Last news in Fakti

4 Март, 2024 10:36 3 615 49

Защо жената, оправдана за дрифт в двора на КАТ, още не може да си получи книжката

  • марияна мундрова-
  • сливен-
  • книжка-
  • кат-
  • пътна полиция

Красимир Георгиев коментира иронично, че дамата вероятно трябва да премине през още една институция - тренажора на НАСА

Жената, която стана жертва на фалшиво обвинение, че е дрифтирала в двора на КАТ, продължава да ходи по административните мъки. Съдът я оправда напълно и излезе с решение, че престъпление няма. Така се стигна до отмяна на наказателното постановление.

Тя трябва да си получи шофьорската книжка, но удря на камък. Марияна Мундрова от Сливен е събрала резултати от изследвания в психолаборатории и от психиатри. "Преди дни посетих и лабораторията на ДАИ в София. Минах през психотест успешно. В Германия съм работила като куриер. Заради случката останах без работа. От КАТ ме върнаха отново, не ми дадоха книжката. Искат ми медицинско, че не съм лежала в диспансер, както и документ от психиатър. След това ми казаха, че трябва да мина през ТОЛЕК-Бургас", разкри тя.

Председателят на Асоциацията на автошколите Красимир Георгиев коментира иронично, че дамата вероятно трябва да премине през още една институция - тренажора на НАСА. "Госпожата е преминала през съответните тестове, покрила е нормативните изисквания. Получила е удостоверение, че е психологически годна и следва да ѝ бъде върната книжката", категоричен е той.

Историята на Марияна започва когато е спряна от патрулка на КАТ близо до пазара в Сливен. "Казаха да карам след тях, пуснаха сирена. Усъмниха се, че съм с алкохол или наркотици. Тестът за спирни напитки излезе отрицателен. За другия нямах слюнка в продължение на 20 минути и повече. Исках да ми дадат вода или дъвка. Седем души ме гледаха, поисках да ми вземат кръв. Обясних, че понякога пия вечер хапче, понеже имам биполярно разстройство. Отворихме нов тест, направихме го. Излезе отрицателен. Колата е на газ и бензин, за да прехвърли, трябва повече ускорение. Превъртяха се предните гуми, но за дрифт не може и дума да става. Защо веднага не ми написаха акт? Казаха, че са превъртели гумите и ще ме глобят до 200 лева", спомня си жената.

В крайна сметка книжката ѝ била отнета за неадекватно поведение и въртене на гуми в двора на КАТ. "Получих наказателно постановление, че ми вземат книжката за година, а санкцията беше 3000 лева. Обжалвах, а Административният съд постанови, че няма нарушение", разказа той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кат е гад

    58 7 Отговор
    но не за олигофренчетата по пътя
  • 2 Защото

    20 47 Отговор
    Трябва да я лишат от првоуправление до живот!
    Затова!
  • 3 456

    75 11 Отговор
    Защото тези който са й я взели, са загубили делото и са рашили, че ще й стъжнят живота. Защото няма закони, и сега дамата да им врътне едно ново дело за пропуснати ползи и тормоз. Ще спечели.

    Коментиран от #12

  • 4 ТаУмВзе

    54 4 Отговор
    Да й се обясни, че Ушев вече не кълве на 50 а на 100. Да питам, със Убиецът на Цветков кво стана де. Купи си Условна. Мдааа

    Коментиран от #18

  • 5 Гошо

    61 2 Отговор
    Неизпълнението на съдебно решение е престъпление .За пропуснати ползи и вреди ,също може да бъдат осъдени милиционерите .Хвани си опитен адвокат и заедно с двама свидетели отиди в КАТ да си вземеш книжката.Ако откажат - жалба в прокуратурата и задължително нови дела срещу милиционерите.

    Коментиран от #8

  • 6 Наглецо

    14 30 Отговор
    Тая щом е луда няма работа на пътя.
  • 7 Фикри

    32 4 Отговор
    Защото гръмнаха нотариуса, ако беше жив щеше да я оправи жената.
    А за специалистите от КАТ, какво наказание ще има ?
  • 8 Да де

    22 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    И милиционерите ще се стреснат хахаха. Ще осъди МВР и ще й плащаме ти, аз, той, но не и ТЕ. Така че по-леко с ентусиазма, никой държавен или общински служител не носи финансова отговорност за действията, или за бездействията си. А жената е с биполярно разстройство, така че......не ми е известно след като го е обявила, дали има право да шофира.
  • 9 Мда

    32 3 Отговор
    Административният произвол е масово явление по нашите ширини, чиновниците са с връзки, тях закон не ги лови
  • 10 Виктория

    3 5 Отговор
    Максим Каракаш има любовница почти на годоните на сина му. Жена му на държавна работа, сина си отдавна отпратил в чужбина, бизнесменът върти любов в офисите на фирмите си с момичета, негови бизнес асистентки. Това е да си бизнесмен в днешно време.

    Коментиран от #17, #20

  • 11 Киро КокорБойков

    16 2 Отговор
    И главния мюфтия трябва да и даде бележка, че е православна християнка и че редовно ходи на църква.
  • 12 Спечелила е

    19 10 Отговор

    До коментар #3 от "456":

    Като си е платила!
    Кой безнаказано ще върти гуми, където и да било? Та дори това е КАТ!
    На всички такива “ майстори” на спорта, отнемане не само на книжката, а и колата!
  • 13 Сериознооо?

    29 2 Отговор
    "Казаха да карам след тях, пуснаха сирена. Усъмниха се, че съм с алкохол или наркотици."Тия милисионери са за уволнявка.Как тъй ще си се осъмнили в алкохол и наркотици,пък позволяват да се шофира??????
  • 14 Онзи

    20 3 Отговор
    Не на тормоза от държавата. Държавата е враг на народа.

    Коментиран от #47

  • 15 УСА боклук

    20 4 Отговор
    Г-жа,
    осъди ги за 50 000 евро и ще спечелиш. Крайно време е да се усетят какво вършат днешните мюльционери
  • 16 Лекувам наркозависимост

    23 20 Отговор
    Колата й за да прехвърли от бензин на газ трябвало да се изфорсира и то като паркира ??? 1.Защо ще форсираш да прехвърли щом паркираш? 2.Дори и да форсираш защо го правиш с включена предавка оттам и пребоксуването на гумите? 3. Куха си като празна лейка , всяко МПС с газ може да си се кара съвсем нормално и като си вдигне необходимата температура си прехвърля без форсажи без филми , но ти откъде знаеш .... Хич нямаш работа на пътя овца , награда за полицаите !!!

    Коментиран от #34

  • 17 Клюкарката

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Виктория":

    Като имаш някакви данни, съобщавай ги където трябва, госпожице анонимна клюкарка.
  • 18 Амионя другия

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    С автомивката , ще видим и так какъв смешен край ще има делото .

    Иначе обикновения гражданин го правят
    Тралала.

    Коментиран от #22

  • 19 ха ха

    12 0 Отговор
    Абе, Тагарев в армията е дрбна работа. Трябва един като Сакашвили да уволни цялата полиция и да назначи нови кадри. Тези трябва да ги разкарат за злоупотреба със служебно положение.
  • 20 Кой е тоя

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Виктория":

    Максим Каракашев?
    Абе, да не би тая да е ползвала услугите на “ нотариуса”?
  • 21 Дребни

    15 2 Отговор
    Полицейски душици наред с началника им да покажат кой има власт и че съдът е за другите но не и за тях.Селски тарикати
  • 22 ТаУмВзе

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Амионя другия":

    Сами сме си Виновни брато! Дори 3ти март го обърнаха на кален Цирк. Дуднем си, че сме приключили Вчера, па ми се смеят.
  • 23 Мандо

    17 5 Отговор
    Абе като чета какво е написала тази дама хич не ми се мисли че я въртят ей така. Хапове за биполярно разстройство , за да я спрат и ескортират определено е направила впечатление и да форсираш двигателя да мине на газ ? Аз карам на газ и нямам нужда да форсирам , когато му е време автомобила сам преминава на газ … афиф работа е тая

    Коментиран от #24

  • 24 456

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мандо":

    Може и така да е. Но не става въпрос за справедливост, а за законност. Полицията е изгубила делото и или изпълнява решението на съда или обжалва. В случая трябва да й върнат книжката, а за след това... Чудно ми е как е работила в Германия с българска книжка, като законът ясно казва, че до 6 месеца трябва да се смени с немска.

    Коментиран от #28, #45

  • 25 Валери Божинов

    11 4 Отговор
    Тука има нещо! Току така за едно пилене на гуми, няма да те пращат по психиатри! Тази, явно си е имала някакви проблеми с главата!

    Коментиран от #27

  • 26 Някой

    12 3 Отговор
    Че КАТ в случая прекомерно използват държавна власт е ясно .Но едно не ми е ясно.Точно като паркираш ли трябва да превключиш на газ и как точно превъртя гумите. Щото и някой от нас също подават газ да вдигнат малко оборотите за да минат на газ, но не превъртаме гуми.
  • 27 Тя си казва

    13 3 Отговор

    До коментар #25 от "Валери Божинов":

    Че има биполярно разстройство!
    При такова заболяване, кой издава книжка за МПС?
  • 28 Мандо

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "456":

    Не не е точно така. Съдът казва че нямат право да я лишават от книжка за 1г. Тоест тя може да си я вземе по-рано , но когато предодстави исканите документи

    Коментиран от #30

  • 29 Мда

    5 8 Отговор
    То е ясно какво е станало... "Аз ли бе, аз съм обиколила цяла Германия...куриер, чакай да им покажа на тея провинциални катаджийчета как мога да въртя гуми и да дрифтя...." и изгоря.
  • 30 456

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мандо":

    В случая жената ги предоставя. Минава всички тестове на ново. Отделно как, но това вече е работа на полицията. В случая трябва да й върнат книжката.

    Коментиран от #31

  • 31 Мандо

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "456":

    Ми това което е написано в статията е че са и искали още документи , за да и върнат книжката

    Коментиран от #39

  • 32 Знайко

    15 1 Отговор
    Може да дрифти само кола със задно предаване и двигател над 200-300 к.с.
    Колите с предно предаване не могат да дрифтят. Да превъртят предните гуми не е дрифт.
  • 33 факт

    11 2 Отговор
    уволнете ги тези престъпници щом не изпълняват решение на Български съд
  • 34 факт

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Лекувам наркозависимост":

    кой ти даде книжка бе
  • 35 ТРЕТИ МАРТ С...РУСКИ СУБТИТРИ

    2 2 Отговор
    АЗ СЪМ С ХЕТЕРОСЕКСУАЛНО РАЗСТРОЙСТВО...
  • 36 Коци Георгиев

    12 0 Отговор
    Тези хора , тези полицаи от кат не са хора , не са полицаи.Със започването на работния ден , единствената им мисъл , и единствените заповеди които получават от началниците са да пишат колкото си може повече актове. Дали актовете са съобразени със ЗДПУП, или не няма никакво значение. Те пишат акт знаейки че е не правомерен, и после казват ами обжалвай го в съда. И ако аз например неплатя акта който е 50 лв, а обжалвам ще дам много повече за обжалване. Ив двата случая държавата печели а аз губя,какво от тов че катаджията ми е написал фалшив акт, както е във горния случай.Това не е държава,Това само мошенници.
  • 37 12345

    4 1 Отговор
    Да вземе да направи истински дрифт и тогава да и я дадат . Даже да получи сертификат на учебен инструктор.
  • 38 Иво

    3 2 Отговор
    И аз ако съм с растройство ша въртя гуми, ама после ша си платя масрафа...
  • 39 ТОЛЕК

    3 7 Отговор

    До коментар #31 от "Мандо":

    Там са я пратили, ама тя не казва защо. Това е транспортна освидетелстваща лекарска комисия. Тя е за хора със специфични заболявания . Там издават документа дали може да шофира и за какъв срок, който взависимост от заболяването може да бъде от една до няколко години, но никога за 10. Явно е имало неадекватно поведение от нейна страна и при липса на алкохол и наркотици има друга причина. А в Германия сигурно полицаите изпълняват всякакви желания и тя си е помислила, че нашите веднага ще й.дадат поисканата дъвка.
  • 40 Правда

    7 2 Отговор
    Да, не звучи много убедително дамата и да, аргументите в някои коментари насочени срещу нея са логични, но мястото където се решава кой е крив и кой прав е съдебната зала и щом има съдебно решение в нейна полза, неизпълнението му е престъпление

    Коментиран от #44

  • 41 Сделано в СССР

    5 8 Отговор
    Всички служби за сигурност се управляват от npoZти, съветски милиционери, назначени от националните предатели Б0рисов и пРезидента Гумен кРадев.

    Коментиран от #43

  • 42 Всички престъпници са

    7 5 Отговор
    Или неизлечимо болни или невинни!
    Докога ще я държите тая изцъклената на първо място на новините?
  • 43 Хич не си

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Сделано в СССР":

    Интересен!
    Отдавна ти се е изчерпил интелектуалния потенциал!
    Смени репертоара!
  • 44 Когато

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Правда":

    Съдебното решение е постановено очевадно в нарушение на закона не полежи на изпълнение!
    Нашият съд не е пример за законност!
  • 45 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "456":

    Няма такъв закон!!!!!

    Коментиран от #46

  • 46 456

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Димитър":

    Първо провери и после казвай дали има или не.
  • 47 Шопо

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Онзи":

    МВР е организирана престъпна група.
  • 48 Кирчо

    6 1 Отговор
    Дрифт е техника на шофиране, при която шофьорът преднамерено извежда дадено превозно средство (най-често автомобил) извън контрол чрез „презавиване“, така довеждайки до загуба сцеплението на задните гуми. По време на дрифт движението на автомобила е напречно на завоя, осъществено под влиянието на тежестта му и инерционния момент.
    Хайде сега милиционера да се качи в милиционерската кола и да покаже дрифт в двора на КАТ.
  • 49 Охи

    0 0 Отговор
    Имам 3 (три) колежки с биполярно разстройство и всичките имат книжки, съдът също е преценил жената че може да кара.
    Не са луди, просто често преминават от еуфория към депресия и обратно. Даже е забавно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове