Last news in Fakti

8 Март, 2024 13:53 1 737 22

Прокурор Илиана Кирилова: МВР продължава да бави информацията дали Нотариуса е бил сътрудник на службите

  • нотариуса-
  • мвр-
  • пепи еврото-
  • иван гешев

При претърсването на гаража към клуб SS е иззета една каса с документи, които в момента се преглеждат, и две химикалки със записващо устройство, камери и дискове, съобщи тя

При претърсването на гаража към клуб SS е иззета една каса с документи, които в момента се преглеждат, и две химикалки със записващо устройство, които са обект на експертиза, камери и дискове. А също и четец на картите, с които е влизано вътре, който продължава да се изследва.

Това каза в интервю за предаването "(О)позиция" на "Сега" ръководителят на Софийската градска прокуратурата Илиана Кирилова. "Намерихме и карти - и чисто нови, и такива с написани малки имена, които са ни непознати, които не ги свързваме с нищо", посочи прокурорката.

МВР още не са отговорили на запитването на прокуратурата дали убитият Мартин Божанов - Нотариуса е бил агент или друг вид сътрудник на министерството. Кирилова посочи, че не знае колко време би трябвало да отнеме подобна проверка в МВР. "Ще изпратим отново въпроси", допълни тя.

Кирилова каза още, че за разкриването на убийството на Божанов, станало на 31 януари, е много важно да бъде "отворен" телефонът му. А засега изглежда, че разследващите няма да се справят с това, както не успяха да "отворят" и айфона на убития миналия август Алексей Петров и сега чакат помощ от САЩ.

Колкото до разследването, свързано с дейността на Божанов, Софийската градска прокуратура продължава да опитва да разплете мрежата около него и да докаже дали е имало магистрати, на които той е влиял.

"По време на разпитите се споменават имена на различни магистрати", каза Кирилова, но допълни, че прокурорите, които наблюдават делото, не искат тези имена да бъдат огласени, докато не се убедят, че тези съдии и прокурори са извършили нещо под влияние на Нотариуса.

"Ние имаме показания, че е имало определени прокурори и съдии, които са посещавали клуб SS. Но какво се е говорило, дали са се разменяли информации по дела, дали са се давали обещания, ние няма как да знаем. Те отричат", каза Кирилова.

Тя посочи, че по делото все още не е разпитан бившият главен прокурор Иван Гешев, за когото има свидетели, че е контактувал с Божанов. "В един момент би трябвало да бъде разпитан", предположи тя.

Кирилова коментира и чувалите с веществени доказателства, иззети от Софийската районна прокуратура от "Осемте джуджета", за които в последните седмици се чуха много съмнения, че може да бъдат манипулирани в градската прокуратура. "Огледани са, описани са, дотук няма нищо смущаващо, но предстои да се огледат още веднъж, да се проследят делата", каза Кирилова.

Самата тя е разпитана от ад хок прокурора Даниела Талева, която проверява дали и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов има някакво отношение към кръга "Осемте джуджета".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    22 1 Отговор
    Колко пъти да го казвам!
    Отрепаха един бУклук и всички се крият зад трупа му!

    Коментиран от #19, #20

  • 2 Защо ли

    14 0 Отговор
    Повечето висши постове да не кажа всички в мвр

    Са корумпета и са се омешали с прокуратурата
    Съд затвор иначе оправия няма

    Коментиран от #16

  • 3 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Милиционерчетата, които са слугинаж на който Плаща ли? Да се Закрие Ме Ве Ре и тва е! Много ясно, че ще си траят щото и те са замесени.

    Коментиран от #18

  • 4 Пепи с еврата

    8 1 Отговор
    Лично назначих това недоносче Илеанка, но в България така или иначе нема кой да й иска оставката и да я разследва, защото ние от Семейството сме недосегаеми. Вечна слава на ДП и ББ. Яжте го българи..вие сте пеперасти. Подпис с усмивка и намигване: Ваш..Еврото.
  • 5 е министъра вчера каза

    3 1 Отговор
    че божанов не е защитен свидетел . Преди 2 седмици прокуратурата обяви че не е защитен прокурорски свидетел . За геше днес един от прокурорите вършешти услуг и бавения е с повдигнато обвинение . гешев разказа че не познавал божанов и не е говорил с него . после че е знаел за него . килъри се следят с разпечатка от оператора . защо да се обаждат на божанов по телефоните . правил е паралелна дейност на пепи еврото . Жена му е знаела кой кой е . Веднага след убииството имаше хора - излезнаха да обяснят за помагачи на полицията защитени, сътрудници .
  • 6 Прокуратурата и МВР..

    5 0 Отговор
    ,,СА КАТО КМЕТА И ПОПА,,
    вържеш ли ги ще се ,,кротне селото,,
    Факти бързо трийте този коментар,че ще ви спрат дневните.
  • 7 грешно питате

    11 1 Отговор
    По скоро трябва да попитате дали службите са били сътрудници на нотариуса?
  • 8 гост

    8 0 Отговор
    Госпожо, в клуб SS СА СЕ РАЗМЕНЯЛИ ПЛИКОВЕ С ЕДНИ "ХАРТИИ" ВЪТРЕ !
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    има ли Нормално мислещ,да смята ,че убитият НЕ е бил при ченгетата????
  • 10 Поговорка

    6 0 Отговор
    Куче влачи, диря няма.
  • 11 Орел

    2 0 Отговор
    Лелее, страх!
  • 12 Самия факт

    4 0 Отговор
    че са контактували с лице с криминални прояви вече е уронване на престижа на съдебната власт. Поведението на магистратите трябва да е безупречно и те трябва да избират с какъв кръг да общуват, какви допирни точни може да има един магистрат с един престъпник освен корупционна сделка. Независимо дали ще им бъдат образувани досъдебни производства, всички точили лиги в клуба на Марто аут от съдебната система за уронване престижа на съдебната власт. След като ги наритат може да продължат да им ровят в делата, по които е ходатайствал Мартинчо, или по постановленията от чувалите. Човешки съдби са смачкани, загуба на ценно житейско време за пострадалите, а тия тук с кадифени ръкавици ги галят

    Коментиран от #17

  • 13 Имах си хас да са ви познати

    4 0 Отговор
    Имената Иван,Борислав прочее колко ли много българи ги притежават и хич,ама ХИЧ не са на гешев,сарафов прочее
  • 14 Филип

    3 0 Отговор
    Каква полиция, какви магистрати, какви политици? Всички те са "наши хора"! А стадото да блее и гласува! И да се радва, че го доят, стрижат и накрая ще го заколят!
  • 15 Да си кажа? ......

    1 0 Отговор
    Да си кажа? Или да не си кажа! That now is the question!
  • 16 Кокошкар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Защо ли":

    Няма място в пандиза!:0
  • 17 Сарафов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Самия факт":

    Мога да контактувам с когото си искам! Живеем в либерална демокрация!
  • 18 Токаихто

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    В новото което ще направят по - различни ли ще са?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Граматиков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Пише се утрепаха,а не отрекоха.

    Коментиран от #21

  • 21 Корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Граматиков":

    Утрепаха,а не отрепаха.
  • 22 Дпс

    1 0 Отговор
    Само снимката на сарафоф с еврото е достатъчна за оттегляне !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове