Last news in Fakti

2 Март, 2024 07:39 1 662 23

Харалан Александров: ПП-ДБ е засрамена коалиция

  • харалан александров-
  • пп-дб-
  • герб

Тя не иска да си признае, че е в "обятията" на ГЕРБ, заяви социалният антрополог

Харалан Александров: ПП-ДБ е засрамена коалиция - 1
Снимка: БГНЕС

Нежеланието да се сключи коалиционно споразумение е проблем за демокрацията.

Това каза социалният антрополог Харалан Александров пред "Фокус“.

По думите му българските граждани заслужават едно по-честно и почтено отношение от страна на политиците, които да приемат и признаят, че управляват под формата на коалиция. "Няма нужда да ни баламосват, че това не е коалиция – разбира се, че е коалиция. Просто ако обичат, да се съсредоточат върху задачите на управлението, а не върху това да подменят реалността с фантазии и удобни за тях дефиниции като "сглобка“, "некоалиция“ и прочие. Коалиционното управление дава перспектива и оформя полето, върху което ще се разгърне едно бъдещо управление, и спестява тази ужасна несигурност на постоянните договорки, надхитрения, странни срещи, разговори през медиите, изнудване, тарикатлъци и всички други номера, на които сме свидетели“, коментира той.

Основната заявка в идентичността, платформата и предизборната програма на коалиция "Продължаваме промяната“ - "Демократична България“ е, че ще се саморазправят с ГЕРБ, които са били обявени за "лошите“ и за "статукво“, припомни Александров. "Нищо такова не видяхме, напротив. И явно това е проблем за част от електората им. Затова те решиха да ни лъжат по този безотговорен и безпомощен начин, тъй като няма как да кажеш на черното "бяло“. Това е една засрамена коалиция, защото не иска да си признае, че е в "обятията“ на ГЕРБ“, заяви социалният антрополог.

Преговорите между партньорите в управлението са напрегнати. Затова е добре оценките на министрите да бъдат направени публично, смята Александров. "Те наистина не си вярват и не се харесват особено. Ако това не се случи, обществото ще направи собствена оценка, повлияна от медиите и от доста изострената обстановка, не само в България, но и в света. И е твърде вероятно тази оценка да бъде по-негативна дори от оценката, която правят партиите, които подкрепят съответното правителство“, допълни той.

В момента ГЕРБ и ДПС се опитват да стабилизират управлението на страната. Те имат голям управленски опит и устойчиво представителство. "ГЕРБ са в много трудна позиция, защото хем им пука за това, което се случва в България, за разлика от ПП, стремят се да стабилизират управлението, стремят се да им оправят грешките и всички безбройни провали, при положение че те реално упражняват властта, и се стремят да ги учат на политики и на управление. Много сложна задача. И ако се стигне до избори, това би било педагогическо упражнение повече, отколкото политическо“, коментира социалният антрополог.

Той изрази надежда, че здравият разум ще надделее и ротацията ще се случи. "Но тъй като съм експерт по психичен регрес и по патологиите в сферата на човешките отношения, въобще не бих се изненадал, ако нарцисизмът, самовлюбеното, арогантно и откъснато от реалността поведение в последния момент вземе връх и някой реши да се фръцне и развали толкова трудно градената коалиция. Това би било много тъжно, но е напълно допустимо, тъй като тези хора очевидно са движени от диви страсти повече, отколкото от разум“, допълни Александров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 този нещо се е объркал

    13 14 Отговор
    че от кога подлогите имат срам???
  • 2 А сега ще има

    5 8 Отговор
    Млати Бацо таа мачка не е наща
  • 3 Христо Иванов

    11 16 Отговор
    Какво лошо има да седя в скута на Шиши?

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Хараланов

    23 9 Отговор
    е н а с р а м е н с ж ъ л т и н и антрополог. Винаги слуга на мафията.
  • 5 Шиши

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Иванов":

    Нищо лошо няма! Нали и на двамата ни е хубаво!:)
  • 6 Агнешки главички

    16 4 Отговор
    След оставката на правителството, герпдъпъсъ получават мандат за съставяне на правителство за една седмица. Успех, коледа мина, но Гергьовден наближава.
  • 7 ППДБ

    7 13 Отговор
    Нали затова сме Шарлатани! Да ви лъжем, а вие да ни вярвате. Ако няма ала-бала, кво ще правим?
  • 8 Банцко

    15 3 Отговор
    Едно не може да се отрече Баце вече не раздава пари от джипката и малко повече има гласност
  • 9 Сск

    18 2 Отговор
    Хараланов е отдавна в същите обятия и ревнува завалията
  • 10 Разбирач

    19 3 Отговор
    Харалане, а ти си оял се бойков лизач
  • 11 Слави Славов

    11 4 Отговор
    Тази думичка "демокрация"звучи доста зловещо!Наядохме се вече!
  • 12 Така ами

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Иванов":

    Снимката на влюбените борисов-атанасов, как се гушкат и си гукат като гълъбици, ме просълзи от умиление!
    Толкова са сладки!
    Има я в ПИК.
  • 13 Гоше

    15 3 Отговор
    Този дебел задник е лизач на Боко ! Голям антрополог,няма що
  • 14 А Харалан

    12 2 Отговор
    Защо не си признае, че е в кучешка поза? От доста време насам. Какво пише в годишната му декларация от 2017 насам? Поне 100 к лева приходи от ГЕРБ консултации би следвало да има там!
  • 15 Този

    9 2 Отговор
    Този господин много често говори глупости, играе си на " интелектуалец", винаги е объркан защото трябва покаже верност към Борисов, да си получи материалното. Борбата на ГЕРБ е неистова защото много хора са на хранилката. Дано ПП които са с повече образование и култура да се справят с корупцията с която толкова години ГЕРБ управлява като октопод.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Илиев

    4 1 Отговор
    Дебелият,никога не забравя кого да охапе.За него герб е всичко.

    Коментиран от #19

  • 18 ха ха ха

    2 0 Отговор
    тази агитация звучи много смешно. Изглежда ми като "пробен брак", в който невестата всеки момент може да бъде захвърлена, но тя наслоява ли настоява за подпис.🤭
  • 19 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Илиев":

    Ми не- помня, когато 2009 ГЕРБ дойдоха на власт, Александров им се подиграваше на несръчността и разнородността и доста ехидно ги коментираше. Но с времето се направиха доста разумни неща и страната дръпна горе-долу в правилна посока, затова многократно хора без личен интерес подкрепят ГЕРБ. Не казвам, че нямаше корупция, нито съм светил плащат ли на Х.А., казвам че ГЕРБ беше сатанизиран до степен да се стъпче и на негово място да се чучне ИТН, но се видя те пък колко могат и кого издигат. Та разумният народ, без особен ентусиазъм все пак предпочита ГЕРБ

    Коментиран от #21

  • 20 В тази игра както се вижда срам Няма!

    1 0 Отговор
    В тази игра както се вижда срам Няма!
  • 21 Но Беззаконието в тази страна си Остана!

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "И аз да кажа":

    Но Беззаконието в тази страна си Остана! И Екскалира!
  • 22 До Илиев #19

    1 0 Отговор
    Пожелавам ти цялата корупция от последните години, развихрена с прякото участие на шайката Герб, да се стовари на главата на децата ти, щом си доволен от положението. Прост народ, слаба държава!
  • 23 Алоо, Харалане, затлъстял ти е мозъка.

    0 1 Отговор
    Герб искали да оправят положението, влошено от 9-те месеца управление на Пп-ДБ. Верваш ли си бе мазно свинче? Всички знаеме, че Боко е хванат за топките и ако не иска да го намагнитизират ще прави, каквото му кажат. И го прави Хараланчо, ама вдига шум за пред хората. Скоро съвсем ще огладнееш, защото свършиха еврофондовете, раздавани само от Боко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове