Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 21:30 2 478 23

Защо и каква е координираната атака на Станишев и сие срещу Нинова и БСП?!

  • бсп-
  • нинова-
  • станишев-
  • атака

И БСП да започне работа всред гражданите

Какво се случи:

От края на миналата седмица и цялата тази седмица са налице публикации на настоящи и бивши високо поставени кадри на БСП, които остро , грубо и необосновано критикуват Нинова и БСП . Това съвпадение на тази масирана критика не може да е случайно и явно има координирана атака срещу ръководството Партията , като фронтменът на тази атака този път се оказа Станишев. Това коментира д-р Събина Петканска .

Навярно много членове и симпатизанти и други като мен си задават точно този въпрос . Може ли да си член на БСП , от БСП да си евродепутат два мандата , и да не си спрял да критикуваш БСП и ръководството и . И не само това - да организираш и всички евродепутати на БСП да работят против партията .

Същият е и случаят с явните нарушения и предателство на петнадесет годишна политика на БСП за борба срещу модела ГЕРБ от общинските съветници на София .

Защо Станишев и сие атакуват БСП и Нинова :

Това поведение на Станишев и координираната атака от някакъв център, най- вече от бивши авторитети на БСП- като Станишев , Таков , младежкото БСП , Михаил Миков и представители на Левицата, срещу Нинова и ръководството на партията , неминуемо поставя въпроса какво се цели с тази координирана атака и защо е сега !

Отговора се съдържа в предстоящите събития на политическата арена в България , Европа и БСП .

И най- вече предстоящите избори за евродепутати на пролет , евентуалните парламентарни избори ,ако сглобката се разглоби ,а след това през есента и предстоящия конгрес на БСП, на който трябва да се избере и председател на Партията.

Навярно координираната атака срещу Нинова и ръководството е да се всее смут и несигурност всред ръководството и самата Нинова , както и всред структурите на БСП,които на някои места пострадаха и организационно на изминалите местни избори от Левицата и кадрите на президента . Като резултат-БСП да се представи зле на предстоящите европейски избори , ако има и на парламентарните и на Конгреса да се избере нов председател . Вероятно и да се повлияе на самата Нинова да се откаже да се кандидатира за нов мандат за председател .

Защо Станишев и сие не са прави с критиките си :

Първата основна критика е ,че БСП и Нинова не приемат безрезервно програмата и решенията на ПЕС по въпроси като джендърите , мигрантите , зелената сделка и други . Тема, която е много сложна и няма еднозначен отговор . Или поне не може да се приемат за правилни решенията на Европейските и американските левичари за налагане на джендър идеологията ,с която се изкривяват основни общочовешки ценности , за безконтролното отваряне на границите на Европа за чужденци, които започват да променят културния и християнски облик на Европа , за различните зелени политики ,които правят Европа неконкурентоспособна спрямо САЩ , Китай , Индия ,Русия и като цяло с останалия свят.

Най- вероятно изкривените левичарски идеологии приети от много леви Европейски партии , сблъсквайки се с реалността , като войната в Украйна и замяната на еднополюсния свят с многополюсен , ще се откажат от досегашните си нелогични политики и идеологии .

И ще се окаже дългосрочно, че вижданията и политиката на БСП водена от Нинова са стратегически по -правилни и полезни не само за България но и за Европейския Съюз.

Втората основна критика на Станишев към БСП и Нинова е -защо Нинова не прави компромиси и не обединява всички леви формации като АБВ , Движение 21 , Изправи се БГ , Левица и т.н. Партии, които произлизат от БСП и се наричат леви, но които имат вече много различна идеология , програми и виждания, различни от тези на БСП за мястото на България в ЕС и света .

Това беше неговата основна грешка, когато Станишев беше Председател ,която нанесе непоправими вреди и щети на БСП от които БСП още не може да се оправи и до сега .А именно-

БСП да влиза в безпринципни и многобройни коалиции с партии

не само с различни идеологии и програми , но и състоящи се само от техните ръководства или от един файтон хора . БСП да осигурява на ръководителите на тези партии избираеми места в кандидат депутатските и за общински съветници листи, за сметка на изявени свои авторитетни дейци . Практика, която продължи много години , която демотивира структурите и кадрите на БСП , отблъсна много инициативни членове на БСП от партиен живот , направи членството в БСП безсмислено, защото на избираеми места започнаха да се появяват личности чужди на Партията . Често започнаха да се появяват лица, лично близки до определени влиятелни общински и областни ръководители на БСП и заобикаляйки партийните правила , чрез коалиционни партньорство , да заемат избираеми места .

Питам се Станишев не вижда ли пагубното отражение на тази негова политика за БСП , и резултатите при ДПС и ГЕРБ например, които имат точно обратната програмна , организационна , коалиционна и кадрова политика,а от там и политически резултати .

Станишев не е прав и по третия въпрос, по който критикува Нинова . Защо БСП и Нинова оттеглили доверието си към Общинските съветници на София . Същите ,които пренебрегнаха не само решенията на Националния съвет на БСП, но и политиката водена от 15 години на БСП за борба със статуквото ,наложено от ГЕРБ . Станишев не е ли на ясно ,че всяка партия е длъжна да има идеология , програма , цели и партийните функционери и членове да се съобразяват с тях , да не ги нарушават и да ги спазват . Не разбира ли ,че с позицията си на критикуване на БСП и Нинова и защита на нарушителите , той допринася за разкол в БСП и за бъдещ слаб обществен авторитет !

Как би трябвало да реагира БСП на тези критики:

Според мен БСП трябва да не се съобразява с организираните критики на Станишев и сие разбирайки ,че целта им е да се представи БСП зле на предстоящите европейски избори и това да помогне за овладяване на Партията от Левицата или Трети март .

БСП трябва да актуализира идеологията , програмата и вижданията си за членството на България в ЕС , за Шенген и да започне нейното разясняване на българското общество възможно най -рано . С цел посланията за виждането на европейското развитие на България да стигнат до възможно най- много хора , включително и до негласувалите до сега ,с целта тези граждани да бъдат привлечени от идеологията , програмата и целите на Партията и да гласуват за БСП .

БСП би трябвало да използва предстоящите избори за европейски парламент и да обнови структурата си като на всички ключови места като областни и общински председатели се изберат авторитетни сред обществото личности, които приемат идеологията , програмата и целите на БСП и ясно разбират разликата с Левицата , Трети март , Движение 21 и т. н и се разграничават от тях . Като се предлага на всички досегашни членове на тези леви парти и ако имат желание да се присъединяват към БСП .

И БСП да започне работа всред гражданите като представя идеологията , програмата и целите си от които да се разбира ,че представителите и ще работят за обществото и Българя , за търсене и спечелване на общественото доверие и добро представяне на предстоящите избори за Европарламент .

Д-р Събина Петканска

Сливен

15.02.2024 г .


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшар

    20 11 Отговор
    Ако нинова не се оттегли до 2г бсп няма да съществув

    Коментиран от #11, #15

  • 2 Мхм

    23 1 Отговор
    Стани Шеф беше министър-председател в коалиционно потрошителско правителство, заедно с ндсв и дпс. Тоест сега е горе-долу гербераст и депесар...
  • 3 Танас

    16 4 Отговор
    Станишев огладня и също иска лично решава демографския проблем (съотв. му трябват му повече раждачки, така през 45г семейният им приятел Жуков e решил дем. проблем на СССР - Я буду ..., а тетки будут рожать)
  • 4 А50

    14 8 Отговор
    Освен тясното обкръжение на Нинова никой друг не я подкрепа
  • 5 Мда

    23 2 Отговор
    Станишев ще е аут от дебелата евро (€) хранилка съвсем скоро като евров(€) депутат, затова ляля. Меглена кунева, която разруши ядрената енергетика в България пак кандидатсва за шестгодино евро (€) захранване като комисар по човешките права, ама не и върза. Дотук бяха и двамата продажници...
  • 6 Стареца

    26 3 Отговор
    От ръководството на Снанишев започна упадъка на БСП. Той с прегръдката с Доган въведе унищожителния плосък данък за бедните хора. Той не въведе социална политика. Напротив! Първанов, Николай Добрев и Станишев да първите гробокопачи на БСП. Сега вече копае и под дъното. Не го е срам!.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аз съм едно лъснало теме

    13 1 Отговор
    и съм свикнал да ям със сребърна лъжичка, макар да си зная ограничените възможности в ума. И сега съм срещу НИНОВА, но ТОЛКОВА години не измислих НИТО в КАКВО точно да я упрекна, нито какво РЕШЕНИЕ да предложа. Ние, нейните врагове, се мразим помежду си и сме разединени, а и няма подходящ между нас да я замени. Ама карай, лаф да става - злобата и завистта са неизкореними.
  • 9 Да бе

    13 2 Отговор
    Синче на комунисти с намазана филия от малък. Пише всичко за него в нета. Продаде заедно с Пръмова (Кунева) България на Франция, закривайки ядрените ни реактори. И сега внасяме скъп ФРЕНСКИ ток, факт...
  • 10 Баба Кина

    6 6 Отговор
    Кой го е писал туй!? То, БСП не е Нинова от много време. Партия с традиции в политически живот над 100 години няма как да се съобразява с краварката от Мизия и подопечните й служители. Кутията е празна, изпразнена от съдържание. Няма енергия, само кръгова отбрана и оправдания. Никой не ще да е от губещата страна!

    Коментиран от #17

  • 11 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Яшар":

    Ами къв ти е проблема тогава? Що ревете срещу Нинова, а не се кефите, че е начело на БСП. Няма логика.
  • 12 Не те искаме

    8 0 Отговор
    Съселът станишко тръгнал да критикува Абе нещастник такъв, трябва ли да ти припомняме за трийната йиалиция, за целувките с Местанбю на Орлов мост. Педеруго келява, скрйи се някъде.
  • 13 ДБил

    4 0 Отговор
    Щото серкоГей няма да е в ЕП....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 трябва да остане

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Яшар":

    Само тя може да направи партията по-привлекателна сред по-младите избиратели.
  • 16 ДБил

    3 0 Отговор
    Надпис на роклята на Нинова:
    Ако четете това-СирГей е изпаднал от листите за ЕП и да си ходи в Крайна, където и патрон не съм пратила....Абе хвани едната па ...другата.
  • 17 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Баба Кина":

    Бабо Кине, традициите не са това, което бяха.
  • 18 Айде

    2 2 Отговор
    Аман от закостенели мозъци в БСП! И Петканска също! Тази вредна за България ОПГ трябва да изчезне!
  • 19 Артилерист

    1 0 Отговор
    Станишев е пример за уреден син на баща си. Той става единствено да се снишава. В него няма грам решителност да застане мъжки срещу проблемите. Нинова беше компромисно избрана между боричкащите се партийното председателство. Тя обаче умело разчисти конкуренцията, негласно се колаборира и с шайката и с Подмяната-с кои не е била в правителството-стана удобна "опозиция", позволено й е да си говори-но никога срещу американците-защото от това нищо не произтича, огради се с удобни подмавачи и ласкатели. Съжалявам да го кажа, но някога революционната и бойка Партия сега е навряна на кучето под опашката, нищо не зависи и никой не се съобразява с нея. Нужни са кардинални промени, но при сегашното положение нищо чудно Нинова наесен отново да бъде "пожелана" от "цялата" Партия...
  • 20 партия на ликвидаторите

    1 1 Отговор
    За съжаление моралът в тази партия е на последно място. Най важното за тази партия да осигури няколко топли места в за ръководството и, в Булгарския парламент и парламента на Европа! Бай Ганьовския манталитет и овчето преклонение пред чуждото са новите символи!
  • 21 ТАКА И СЕ ПАДА НА НИНОВА , КАТО НЕ

    3 0 Отговор
    ИЗГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ТОЯ ГНУСЕН ОБРАТЕНЯК И УКРАИНЕЦ ОТ БЪЛГАРИЯ И БСП !
  • 22 ЯКО СЕ Е СБАБИЧОСАЛ ТОЯ

    5 0 Отговор
    СЪРГЕЙ .............. ЩО НЕ Е В УКРАЙНА ТОЯ БОКЛУК , ДА ГО ОСВИТКАТ НАШТЕ !
  • 23 Читател

    1 0 Отговор
    Колкото повече викат срещу Нинова, значи тя е на прав път.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове