправиш лифтовете. Прекалено си незначителен. Пък камо ли Австрийците! Те, мигрантите, не карат ски.
  • 9 Нещастие

    9 0 Отговор
    Вземи да оправиш дупките не Витоша да крадете и да тупате топката още в началото. Видя че не ставаш
  • 10 мдаа

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Люлин":

    А на вас ви трябва пожарникар или милиционер за кмет, в краен случай може и някой даскал по руски език. 😎
  • 11 681

    7 0 Отговор
    Уау. Първата земна космическа станция ще се строи в София. Излетеме у космоса, братя

    Коментиран от #12

  • 12 2024

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "681":

    Браво на атмосферното налягане, другари! Къде са македонските космонавти?🧑‍🚀🧑‍🚀
  • 13 Бамби

    7 0 Отговор
    Как?! Като затвори и последният лифт и построи кръчми ли?
  • 14 Баш софиянец

    8 0 Отговор
    Достатъчно е да се пуснат ВСИЧКИ лифтови съоръжения които пустеят от години.
  • 15 един

    1 4 Отговор
    Троловете/комунета/не спят,нищо не разбират но храчат!
  • 16 Лелел

    4 0 Отговор
    Чакай, бе, на Витоша има предостатъчно туристи. Хотели ли искаш да строиш?
  • 17 Кадир

    2 0 Отговор
    Борисе, къде си? Зависи ли нещо от теб? Беше се нагласил за цар на София, ама май нещо не е както трябва.
  • 18 0-тепляк

    1 1 Отговор
    Десарче, вземи оправи поне един от откритите лифтове, досъсипани от Сандъкова - загробницата на Столицита ни.
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Развитието на София, като световен балнеоложки център, може да става поетапно, с висока степен на етапна завършеност, което дава възможност за относително ниски годишни капиталови разходи. Разработването на съществуващите 44 минерални водоизточника може да се осъществи и без изготвянето на специална подробна обща програма. Достатъчно е за ремонтирането или изграждането на отделните обекти да се изготви индивидуален проект, който да е съобразен с характеристиките им: дебит, температура, здравен ефект. Същевременно е необходимо да се даде по-голяма тежест на спазването на нормативните документи от екологичен характер при различните други стопански дейности, всяка от която може да продължи своето паралелно развитие.
    Икономичските изгоди за града ще са многобройни и значителни, като не е за пренебрегване и социалния ефект...
    Като европейски транспортен възел, целогодишният транспорт на хора и товари от, и към София е бърз и лесен, което е допълнително благоприятно условие.
    Наличието на добре развита мрежа на централното топлоснабдяване ще осигури необходимата топла вода за хигиенните нужди и отоплението в балнеоложките центрове, без да се замърсява въздухът от локални котелни инсталации. Същевременно пък „Топлофикация София” ЕАД ще има един стабилен източник на доходи.
    Наличието в града на многобройни културни, спортни и търговски обекти ще осигурява приятното прекарване на времето свободно от лечебни процедури.
    Нужно е да се вземе в предвид , че балнео
  • 20 ник

    1 0 Отговор
    Май само рапортуват като комсомолци....и до там ...Е, точат лиги и за бюджета на София....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове