Last news in Fakti

7 Март, 2024 20:45 1 691 27

Ина Лулчева: Има достатъчно основания да считаме, че Мартин Божанов е вършил престъпления в сговор с магистрати

  • нотариуса-
  • магистрати-
  • съдебна система

Много е неприятно за мен злепоставянето на цялата система, на всички магистрати – съдии, прокурори, адвокати, поставянето им под общ знаменател с престъпниците в системата, каза адвокатът

Ина Лулчева: Има достатъчно основания да считаме, че Мартин Божанов е вършил престъпления в сговор с магистрати - 1

„Много често адвокатите са посредници между прокурора и клиента най-често, защото прокуратурата упражнява еднолична власт, докато при съдиите има публичен процес и там е по-сложно нерегламентираното въздействие. Адвокатите са нерядко тези, които търсят съдействието или стават приносителите на парите. В тази връзка е много важно Адвокатурата да покаже един ясен стремеж за самоочистване, защото това е начинът да се защити достойнството на професията.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime адвокат Ина Лулчева.

„Стана едно убийство, което не можеше да бъде прикрито и фактите, които бяха свързани с Мартин Божанов, не можеха да бъдат подминати“, посочи юристът и допълни, че има достатъчно основания да считаме, че Божанов е вършил престъпления в сговор с магистрати.

Много е сложен въпросът за политическото покровителство, защото на първо място не може това да се обвързва с една политическа сила. Това влияние върху съдебната система трае от началото на прехода, допълни адвокатът.

„Политическо влияние има дотолкова, доколкото не се създават нормативни гаранции за независимостта на съдебната система и законодателят не взима мерки това въздействие да се ограничи при наличието на данни за такова“, добави Лулчева.

„Може би сега с промените в Конституцията и предстоящото приемане на новия закон за съдебната власт, който ясно определя статута на съдиите, гарантира независимостта, създава основания за отчетност на прокуратурата и ред, по който да се осъществява, ще даде тази политическа подкрепа такива явления в бъдеще да не се случват, да се надяваме“, каза още тя.

Проблемът с хората е много сериозен навсякъде, но ние не можем да получим нови хора отнякъде, кадрите са тези, които съществуват.

„Освен това е много неприятно за мен злепоставянето на цялата система, на всички магистрати – съдии, прокурори, адвокати. Поставянето им под общ знаменател с престъпниците в системата. Трябва да се даде възможност на нормалните хора, и в прокуратурата, и в съда, да работят спокойно“, подчерта адв. Лулчева.

Тя заяви, че не споделя масовото говорене в публичното пространство, че парламентарната комисия за изясняването на обстоятелствата около престъпната мрежа на Нотариуса служи само за отвличане на вниманието.

„Аз вярвам и смятам, че всички трябва да настояват тази комисия да събере максималния брой факти за това какво се е случвало и впоследствие прокуратурата прецени има ли данни за престъпление и да повдигне обвинение. Като отричаме всички комисии, ние всъщност изначално създаваме и алиби за онези, които не искат тези схеми да се разкрият“, посочи адв. Лулчева.

По нейните думи трябва да има непрекъснат обществен надзор върху съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 3 Отговор
    Има ли още някой който не се е убедил че само Народния съд може да раздаде справедливост?

    Коментиран от #6

  • 2 Мда

    21 2 Отговор
    Никой вече не обръща внимание на такива мнения. Герб/дпс керванът си върви с идеята всичко да бъде забравено. Днес вдигнаха заплатите на висшите съдебни магистрати. Е?
  • 3 Да, ама не

    9 0 Отговор
    Ок,Но за Пеевски Бойко.
  • 4 Българин

    11 2 Отговор
    Реално тоя божанов е бил министър, който е управелявал част от съдебната система според заповедите на сарая. Такъв човек знае твърде много, но в определен момен е станал ненужен. На времето така са постъпвали с строителите на крепости. А съдебната система е крепостта на съвременната българска държава!
  • 5 Гост

    13 1 Отговор
    За намагнитения нере3 основания нямате, нали?
  • 6 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Все повече се убеждавам в този плашещ извод. Никой не иска да се стига до крайности, но те не се спират.
  • 7 Анонимен

    11 0 Отговор
    Обществена тайна е кой-кои правят престъпления НО никой не смее да се обади или намеси! Къде е причината хората да се примиряват с шепа престъпници и когато някой отиде в гробищата всички почват да казват какъв бил. Проблема е че всички са в кюпа и всички са зависими
  • 8 Е и 'кво?

    8 0 Отговор
    Няма никакво значение кой какво казал, а кой какво доказал. Всеки си говори на ангро и медиите само това публикуват. Сериозната информация е свързана със сериозни аргументи, а не кой какво е казал...

    Коментиран от #11, #24

  • 9 А госпожата адв

    4 3 Отговор
    Лулчева за връзки с крими олигарси .Като почнаха сега да са вайкат ,нотариуса имал,може,но Ивайла Бакалова да го казва,жена с изключително съмнителна репутация и мъж обвиняем за изнудване и убийство ,че и най безцеремонно се туптиса в НС ,в комисията и депутатите да им вярват,как е възможно такова унижение.Ивайла да насочва към хора неудобни на някои,извън " нотариуса",да ползва трибуна, ,защото беше видно че играе роля.Но,това е обидно да се гледа,само ли приема.
  • 10 Аха,

    6 2 Отговор
    На Ивайла мъжа защо е с подписка,с какви привилегии се ползва и защо?
  • 11 Анонимен

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е и 'кво?":

    А има и обратното. Има доказателства но НЯКОЙ спира и няма разследване ... естествено заради пари...представи си че си на мястото на Милен Цветков. Някой те блъска и после се оказва че ти си виновен че си спрял на червен светофар????? И ти дори и жив но оставаш инвалид за цял живот а този който те е блъснал ти се присмива че си прост човек
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошо

    1 0 Отговор
    Мен бе боли лявото, а целия бушменски народ, дясното
    Пари нема, и по зле ще става
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 дон

    4 1 Отговор
    Не думай жено. Шокирани сме. А водата дали е мокра?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Име

    6 0 Отговор
    Най-лошото нещо в живота е да ти се падне - адвокат да ти приказва нещо, но - това се случва - като някакви вампири са - то да е стъклар, да е гипсаджия, да е лекар, да е ефрейтор - то - адвокат.

    Нека да изчакаме събитията - то е някакво блато.
  • 22 Рени

    7 1 Отговор
    Тази само мутри и крими бизнесмени защитава. Не сме чули някой беденкокошкар да представлява.
  • 23 Ми започвайте!

    3 0 Отговор
    Ми започвайте! Да разследвате техните Действия! Какво се правите на Китайци! Дайте Резултати1
  • 24 Е............

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Е и 'кво?":

    Е................. Алъш вериш! - Журналистика!
  • 25 Да,бе

    5 2 Отговор
    Лулчева има тежки дела на клиенти олигарси,някои магистрати вероятно са пречка и като нищо ще влезе в ролята на оная мутреса която знае всичко за всеки според тарифата и влиянието
  • 26 Държавата

    1 0 Отговор
    Държавата е НОТАРИУСА !
  • 27 НЕОБХОДИМОСТ

    1 1 Отговор
    Човек не може сам да си бъде хирург !!!!!!!!!! За това съществуваме ние обикновените хора които можем очистим и изчистим на първо място съда и съдиите на второ място прокуратурата и прокурорите . Метастазите на заболяването са на всякъде из организма и трябва отчаяна хирургическа интервенция от вън ,от хора които нямат общо със системата . Това е което хората на безплатното правосъдие са го превърнали в средство за препитание и обогатяване , а ние ще им помогнем с хирургическа точност да им изчистим правосъдната система от която страдаме само ние . НЕ ТЕ ! Можем го , имаме съдебен опит ! И не ни е страх ! ЩЕ ПОМОГНЕМ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове