Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 13:39 1 607 28

Иван Таков: Аз войни не водя

  • иван таков-
  • бсп-
  • членове

Таков посочи, че няма значение дали днес ще има наказания за членовете на партията, които са подкрепили избора на временен председател на Столичния общински съвет

Иван Таков: Аз войни не водя - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Аз войни не водя и никога не съм водил, коментира пред медиите общинският съветник от БСП Иван Таков във връзка с отношенията на общинските съветници от партията с ръководството ѝ, предаде БТА.

Припомняме, че на 9 февруари ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници на партията в София. Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в Столичния общински съвет, се казва в позицията. На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, заяви тогава ръководството на БСП.

Таков посочи, че няма значение дали днес ще има наказания за членовете на партията, които са подкрепили избора на временен председател на Столичния общински съвет.

„Ние имаме решение на Градския съвет, на местната коалиция, на групата общинските съветници, спазили сме до буквата устава на БСП“, посочи Иван Таков.

Във връзка с обвиненията, че общинските съветници не са се съобразили с решението на Националния съвет, Таков заяви, че „тази неистина трябва да приключи“. По думите му решението на Националния съвет във връзка със Столичния общини съвет още не е изпратено официално, както е по правилник. Иван Таков добави, че решението е било, че „Националния съвет се присъединява към решението на Градския съвет да не се подписват коалиционни споразумения и то е спазено“.

Иван Таков отбеляза още, че чува слухове за отчетно-изборен цикъл в цяла София, което означава, че "700 основни организации, 24 районни организации и градският съвет да започнат отначало избор на делегати, на членове на ръководни органи с две думи - абсолютен хаос и обезглавяване на организацията".

По думите му това прилича на "тежък саботаж", като посочи, че е имало немалко саботажи по време на местните избори. "Сега, ако ще саботираме и европейските избори, започвам да се замислям каква е целта на някои хора", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако този жалък индивид

    14 8 Отговор
    Наистина мисли че "няма значение дали днес ще има наказания за членовете на партията"....., Няма място в нея. Аман от дебили на които не им пука какво мисли ръководството. Станишко-2
  • 2 На европейските избори

    14 3 Отговор
    Не трябва нито един от досегашните евродепутати излъчени от БСП да бъде номиниран ! Всички до един трябва да бъдат подменени и не с младежи а със зрели хора.
  • 3 Град Симитли

    9 6 Отговор
    Ади бегай при пешо витанчето и немските "социалисти"!
    Зиг-хайл....

    Коментиран от #8

  • 4 смях

    12 6 Отговор
    Този не води войни, а само води любов. Познайте с кого.

    Коментиран от #25

  • 5 Имам

    3 3 Отговор
    въпрос към Нинова и ръководството на БСП !!! : Кога БСП ще стане член на WSWS и защо не е направено до сега ? И още един въпрос имам : Защо нито един лектор свързан с WSWS не е поканен до сега лекции в България да изнесе ? Над 690 лекции във водещи университети в САЩ и Европа проведоха само за година но никой в България не ги покани. И относно левите идеи като цяло, и относно войната във Украйна, и относно геноцида извършван от Израел във Газа ..... Защо ?
  • 6 Хвала

    1 1 Отговор
    такъви сосаджии !
  • 7 Ъхъъъъъъ мозък

    12 4 Отговор
    Иван Таков: Аз войни не водя.... водя само прайда, щото съм прайдер
  • 8 777

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Град Симитли":

    Коментирай как дарихте българска Македония на Тито, а не казвай кой къде да ходи, "другарю" !

    Коментиран от #11

  • 9 Ами

    9 1 Отговор
    Тук мирише на тежък конфликт. От една страна общинските съветници трябва първо да се съобразяват с мнението на избирателите си и след това да следват указания от ръководството, но от друга, едва ли някой от избирателите им би подкрепил гласуване в полза на тези, които ядоха торта с части от разчленени тела от паметника...

    Коментиран от #17

  • 10 Светлина

    6 2 Отговор
    Да, не води, за да лапа.
  • 11 Факт

    4 7 Отговор

    До коментар #8 от "777":

    Жоро Мастиката предложил на Сталин Югославия и България да станат една държава (защото жена му е била сръбкиня),обаче Висарионович го изгонил като куче и после наредил да го приключат.

    Коментиран от #13

  • 12 Таков

    7 2 Отговор
    Вие правилника сте спазили до буква, а морала къде оставихте?
  • 13 777

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    Това е факт, по който не може да се спори, но аз чакам коментара на този отявлен комуняга, който където му падне плюе по запада, но в същото време ползва капиталистическите произведения.
    Няколко пъти го приканвам за този коментар, но се прави на комунист в нелегалност и мълчи.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Факт

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "777":

    Кво се чудиш ! Довчера най-големите комунсти станаха "демократи".Е,за това още не сме нормална държава.И за това корупцията е национален спорт.
  • 15 Дело за законността на изборите

    8 2 Отговор
    да водиш и в същото време да узаконяваш общинският съвет чрез избор на председател на СОСа действително трябва да не си у ред с главата или други да са причините за това. Ако смяташ, че изборите действително са незаконни и компрометирани не е ли редно да блокираш резултата от тях поне до произнасянето на съда ? А подла мишко?
  • 16 Град Симитли

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "777":

    Ами не съм бил роден, не знам как е станало....
    Питай Иван Таков, той би трябвало да знае от дядо си

    Коментиран от #19

  • 17 Много си в грешка !

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ами":

    Точно пък тоя да се съобразява с мнението на избирателите, никога подобно нещо не е било.
  • 18 Манго Джери

    2 1 Отговор
    И дедо му не е одил на война,само е обирал мандри и овчарници.
  • 19 777

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Град Симитли":

    Комуняго, аз знам как е станало. Но го питай ти - от твоята партия е. И след като не си бил роден тогава, още по зле за теб!
    Някой от родените тогава са вярвали в някаква идея, били са утописти. А ти в какво вярваш? Или си синче на някой накрал се партиен секретар до девето коляно, или си на някой партизанин, завзел нечии апартамент в центъра, плюс раздал "присъди" по време на "народния" съд...
  • 20 Иван Иванов

    5 2 Отговор
    Трябва да се премахне ГЕРБ - не веднага - трябва да го поискат хората, аз виждам вопияща некадърност в тоз човечец - оригнал се на разсъмване с Цветелина Бориславова - и двамата решили - "Вървят ли двама на дълъг път - и път да няма - ще ..."

    Няма нито път - нито са заедно.

    Коментиран от #24

  • 21 факт

    7 1 Отговор
    Цяла една партия със 130-годишна история е в плен на една ипотека......НАРОДЕ ????
  • 22 Няма бира

    4 2 Отговор
    Взе парата и сега я харчиш.Няма войни, има само живот. Балъците пак да гласуват за нас.
  • 23 Хаха

    5 1 Отговор
    А зад гърба му наднича бащата Таков старши!
  • 24 И ти

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Иван Иванов":

    ли изпълзя от някоя землянка бе, шумкарски комуняго ?
  • 25 хари потър

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "смях":

    зад гърба му е янчо таков дето таковаше една черна явно и иванчо се е насочил към една от квартал ХРИСТО БОТЕВ все пак случайности няма

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 2778

    2 1 Отговор
    Предател
  • 28 Бял мечок

    0 1 Отговор
    Комуниста винаги си остава комунист той не може да стане социалист, и да се прекръсти си е комунист.Едно време като прекръстиха турците те да не станаха българи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове