Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 08:36 1 712 54

Премиерът: Най-лесно може да се направи ротацията, като си сменим местата. Министрите ми не са пешки на никого (ВИДЕО)

  • николай денков-
  • министри-
  • пешки-
  • герб

"Не мисля, че е имало искри между нас с г-жа Мария Габриел. Напротив, ние обсъждаме варианти и ще продължим да обсъждаме, така че когато има крайно решение, то ще бъде чуто", заяви акад. Денков

Премиерът: Най-лесно може да се направи ротацията, като си сменим местата. Министрите ми не са пешки на никого (ВИДЕО) - 1
Снимка: Фейсбук

Премиерът акад. Николай Денков с отчет за работата на правителството за изминалите 8 месеца. Той отговаря на въпроси на живо на страницата на Министерски съвет във Фейсбук.

Относно бъдещата ротация, той заяви, че е имало малко повече драма вкарана, отколкото трябва да има. "Не мисля, че е имало искри между нас с г-жа Мария Габриел. Напротив, ние обсъждаме варианти и ще продължим да обсъждаме, така че когато има крайно решение, то ще бъде чуто", заяви премиерът, цитиран от novini.bg.

Най-лесно може да се направи ротацията, като си сменим местата, коментира премиерът.
Според него тонът от последните дни, в който е било казано, че това не може да бъде ябълка на раздора, която да счупи правителството, е правилният тон. "Търсим решение", категоричен е Денков.

"Министрите не са на една или друга партия. Те са хора, които са избрани, след като са получили одобрението и на двете страни от партийните лидери. Сега пак ще са с одобрение на двамата премиери. Те трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Нищо не се опитваме да вземем на ГЕРБ.

Министрите ми със сигурност не са пешки на никого", каза премиерът.
Той добави, че е редно министрите да са експерти, които имат собствено мнение и могат да го отстояват. "Това придава сила на този Министерски съвет", каза акад. Денков.

Във връзка с мигрантите и Дъблинското споразумение, премиерът заяви, че миналата седмица е отговарял на въпроси по тази тема в парламента и опозицията се опитва да плаши хората.

Относно въпроса има ли напредък за влизането ни в Шенген и по суша, той обясни, че в момента с Австрия по тази тема не се водят преговори, коментира се обаче в ЕК бъдещето на страната ни. Денков напомни, че България има подкрепа на всички останали страни иначе и външната ни граница е изключително добре пазена в момента.

По отношение на влизането на България в Еврозоната, премиерът категорично заяви, че страната ни е отличник по 3 от 4-те показателя, които имат значение - фиксирания курс на лева към еврото, външния дълг, който е един от най-ниските в еврозоната и дефицита. "Единственият показател, по който имаме проблем, е инфлацията. Това е свързано най-вече с външни причини. Инфлацията при нас е една от най-ниските, но в еврозоната е по-ниска и ние се сравняваме с тях. Инфлацията при нас спада бързо и ни трябва малко повече време", посочи той.

За смяната на шефовете в регулаторните органи на България, Денков обясни, че все още правилата не са ясни, но дискусиите по темата са ускорени. "КЗК, КЗП, Комисиите, свързани с радиочестотите - те имат огромна власт върху бизнеса и живота на хората, ако действат правилно", каза премиерът. Той коментира и вдигането на таксите на мобилните оператори. По думите му срещи на министри с шефовете им е имало и на тях е било обяснено, че не е било редно да е имало вдигане на такси.

Заради вълната от оставки вчера в Софийска градска прокуратура акад. Николай Денков заяви, че се надява, че това е знак за разплитане на зависимости. Коментарът му бе направен след въпрос за убийството на Нотариуса. "Надявам се правосъдната система да успее", заяви той.
Във връзка с това кога се очаква строителството на новия блок на АЕЦ "Козлодуй", премиерът Денков обясни, че сега предстои да има оценка какво ще струва това на страната ни, но успокои, че до средата на 2025 година това няма да се случи.

Относно образованието в България, той напомни, че то няма как образованието да се подобри, без да се промени.

За пробите за алкохол и наркотици, акад. Денков коментира, че първо, след новата бройка апаратура, ще се пускат новите проби и после постепенно ще се изчистват старите. С предимство ще са тези, които са свързани с тежки нарушения. "Чакаме още четири машини, процесът ще се отпуши, така че малко повече търпение", обеща той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    62 11 Отговор
    Денков е лъжец и предател.На летището идват самолети от цяла Европа с оковани убийци и изнасилвачи
  • 2 честен ционист

    62 7 Отговор
    Този вярва ли на брътвежите си? Баце ви е напазарувал всичките, да оперете пешкира.
  • 3 Име

    32 2 Отговор
    Произведете ги поне в Доценти!
  • 4 горски

    36 1 Отговор
    Котаракът с чизми ще реши задачата ....
  • 5 азз

    51 5 Отговор
    премиера Плъх.....след плювко по отвратителен "прИмиер" няма....
  • 6 рашо дамаджанов

    46 5 Отговор
    Плъхчо ..... много голяма работа стана ... ама рано или късно народната любов ще те стигне и ще се криеш в мишата си дупчица

    Коментиран от #7

  • 7 То па...

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "рашо дамаджанов":

    ... едни министри!!! То па една държава!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Краварска медия

    50 1 Отговор
    Лъжливи, крадливи, глупави мишоци, не сте пешки, слуги сте
  • 9 Министрите

    39 2 Отговор
    Ти не за никъв чеп не стават.. Оставката давай и се махай ,че мястото ти става тясно тук ....мишко..
  • 10 ЛегнаЛангеЛ

    37 1 Отговор
    Нали никой НОРМАЛЕН човек не вярва , че всичко се решава само и единствено от Габриел и Денков ? А Бойко ТИКВАТА , Киро и Асен - перачите и Шопара Делян си стоят отстрани и хич не им пука Кой , Какво , Кога , Къде и Как ?
  • 11 ЕДНА

    30 1 Отговор
    ....НАСАПУНИСАНА ......МЙшКА...........
  • 12 Кога стана дървобивник

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "То па...":

    кога започна да разбира и от шах премиера? Пешките са важни фигури в играта и в България, често стават я царица я топ, офицер, даже и конче.
  • 13 има някаква грешка ,

    24 1 Отговор
    но ще се оправят . Политиците виновни за убииствата на Петров и Божанов , трябва да бъдат разкрити . Това го няма ни в Гърция ни в Турска . Как се управлява такава клика . Десни и капиталисти , а толкова убииства . Едва ли всички са на лична основа . Никой не е очаквал . Завземането на бизнеси и рекета е лошо нещо . А парипотока не се следи .
  • 14 ВИЖДА СЕ

    34 2 Отговор
    Мислех си, че няма по голям ид.. Иот от пастир ката, но този го удари в земята.
  • 15 Лошо е да кълнеш и проклинаш

    30 1 Отговор
    Но целият народ вече е убеден че по лошо от цялата БГ политическа класа няма,рано или късно всеки от вас ще усети лошата енергия на хората.
  • 16 Веднага

    28 1 Отговор
    скрийте шушумигата !
  • 17 Мнение

    31 2 Отговор
    Този подписа България да приема нежеланите от ЕС, неинтегриращи се ислямисти, които убиват, изнасилват и грабят в градовете на Западна Европа. В Австрия са предоволни как са накарали България да подпише споразумение, без ограничение на "бежанците", които ще ни върнат. И това няма да са лекари, работници или други, които честно си изкарват хляба, а най-голямата измет, извършваща ежедневно престъпления. Ще мечтаем за днешна България, в която поне има някаква сигурност. За година-две ще ни превърнат в гетото на ЕС и след 20.00 часа всичко живо ще се крие по домовете, понеже на улиците ще е страшно.
  • 18 Този

    24 1 Отговор
    ЖалъкНещастник от снимката, защо не приключи сам житейския ди път?! Повръща ми се от това ПП-ДБпедалскоНедоразумение.
  • 19 Двуок ЦИКЛОП

    18 2 Отговор
    Докато този си играе на Премиер , Делян и Бойко са се прегърнали като първи авери и доволно потриват ръце , пресмятат ползите и се обличат в новоизпраните от Киро и Асен дрехи !
  • 20 ТИР

    15 0 Отговор
    Между Денков и Габриелова няма как да прехвърчат искри,
    те просто са едни говорители,,върнат ли се (гъбарите) всичко се нормализира,,,
  • 21 Вокс попули

    20 1 Отговор
    Министрите ти са фани единия удари другия, всички са за смяна! Тотален провал сте. Затова - пълна ротация и после избори.
  • 22 нннн

    18 1 Отговор
    Ама ти и Габриел сте едни и същи! Ти сложи пола, тя - панталон, и ротацията е готова. Какво я мислите?
  • 23 Не на

    20 2 Отговор
    Шенген, Не на еврозоната. Референдум! Не на борса ток, не на борса газ. Не на ГМО без етикети. Не на гавра с Конституция. Не на ядене на буболечки в храните. Не на подаряване на реактори Белене. Не на складиране в България обработено ядрено гориво. Запазване на кеш и лев. Не на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС. Не на неинтегрирали се имигранти. ОСТАВКА!
  • 24 В име на ВИМЕ

    18 0 Отговор
    Дали Бойко не го е наричал с цветистото - Прост Академичен К-р ? И кога ще излезе този запис ? Трябва ли да чакаме пустата Мата Хари пак да се появи отнякъде с компрометиращите СНИМКИ и ЗАПИСИ на ПРОСТАКА от Банкя ? Или той вече внимава какво и пред кого говори ?

    Коментиран от #32

  • 25 Това било значи "академик"!

    17 1 Отговор
    По-просто и нахално същество едва ли сме виждали в Бг!

    Коментиран от #27

  • 26 ЛаТераЛен ТУУЛ

    16 0 Отговор
    Народът е много точен като сравнява Денков и Габриел с героите от ТВ - жабока Кърмит и Гаргамел ! Чудесно попадение ! Нали ?
  • 27 И безсрамно

    21 1 Отговор

    До коментар #25 от "Това било значи "академик"!":

    По-безсрамно от това същество няма! Много уродливо безсрамно
  • 28 ........

    14 1 Отговор
    Какво значение има кой какъв пост ще заеме като и без това ще плямпате каквото ви кажат от посолствоТО?Само където играете театър.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Петер Брьогел

    15 2 Отговор
    За съжаление зад рамото и на този АкадеМИК Кольо и на тази Чапла-Жираф Мима , наднича НАГЛАТА и ЛИЦЕМЕРНА мутра на Борисов !
  • 31 Опааа

    14 1 Отговор
    Тоя парцал веднага в Белене и минимум 10г.каторга!
  • 32 Цар Плъх

    13 1 Отговор

    До коментар #24 от "В име на ВИМЕ":

    По скоро го нарича: "Проста академична пу..."
  • 33 Ровя в явоР

    10 1 Отговор
    А бе , Денков , а ма , Габриел , я се отдръпнете и дайте цялата власт в ръцете и в оная работа на Бойко и Делян , че да се кротнат малко ! Че ни продъниха очите и ушите от тъпанчене по медиите да ни обясняват всичко ! Аман от тях ! Тулупите и шопарите ли са пак на мода и предна линия !? Не им ли писна ? Щото на нас - много !
  • 34 Фройд

    18 1 Отговор
    Този не го искат в селото , той за попадията пита ?!

    Кво стана ма скумрио ? Нали нямаше да приемаме талибани ?!
  • 35 Плъх, иди си с мир

    19 1 Отговор
    Незабавни нови избори
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Оня с коня

    10 0 Отговор
    Тоя ако го сгащи някъде народната любов, без охрана. Ще се обичат и обичат, ще падне едно любене ...
  • 38 Карлсон от покрива

    16 0 Отговор
    Вчера Денков се беше снимал между външните министри на Великобритания и България Камерън и Габриел. Приличаше на щастлив събирач на автографи!

    Коментиран от #42

  • 39 Чорбаджи Хаджи ДенкоФФ

    6 0 Отговор
    От островая долетя сФодника да си строява кирките!
    Каква безлична муцунка от снимката, па била тя и академична сорос муцунка!
  • 40 Уса

    4 0 Отговор
    Най продажните пешки в историята на България дори не приличат на пешки.Една скумрия от ембазито им дърпа конците
  • 41 Чиба!

    9 1 Отговор
    Министрите ми!! Сапунени мехури като тебе, нищо имащо значение.

    Коментиран от #47

  • 42 Пази Боже от прости хора

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Карлсон от покрива":

    Спомнете си посещението на Макарон във Варна от Бойко и селфи момата Катето - външен играч на територията ни.
    Тя беше супер 100% активна селфаджийка.

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 мрън мрън

    10 0 Отговор
    Охлюва ще се скъса от мрънкане, искал да заеме мястото на "жокера".

    Коментиран от #46

  • 45 Егаз ти и

    6 1 Отговор
    Лудото опеле
    Там, където то ти е мястото, замяна няма!
    Не искаме ротация, а камшикпогъзация!
  • 46 Не, бе

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "мрън мрън":

    На жирафа!
  • 47 Какви твои

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Чиба!":

    Министри, бе ПинокиЬУ! Ти си техен, лъжецо! Колкото повече лъжеш, толкова повече ти расте носа- прочети приказката, неграмотнико! До сега 5- ма от НСО те охраняваха, от днес още един, да ти носи цифуня, да не се спънеш в него!
  • 48 333

    5 0 Отговор
    Какво разбираш от външна политика?Много ти хареса , но не ставаш!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Веселяка

    0 1 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам за Волен или Лупи само за майтапа 🤪
  • 51 Слуга на дявола

    3 0 Отговор
    един път облажиш ли се от властта това е за винаги после се мислиш за БОГ такива са всичките 240 търтея и кръвопиици
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 хммм

    1 0 Отговор
    Абсолютно! Сменете си местата, а ти можеш да вземеш и земеделското министерство като добавка. Габриел не е по-голяма от тебе.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол