Last news in Fakti

5 Март, 2024 20:41 4 208 39

Любомир Стефанов: Споразумението вкарва ДПС в управлението "през задната вратичка", но изолира и "Възраждане", и ИТН

  • любомир стефанов-
  • споразумение-
  • дпс-
  • задната вратичка-
  • изолиране-
  • възраждане-
  • итн

Ще има ротация, ще има посипване на главата с пепел, ще има режисиран компромис, но в крайна сметка управлението ще продължи, добави политологът Димитър Аврамов

Любомир Стефанов: Споразумението вкарва ДПС в управлението "през задната вратичка", но изолира и "Възраждане", и ИТН  - 1
Снимка: bTV

Ротация ще има, защото тези партии не са дошли толкова трудно на власт, за да хвърлят оставка. Очевидно е, че не искат избори. Това каза в "Лице в лице" по bTV политологът Димитър Аврамов.

Очевидно е, че в началото на мандата управляващите не са имали план. Театралничеството е излишно. Ще има ротация, ще има посипване на главата с пепел, ще има режисиран компромис, но в крайна сметка управлението ще продължи, добави той, цитиран от novini.bg

По думите на политолога Любомир Стефанов днешната реч на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред Националното съвещание на партията е имала за цел релегитимацията на предложеното от "Продължаваме промяната – Демократична България" коалиционно споразумение.

Борисов направи това, което ПП-ДБ не направиха – легитимира проекта си за управление с цялата си партия. Идеята е да се направи документ, който да доведе до коалиционно управление за цял мандат. В началото беше дадено едно добро начало, а в момента сме в нищото, защото не се научиха да си говорят. Трябваше да си дадат повече време и да съчинят една работеща коалиция, заяви Стефанов.

Според него може би със споразумението силата на някои партии ще се промени, но работата, която трябва да се свърши, няма да е по-различна.

Димитър Аврамов отбеляза, че в предложеното от ГЕРБ споразумение се споменават евроатлантически партии, без да се споменава, че става въпрос за ДПС, което е унизително за избирателя. Като са спрели да заклеймяват ДПС, да го вкарат и в управляващото мнозинство, посочи политическият анализатор.
Любомир Стефанов коментира, че споразумението вкарва ДПС в управлението "през задната вратичка", но изолира и "Възраждане", и "Има такъв народ" и останалите проруски партии. Вкарването на ДПС в управлението наистина е предизвикателство за ПП-ДБ, подчерта Стефанов.

В българската политика има нужда от смирение, посочи Аврамов.

В отговор на въпрос Любомир Стефанов каза, че според него ротация ще има.

Политиците играят театър, и то лошокачествен. Ще има недоволни, но нямаме нужда от повече политическо безвремие. И при нови избори твърдите ядра няма да изоставят партиите си, каза още политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    11 35 Отговор
    Е загрижилисте се за "възраждане " и глиста на путин - копейката

    Коментиран от #11, #25

  • 2 ТаУмВзе

    34 0 Отговор
    Тва за Задната вратичка и ДПС си е Норматив бре! ХАХХАХАА

    Коментиран от #27

  • 3 Каква проруска партия е ИТН

    24 12 Отговор
    За колко се продаде, че удари дъното да си лъжец?

    Коментиран от #26, #28, #29

  • 4 Мадуро

    14 12 Отговор
    А третата комунистическа партия - на импексовата, забрави ли я ?
    Или вече е под 2 % и е грехота да се споменава ?
  • 5 Отвратен

    15 3 Отговор
    В българската политика има нужда от смирение???
  • 6 Как ви

    12 4 Отговор
    Се струва след хакването на мейла на Евгений Зобнин,където се разкрива ролята на Радев,Борисов,Теменуга,Караянчева за скорострелно построяване на Руски поток те трябва да си платят.И другото шокиращо разкритие,където картата на Руски поток се оказа за продан за 32 млн. Долара.Как Престъпничката Теменуга ще участва сега в преговорите с ПП -ДБ..Що за цинизъм .Тя трябва да е в затвора,заедно с Тиквата.Какви преговори да правят точно продажните гербери?????Чакаме възмездие!!!!!!

    Коментиран от #30

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Помак

    18 2 Отговор
    Те дпс и прсенцето го обичат озад ниа двор ...гроп+ дпс са оклуци и българо увици

    Коментиран от #32

  • 9 Красимир Петров

    24 2 Отговор
    ДПС управлява България от над 20 години
  • 10 Гробар

    25 0 Отговор
    Всякаква платена турска с.г.ан промива мозъци, че алтернатива на ликвидацията на България няма.
  • 11 Сглобка"Сюнет"

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Мен пък изобщо не ме е грижа за кирчовците и кухите им гласоподаватели.
  • 12 Защо,

    11 5 Отговор
    Защо ме изтрихте?Защото пиша истини.Как ще води престъпната Теменуга преговори с ПП-ДБ?Особено сега,когато цьфна картата на Руски поток за продан и то за 32 млн.лева.И другите шокиращи новини от хакнатият запис на ЕвгенийЗобнин,където цъфват обичайните заподозрени русофили допуснали и извършили скорострелния строеж на Турски поток Радев, Борисов,Теменуга,Караянчева.Как тези хора ще управляват? Прокуратурата трябва да се сезира?
  • 13 Факти

    11 1 Отговор
    Факти ,платени гамени,защо триете истини,които пиша ,страхливци платени.
  • 14 Касандра с топките

    7 7 Отговор
    Право е анализаторчето. Трябва да се разчисти терена за една нова лява, патриотична, демекратична, българска партия. За целта Възраждане, Няма таков народ, Възходи и падения като Изправени идваме трябва да маршируват под един общ нов проект, съставен от българи за българи. Много е просто, като в Швейцария- за всичко се пита и участва всеки с позиция като опциите са поне три. Да, Не, Не ми е важно или не знам. Резултат ще има и се работи по вота на мнозинството. Разбира се, на база съответните законодателство и регулации. Тогава, гъбарите ще са значително по- малко и без значение за вота. Знам, звучи утопично, неудобно и непредсказуемо за полит инженерството- няма да го допуснат, след като не го контролират!

    Коментиран от #23

  • 15 ГЛАВОРЕЗА БОЙКО БОРИСОВИЧ

    10 2 Отговор
    Бившият главен прокурор Иван Гешев подозира, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има общо с взрива, избухнал до кортежа му на 1 май миналата година. Без да уточнява на какво се базира предположението му, той каза единствено, че Борисов стои зад поредицата от действия, довели до отстраняването му близо месец по-късно, включително този взрив.

    "Аз мога само да предполагам", каза Гешев в Студио България на Свободна Европа във вторник и добави: "И предвид цялата ситуация аз предполагам, че зад това нещо седи Борисов".

    Коментиран от #16

  • 16 БИТ и Е1БАН не си признават

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "ГЛАВОРЕЗА БОЙКО БОРИСОВИЧ":

    Гешев подозира, че Борисов има общо с взрива до колата му. Прокуратурата и ГЕРБ мълчат
  • 17 Тзгмбмв

    9 8 Отговор
    Млади хора ,ако сте роднина на някой от управляващите бандити или ако самите вие сте от криминалния контингент то останете в България и крадете колкото можете...!!! Но ако сте нормални хора то... .ЕВАКУИРАЙТЕ СЕ ОТ КОЧИНАТА. защото скоро няма да се оправят нещата.

    Коментиран от #18

  • 18 И кой

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Тзгмбмв":

    Ще оправи нещата ако се евакуират честните и млади хора.
    Не става с бягство.
  • 19 Неполитолог

    9 4 Отговор
    Нормално. Повечето гласували дадоха мнозинство на ППДБГЕРБДПС. Победителите си делят плячката(България), както намерят за добре. Негласувалите са съгласни... ,, ПpoЗ народ, слаба(оглозгана) държава."
  • 20 Опозицията ,

    8 7 Отговор
    в лицето на Възраждане,БСП и ИТН,много отдавна е изолирана! И това е добре,защото властимащите дерибеи от сглобката,направо се наа каха в управлението на Държавата,и такова повече няма да видят!Само Възраждане, партията която ще промени"евроатлантическия път" на страната!!!

    Коментиран от #24

  • 21 име

    8 6 Отговор
    ПП-ДБ са в коалиция с ОПГ ГРОБ-ДПС. И поради липса на врагове, им трябва нов враг, с който да замажат очите на не особенно интелигентния си електорат, докато въртят далавери с ГРОБ-ДПС и не изпълняват предизборните си обещания. Добре че ги има Възраждане, ИТН,руски църкви, автомобили, паметници, свещеници и т.н. че иначе трябваше да лаят по преминаващите коли за да имитират дейност пред ограничените си избиратели.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 обикновен жонгльор съм

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Касандра с топките":

    Добра идея с референдумите, това е демократично, бих добавил и множество местни референдуми с цел местно самоуправление и децентрализация. Партия "Пряка демокрация" изповядва такива виждания, но за съжаление те дори 1% не взимат по изборите. Но с изброените от теб партии няма как да се осъществи тази идея.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Каква проруска партия е ИТН":

    Кво искаш от един френски либерал останал без пукнат лев. Нали трябва да изкара некой цент.
  • 27 Бай Ганьо

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    вЪзраждане са поредния американски проект... спонсорирани са от америка за развитие на БЪЛГАРИЯ...
  • 28 Бай Ганьо

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Каква проруска партия е ИТН":

    вЪзраждане са поредния американски проект... спонсорирани са от америка за развитие на БЪЛГАРИЯ...
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Каква проруска партия е ИТН":

    БАДЖАНАКА СЛАВИ ............. ПАРТНИРА С ............. БАДЖАНАКА (П)РЕZИДЕНТ - ЧОРАП ..........,. ФАКТ !
  • 30 Бай Ганьо

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Как ви":

    вЪзраждане са поредния американски проект... спонсорирани са от америка за развитие на БЪЛГАРИЯ...
  • 31 Бай Ганьо

    0 9 Отговор

    До коментар #7 от "усс.ран русофил":

    вЪзраждане са поредния американски проект... спонсорирани са от америка за развитие на БЪЛГАРИЯ...
  • 32 Бай Ганьо

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "Помак":

    вЪзраждане са поредния американски проект... спонсорирани са от америка за развитие на БЪЛГАРИЯ...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 мафията ни гази

    2 1 Отговор
    дръжте се българи и вземете участие - ДПС - етнически корпоративен мастодонт, пълен с корупционери е паразитът, скрит в черупката на сглобката - скоро ще трябва да я строшим, за да оцелеем - или ние, или те.
  • 35 Българин

    1 2 Отговор
    Време е да почистим Отечеството от антибългарите продажници и майкопродавци "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки сеят лъжите на русия и простотокостя!
  • 36 Патриот

    1 2 Отговор
    Целия нормален свят мрази фашистка русия!
    Ние нормалните българи също мразим кремълските нацисти и техните слуги фамилия копейкини които осемдесет години унищожават България!

    Хвала на ПП ДБ!
    Слава на Правителството!
    Истински Патриоти!
    Чистят България от руския СЛ УГИ НАЖ!
  • 37 Българолюб

    2 1 Отговор
    комунистите никога и никъде не са идвали на власт по законен начин чрез избори!
    комунистите винаги и навсякъде идват на власт по незаконен начин като предизвикват хаос (чрез разпространяване на дезинформация), метежи, размирици, тероризъм и прокремълски преврати!
    Такива методи използват и нашите майкопродавци фамилия копейкини - дошлите на власт чрез прокремълски преврат (през 1944 г. 9 IX) терористи БКП и нейните от ров ни филизи БСП, ДПС, Герб, Атака, ВМРО, ИТН и "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки и юани сеят лъжите на русия и китай!

    Коментиран от #38

  • 38 Отечественник

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българолюб":

    Това че комунистите са терористи и убийци ние българите си го знаем отдавна!
  • 39 Болярин

    1 0 Отговор
    Много хубаво, че " Възраждане" и "ИТН" ще са изолирани, но до тях има място и за БСП !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол