Last news in Fakti

8 Март, 2024 06:59 4 132 27

Проф. Вили Лилков: Централна гара деградира, трябва програма за северните територии на столицата

  • вили лилков-
  • софия-
  • общински съвет

София е в добро финансово състояние, може да се помисли за кредит, смята общинският съветник

Проф. Вили Лилков: Централна гара деградира, трябва програма за северните територии на столицата - 1
Снимка: БГНЕС

Всички общини, и големи, и малки, работят и теглят изгодни кредити, но задължително те трябва да бъдат инвестирани в качествена инфраструктура и в изграждане на нови обекти.

Това коментира пред "Фокус" общинският съветник от "Синя София" - проф. Вили Лилков.

"Бюджетът на София е много важен, в крайна сметка винаги всичко достига до въпроса с парите. В момента е решително добро финансовото състояние на столицата, тя няма големи задължения и може да се помисли целево дори и да се изтегли кредит", обърна внимание проф. Лилков.

Според общинския съветник е важно да бъде разработена програма за развитие на северните територии в София: "Отбелязал съм в нашите предложения това предложение към кмета със звездичка като особено важно. Трябва да направим всичко възможно да приключим въпроса с т.нар. Виетнамски общежития в квартал "Красна поляна“. Там поетапно започна тяхното премахване. Това беше една голяма язва за района. В този мандат трябва да приключи премахването на тези жилища и пренастаняването на хората там, а мястото, което се освобождава, да се превърна в едно приятно междуквартално пространство".

Като друг важен приоритет проф. Вили Лилков отбеляза реконструкцията на Централна гара: "Чака ни много отдавна този проблем. Това място деградира. Има приети планове за реконструкция на цялата тази част и превръщането на това пространство около Централна гара в една зона, в която имаме и пешеходна зона, нови места за култура и обществени функции. Изобщо имаме много идеи, които сме предложили".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добро утро

    13 11 Отговор
    Съдейки по името не мога да го възприема на сериозно този човек!
  • 2 Бай Лисан

    9 12 Отговор
    Вероятно Вили Лилков също е теглил изгодни кредити.
    А къде са му паричките?
    В торбичките под очичките.
  • 3 Бай Лисан

    8 5 Отговор
    Вили Лилков, Лили Вилков - се тая...
  • 4 Киро Про100то

    10 10 Отговор
    Требе да се краде. Лева ръка десен джоб.
  • 5 Моарейн

    35 1 Отговор
    Чак сега ли разбрахте, че Централна гара деградира? И преди, и по време и след "гащите на Софиянски" (за забравилите да напомня, че така наричаха безумната шатра, опъната над площадчето в подлеза на гарата) районът все си е западнал, мръсен и опасен, пълен с джебчийки, пласьори на дрога и наркомани, бездомници с психични отклонения, пияндурници и евтини труженички, готови да ограбят клиента си, ако не и още по-лошо. А сградата на гарата не я ли ремонтираха преди десетина години и не свалиха ли точно тогава "гащите"?
  • 6 Наивник на средна възраст

    18 0 Отговор
    Искам,ей тай,да знам - какви пари се акумулират годишно за управление от столичното кметство,общо с бюджета.Така да видим горките какво правят и най- вече какво могат да направят,а не го правят....

    Коментиран от #9

  • 7 Питане

    26 2 Отговор
    Е като е в добро финансово състояние, значи има пари. За чии ще се тегли кредит. А да, трябва да се краде..
  • 8 Да,да

    24 2 Отговор
    Тази гара толкова пари изпра, че за един космодрум стигат. Айде пак!

    Коментиран от #10

  • 9 Ами

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Наивник на средна възраст":

    3 или 4 милиарда е бюджета на столична община. От тях максимум половината се използва, останалото се краде чрез фирми на наши хора. Включително има спирки на градския транспорт, за които общината плаща наем.
  • 10 Така е

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да,да":

    И то космодрум на Марс, барабар с транспортните разходи 🤣😂🤣
  • 11 Мими

    13 3 Отговор
    Ми то в София всичко деградира и се руши , освен блоковете на строителни фирми на по двадесетина см. разстояние един от друг и яко бетон между тях , какво ще кажеш??????Градут на гробниците!!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Драгой

    16 0 Отговор
    Колко пъти да го правят това там? Щото за последните 20 години са го правили два пъти основно. Вземат парите, не го поддържат, не го пазят и се превръща пак в кенеф.
  • 14 Пинче Марикон

    7 2 Отговор
    Проф. Леви с кипата що не иде да се занимава с проблемите на мегаполиса Газа, ами "милее" за гетата около Централна гара?! Има парцелче ли там, или иска да разпределя порции?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Евтин популист Гербаджия

    6 1 Отговор
    Тя България ВИЕ Я ОТИДОХТЕ, ония за Централна Гара се хванал. Евтин, прост.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Исторически парк

    10 0 Отговор
    Като за начало изгонете клошарите от гарата
  • 19 даката

    6 0 Отговор
    там състава на населението трябва да се подмени. иначе каквото и да се направи ще го съсипят
  • 20 М3 голд

    9 1 Отговор
    За виетнамските общежития съм съгласен и подкрепям. А за боклуците прострени пранета в циганското гето но бул. К. Величков нито дума. Във Франция не е така. Има градоустройствен план, на мястото но къщите е предвидено ето това. Ето ви изпълнителя, договаряне се. И се събаря. А тук? Лилков, а? Хайде, напънете се. БУЛЕВАРД Е!!!
    Централна гара я прави Софиянски. Два милиона и нещо за шатрата, която вече я няма след поредната реконструкция. Сега пак ли?
    И за какво ви е кредит, като общината е добре? Да текат пари? Между пръстите?
  • 21 Напиши коментар

    4 1 Отговор
    Какво за Централна гара, че идеята на архитектите не лоша поначало - но там се събират клошарите на София - не е ли разумно - първо да се помисли за клошарите, те са язвата, значи - има шахти за отопление -там спят - спят на един от подлезите, облекчават се доста обилно, по принцип - такива открити пространства са привлекателни отвсякъде за един вид - да се събират хората, също така и НДК е понякога - но много рядко, не знам, аз мисля - гарата да си е гара, няма как да стане - културно средище.
  • 22 КОГАТО НЯКЪДЕ СЕ КРАДЕ

    5 2 Отговор
    ТОВА НЯКЪДЕ ДЕГРАДИРА , ТОЧНО КАКТО ВИЕ ДЕГРАДИРАТЕ И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СТЕ ТАМ ВМЕСТО В ЗАТВОРА !
  • 23 АЙДЕ ГЪЧ

    7 2 Отговор
    ТОЯ ЛЬО ЛЬО ВИЛКОВ ДА НЕ Е ЖИВЯЛ НА ЛУНАТА ДО ВЧЕРА , ЧЕ ТЯ ЦЕНТРАЛНА ГАРА Е КАТО ЦЕНТРАЛНИЯ ОТ ВРЕМЕ ОНО.........
  • 24 ХАХАХА

    5 1 Отговор
    Какъв парк и приятно място за жителите на квартала, като то ще бъде непосредствено до началната част на" Факултето ",явно ще се предоставя възможност за приятно крадене на съоръженията и разходки на тези живущи там . А и на какво основание тези самонастанили се ще се настаняват някъде да не говорим,че са пришълци.
  • 25 Умирам от смях

    4 2 Отговор
    Най-добре е Кофия да изчезне. Една телеграма на Путин да я занули, щото много соеви транс либерали се навъдиха. Освен това е един от най-грозните градове който съм виждал. Няма да е никаква загуба. Черния дроб на Вили деградира по-бързо и от Централната гара на Кофия.

    Коментиран от #27

  • 26 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Никакви програми, никакви планове !! Те са комунистическа измишльотина...Някои помнят : петилетки, планови отдели във всяко предприятие........И никой не можа да предвиди и планира , каква хайдушка приватизация ще се развихри, как ще се унищожи промишленото и селско-стопанското производство, как без всякакъв план 1/3 от населението ще се изсели, как де има зелена площ в големите градове ще бъде застроена !!!
    По-голяма архитектурна нелепост от Централна гара -София и тая на гара Горна Оряховица никога не очаквах, че може да се случи. Много са хубави , ако температурата на въздуха никога не пада под 20 градуса Целзиеви и не скача по-вече от 30 градуса. Въпреки съвременните технологии няма ги топлите и уютни гарови чакални на старите ЖП гари с пушливите чугунени "пернишки" печки №3. Треперенето при минус 10 градуса на гЦентрална ЖП гара София е истински кошмар, ако влакът ти е след 3-5 часа например !! Вън минус 10 – вътре в железобетона се усеща като минус 15 !!
  • 27 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Умирам от смях":

    Комунистически идиот. Марш при Путлер!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове