Last news in Fakti

5 Март, 2024 10:46 1 409 62

Румяна Коларова: Икономическите показатели са оптимистични, а при служебните правителства бяхме на ръба на пропаст

  • правителство-
  • ротация

Основната критика към тройната коалиция, когато беше сключено споразумението, беше именно, че става дума само за разпределение на постове, посочи политологът

Румяна Коларова: Икономическите показатели са оптимистични, а при служебните правителства бяхме на ръба на пропаст - 1

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще представи пред партията коалиционното споразумение, което ще предложи на партньорите в управлението от ПП-ДБ.

"Това споразумение не бива да е разпределение на министерски кресла. Именно това беше аспектът на меморандума, който лидерът на ГЕРБ и Мария Габриел остро критикуваха. Не очаквам да става дума за разпределение на министерски кресла и позиции в регулатори. По-скоро ще става дума за програмни цели, времеви периоди и ясно дефиниране на отговорности", коментира политологът проф. Румяна Коларова.

Тя очаква предложението за коалиционно споразумение да бъде подлежаща на промяна рамка.

"От 8 март нататък ще има вид диалог кое е приемливо и как ще бъде приемано, освен ако предварително не са обсъдили компоненти от това споразумение", отбеляза проф. Коларова.

Политологът проф. Мария Пиргова се съгласи, че това предложение на ГЕРБ ще бъде рамка, а самият меморандум също е бил нещо много общо.

"Проблемът е, че това управление не може да извоюва своята легитимност. Страните на сглобката закъсняха много. Страната навлиза в парламентарна, политическа и социална криза. Геноцид към диабетиците, несправяне с много проблеми, които водят до огромни заплахи за живота на населението и бизнеса. Не можем да решим проблемите в земеделието. Меморандумът и предложението на ГЕРБ нямат общо с дневния ред на обществото. Разминаването продължава да се задълбочава, обществото няма да издържи дълго на този театър", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Пиргова очаква партньорите в управлението да се споразумеят и да не се стига до предсрочни избори. Проф. Румяна Коларова обаче не споделя мнението ѝ, че в момента страната ни има военновременно управление.

"Имаме ясна заявка, че министрите ще бъдат оценени от резултатите на тяхната дейност. Ако има сериозни проблеми в здравеопазването, ясно е, че министърът ще бъде сменен. Важно е какъв ангажимент ще поеме новият министър на здравеопазването и в какви срокове", подчерта политологът.

"Основната критика към тройната коалиция, когато беше сключено споразумението, беше именно, че става дума само за разпределение на постове. Опитът на България е, че не само това не отговаря на европейските стандарти, но гарантира корупционни практики", смята проф. Коларова.

"Готвят се процедури, в които държавата ще влезе в ново безвремие. Това означава никакво решаване на реални проблеми и голям прозорец за корупция, защото влизат европейски средства. Хората няма да издържат с тези неразрешени проблеми. Показател е смъртността на населението и 50 хил. по-малко бебета миналата година. Фирми ще фалират. Провинцията обезлюдява. Не можем да се грижим за себе си като народ. Корупционната нагласа се наблюдава от всичките ни партньори", настоя проф. Пиргова.

По думите ѝ партиите са неспособни да активират населението и повече нямаме нужда от тях.

Проф. Коларова отвърна, че отговорното поведение не предполага предсрочни избори, но не е съгласна да се дават черни прогнози, че обществото умира или има икономически срив.

"Икономическите и социалните показатели са оптимистични. Имахме период на служебни правителства, когато бяхме на ръба на пропаст", посочи тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    60 2 Отговор
    За Шипка минахме през Златица, Карлово, Сопот, Калофер.Навсякъде половината магазини и заведения са затворени,разруха и млади хора без бъдеще които казват че ще емигрират.

    Коментиран от #23

  • 2 честен ционист

    51 4 Отговор
    Кокора задължи весеки жив Ганчо с по около 66000 USD външен дълг. А като платите и реактора на кредит, ще закръглите на 100k.
  • 3 Последния Софиянец

    48 5 Отговор
    Вчера по немската телевизия под заглавие,, Фашизъм в страна от ЕС,, дадоха как на Шипка полицията преби свещеник, влачи го по земята и го изхвърли в едно дере само защото прокле Сглобката.А другите платени свещеници не направиха нищо да го защитят.
  • 4 Теменужка "пътната карта" Петкова

    36 2 Отговор
    Тази работеше при нас
    На хранилка
    Както и всички шефове на новинарските отдели в ефирните телевизии
    Така че скоро няма да разберете за намерената ми пътна карта за едно поточе
  • 5 Перо

    43 4 Отговор
    Тая измислена джендърка кога ще си признае има ли родствена връзка с Васил Коларов?

    Коментиран от #22

  • 6 Противна!

    42 4 Отговор
    Където е текло, ще тече, където е лизано пак ще лиже!

    Коментиран от #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Оптимистични

    35 4 Отговор
    Като дядо ти. Където предаде и измами въстанниците.
  • 9 Бмх

    45 3 Отговор
    Проста женица която не може да прикрие симпатиите си към шебека!
  • 10 шефа

    46 3 Отговор
    Гнусна,гнусна,гнусна соро.... бабичка,долна и мръсна.
  • 11 Иванов

    37 2 Отговор
    Политолог дава оценка на икономически показатели!Странно! Тя и Бъчварова социолог пък ръководеше МВР. Каква е експертизата на тази госпожа, че го давате като информация?
  • 12 Риза с дълги ръкави ви е нужна Коларова!

    41 2 Отговор
    Лекарите кога ще приберете тази болна жена?
  • 13 безпартиен

    31 3 Отговор
    Вярно е,че при служебните правителства бяхме на ръба на пропаст!Сега при редовното вече уверено правим крачка напред!!!!!!!
  • 14 Буко Баламата

    32 1 Отговор
    Нали не си мислите,че някой вярва на тези нагласени показатели.
  • 15 Дърт продажен вук

    26 0 Отговор
    Послушка
  • 16 Убеждавам се,

    28 0 Отговор
    че тая жена трябва да си гледа само внуците! Но се притеснявам,че и с това няма да се справи,както с политологията!От врат !
  • 17 Дърта Вещица! Какво е Хвалиш Сглобката!

    32 0 Отговор
    Кое муе Доброто на това Управление, че Гърбат Народа с Милиарди заеми да предплащат Анерикански остарели оръжия, а Идиота Тагарев да Подаяват с Денков нашето на Украйна! Изчезвай Мършо!
  • 18 Хорейшио

    17 1 Отговор
    Това бабе е комунистическо отроче и отраснало ползвайки цял живот благата на партийната номенклатура на БКП. В последните години се присламчи към тези хвалещи Боко и ГЕРБ с надеждата от там да падне някаква далаверка. Подобни на нея отвращават най много хората, както се пееше в една песен на НЛО " Ех мили мои партии любими, аз ще бъда с таз , която е на власт.."
  • 19 Василка Коларова

    14 0 Отговор
    Аз съм от много виден комунистически род, ама комисионките са си комисионки
  • 20 пешо

    18 0 Отговор
    тая дърта комунистка не е показвайте повече
  • 21 Демократ

    2 25 Отговор
    Срамно и жалко за България е толкова продажни българи да работят за зловещата политика на Кремъл срещу България и същите да претендират за миролюбие и патриотизъм. Прогнила и отровена от болшевишки кремълски проксита е националната ни сигурност, енергетиката, икономиката,историята. Фактът,че полк.мутрофанова най-безогледно и безнаказано злослови срещу България и се меси навсякъде във вътрешната политика, показва, че управлението на България е в ръцете на недостойни българи,подчинени на путлер.Факт е, че българи са руски шпиони в Англия, факт е ,че български руски шпиони в България са срещу гонения от Путлер българин Христо Грозев. СРАМ И ПОЗОР, БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 22 пешо

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    внучка
  • 23 Доместос

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Отивай да миеш кенефите на кундукторката.
  • 24 Стара чанта

    22 0 Отговор
    Тази пишман анал-лизаторка пак дрънка глупости.Сега мафията управлява ,начело на държавата са някакви жалки безгръбначни които просто слугуват на едно посолство.И от страх от извършените от тях престъпления не смеят даже да имат собствено мнение.Цените станаха астрономични , доходите замръзнаха Нека даде пример какво е поефтиняло и с колко а не да сипе празни приказки.Икономика-пълен срив, енергетика-още по зле.Огромната част от народа едва свързва двата края само една малка част от придворни калинки демонстрира просперитет.
  • 25 нннн

    15 1 Отговор
    Показателите на хладилника и кесията ми не са оптимистични. Съвсем друго показват.
  • 26 ВЕРВАМ И

    17 0 Отговор
    Сравнете потреблението на ток и газ спрямо годините преди пЛандемията. Няма как да сме потребявали по-малко ток и газ, а да сме произвели повече. Освен ако не сме направили яки инвестиции в по-енергоефективни технологии, за което не съм чул да се случи последната година-две. Още кака кури и лъжлив асанчо се опитваха да лъжат на тема как цъфти икономиката ни. Но увеличението е заради скока в цените, повече пари се въртят, но това не означава че произвеждаме и потребяваме повече.
  • 27 8976597598

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Противна!":

    МНОГО ДОБЪР КОМЕНТАР! БРАВО! ПРОТИВНА Е!!! 2020 ЛЯТОТО СЕ СПУКА ДА ЛИЖЕ НА ТИКВАТА....
  • 28 Хаирсъзина

    13 0 Отговор
    Брей, тая не се умори да хвали пагубните за Б-я водачи.
  • 29 Артилерист

    15 0 Отговор
    Тази се изказва както властта за Националния ни празник 3-ти март-всички други са ни освобождавали, но не и Русия...
  • 30 Никой

    13 0 Отговор
    Тая откога взе да разбира и от икономика Показателите били ....ОПТИМИСТИЧНИ., демек нещо в бъдеще време Което обаче може и да не се случи. Хем цитира проблемите на обществото и че сглобката с меморандумите и споразуменията е далеко от реалните проблеми,хем после икономическите и социални показатели били оптимистични.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Икономист

    13 0 Отговор
    Пълни лъжи има срив на икономиката
  • 33 Джоко

    15 0 Отговор
    Тъз бабингера, ви лъже. Живот на кредит е добре докато изпапкате кредита, а след това следва диета- сомалийска!
  • 34 Дедо ви...

    12 0 Отговор
    Всяко публикация на тая трябва да е в рубрика „Платена реклама“ на ГЕРБ
  • 35 Павел Пенев

    9 0 Отговор
    Искам да ви припомня,че тази измет е от рода на един велик българин от Шумен-Васил Коларов.
  • 36 Благой

    7 1 Отговор
    Не говори тупотии а върви да гледаш твоят деди деменци
  • 37 ЧОЧО

    10 0 Отговор
    Цирк пред народа.Мемерандум,коалиционо споразумение ала бала.В супермаркетите цените всеки ден нагоре а те не могат да се разберат кой да открадне повече.
  • 38 Наблюдател

    6 1 Отговор
    Същото е и сега! Недей да лъжеш, даже сме по зле. Говоря за Народа, не за такива като теб и другите уредени индивиди от кастата.
  • 39 мдаааа ... ти да видиш

    4 0 Отговор
    А тая фльорца е точния пример и представител на служебен министър....
  • 40 Ванчо

    9 0 Отговор
    Чували сте песента пеперудата Румяна прескача от трън трън за да намериш дъртъка с деменция
  • 41 мдаааа... ти да видиш

    7 0 Отговор
    И тая фль0pца е типичен пример и бивш служебен министър....
  • 42 Чики-Рики

    4 1 Отговор
    Пеевски преди време каза,че най - интересното предстои!Е, мисля че му дойде времето!Що се отнася до това, че при служебните правителства сме били на ,, ръба,, на пропастта,то според думите на ,,смесения,, сега трябва да сме готови да скочим в нея!С такава висока скорост сме се задилили,че няма спиране!
  • 43 Зелен Демократ

    5 0 Отговор
    Абсолютно съгласен съм с колежката демократка, ръба е надскочен и падането за плебса е оптимистично, има още малко до дъното
  • 44 Марин М.

    11 0 Отговор
    Румито Коларска,е стара играчка,милее за Боко и герб и никога не забравя,от къде идват тлъстите денги.От злоба към разбичните от герб субекти,дори е получила изкривяване на устата. Бабо Р. гледай си внуците,стига си тичала по студията,да лаеш само в една посока.
  • 45 М3 голд

    5 0 Отговор
    Коларова откога разбира от икономика? А от политика? Всичко е заради бонусите от Сорос. Дядо й - Васил Коларов се върти в гроба.
    А това, което казва проф. Пиргова, кой може да обори реално? Не е ли така?
  • 46 Вълканов

    3 0 Отговор
    Уважаема госпожо, изглежда, че Вие сте принцеса по рождение божествата са ви са братя и сестри. Я попитайте пенсионерите с малка пенсия, попитайте безработните, които търсят работа, която да изхрани семеййствата и осигури един достоен битов живот с всред многоброъните житейски изисквания в тази вечна борба за оцеяване. .
  • 47 Докога

    5 0 Отговор
    ще ни обрабова тая иди@тк@!
  • 48 Ххххххххххх

    3 0 Отговор
    Пък ние ядем доматите с колците. Вие себе си лъжите или дори просто пропаганда не може да правите.
  • 49 Мнение

    5 0 Отговор
    Икономика от политолог. Сигурно иска да каже, че личните и финанси са се увеличили от както Герб се върна. Нали е там на хранилка. То това си е публична тайна.
  • 50 Недоволните

    2 2 Отговор
    Да докарат пак шайтан фатмака на власт, да направи стотина боташки договора и да видим кон боб яде ли.
  • 51 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 0 Отговор
    Хората искат регулатори, Висши съдебен и прокуроски съвет, които им служат, а не такива, които ги ограбват и тероризират.
    Важното е за какво се ползват постовете. Дали за лично облагодетелстване и далавери, или за благото на народа. Най-важното е постовете да се употребяват за благото на народа. Ако това се прави, не са важни подробностите как се прови и кой го прови.
    Пробрема е, че Бойко и Пеевски искат постовете за да продължават да правят далавери и терор.

    Ало взимането на власта означава разпределяне на постове.

    Това е идеята на демокрацията, периодично да се правят избори и разпределят постове. Досега като БКБ=БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ВМРО .... разпределяха постовете. Защо Нинова, Доган, Пеевски, Каракачанов ... не реваха и не се противопоставяха? Не се противопоставяха на разпределянето, защото техни хора бяха разпределени на всички постове. Сега, когато някой иска да им вземе половината постове и да назначи на тях други хора. Започна неистов вой и от "политици", и от пратени "журналисти", политолози, експерти ...

    Как пък не се намери един ЕКСПЕРТ да излезе, да каже, че така функционира демокрацията, така роботи държавата. Спечелилата изборите "коалиция" ли, "сглобка" ли: ПП-ГЕРБ си разпределя постовете. Било със споразумение, било с търговия, било с нелицеприянто изнудване , било с внедряване на шпиони/като сегашние министър на МВР/ ...

    Ако все едни и същи хора ще стоят на постовете и все, едни и същи партии ще разпредел

    Коментиран от #53

  • 52 мдааа ... ти да видиш

    5 0 Отговор
    Тая фль0pа е точния представител служебен министър...
  • 53 ГЕРБ=ДПС=БСП

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Ако все едни и същи хора ще стоят на постовете и все, едни и същи партии ще разпредел постовете. Защо харчим пари, защо ходим на избори?

    Така работи демокрацията, периодично се правят избори за да се разпределят постовете. За да има "въртележка" ли, "ротация" ли, на властваимащите.
    Смисъла на ходенето на изборите е да се случва промяна. А не един и същи Бойко хитрец да обсеби цялата власт, да сложи свои лакеии на всички постове ... и така докато е жив. Или докато някой по-голям хитрец не го надхитри и замени.
  • 54 тодо

    2 0 Отговор
    Коларова,не избягвайте темата за пътната карта,тя е явна вече
  • 55 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 0 Отговор
    Бойко Борисов има 2 качества. Едното е, че въодушевени и пленява мнозинство прости хора у нас. Второто успява да се споразумява с мошеници като Пеевски, Георги Гергов, Слави Трифонов ...

    Но това е недостатъчна за да управлява добре. Защото му липсват знания по икономика, финанси, право ...
  • 56 ПОЛ

    2 0 Отговор
    Да ти имам оптимизма!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Истината

    2 3 Отговор
    Винаги когато сме управлявани от московски еничари сме били на ръба на пропастта.
    Няма по долни индивиди от култивирания съветски еничарин, готови да продадат род, Родина и себе си, в угода на кремълските бандити !
  • 60 На лъжата, краката са къси

    2 4 Отговор
    Предателите мутрата Борисов и фатмака кРадев са кремълски марионетки.
    Русия е управлявала пряко българската енергетика при изграждането на "Турски поток" .

    Радев и Нинова са били наясно. БСП е гласувала по заповед от Кремъл, за да може Борисов да изпълни волята на Путин. Радев не е реагирал въпреки доклад на службите.
  • 61 Тома

    4 0 Отговор
    Найдобрите икономически показатели бяха когато на тиквата му показаха чекмеджето како
  • 62 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    7 0 Отговор
    АМАН ОТ ПИШМАН ПРОФЕСОРИ.
    КАК СТАНА ПРОФЕСОР ГОСПОЖО????? МОЖЕ БИ СЪС СТАТИИ В ГОДИШНИКА НА СУ..
    АМАН ОТ ГЕРБАДЖИИСКИ ПРОПАГАНДАТОРИ.
    АМАН ОТ ХОРА, КОИТО СА НАБЕДЕНИ ЗА СПЕЦИАЛИСТИ.
    БЯГАЙ ДА СИ ЧЕТЕШ ЛЕКЦИИТЕ /АКО ИМА КОЙ ДА ГИ СЛУША/, СТИГА КОМЕНТАРИ ПО СТУДИЯТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове