Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 18:52 1 341 8

Контрера: С поведението си в Общинския съвет ПП-ДБ-СС изпаднаха в изолация

  • карлос контрера-
  • сос-
  • пп-дб

"Писъците, които се носят от ПП, се дължат на това, че те искаха да вземат петте ключови комисии", заяви общинският съветник от ВМРО

Контрера: С поведението си в Общинския съвет ПП-ДБ-СС изпаднаха в изолация - 1

"Ново мнозинство няма. Ако говорим за съставите на постоянните комисии в СОС - те отразяват резултата от консултациите, проведени на 8 февруари. Моят доклад с предложения за състав на комисиите, представлява една форма на баланс, която позволява на една голяма част от общинските съветници пряко да участват в работата на Общинския съвет. И нищо повече. Писъците, които се носят от ПП, се дължат на това, че те искаха да вземат петте ключови комисии и да изолират една част от групите и от общинските съветници – вероятно с идеята да си правят някаква „сглобка”. На този етап за това, като гледам средата на Общинския съвет – няма почва. Защото със своето поведение, докато течаха разговорите за председател, а след това и за комисии, те се докараха дотам, че изпаднаха в изолация. На кмета Терзиев ще му бъде изключително трудно да управлява в ситуация, в която няма диалог. А той беше взривен основно заради „заслугите” на председателя на тяхната група г-н Бонев”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в отговор на въпроса има ли ново управляващо мнозинство в СОС или ще има плаващи, тематични мнозинства, които ще прокарват решенията в Столичната община.

По думите му още от първия ден на работата на СОС той е бил категоричен, че ВМРО няма "претенции за председателско място на някоя комисия, защото, когато си сам - не е редно да се нагърбваш с тази задача". "Това дали аз съм председател или не, няма никакво значение. Между другото и "Синя София" си направиха отвод от председателските места. И всъщност това беше един от аргументите, че помогнахме пак на разговорите, защото нямахме претенции", категоричен е Контрера.

Общинският съветник от ВМРО коментира и въпроса има ли разцепление в групата на ПП-ДБ-СС в СОС. "Със сигурност при тях има вътрешни противоречия. И то тежки. Според мен това пак се дължи на настояването на господин Бонев да се кара по силовашкия начин. Видяхме какви са резултатите от това. Тяхната група изпадна в изолация. Аз не мисля, че те трябваше и на първото заседание да си правят всички от тези отводи. В крайна сметка като представителство в състава на комисиите те имат най-много съветници", подчерта той.

И обясни, че броят на членовете в комисиите е увеличен, но "и без повишението им съотношението било същото". "Тоест, по никакъв начин ПП-ДБ-СС не са ощетени. Второ, за увеличаването на бройките в определени комисии - това беше постигнато с консенсус на разговорите. Аз не съм го предлагал. За Комисията по транспорт си мисля, че "Спаси София" го предложиха. И сега се оказа, че пак аз съм лошият", посочи съветникът от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    6 2 Отговор
    Преди малко ги слушах по ТВ. и си мисля , че тези хора са поставени там само и само да крадат и рекетират колкото се може повече за партиите си !!Та за това е борбата -за парата !!
  • 2 Всеки

    5 4 Отговор
    разумен човек би се изолирал от такива вредители на София и България като вас !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Въпросът е принципен

    2 2 Отговор
    Кой вярва на цялата пасмина.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Защо ме

    2 0 Отговор
    Защо ме изтрихте,бе,?Защото питам нямат ли срам да взимат заплати?Освен да си спретват номера и скандали какво друго и да ходят по медии да се топят?
  • 7 Какъв

    2 0 Отговор
    Потрес са тия общински кресльовци!Ало,кога ще работите?
  • 8 Запознат

    1 0 Отговор
    Общината трябва да връща заемите за метрото , от продажбата на билетите се погасяват само лихвите. Софийска община тегли кредити които не може да връща и измисли синя и зелена зона но и тези пари не стигат. Следващия ход е вдигане на данъци и такси за смет. Вдигането на билетчето за градския транспорт също е в това перо. Ако и това не е обир , здраве му кажете. Следващата тояга ще ни я приложат от догодина под формата на неутрални жилища , които не е с топлоизолация ще плаща по скъп данък и по скъп ток. Проблемът с паркирането няма да се реши бързо защото от там се печели в милиони. Да са ви честити общинските крадци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове