Last news in Fakti

5 Март, 2024 10:04 4 194 37

ВАС забрани поставянето на "легнали полицаи"

  • легнали полицаи-
  • вас

Досега съществуващите няма да бъдат махани, но се спира поставянето на нови на места, където е необходимо да ги има

ВАС забрани поставянето на "легнали полицаи" - 1

Върховният административен съд забрани поставянето на изкуствени неравности по пътищата, така наречените „легнали полицаи”. По жалби на физически лица магистратите са намерили нарушения при архивирането на документите, с които се издава разрешение за поставянето на ограничителите на скорост. Това съобщи Нова телевизия.

Според пътния експерт от Велико Търново Илко Цветков трябва да се промени наредбата, за да могат да се поставят нови изкуствени неравности.

„Досега съществуващите няма да бъдат махани, но се спира поставянето на нови на места, където е необходимо да ги има. Наистина съществуват и такива, които не са по стандарт, по-високи са, водят до повреди на автомобили. Това обаче е най-сигурният начин за ограничаване на скоростта. След поставянето на „легнали полицаи” драстично намалява възможността за пътни инциденти”, посочи той.

По думите му съдът е забранил поставянето на нови неравности, защото казусът не е пуснат онлайн за обществено мнение.

„След промяна в наредбата вероятно те отново ще започнат да бъдат поставяни. Бих посъветвал кметовете да канят автоинструктори на обсъжданията на организацията на движението”, предложи експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НаВрето

    26 4 Отговор
    "Това обаче е най-сигурният начин за ограничаване на скоростта." - ами защо тогава има полиция, камери и т.н. - по този повод преди години ходих на разходки с офроуд групата и да ви кажа, те не намалявах по асфалт на полегнали полицай - минаваше се със скоростта с която се движеше машината и по пътя. Така че не знам какво значи "най-сигурен"

    Коментиран от #21

  • 2 Сбъркана държава

    39 3 Отговор
    Малко са дупките че трева и подскоци да има

    Коментиран от #17

  • 3 Браво

    8 18 Отговор
    искам да карам с 350 км в ч и да убия нкой пешеходец.

    Коментиран от #34

  • 4 Дядо Гого

    50 2 Отговор
    Нека да има легнали полицаи, но да има и стандарт, чрез който да се контролира изпълнението им. В момента легналите полицаи се правят от възможно най-нискоквалифицирания персонал и естесвено има фрапантни импровизации. Такива трява да се демонтират!!!

    Коментиран от #20

  • 5 честен ционист

    26 5 Отговор
    Електричките дават фира от полегналите полицаи.
  • 6 Хохо Бохо

    20 12 Отговор
    По пътищата има пре достатъчно естествени препятствия благодарение на пътните инженери. Малоумниците, вместо да слагат препятствия, могат да сложат камери за скорост и да си събират глобите. Ганя най го боли кога му бръкнеш в джоба. Може 100 пъти да фучи през легнал полицай ама след първата глоба ще се кротне и то за дълго

    Коментиран от #8

  • 7 КАТ аванта

    33 1 Отговор
    Ред е на клекналите полицаи!
  • 8 честен ционист

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Глобите за превишена скорост не са големи. Дрането става на светофарите, когато си настъпил пешеходна пътека на червено, или когато те хване с телефон.

    Коментиран от #22, #27

  • 9 Правоверен Евроатлантик

    14 2 Отговор
    И край училищата и детските градини ли ще ги махнат? И там ли ще се трепят вече.
    А някои са без маркировка и са опасно високи, там и с ниска скорост можеш да се одереш с ниска кола.
  • 10 2101

    15 0 Отговор
    Пласмасовите лежащи полицаи масово са счупени, стърчат болтовете. Под някои са се образували дупки, явно са вкопавани. Направените от асфалт изобщо не се виждат а трябва да бъдат маркирани със светлоотразителна боя. По селата е трагедия в Северозапада. Да не говорим за асфалта, грешно дадени пари. Пътя още се ремонтира а дупките вече са по педя дълбоки на ремонтиран участък.
  • 11 Георги Илиев Митев

    12 0 Отговор
    Най-корумпираната институция отново работи за престъпността и корупцията .
  • 12 Чакай да позная, новите изкуствени

    6 0 Отговор
    легнали полицаи ще са турско или китайско производство 😉

    Коментиран от #15

  • 13 Мексо

    6 1 Отговор
    Най сигурният начин да няма убити пешеходци е всичко да се увие с бодлива тел. Пътищата се ползват за всичко друго само не и за придвижване на автомобилите. А данъци такси акцизи и глоби плащат само автомобилистите.
  • 14 А ми

    7 0 Отговор
    Те нашите полицаи са дебелички и като полегнат става страшно и с 20 да караш
  • 15 ми не

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Чакай да позная, новите изкуствени":

    Правят ги в Русе. Що?
  • 16 Клекнал полицай

    9 0 Отговор
    Най-хубави са високите, необозначени бабуни, на неосветена улица. Пукат картери, свалят брони, къртят пломби и бъбреци и наместват чакри.
  • 17 Дупка

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сбъркана държава":

    Малко са, ако са повече дупките, скоростта ще бъде по ниска, още дупки трябват, един метър равен да няма, дупка до дупка и между тях още една.
  • 18 Логика

    2 1 Отговор
    На всяко такова място поставят по една камера и за един месец всички се кротват.
  • 19 Адолф

    11 0 Отговор
    Всички легнали полицаи които не отговарят на стандарта,нямат маркировка и пътен знак предупреждаващ за наличието им трябва да бъдат премахнати незабавно!
  • 20 можеш ли

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Гого":

    да посочиш едно нещо в тази страна което се прави от квалифициран персонал???
  • 21 Опорка

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "НаВрето":

    Означава, че няма да караш със 100, където има ограничение 50
  • 22 Хохо Бохо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Размерът е без значение, събираемостта е. Ако знаеш, че няма да ти се размине няма да правиш нарушения
  • 23 Някой

    3 1 Отговор
    Според мен единствено около училища и детски градини трябва да има легнали полицаи.
    На другите места трабва да има повишен контрол. И всички са са равни пред закона.

    Нужни са законови промени, но не по-големи глоби или конфискация на автомобили. А разумни закони и равенство на всички пред закона. Така щото, който надвиши скороста с повече от 20 км/ч в населено място освен паричната глоба да губи книжката за един месец. При 3-то едно и също нарушение в рамките на 2 години, да губи книжката за 3 месеца. Който надвиши с 50 км/ч разрушената скорост да губи книжката за 6 месеца и парична глоба 3 пъти по-голяма от горвото надвишаване с 20км/ч.

    Който бъде, хванат да кара кола докато му и отнета книжката. Да влиза веднага в затвора за 1 години и да плаща 2 000 лева глоба/т.е. средна заплата/. Още по-добре глобата да е обвързана с дохода, примерно да е 1/12 от годишния доход. За тези, които нямат доход/безработни, студенти, манекенки .../ глобата да е минимум 1000 лева или 1/30 или 1/20 от цената/оценката/ на автомобила с който са хванати. Примерно безработен студент нарушава правилата с автомобил за 300 000 лева, глобата става 10 000 лива/1/30 цената/.
  • 24 Ха ха ха,автоинструктори!?!

    4 1 Отговор
    Това ли са компетентните?! Ами АПИ за какво са тогава? Само за да налагат глоби ли?!Цялата държавна структура трябва да се изгради на ново! Това,което го имаме е неработещо,корумпирано и некадърно! Само Възраждане може да промени системата"лява ръка,десен джоб"! Гласувайте масово!!!

    Коментиран от #25, #33

  • 25 аааахахахааа

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха ха,автоинструктори!?!":

    И коя система ще въведе възраждане?Партийна субсидия-луксозна къща във Варна ли,това ли ще е новата система?

    Коментиран от #29

  • 26 буха муха ха

    1 3 Отговор
    Вместо "легнали полицаи" да правят "легнали копейки".

    Коментиран от #35

  • 27 Експер

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Ти лично, колко пъти си плащал глоба за нарушение на ЗДП?
    Аз няколко пъти, най-вече за неправилно паркиране и превишена скорост с 15-20 км/ч. И веднъж преди години, когато още нямаше магистрали за изпреварване на един "охльов"=флегма при непрекъсната линия. Откакто има магистрали изпреварванено на "охльовите" вече не е проблем.

    Та от опит знам, че даже глоба от 20 лева - 50 лева, действа "ВРАЗУМЯВАЩО". Това е колкото дневните ми разходи за жимот/храна+комунални сметки/. Това е 1/3 резервор бензин...

    По-засилен контрол и 3-4 глоби по 50 лева всеки месец биха ме "дисциплинироли" много повече от 200 лева глоба веднъж на 10 годшни заради слаб контрол.

    Ще ви кажа и защо нарушавам. Пример: пътувам от София до Стара Загора по магистрала Тракия. В дясно е пълно с бавни камиони и бавни коли, движещи се с 90-100 км/ч също и дупки и неравности. В лявата лента почти няма дупки. За това решавам да карам в лявата с 140 км/ч. Но постоянно ме застигнат разни несанкционирани шофьоршли. Да им направя път означава да карам по дупки или постоянно са намалявам от 140 до скороста от 100 км/ч на ТИР. И като виждам, че няма наказания за тези, които ме застигнат и изпреварват със 160 км/ч. И аз започвам да карам със 160 км/ч за да се движа със скороста на потока в лявата лента.
  • 28 анонимен

    3 0 Отговор
    това е добра новина, но още по-добра би била задължително да се разкарат сега съществуващите. Катериме си колите като на лозе.
  • 29 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "аааахахахааа":

    Дай боже на всеки българин нов автомобил за 50 000 лева и къща за 300 000 лева на брега на морето. Но това е по цени от 2020 г., сега цените на имотите и автомобилите са двойни. За такава къща, днес ще трябват 300 000 евро. Дори и при основна месечна депутатска заплата от 7 000 лева. Това е невъзможно, има разходи за храна, дрехи, отопление, пътуване, скъпи ресторанти ... Та може да се спестява едва 3000-4000 месечно от депутатски заплата. Т.е. ще са нужни около 10 години за да се изплати с депутатска даплага "скромна" депутотска къща/3-4 стаи/ + автомобил среден клас.
  • 30 бай Иван

    3 1 Отговор
    В другите държави защо няма полегнали полицаи???
  • 31 Дада

    7 0 Отговор
    Къв експерт е тоя палячо бе ? Махайте всички изкуствени неравности по пътя . Изпочупихме си колите
  • 32 Владо

    0 0 Отговор
    Новите до СМГ-то са НЯМА такиво бордюри..
  • 33 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха ха,автоинструктори!?!":

    Да това, което го има е прогнило, корумпирано, некадърно. Най-бързо ще стане, ако всичко живо полицаи, чиновник, лекар, прокурор, съдия, депутат, министър... бъде уволнено и се назначават нови некорумпирани хора.

    Но откъде да ги вземем тези нови, кадърни, честни хора? Като човешкия материал у нас се състои от 90%-95% корупционери и некадърници. През 2001 година се опитахме да си внесем управник отвън. Резултата беше трагичен, разбрахме, че извън България също има лоши хора. И че внасяйки отвън, също може са сгрешим и да внесем корупционери и некърници.

    България ще се оправи, когато успеем да намерим 1000 честни и кадърни българи и да ги назначен за депутати, министри, висши съдии, висши прокурори, висши чиновници, банкери. Най-важно е да са честни и кадърни. Не е важен опита, дори и да са неопитни, ще се научат за няколко години. Важното е са им дадем време десетина години. И да ги опази от Пеевски, Борисов, Нинова ... да не ги покварята. За целта,е важно Пеевски, Борисов, Нинова ... общо да не получават повече от 20%-30% от гласовете на избори в следващите 10 години.
  • 34 Чавдар Бойков МВР Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Трепал съм пешеходец с личния си автомобил. Пресичаше неправилно и го забърсах като маче у дирек.
  • 35 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "буха муха ха":

    Искам легнали депутати, министри, прокурори, кметове, общински съветници, директори на болници, чиновници... Искам съдебен имунитет и танк, че да мина с него през изброени по-горе. И след това искам ново име и ново ЕГН. Т.е. искам да стана анонимен спасител на България.
  • 36 Зевзек

    2 0 Отговор
    Като "назначим" легнали полицаи. Какво ще ги правим сегашните "назначени" "другари" наведени полицаи и техните още по-наведени началници? Какво ще ги правим корумпираните полицаи? Какво ще правим наркопласьорите и мутро-биячите "назначени" в полицията? Ще ги уволняваме ли, или ще им дадем по 20 заплати и ще ги пенсиониране?
  • 37 Герен

    0 0 Отговор
    ДО СЕГА ПОСТАВЕНИ ОСТАВАТ И КАКВА ФАЙДА. СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. ТЯ БГ Е ОПАСАНА СЪС ЛЕГНАЛИ ПОЛЕГНАЛИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦАИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове