Last news in Fakti

2 Март, 2024 08:11 3 473 35

Журналист: Бойко Рашков не се поддава на партийни договорки и е напълно неуправляем

  • бойко рашков-
  • комисия-
  • мартин божанов - нотариуса-
  • неуправляем

"Важно беше това, че Ивайла Бакалова и Веселин Денков успяха да кажат, въпреки цялото недоволство, най-вече от депутатите на ГЕРБ, че схемата "Нотариуса" няма как да действа без политически гръб. '', коментира журналистът Борис Митов

Журналист: Бойко Рашков не се поддава на партийни договорки и е напълно неуправляем - 1
Снимка: БГНЕС

,,Веселин Денков и Ивайла Бакалов разказаха доста подробно как може да действа една схема с участието на висши прокурори, високопоставени съдии, най-вече от бившето специализирано правосъдие. Схема, която е почти едно към едно със случая ,,Осемте джуджета'' с основна жертва Илия Златанов- асансьорният производител, също казус, осветен с повече подробности от АКФ- през 2020 година, година преди АКФ да освети схемата на Нотариуса, задействана срещу Бакалова и Денков. Важно беше това, че те успяха да кажат, въпреки цялото недоволство, най-вече от депутатите на ГЕРБ, че такава схема няма как да действа без политически гръб. ''

Това заяви журналистът Борис Митов в ефира на телевизия ,,Евроком'' по отношение на вчерашното изслушване на Ивайла Бакалов и Веселин Денков във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов- Нотариуса.

,,Денков заяви, че това, което му се е случило с действия от Специализираната прокуратура, той го свързва с третото правителство на Бойко Борисов. Въпреки, че Денков е бил ,,пришит'' по дело като обвиняем за лихварство, доста от свидетелите са питани дали знаят Денков да е спонсорирал протестите срещу Гешев и Борисов през 2020 година'', сподели още той.

,Разказът на Денков изобилстваше от споменаване на негови познати, приятели, които във времето, когато той не е бил в ареста- тогава той е получавал нееднократно предупреждение от свои приятели, че Специализираната прокуратура действа срещу него и, че това не е за подценяване. И ако той не си плати съответните пари, които са му искани, ще се стигне до по-голям проблем. Желанието на депутати да се разнищи казуса ,,Нотариуса'' се свеждаше до това да разберат имената на конкретните приятели на Денков. По никакъв начин не беше засегнат въпроса кой седи над Нотариуса'', каза Митов.

По отношение на въпроса защо бившият вътрешен министър Бойко Рашков не е член на комисията за ,,Нотариуса'', журналистът коментира:

,,Рашков не се поддава на партийни договорки и е напълно неуправляем. Доказал е, че не играе в такива игри. Той не е подходящ за член на комисията. Рашков открито се противопоставя на решения и гласувания от страна на ПП-ДБ. Има самосиндикална линия на поведение. Неговите публични изяви и интервюта по случая,, Нотариуса'' направиха много повече, отколкото самата комисия до тук.''

По въпроса за случая с наблюдаващия прокурор Йордан Петров, който по разследването на срещу и.ф главен прокурор Борислав Сарафов разкри самоличността на ,,защитен'' свидетел, Митов коментира:

,,Абсолютно скандален случай- наблюдаващ прокурор по няколко висящи разследвания, ключови, съдържащи съмнения за корупция по най-високите етажи на държавното обвинение, по съдебната власт въобще, да излезе в ефир и да разгласи тайната самоличност на ключов свидетел, защото бил съмнителен и спорна история, това е достойно да бъде обект на сериозна проверка за наличие на престъпление''.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    7 3 Отговор
    Православен:
    - Христос воскресе!
    Агностик:
    - Не е изключено.
    Македонец:
    - В Охрид!
  • 2 Майора

    15 37 Отговор
    Блажени вярващите , Митов! Щом се вярва на една мутреса и нейния приятел няма какво повече да говорим! Публична тайна са връзките и участието на приятеля в протестите! Да стр чули някой олигарх или мафиот да е виновен , няма и да чуете ! Те са света вода ненапита!

    Коментиран от #15

  • 3 факт

    58 10 Отговор
    В дъното на всяка голяма мръсотия стои банският мушингер !!
  • 4 мафия

    15 22 Отговор
    Денков+Нотариуса=екип.Кое не ви е ясно?

    Коментиран от #8

  • 5 Българин

    10 6 Отговор
    Глупости.
  • 6 име

    44 8 Отговор
    Именнно защото не се подава на договорки, вече не е министър на МВР. Търсете в сайта ключови думи "купуване на гласове" и "търговия с вот" за период 1 месец преди всички избори от 2020 на сам. По времето на Рашков и Дерменджиев има по 30-40 статии, ДПС и ГЕРБ реват на умряло че ги реппересират. А на местните избори миналата есен с министър на сглобката новините са 10-15. С любезното съдействие на ПП-ДБ, които "забравиха", че щяха да се борят с корупцията

    Коментиран от #9

  • 7 замислен

    23 5 Отговор
    Сега всички се изкараха репресирани, изнудвали ги били? Ами когато ползваха "услугите" за да си живеят добре и "правосъдието" да не ги закача? Явно за да ги изнудват знаят доста мръсни тайни които са били "сметени" преди това.
  • 8 Евроатлантик Шиши

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "мафия":

    А аз къде съм ?
  • 9 замислен

    16 11 Отговор

    До коментар #6 от "име":

    На това нещо му се вика "формиране на общественото мнение" - куп платени мисирки пишат хвалебствени статии а куп платени медии ги публикуват. Отиват в някое село и бомбят местната бакалия където има списък на хора пазаруващи "на вересия" просто защото нямат пари и обявяват списъците с имената и сумите за купуване на гласове.

    Коментиран от #17, #25

  • 10 С Ненчева

    27 2 Отговор
    Мили хора Не се съди деянието а Личността Благодаря на Икономическа полиция за събраните материали за издадените фалшиви нотариални актове за наследствения ни имот от съпругата на Цацаров Пловдивската Прокуратура се страхува и Прикрива истината за да не пречем на кадровото израстване на Цацаров От 2007г не намирам правосъдие Писах и до ЕС и съдия Ченалова е писала по нейния случаи за Цацаров но тогава секретарка беше Мина Андреева Благодаря Ви има и други потърпевши от Цацафов
  • 11 Така е, но

    32 3 Отговор
    Не се се ли намемери читав прокурор, който да разследва и да бъдат осъдени ефективно Борисов и Пеевски, всичко ще продължи по старому.
  • 12 операция чисти ръце

    28 3 Отговор
    В центъра на мафиотските мрежи седят два дебели паяка и дърпат нишките....
  • 13 С Ненчева

    7 2 Отговор
    Мили хора Не се съди деянието а Личността Благодаря на Икономическа полиция за събраните материали за издадените фалшиви нотариални актове за наследствения ни имот от съпругата на Цацаров Пловдивската Прокуратура се страхува и Прикрива истината за да не пречем на кадровото израстване на Цацаров От 2007г не намирам правосъдие Писах и до ЕС и съдия Ченалова е писала по нейния случаи за Цацаров но тогава секретарка беше Мина Андреева Благодаря Ви има и други потърпевши от Цацафов
  • 14 Тиквун

    19 7 Отговор
    Бойко Рашков НЕ е слуга на мафията, за разлика от шарлатан Кирчо.

    Коментиран от #31

  • 15 Така ли

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майора":

    На мутрата от Банкя ли да вярваме??? За разлика от теб,ние не получаваме стотинки и можем да гледаме реално на нещата! Днес са ви активизирали! Изпълзяли сте. Бяхте се покрили, като мишки.
  • 16 Тиквун

    14 10 Отговор
    Шарлатан Ристо пие мазно кафе с Прасето, а шарлатан Кирчо пие мазно кафе с Тиквата.
  • 17 Така ли

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "замислен":

    Според теб няма купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС, така ли? Я ходи се скрии бе, мишка платена!
  • 18 С Ненчева

    11 2 Отговор
    Благодаря Ви Факти Истината няма давност. Да сте живи и здрави
  • 19 гост

    17 2 Отговор
    Ако чистката не започне от първия ред в Народното събрание нищо няма да се случи ! Там е заровено кучето, прасето, тиквата и другите осмърдяващи държавата трупове ! Ха дано, ама надали ?
  • 20 Майора

    10 2 Отговор
    До 15
    Мен никой не ме спонсорира не ми дава пари! Жалкото е че вие не разбирате че се води борба с мутри и олигарси и ги защитавате ! Продължсвайте в същия дух , все още има хора които с нищо не може да купите!
  • 21 Никой

    14 2 Отговор
    Никой досега не обърна внимание,нито заспалата в упокоен сън прокуратура ,че Боби / Истината / Сарафов заяви на всеослушание по всички медии ,че се страхува за живота си и обвини за това Иван Гешев. Веднага на Истината Сарафов му беше назначена физическа охрана. Никой не повдигна обвинение за заплаха ? И това ако не говори за ОПГ държава. Искам да изкажа специална благодарност на Толупа и политическата му кохорта ,че постави държавността в България на колене. Не виждам изход от създалото се положение без емоционален катарзис на народа.

    Коментиран от #26

  • 22 Българка

    22 2 Отговор
    "Журналист: Бойко Рашков не се поддава на партийни договорки и е напълно неуправляем"
    Браво на Рашков. Точно такива трябва да са всички шефове в службите и МВР. Да имат гръбнак и да са на страната на правото и справедливостта, а не да коленичат пред политически главатари и вождове

    Коментиран от #29

  • 23 ХаХа

    17 2 Отговор
    На върха на схемите са бацо и шиши, а кокорчовците се включиха в схемата
  • 24 Рашков

    16 5 Отговор
    Е единствения пич в тази порнография. Мисля , че няма да го бъде дълго , но дано да греша
  • 25 име

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "замислен":

    Браво, имаш фантазия, успя да измислиш оправдание за бездействието на сегашния МВР министър. Обаче пробвай да измислиш оправдание за рева на ОПГ ГРОБ-ДПС когато Рашков и Дерменджиев бяха вътрешни министри.
  • 26 Марис

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    Революция братле, иначе пак от същато !!
  • 27 Ужас безкрай

    9 4 Отговор
    Бойко Рашков да прави партия.

    Коментиран от #30

  • 28 Овен

    7 0 Отговор
    Защо никой не задава въпроса КОЙ е нотариуса на Мартин Божанов "нотариуса"?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да прави партия ...

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ужас безкрай":

    едва ли ,
    НО , като главен прокурор ,в едно различно от ГЕРБ, и ДПС ,
    правителство , би могъл да свърши, МНОГО ДОБРА РАБОТА!!
    Знае кирливите ризи, на всички " Шишета" и "Толупи"!
    Ще ги окошари за 24 часа, без да му пука!
  • 31 Да де,ама

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тиквун":

    докато беше министър се смляхте да го плювате!
  • 32 Браво!

    1 0 Отговор
    Не очаквах.
  • 33 бай село

    0 0 Отговор
    Тоя червен бандит с 20 сете имота,който е зачернил и ограбил много хора.Това са основателите на мафията .А вие червените престъпници виете на умряло.
  • 34 Бивш ПАРТИЕН

    0 0 Отговор
    Нашто момче Рашко има резиденция с 21 тоалетни.
  • 35 Бау Бау

    0 0 Отговор
    Рашко, това е най известното калайжийско име калайжии са цигани които се занимават с търговия кражби. Но най интересното е че те са руси и сини очи също като Рашко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол