Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 22:32 3 685 22

Иван Анчев: Мартин Божанов е бил сътрудник на ГДБОП

  • иван анчев-
  • сътрудник-
  • мартин божанов-
  • гдбоп

Той уточни, че внимателно следи ситуацията и изтъкна, че е очаквал разкритията да имат ефект на ядрена бомба за обществото

Иван Анчев: Мартин Божанов е бил сътрудник на ГДБОП - 1

Ако слушаме директора на ГДБОП и министъра на вътрешните работи, службите са свършили абсолютно всичко. Под това те разбират да напишеш обобщена справка до прокуратурата и да кажеш: "Сега вече сте вие". Ако питате обществото, няма как да има лице с 22 сигнала срещу него. Моята оценка е, че службите не са свършили нищо. Това каза дипломатът и експерт по сигурност Иван Анчев в студиото на "Денят ON AIR", коментирайки сигналите за Петьо Еврото и Мартин Божанов.

Той уточни, че внимателно следи ситуацията и изтъкна, че е очаквал разкритията да имат ефект на ядрена бомба за обществото.

"Притеснително в цялата история е нежеланието и на министъра на вътрешните работи, и на всички от неговото обкръжение, да дадат прост отговор за лице, което вече е починало, а именно - бил ли е секретен сътрудник на МВР. Въпросът е отклоняван вече няколко пъти. Скептик съм. Когато има висок обществен интерес, можеш да си позволиш да кажеш неща, които интересуват обществото", коментира Анчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Божанов е бил сътрудник на службите: "Моето предположение е изцяло на база на анализ. Божанов е бил сътрудник на ГДБОП. Дали е бил информатор или агент е друг въпрос. Интересно е кога е станал сътрудник. Ако Божанов е станал сътрудник на МВР, след като срещу него имаше 10-14 подадени преписки, как лице, което има толкова сигнали, да става негласен сътрудник? Всички, които отричат или се позовават на прокуратурата, знаят добре отговорите".

Относно съпругата на Мартин Божанов и работата ѝ в ГДБОП гостът заяви, че трябва да е ясно защо ѝ е отнет достъпът до класифицирана информация, както и защо е била назначена, извън процедурите.

"Като отшуми това нещо, тя ще има пълното право да се върне отново в ГДБОП. Когато има ясно доказателство за пробив в интегритета на даден служител, да няма възможност да бъде връщан в системата", настоя експертът по сигурност.

Анчев засегна и изнесената информация от министър Стоянов за полицейските автомобили.

"Разбрахме, че полицейските автомобили не са били полицейски автомобили, както и че изпълняващият функциите главен прокурор - г-н Сарафов, не е бил в "Осемте джуджета". Щом може всеки един, напускащ дискотека, да си осигури ескорт до вкъщи, как лице с възможностите на Божанов няма да осигури охрана? Не трябва да се търсят официалните и формални доказателства", призова дипломатът.

По казуса с "Червения пират" той посочи, че според него става въпрос за дигитален номад.

"Това са едни симпатични, най-често млади хора, които обикалят по света. Заплахите в училищата са сериозен проблем, няма как да извърши скитник. Да не се преекспонират налудничави теории за скитник", призова Анчев.

Той напомни колко много служители са изхвърлени от системата на МВР. "Държавата е с разклатен авторитет", завърши дипломатът, като изрази и съмнения в компетентността на министър Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    66 0 Отговор
    Всичко е точно !!! Подпухнали от пиянство прокурори , джуклести съдийки , почтени лихвари , загрижени за обществото мутреси ..... , и всичко това са знаели всички , от 20 години !!! И накрая - всички сътрудници !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Акула

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Факт

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Няма как...

    30 2 Отговор
    Министъра на МВР (ДПС) да каже :Зад всичко това седи Шиши...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Русофил

    30 0 Отговор
    Ми то всички мутри бяха сътрудници да могат да грабят безнаказано.
  • 8 Баш софиянец

    25 0 Отговор
    "Разкритията да имат ефекта на ядрена бомба за обществото"? Обществото е наясно с всичко това от години. Колко хора са пострадали не може да се изброи. Колко протести за правосъдие имаше? Гласове в пустиня! Ще разкриват пред обществото?! Тона са отдавна известни неща. ПОСЛЕДИЦИТЕ са важни!

    Коментиран от #21

  • 9 Отстрани

    23 1 Отговор
    Откакто мутрите от герб превзеха държавата преди 15 години тя се превърна в истинска кочина. Под лозунги за демокрация и евроатлантизъм нанесоха пълен погром на държавността!

    Коментиран от #11

  • 10 Ъхъъъъъъ мозък

    25 2 Отговор
    От седмици се знае че Мартин Божанов е бил сътрудник на ГДБОП но всички боклуци до един мълчат и се ослушват. И впрочем май точно Цветанов го е направил такъв. ГЕРБ......ГЕРБ
  • 11 Интересно

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Отстрани":

    Предложиха на Мунча смяна на шефовете на спецслужбите, той категорично отказа. Мутри вътре, що ли 😂👋💩
  • 12 Открихме топлата вода, какво чудо

    15 0 Отговор
    изразил и съмнения даже в компетентността на министър Стоянов...... Стоянов дори и в Бургас беше господин Никой а само "момче слушалка" Иначе статията ми хареса. Рядко смислена. Браво на Иван Анчев
  • 13 Ъхъъъъъъ мозък

    13 0 Отговор
    лице с 22 сигнала срещу него и разработки 0. А дали няма и с по над 30 сигнала ...и в момента ? А на колко нарколаборатории все сътрудници на ГДБОП бяха ?... "Помощни стопанства" ? Борисов сигурно не знае нали? Или има може би поне един прокурор или пък съдия който на реална стойност имот да си е купил ? Дали има ?
  • 14 Косатка

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Акула":

    И ся к"во правим? Стана много сложно.
  • 15 Ъхъъъъъъ мозък

    8 1 Отговор
    Много ясно че Божанов е бил сътрудник на ГДБОП и е станал сътрудник благодарение на котараците на Цветанов и Борисов ! Кой друг да го направи такъв ? Дни след създаването на спец съда и прокуратура най вероятно и ако министър Стоянов не може да разбере и това даже значи определено не е за министър.
  • 16 А пък Красю Черничкият

    7 0 Отговор
    бил станал крупен строителен предприемач и него никой не се сеща да го пита какво значи "антирекетиране" обратното на рекетиране....Хм... С години на този въпрос не мога да си отговоря.
  • 17 Тоз чиляк Божанов

    3 0 Отговор
    Бил ли е масонин гада? "Брат на брата зло не прави" освен освен ако не се накърка и да го направи, и после братята да го светулнат у новолуние
  • 18 Иван Крумов

    6 0 Отговор
    Абе надухте ми главата с този Мартин Божанов, бре - беше един обикновен мошеник - от най-нисък клас - ходеха с брат си по адреси, носеха една портативна пишеща машина, мъничка - викат така - "Дедо, ние сме от Топлофикация

    Дедото - а влезте, влезте,

    Божанов и брат му влизат сядат - пишат каквото-пишат - после се оказва - че са написали всъщност Пълномощно за продажба на недвижимият имот и т.н.

    Това му беше схемата - направи около 20 милиона от това.

    Никакъв мафиот не е бил - повечето преписки се водеха в 4-то РУП, измами доста народ - ама баш да е мафиот.

    Коментиран от #19

  • 19 Тъй де

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иван Крумов":

    А що не е в затвора ?

    Коментиран от #20

  • 20 Иван Крумов

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тъй де":

    Прецизна изработка - той не фалшифицираше нищо - хората бяха убедени - че това са Декларации за Топлофикация, че се налага - поради надписани сметки и т.н. - майстор на "късия разказ", не можеш да го хванеш директно, подписите на възрастните дедовци бяха истински, всичко беше изчислил "гяволето", не е обаче никакъв мафиот, обаче - в съда не можеше да се направи нищо - това знам за случая, а - не е поради безсилие на властите - експертизите сочат - че няма фалшификат.

    После промениха - да се плаща само по банкова сметка и това е също - никаква защита - просто правеха и правят и в момента нещата.
  • 21 Буха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Баш софиянец":

    Какво общество, какви пет лева бе, градски? Протест на овцете срещу овчарите, доячите и касапите рядко се увенчават с успех.
  • 22 Ученика

    2 1 Отговор
    Аман от наблюдаващи експерти по сигурност! Направо сме експертно осигурената държава в света. То за такива народа е казал "Докато умните се наумуват - лудите се налудуват!"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове