Last news in Fakti

9 Март, 2024 10:17 678 20

Румяна Бъчварова: Големият ни проблем е управлението на човешките ресурси

  • румяна бъчварова-
  • демография-
  • човешки ресурси

Трябва да се започне работа и по големите теми, смята бившият вицепремиер

Румяна Бъчварова: Големият ни проблем е управлението на човешките ресурси - 1
Снимка: БГНЕС

При всички случаи е добре да имаме редовно правителство и това правителство, което има ясна външна рамка, т.е. постигане на определени цели – еврозоната, Шенген, подкрепата за Украйна, трябва да започне работа и по големите теми.

Това каза Румяна Бъчварова – бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи в правителството на "Борисов“ 2, бивш посланик на България в Израел пред "Фокус“.

Един от приоритетите на управлението трябва да бъде цифровата трансформация. "Това е основният механизъм, през който ще се развива икономиката ни, регионите, а по някакъв начин и вътрешногруповите отношения в държавата. Само с иновации можем да направим стъпка напред“, подчерта Бъчварова.

Във фокуса на бъдещото управление трябва да бъде развитието на демократичните процеси у нас и ангажирането на хората в тези процеси. "На първо място излиза въпросът за това как най-адекватно може да отразим своето политическо мнение, своя вот. Въпреки че след няколко месеца предстоят избори и има опасност те да са малко по-сложни, ако имаме избори 2 в 1, никой в момента не се е обърнал към изборния закон, не е проверил как ще работят машините в една такава ситуация. Това също е много, много голяма тема, защото ако имаме такъв голям процент на невалидни бюлетини, каква е легитимността на демократично избраните институции?“, коментира Бъчварова.

Сред основните приоритети на правителството трябва да бъде и демографският проблем. В момента обаче няма демографски политики, не се и говори за тях. Изработването на такива изисква сериозни усилия, а резултатите от тях стават видни едва след 10-15 години, посочи тя.

"Демографията е само част от големия проблем – управлението на човешките ресурси в страната. Ние имаме нужда от определени специалисти, от определени квалификации, а за тях трябват хора. И трябват политики, които да могат да започнат да ги подготвят за тези роли, така, че те да се включат в определен момент в общия процес на развитие. Тези проблеми са свързани и ние трябва да се опитваме да ги решим в комплекс. Необходима е една обща визия за това накъде вървим“, обясни Румяна Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мафията в България МВР

    15 0 Отговор
    Румяна Бъчварова се е занимавала с трафик на хора и органи за Израел, разбира ги нещата!
  • 2 Българка

    16 0 Отговор
    Аз пък мисля, че големият проблен на България е, че престъпниците на са в затвора, а са във властта. Обилно ни облъчват с цинични лъжи, заплахи от медиите. А в същото време необезпокоявано продължават разграбването и разкостването на българите.
    Като начало е хубаво Борисов и Пеевски да влязат на охраняемо място за цялото си творчество. Да се открие и обвини Петър Петров- Еврото и всички прокурори, съдии, които са раздавали кривосъдие, рекет, пране на пари, срещу заотата на престъпници

    Коментиран от #10

  • 3 Айде на черешите

    8 1 Отговор
    От един дол дренки сте.
  • 4 Калъчев

    14 0 Отговор
    Точно тая разчепена каца ли ще дава акъл??! Ама негодницо, за нищо не ставаш, както ти, така и твоят началник, баш гробокопачът на съвременна България.

    Коментиран от #12

  • 5 Няма думи

    12 2 Отговор
    Тази, Кунева-Пръмова, Убавото Наде и Ленчето с кремчето, по-добре не ги показвайте и не им давайте трибуна, ЗНАЕМ ги и ги помним и като "кариера" и като резултати!
  • 6 Българка

    8 3 Отговор
    Хубаво е таА герберка да бъде попитана какво ни разкрива най-сетне откритата ПЪТНА ГАЗОВА КАРТА. Защото в нея детайлно е описано как БОЙКО БОРИСОВ И ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА са предали българските интереси и са служили (не без пари) на терористична Русия. Описани са подробни всички нарушения на ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, в които сега лъжливо се кълнат. Но сметката на това престъпление я плащаме всички ние. А тя е около 3 милиарда. И най-сетне да се освети КОЙ скри пътната карта. Вече е ясно защо

    Коментиран от #13

  • 7 ТаУмВзе

    13 0 Отговор
    Гепихте кинтите, после що не е останал матрял на територията!
  • 8 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    НЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ГРАНИТНИТЕ РЕСУРСИ СА МЕЖДУ ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ И ШЕСТДЕСЕТ ГОДИШНИ! ОТ ТАМ НАТАТЪК ВСИЧКИ СА НЕГРАМОТНИ И МЪРЗЕЛИВИ!
  • 9 Боруна Лом

    3 0 Отговор
    НЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ГРАмоТНИТЕ РЕСУРСИ СА МЕЖДУ ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТ И ШЕСТДЕСЕТ ГОДИШНИ! ОТ ТАМ НАТАТЪК ВСИЧКИ СА НЕГРАМОТНИ И МЪРЗЕЛИВИ!
  • 10 М3 голд

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Много точно казано. Но тези същите, след проведени към тях активни мероприятия, станаха послушковци на посолствоТО. И с това си гарантираха свободата. Засега.
  • 11 Нов

    9 0 Отговор
    Никой не ви ще еврото. Шенген срещу цялата из метт от европа паркирана да криминалства у нас, не, мерси! Украйна нито е в ЕС, нито в натоо, какъв приоритет може да бъде да плащаш и даваш постоянно без нищо насреща. Материала ви управленски е неук, ояден, нагъл и не допуска образовани и умни. Мястото на материала ви е в затвора, не в управлението
  • 12 Щерев

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калъчев":

    Да ама благодарение на нея Росен Желязков е председател на народното събрание и я лющи като стара каца млад козел и може да бъде избран за министър председател на временно правителство.
  • 13 М3 голд

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Не знам колко българки има във форума, но да си кажа мнението: тръбата през България е добре че я има. Дали сме казваш три млрд лева. И добре, че сме ги дали за нещо наше. Иначе Кирчо и Кокорчо щяха да ги откраднат на порции. А защо ти и никой не казва колко е годишният приход от такси на минаващия газ? А? Я, ако някой знае, да сподели. Ама с източник на инфото. Вие 33 години тази държава се унищожава и още има. Една тръба се построи и рев до небето. Защо?

    Коментиран от #17

  • 14 Файърфлай

    6 0 Отговор
    Ако си богоизбран управляващ хората са ресурси.Ако си човек,има ,,кадри,, или ,,личен състав,,.
  • 15 най-големия

    6 0 Отговор
    ви проблем е как да ограбите тези човешки ресурси! Затова в партията ви членуват само крадци и мафиотизирани полицаи!
  • 16 Марков

    5 0 Отговор
    Тази просперира заради еврейския си произход. Вижте й биографията. Вижте й образованието, квалификацията и управленските позиции. Въобще не се припокриват. Даже беше и министър на вътрешните работи, без да е на ясно за какво стана дума. И сега, като вече сбръчканото Наде, се върти около казана с манджа и чака някой да й даде лъжица. И на лъжица ще е доволна, не черпак. Що не си гледа пенсията, внуците, вилата, Ами продължава да се бърка в политиката. Време е да се появи сила, която да измете всички антибългарски партии.
  • 17 Българка

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "М3 голд":

    Годишният приход от такси за руският тръбопровод е тлкова, колко да НЕ ГАРАНТИРА ИЗПЛАЩАНЕТО Й ЗА 15-20 ГОДИНИ. И защо се заобикаля КОЙ И КАК ПОСТРОИ ТАЗИ ТРЪБА? С очевидни престъпления и нарушения на българското законодателство и предателство на националните интереси.
  • 18 Иво

    3 0 Отговор
    Бреййй и тази стана много компетентна!Потрес👹
  • 19 скрий се бе,

    3 0 Отговор
    шматко! Явно ти свърши мандатът в Израел на посланик - боко ви урежда безрабзборно ту в Конституционен съд, ту в посолства. Гледай си т-ъп-ка-ча, който уреди след Костинбродската истария и сега дори е председател на НС. То на тази позиция КОЙ ЛИ НЕ СЕ ПРОБВА!
  • 20 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    На теб пък какъв ти е проблема ма? Нали по твое и на Петя Аврамова време пълнехте България с мигранти и ги регистрирахте. Ще те потърсим когато трябва и теб.Само народът да не продължава да е толкова овчедушен и да не отиде пак за гъби.Предстоят най важните и съдбоносни за нас избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове