Last news in Fakti

2 Март, 2024 16:35 1 471 48

Станишев: Левицата трябва да се яви на евроизборите обединена. Състезаването с "Възраждане" е задънена улица

  • сергей станишев-
  • евроизбори-
  • левица-
  • обединение-
  • възраждане-
  • задънена улица

Включването на Станишев в листата на БСП за европейските избори обаче е под въпрос, стана ясно от думите на Кристиан Вигенин

Станишев: Левицата трябва да се яви на евроизборите обединена. Състезаването с "Възраждане"  е задънена улица - 1
Снимка: bTV

За да постигне добри резултати, левицата трябва да се яви на европейските избори обединена. Затова призова бившият председател на ПЕС и настоящ евродепутат Сергей Станишев, цитиран от БНР.

"За да бъдем убедителни, за да имаме силно представена левица в България, трябват усилия за обединение, за обща листа, която е авторитетна, която може да събуди енергия и то проевропейска енергия, защото пътят на разпиляване и състезаване с "Възраждане" и с другите крайни десни партии на техен терен е задънена улица и трябва да покажем, че ние можем да извоюваме "социална" Европа. В противен случай ще бъдат всички бити поотделно".

Включването му в листата на БСП за европейските избори обаче е под въпрос, стана ясно от думите на Кристиан Вигенин. В момента текат номинациите на основните партийни организации, обясни той:

"Това са над 260 конференции, които трябва да минат до края на март и през април, когато видим всички номинации, ще се съберем и ще решим. Никой не е изначално зачеркнат или изначално включен. За имена изобщо не сме говори досега. Това искам да подчертая. Говорихме за политика. На база на това, което предлагаме като политика, ще намерим най добрите личности, които да ни представляват в кампанията, а след това и в Европейския парламент".

Целта на БСП е да увеличи броя на представителите си в ЕП. Сега левицата разполага с 4-ма евродепутати. Според Вигенин за повишаване на избирателната активност ще допринесе и ако изборите през юни са 2 в 1 – европейски и предсрочни парламентарни.

Вигенин и Станишев участват в конгреса на ПЕС в Рим, където подкрепи номинацията на Никола Шмит като кандидат на ПЕС за председател на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    21 7 Отговор
    Тоя ще създава Партия на Българските обединени копейки

    Коментиран от #24

  • 2 Последния Софиянец

    14 19 Отговор
    Минахме през Калофер, Дунавци и вече сме в Шипка.Навсякъде се веят руски и български знамена.Пушки гърмят и юнаците се прегръщат по улиците!

    Коментиран от #6, #30, #36

  • 3 хххх

    27 1 Отговор
    Много си се оцъклил Станишка... свърши ти времето!
  • 4 Българка

    20 3 Отговор
    Тоя с много думи не каза НИЩО. Да разбирам ли, че предлага БСП да се обедини с Възраждане, русофили. И обединението може да се нарече Кремъл. Само дето това не са българските интереси. Така че да ввърви на май......
  • 5 12340

    12 1 Отговор
    Вигенин,
    зарови го в катакомбите на Рим тоЪ вампир!
  • 6 Българка

    23 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Време е да се събудиш! Какви пушки, какви юнаци?.........На рубладжиите и копейките с руски знамена ли казваш юнаци? Та те са предатели и съучастници на убийци, терористи......
  • 7 Добре

    24 1 Отговор
    Идват евро избори . А сега накъде . Мишката иска пак да лапа евро запплата
  • 8 социалисти милионери

    20 0 Отговор
    утрепахте я партията
  • 9 Лева ръка

    13 0 Отговор
    Десен джоб
    Левите се издържат от дясно работещите в заводи и предприятия
    Левите са само за пропаганда
  • 10 Те тоя руснак без 1 ден стаж

    20 1 Отговор
    стана евродепутат!
    Има нещо много гнило в Брюксел, не в Дания!

    Коментиран от #13

  • 11 Даааа

    14 0 Отговор
    Нито един от сегашните евродепутати
    на БСП няма да бъде отново номиниран. Тези хора нямат нищо общо със лявото. Станишев да си търси нормална работа някъде а не да умува.Левицата може и да се яви на евроизборите обединена но без сегашните евродепутати !
  • 12 ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Нещастна паплъч
  • 13 Те тоя руснак

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Те тоя руснак без 1 ден стаж":

    В Украйна е роден. Майка му български не знаеше. ПолуЖид е.

    Коментиран от #15

  • 14 Няма вариант

    15 1 Отговор
    За Евродепутат отново Станишко да бъде номиниран, освен ако Борисов не го номинира от ГЕРБ
  • 15 Ама чекай ся

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Те тоя руснак":

    нали твърдяхте, че в Украйна всички са руснаци?
    И путин така каза!
  • 16 Марко

    8 2 Отговор
    Този бившата му, е. йончева, и червените олигарси ограбиха България и доведоха крадеца и комарджия симеон в България! Само от т.н. проект АЕЦ" Беляне" този и приближените му отмъкна десетки милиарда, при положение, че още 1989 г. беше ясно, че терена в Беляне не е подходящ за строеж на АЕЦ. Проклет да е, той, родата му, приятелите му и приближените му олигарси, до 9 коляно.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 3 Отговор
    "Левицата" сте „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 18 Станишев

    14 0 Отговор
    Никога и за 5 ст. реална работа не е свършил за извоюване или създаване на "социална" Европа. Затова му биха и шута от ПЕС. Сега да дрънка глупости е безсмислено. За толкова години дори и един ляв лектор не покани и не доведе в България и никога леви идеи не е пропагандирал впрочем. Лява му е само сексуалната ориентация.

    Коментиран от #37

  • 19 Неприятен си за гледане и слушане

    13 0 Отговор
    Още лъжи ако ги опише този учебници ще издаде! Разкарай се пропаднал шарлатанин!
  • 20 По физиономията ще ги познаете

    13 0 Отговор
    Рептилията е остарял и сега напълно прилича на този вид студенокръвни.
  • 21 Тодор

    6 2 Отговор
    Социализьмът е едно недоносче
  • 22 Копейкин

    5 4 Отговор
    Това е нашия кандидат
  • 23 Къв ляв е тоя бре

    8 1 Отговор
    Като чуе само за WSWS и състоянието му се влошава и почва хапчета да пие. Станишев не е ляв и не е и псевдо ляв даже. Нещо центрист може да е но не и ляв.
  • 24 Търновец

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Роден е в Херсон където Димитър Яков Станишев е бил на партийна школа и там среща Дина Станишева, отрочето Сергей не е никакъв левичар приватизира товарното ж.п. даде много милиони на онази банка, фирма Юлен бетонира пасти от Пирин а кой даде златните концесии в Родопите - загуби за милиарди и пак същия даде Камчия на Русите, и пак същия се отказа от 1.5 милиарда Иракски дълг към България и прати наемници да се бият за Рокъфелър и Ротшилд. А провалът на Белене чий е?

    Коментиран от #34

  • 25 ТАЯ УКРАИНСКО ЕВРЕЙСКА. ИЗМЕТ

    12 0 Отговор
    УНИЩОЖИ. Б С П. !
  • 26 Скапана

    6 0 Отговор
    долна държава
  • 27 Пазете се от червената

    8 0 Отговор
    Аристокрация
    Владимир Илич Ленин
  • 28 Ъхъъъъъъ мозък

    9 0 Отговор
    Аз съм ляв но Станишев категорично НЕ е ! Ако искаме социална държава да станем и нивото на социално икономическо неравенство да намалим трябва спешно законодателство относно някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Това в редица сектори примерно в САЩ вече е факт. На това му се вика """Модерно лява""" политика и аз лично мисля че е лесно приложимо в България при подходящо избран от хората парламент..... Поздрави от Франция и успех другари. Смело шута на Станишев и такива като него и въобще не се заблуждавайте че това са леви хора и знаят какво е ляво
  • 29 не може да бъде

    9 1 Отговор
    Според свидетелството за раждане би трябвало Станишев да се счита за украинец!Роден е в Херсон а имайка му е украинка ,по-точно украинска еврейка...А на изборите за Европарламент велоятно ще видим катастрофата със социалистите/социалдемократите от цяла Европа ...Оказаха се ренегати и предатели....
  • 30 Развигор

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Който развява руско знаме в България е национален предател и трябва да му се отнеме Българското гражданство и да се изсели конфискувайки му цялото движимо и недвижимо имущество,както и всички парични средства
  • 31 БЕСЕПАР

    8 0 Отговор
    АЙДЕ СТИГА ТОЛКОВА НЕ НАЯДЕ ЛИ СЕ АЙДЕ РАЗКАРАЙ СЕ НЯКЪДЕ
  • 32 Бай Шукри

    1 1 Отговор
    Пържоли да пече жена ти чоджум,гащите ще ти падат вече...
  • 33 Айде

    7 1 Отговор
    Каква левица бе, стига глупости! Тоя, понеже нищо не може и няма да го огрее за ЕС, сега се гласи за шеф на БСП!
  • 34 Гръм

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Търновец":

    Някой нещо ще предложи ли или само ще тюхкате?
  • 35 Въй Въй Въй

    5 2 Отговор
    Най върлите комунисти станаха най върли капиталисти,Най върлите руски подлоги,станаха най върли евро подлоги.Казано по накратко на комунист вяра да нямаш
  • 36 Ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти не беше ли в мазето на "ресторанта"да миеш чинии?

    Коментиран от #38

  • 37 Що,бе?

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Станишев":

    Купейкин бза колко копейк работа е свършил.
  • 38 Последния Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ха ха ха":

    Аз съм на касата.....тоалетните на централна гара
  • 39 А стига вече

    9 0 Отговор
    Този е един от екзекуторите на БСП. Но евродепутатството му се услажда и без срам иска да е от БСП. Гладна кокошка просо сънува.
  • 40 Социалист номер 3

    6 0 Отговор
    Нивото на социално икономическо неравенство ще се намали поне малко като евродепутатите имат само по един мандат. Така повече хора ще хапнат медец от кацата. И за депутатите същото трябва да важи ако са социалисти и за общинските съветници също. Венсеремус !

    Коментиран от #41

  • 41 Ъхъъ

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Социалист номер 3":

    и повече хора депутатски пенсии ще вземат. Одобрявам го

    Коментиран от #42

  • 42 Може и на три месеца

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ъхъъ":

    Оставка да дават и да ги сменят със следващият. Така ще са още повече. И един ден дори депутат да си бил с всички привилегии се ползваш на 100%
  • 43 Няма пес,няма енп,

    4 1 Отговор
    ЕС ще се управлява от десните партии,които ще вкарат ред и дисциплина в кочинката ни!
  • 44 Повече не

    3 0 Отговор
    Сон го лаже. За сегашните европидалостични депутати на БСП в Европарламента глас от мен ...повече не.
  • 45 БгТопИдиот🇧🇬

    5 0 Отговор
    ЕвроФедал с правилен укроБиблейски произход !

    Моля редакцията да не му показват гнясната мутра !!
  • 46 Поздрав за

    1 1 Отговор
    г-н Станишев едно поздравче. "Всичко което имам в този живот" - изпълняват строителите на АЕЦ "Аккую". Гледай, гледай Станишев, космически технологии, и спреният от ТЕБ лично Белене 2009 г.. Датата на която трябваше да подпишеш Договорът за изпълнител на АЕЦ БЕЛЕНЕ.. Проектът ставаше необратим, замина за Вашингтон, не подписа.По случайност след време стана шеф на ПЕС. Никой не обича Предателите, Турция танцува и пее, България плаче и става ядрено сметище на Европа. Най-тъжно е когато интелигентните предават Родината. Надявам се, след време да ви се потърси сметка. На твоята съвест лежат стотици хиляди провалени съдби и животи. Българи ще загиват от студ в домовете си. Поздравления!

    Коментиран от #47

  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Поздрав за":

    ...трябва да ги осъдим и за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. За това бяха и всички маймунджулъци, от страна на ръководството на "независима" България, с АЕЦ „Белене” над 40 г. Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците. България в Козлодуй получи първите произведени реактори ВВЭР-440 в знак на "братска любов"!!....Как си представяте бастисването на 440 МЕГАВАТОВА енергийна мощност, и то не е една или две , а са цели 4 (четири)... ако няма непосредствена опасност от радиоактивно замърсяване?
  • 48 Георги

    2 0 Отговор
    Този Платен предател трябва да изчезне като лош спомен от Българската памет и История!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол