Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 09:40 1 133 12

Иван Таков: От "Позитано" 20 опитват служебно да овладеят градската организация - последен бастион на свободното слово

  • иван таков-
  • позитано 20-
  • овладяване-
  • градска организация-
  • свободно слово

Всичко си струваше и отново щях да направя същото, както и моите колеги. Показахме, че БСП може по друг начин да се развива, явно това не се хареса на някои хора. Резултатът от избори 2 в 1 ще е повече от лош - драматичен, настоя лидерът на БСП-София

Иван Таков: От "Позитано" 20 опитват служебно да овладеят градската организация - последен бастион на свободното слово  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Задават се избори в структурата на БСП в София. Причината е подкрепата на общинската организация за временния председател на СОС Цветомир Петров.

"Не сме направили престъпление. Решението на Градския съвет казва, че общинските съветници от БСП не трябва да подписват коалиционно споразумение с групите на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС и да намерят вариант да подкрепят кандидат след широк консенсус в СОС. Няма решение на Националния съвет, не сме виждали такова. Не са наказали никого, защото няма решение на Националния съвет. Нямаше заседание, защото нямаше кворум. Това са нелегитимни решения и не трябва да има избори. Това решение ще засегне хиляди социалисти в столицата", заяви лидерът на БСП-София Иван Таков за Bulgaria ON AIR.
Всичко си струваше и отново щях да направя същото, както и моите колеги. Показахме, че БСП може по друг начин да се развива, явно това не се хареса на някои хора. Резултатът от избори 2 в 1 ще е повече от лош - драматичен, настоя той.

По думите му, ако целта е саботаж на европейските избори, трябва да излязат и да го кажат.

"От "Позитано" 20 са направили хвърковата чета, която трябва да прави събранията по районите. Може да се сетите какви конфликти ще настъпят. Опитват служебно да овладеят градската организация - последен бастион на свободното слово. Започвам да се съмнявам да не би да се търси трети противоуставен мандат за Нинова", каза още Таков в "България сутрин".
"Депутатите ходят по студиата и се занимават със СОС. Говорят, че сме гласували заедно с ГЕРБ. Ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. Ако искахме да правим договорки с ГЕРБ, щяхме да направим това, което искаха Нинова и Свиленски - да пуснем Свиленски за кандидат за кмет. В 24 МИР докара БСП до 4-цифрен резултат, щеше да остане на пето място и кандидатът на ГЕРБ да отиде на балотаж", аргументира се гостът.
Лидерът на социалистите в София изтъкна, че не се ръководят от думите на лидера на партията, а от колективните органи. "Те преценяват и взимат решения, други погазват Устава", отбеляза Таков.

"Основната фигура в Столична община е кметът, нашият кандидат победи този на ГЕРБ. Останахме на по-малко от 1%, затова оспорваме и ще видим как ще се произнесе съдът", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БОЦ - ко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Красной НИК
    Копейките на ръка, или в плик ?
  • 3 А защо

    8 1 Отговор
    "бастионът на свободното слово" си стисна ръцете с идеологическите си противници, за да вземе едни пари? А, гелосан приятелю?
  • 4 БОЦ - ко

    8 0 Отговор
    Таковото внуче,
    От къде сега ще суче.
    Партията боска,
    Направо го опоска...
  • 5 Артилерист

    6 4 Отговор
    Таков е за предпочитане пред Нинова...
  • 6 Значи всички сте...

    4 3 Отговор
    Знаех си,че и бсп било пълно с фрроститутки като тоя и като кака Хури ,която расипа бсп.
  • 7 ЧИСТКА

    3 0 Отговор
    ЗА БАСТИОНА НА ГЕРБЕРИТЕ!ДО ЕДИН ! БРАВО НИНОВА !!!
  • 8 Наблюдател

    3 1 Отговор
    От няколко години градската организация работи срещу ръководството на БСП - то не бяха опити за проваля на срещи на Нинова с актива в столицата, активното мероприятие за проваляне на прякото гласуване за председател и т.н. И това са само видимите действия на градското ръководство. Резултат - градската организация е разделена на 3, няма да мирясат съглашенците, готови са всякакви завери.
  • 9 Иване купена коза на къс повод си от

    4 2 Отговор
    Простия Кирчо! Иване преброи ли парите?
  • 10 ГЕРБ=ДПС=БСП

    1 3 Отговор
    Крайно време е "лявото" в България, да се разцепи на евро-социалдемократи и путин-комунисти.
    България, има нужда от истински социалисти необременени с московската болшевишката отрова. България, има нужда от младо ново поколение социалдемократи във власта. Има нужда то са се поде от партиите ПП и "Да България", а не от БКП=БСП.
  • 11 Няма бира

    2 0 Отговор
    Как може да отречеш, че си гласувал заедно с ГЕРБ, като точно това направи? Човек, продаде се, скатай се и си харчи паричките. Не ходи от студио в студио, да бълваш лъжи и да мажеш. Страшни наглеци станахте.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Докато не се разсекретят убийствата от "братушките" през 1949 г. на Министър-председателя на България, Георги Димитров и неговият Зам. Мин.- председател Трайчо Костов, БСП ЩЕ СА РАЗЕДИНЕНИ ..........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове