Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 06:38 5 193 33

Адмирал Емил Ефтимов: Искаме нашите военнослужещи да имат съвременни условия за обучение и подготовка

  • генерал ефтимов-
  • отбрана-
  • военни

Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за сигурността на страната, заяви началникът на отбраната

Адмирал Емил Ефтимов: Искаме нашите военнослужещи да имат съвременни условия за обучение и подготовка - 1
Снимка: МО

„Инвестициите във военната ни инфраструктура са от първостепенна важност за сигурността и отбраната на страната. Искаме нашите военнослужещи да имат съвременни условия за обучение и подготовка. С проекта за развитие и подобряване на инфраструктурата на Кабиле за първи път от десетилетия у нас се инвестира в казармен район“.

Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов по време на срещите си с кмета на Община Ямбол Валентин Ревански и с областния управител на област Ямбол Биляна Кавалджиева, както и с личния състав от формированията във военен район Кабиле, съобщиха от военното министерство.

В разговорите адмирал Ефтимов изрази разбиране за това, че въпросът основателно вълнува хората, в чиито райони се планира да бъдат разположени такъв тип военни съоръжения.

Началникът на отбраната припомни, че войсковият район в Кабиле е избран за създаването на инфраструктура, предназначена за Българската армия, която да бъде ползвана и от Многонационалната бойна група на НАТО на наша територия с рамкова държава Италия, заради близостта му до летище, пристанище и полигон „Ново село“, както и заради съществуващата железопътна и пътна инфраструктура. Началникът на отбраната бе категоричен, че освен повече сигурност и надеждна отбрана, съюзните формирования у нас ще донесат и икономически ползи за страната и за конкретния район, като биха подпомогнали местния бизнес в различни области – строителство и поддръжка, осигуряване на комунално-битови услуги, снабдяване със стоки и др.

Адмирал Ефтимов заяви, че в настоящата коренно променена среда на сигурност в Европа, която ни изправя пред нови рискове и заплахи, инвестициите в изграждането на адекватни отбранителни способности на българските Въоръжени сили имат ключова роля. Той посочи, че целта на бойните групи, разположени в страните от Източния фланг на НАТО, е да възпрат потенциален агресор. Като фланг на Алианса, у нас процесите могат да настъпят много по-бързо, отколкото във вътрешността на европейската система за сигурност, затова трябва да сме способни да реагираме адекватно и изпреварващо, за да не се развие кризата и да дадем възможност да се вземе колективно решение.

Адмирал Ефтимов се срещна с командването и личния състав на формированията във военен район Кабиле, където се запозна с предизвикателствата, пред които са изправени военнослужещите. Той изрази удовлетворение от срещата и им благодари за достойния им труд и за тяхната откровеност при поставянето на важни за военния район въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тагаренко

    7 10 Отговор
    Да спрем агресора !

    Коментиран от #3

  • 2 12343211

    4 0 Отговор
    Нормално е да иска.
  • 3 Иванов

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тагаренко":

    Ефтимка кажи кога ще уволните воените пенсионери от армията тези тунеядци на пенсия. И заплата
  • 4 Българин

    27 4 Отговор
    Не може адмирале! В нато сме, а в нато ни държат, за да разтурят българската армия и да ни затрупат със стара краварска дефектна военна техника за милиарди!
    Все пак сме колония!
  • 5 Черната перла

    15 1 Отговор
    Войната в Украйна, респективно в Черно море, започна преди около десет години с анексирането на Крим. Страховитият военен флот на тикволандия е позакъснял малко с обновяването и инвестициите. Поне екементарна брегова охрана да бяха организирали, ама и такава няма.

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тоз академик демек адмирал

    14 2 Отговор
    не е ли за пенсия вече ? искал !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хммм

    18 2 Отговор
    Е нали инвестирахме няколко милиарда в 50 годишни самолети, ама нещо мяза на дългосрочна инвестиция. Сега и в бронетранспортьори инвестираме май...
  • 10 Селянин

    22 3 Отговор
    Масата от нашата армия са некадърни, нископлатени общаци, които чакат да стане 4:59 за да запалят колата към дома. Работя до едно поделение. В 17:00 е задръстване, а иначе се вижда, че цял ден се чудят къде да скатаят в поделението. В момента в който стане напечено и ще хвърлят оставките. Това не е армиям, а някаква пародия.
  • 11 Механик

    22 1 Отговор
    АДМИРАЛ?
    Това вероятно е единствения в света адмирал, който няма флота. Хахахахахха!

    Коментиран от #12

  • 12 Перо

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Не! Има една лодка четвърта ръка и на нея се падат десетки адмирали, вицеадмирали, капитани 1-ви ранг и т.н. Цяло военноморско училище, щаб и техническо обслужване!
  • 13 Лудия

    16 1 Отговор
    А бойци ще направите ли? Че от към млади кадри е кът системата. Ако се махнат пенсионерите,толупите по 130кг. и чантаджиите от армията ще останат 2-3000 човека що годе годни за служба. Това ли е Българската натовска армия ?
  • 14 Ти пък...?!

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Черната перла":

    Нямали сме елементарна брегова охрана...!
    Да,така е!
    НО!
    Я виж какъв наперен Адмирал си имаме...!
    Бас хващам,че и той,като Тагарев е с ЦавеЦко военно образование ,ама сега е верен ЕвроАтлантик...!
    Навеждат се хората,според обстановката...няма лошо...

    Коментиран от #22

  • 15 Гай Турий

    10 2 Отговор
    Тоя командващ тулуп от снимката може ли да пробяга 100 метра и да си спомни името? Ама каква армия имаме?! Що за подигравка - свинска мас и лой плюс джуки и силикон за гарнитура. И все за големи заплати говорят. Търкалят джипки за пици дюнери.
  • 16 Боруна Лом

    3 0 Отговор
    ,,,,,СУПЕР,,,,,! ВСИЧКИ ВЪНШНИ ТУК ДА СИ ТЕСТВАТ БОЕПРИПАСИТЕ! А ВИЕ ТАМ ЯЖТЕ ПОСЛЕ МАРУЛИ И КРАСТАВИЦИ!
  • 17 Путин

    10 3 Отговор
    Адмирале. Ти. За. Колко. Се. Продаде. Къде. Завърши. Генерал. Шабла. Академия. Едно. Що. Трябва. .да. разбереш. Ти. И. Тагарев. Нито. Един. Нормален. Българин. Няма. Да. Вдигне. Оръжие. Срешу. Братска. Русия. Като. Искате. Воина. Пратете. Вашите. Деца. На. Фронта. И. Целия. Си. Джинс

    Коментиран от #21

  • 18 Путин

    10 3 Отговор
    Русия. Никога. Няма. Да. Нападне. България. Това. Са. Приказки. На. Човек. Със. Болен. Мозък. Наречен. Тагарев. И. Ебаната. Евро. Атлантическа. Върхушка. Един. Ден. Господ. Ше. Ги. Накаже

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пак съм аз

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Путин":

    Ако вярваме на такива, с африкански правопис, като теб, то утре пРоссия ще се казва МАЙКА ТЕРЕЗА !
  • 21 Болярин

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Путин":

    Отвсякъде ти личи, че си "Путин" - умничкият и грамотен руски ... безаналогов вундеркинд !
  • 22 !!!???!!!

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ти пък...?!":

    За какво ни е обучение и подготовка ? Никой няма да посмее да ни нападне ! Само като видят враговете ни сърмената униформа и пагоните на адмирала ще си помислят, че и оръжието ни е последен писък на военната мощ !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Професионалист

    9 0 Отговор
    Ние нямаме флота,но армията ни я командва адмирал,че му продължиха и мандата...нерде Ямбол,нерде Стамбул.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Безпартиен

    0 0 Отговор
    Там всичките сте за бай СТАВРИ! На последния отдясно КО, ЦИЦИ ЛИ ША МУ РАСТЪТ!
  • 28 Безпартиен

    0 0 Отговор
    АДМИРАЛ на канонерки, като арми ята ни! Смея са, като го слушам и тъй като НЯКОГА бях под пагон, не го слушам! Във Варшава бяхме най зле въоръжени, а тук сме още по ЗЛЕ? Къде сме, че не моа са сетя?
  • 29 Радослав

    1 0 Отговор
    До кога ще позволяват на военни пенсионери да остават след пенсия на държ .работа .Пенсиониране рано,,получили всички бонуси и отново на службица .Като са толкова работливи и не им достигат "ниските пенсии"да гледат картофи и разберат как се изкарва лев.Военнослужещите в Кабиле?-как покриват нормите по физ.подготовка с толкова силикон и килограми -военна тайна
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пиян моряк

    0 0 Отговор
    Тази пиянка със селския мякащ диалект е бил началник на отбраната. Промяна? Каква промяна с тоя пенсионер на 63 години. Армията е за младите, но годни за военна служба (не тюфлеци и жени-мутанти). А уж морските бяха по по най
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове